Freunds Kennel - Arja ja Klaus Lidman

Etusivu

Esittely

Uutiset

Koirat

Pentuja

Jalostukseen

Kuvia

Yhteystiedot

 

Metsällä

Muistoissa

Rotuhistoria

Turkin hoito

Linkit

Freunds Kennelin tarinoita ja muistoissa

 

 

Muistoissa

 

Freunds koirien suurenmoinen kantanarttu Oppes Nuppe nukkui pois 1.9.2004

Nuppe eli kanssamme yli viisitoista vuotta ja olemme niiden vuosien aikana saaneet iloita koirasta, joka jaksoi pitää yllä intoa harrastaa sen kanssa. 
Se oli luonteeltaan hyvin rauhallinen ja vaatimaton,.  Kuitenkin se piti  omalla vähäeleisellä  tavalla auktoriteettia yllä. Metsään päästessä se oli toimintatarmoa täynnä. Monissa jälkikokeissa se juoksutti meitä huvikseen tarkistaessaan erilaisia hajuja ja palasi kuitenkin jäljelle ajan puitteissa. Näitä hukattomia VOI 2 tuloksia saimme useita. 
Nuppe piti myöskin uimisesta ja syöksyi heti veteen uimaan, jos vain oli mahdollista. Se halusi , että keppiä heitetään veteen  noutaakseen  sen, jos näin ei tehty, se haki kepin ja pudotti sen laiturilta veteen ja nouti sen sitten. Popsi-mainoksen "syömään" kutsu sai sen rientämään jääkaapille. Nuppe oli muuten terve ja vasta  vanhana alkoivat jäsenet kangistua ja dementiakin vaivata . Nupen poika Frodo nukkui pois 10.7.2004 . Se  kaipasi poikaansa, joka jaksoi pitää huolta ja hoitaa äitiään. Niin oli aika päästää Nuppe  poikansa Frodon luokse.

 

KANS & FIN & S & EST & DK MVA , FIN J & KVA-L ESTV-93, VDH EUSG- 94

OPPES NUPPE  "Nuppe"

15.3.1989 - 1.9.2004

 

"FRODO"
 

Frodo jäi meille Nupen ensimmäisestä pentueesta. Se tervehti aina kaikki vieraat ylenpalttisen riemukkaasti ja kellahti lattialle selälleen rapsutettavaksi. 
Frodo oli hyvin hellyyden kipeä ja iltaisin se istui mielellään sylissä. Se  piti lapsista kovasti ja myöskin koiran pennuista. Pentuja se hoivaili ja leikitti ja opetti niille koirien käyttäytymistä. Luonnetestissä se sai huippu pisteet ja meille sanottiin, että teillä on aarre. Toisista uroksista se ei pitänyt ja oli heti valmis taistoon. Frodo rakasti myöskin uimista kuten äitinsä. Frodo olisi ollut hyvä metsällä, vielä viimeisellä viikolla se karkasi metsään ja kuuluva ajohaukku kaikui kallion takaa ja sitten se tuli metsästä runsaan tunnin päästä tyytyväisenä ja uupuneena. Frodo sairastui 2003 talvella Cushingin tautiin ja lääkitystä ei saatu Frodolle sopivaksi.

 

Tarina Frodo Reppulin Juhannuksesta 

 

FIN & S MVA FIN KVA-L FREUNDS MONTEZUMA "Frodo"

12.3.1992 - 10.7.2004

 

"Pieni suojelusenkeli käveli huoneen poikki, sammutti kirkkaan sädekehänsä ja ripusti siivet seinälle. 

Antoi hellän pusun poskelle ja istui viereesi"

 

"JADE" FREUNDS YAN´KEE GIRL  1.1.2007 - 22.4.2011

Jaden elämä päättyi äkillisesti pitkänäperjantaina suolitukokseen. Jade leikattiin, mutta se ei selvinnyt pitkästä leikkauksesta. Oli jotenkin kohtalonomaista, että se sai pennut (kolme urosta) 22.4.10 ja oli vähällä kuolla synnytyksen jälkeisiin komplikaatioihin. Jade oli monilla ulkomaan matkoilla kanssamme, ja herätti ihastusta hauskalla olemuksellaan.  Se auttoi pentujen hoidossa ja oli niille hauska leikkitäti. Saimme pitää persoonallista Jade aivan liian lyhyen ajan. Kaipaus on suuri.

 

SURU-UUTINEN 2.7.2010

Juuri vietimme Balun 15-vuotispäiviä iloisissa merkeissä. Viikon päästä alkoivat sen voimat loppua. Enää Balu ei halunnut viereen sänkyyn, vetäytyi omiin oloihin nukkumaan, eikä tullut enää seurustelemaan ja oli levoton yöllä. Käytimme Balun Taru Kangasniemellä Hau Maussa ja verikokeet osoittivat, että elimistö oli lopussa eikä sydänlääkitystä voinut nostaa. Ainoa oikea päätös oli päästää Balu nukkumaan. Niin oli haikeiden hyvästien aika ja kiittää Baluta noista 15 vaiherikkaista vuosista, jotka se jakoi kanssamme. Balu oli luonteeltaan varsinainen persoona, hyväntuulinen ja huumorintajuinen. Iltaisin se tuli vaatimaan iltapalaa, jos ei heti muistettu antaa. Se tuli eteeni ja tamppasi etutassuilla maahan ja HAU HAU huomio jotain puuttuu.. ja sitten kiireesti keittiöön. Uiminen oli kesäisin Balulle suuri nautinto, jos vettä oli lähistöllä se juoksi ja hyppäsi veteen uimaan. Pentujen kanssa se oli kärsivällinen ja jaksoi niitä hoivata. Balu oli erittäin riistaviettinen. Se karkasi  metsälenkeillä riistanperään ja loppuaikoina emme uskaltaneet laskea sitä enää vapaaksi. Luolakoiraksi se oli erittäin sopivankokoinen ja ketterä. Koko ikänsä se säännösteli syömisensä ja paino oli aina kahdeksan kiloa. Monet luonteen erityispiirteet ja vahva riistavietti ovat periytyneet sen jälkeläisille.22.6.2010 Balu 15 v
FIN & LV MVA FIN KVA-L Balu von der Dachsschlucht 

 

 


 C.I.B FIN MVA , LT MVA BLTV-02 Freunds Ratafia  
synt. 11.11.1996 lähti sateenkaarisillalle 13.4.2010,  otamme osaa Maran suruun.

 Freunds Porguetta "Olga" s. 9.3.95- k. 2.9.2010
Olga oli Oppes Nupen tytär ja vaikuttaa vielä Freunds-koirien sukutauluissa. Se on periyttänyt hyvää luonnetta ja erinomaisia metsästysominaisuuksia jälkeläisilleen. 

Otamme osaa Soilen suruun.

 

FIN JVA Freunds Panteleimonas "Paddy". Monilahjakkuus metsällä!
e Oppes Nuppe / i Carles vom Ahlsensee

9.3.1995 - 9.1.2001

 

Paddyn muistolle

 

 

 

 

 

 

 

 

Web desing Pia Lappalainen / Copyrighted: Arja Lidman / s-posti: a.k.lidman(at)kolumbus.fi
Emme anna kuvamateriaalia virtuaalikenneleiden käyttöön.
© All Rights Reserved