Freunds Kennel - Arja ja Klaus Lidman

Etusivu

Esittely

Uutiset

Koirat

Pentuja

Jalostukseen

Kuvia

Yhteystiedot

 

Metsällä

Muistoissa

Rotuhistoria

Turkin hoito

Linkit

Kynsien leikkaus ja tassujen siistiminen

 

 

PENTUEET

Mäyräkoirat

Karkeakarvaiset pennut

Lyhytkarvaiset pennut

Kääpiömäyräkoirat

Karkeakarvaiset pennut

Lyhytkarvaiset pennut

 

OHJEITA:
Kynsien leikkaus ja tassujen siistiminen

Trimmausohje

 

TIETOA:
Rotuhistoriaa

Karvalaadun periytyminen

Mäyräkoirilla esiintyvistä  väreistä

 

 

 

Kynsien leikkuu

Kynnen sisällä on ydin, jossa on hermoja ja verisuonia. Kynnen kärjessä on terävä osa, josta leikataan muutama milli pois (ylhäältä alas – ei sivusuunnassa) ja tasoita kynsi. Muista leikata myös etukäpälien sisäreunassa olevat viidensien varpaiden kynnet

Kun päätät leikata pennun kynnet ota se syliin niin, ettei se pääse rimpuilemaan pois ja ota tukevasti kiinni käpälästä. Puhu rauhoittavasti. Jos satut katkaisemaan kynnen liian pitkältä, se on koiralle epämiellyttävää, mutta ei vaarallista. Verenvuoto loppuu, kun koira on paikoillaan tai painat kynttä noin viisi minuuttia. Älä säälittele koiraasi, vaan jatka kynsien leikkaamista. Tähän pieneen vahinkoon ei saa lopettaa kynsien leikkuuta, tai seuraavalla kerralla se on entistä vaikeampaa. Kynsien leikkuun jälkeen voit palkita koiraasi. Kynsiä voi lyhentää myös viilaamalla. Liian pitkät kynnet voivat estää tassun normaalin asennon. Kynsien leikkauspalvelua tarjoavat jotkin eläintarvikeliikkeet ja eläinlääkäriasemat sekä trimmaajat.

kuvat: Arja ja Klaus Lidman

 

 

Tassujen siistiminen

Kynsien leikkuun yhteydessä tarkistetaan polkuanturat. Vanhan koiran polkuanturoissa on usein halkeamia, mutta ne eivät ole kipeitä. Muista huuhtoa tassut puhtaiksi, jos olet liikkunut suolatulla tiellä. Polkuanturoiden väliin saattaa liasta muodostua karvatuppo, joka on liimautunut kovaksi klimpiksi anturoiden väliin. Poista karvatupot varovasti saksilla. Talvella tulee ulkoilun yhteydessä poistaa jääkokkareet varpaiden välistä. Tassujen pohjista leikataan kaikki polkuanturoiden välistä uloskasvanut karva pois..


 

 

Web desing Pia Lappalainen / Copyrighted: Arja Lidman / s-posti: a.k.lidman(at)kolumbus.fi
Emme anna kuvamateriaalia virtuaalikenneleiden käyttöön.
© All Rights Reserved