AC STADIN SISSIT ry.

Johtoryhmä

Ota yhteyttä

 

JALKAPALLO:

 

Edustusjoukkue 6. div

Kalenteri

Historia

Saavutukset

Taustahenkilöt

 

Europort 7. div

Kalenteri

Historia

Saavutukset

Taustahenkilöt

 

KKI35

Kalenteri

Historia

Saavutukset

Taustahenkilöt

 

Naiset 5. div

Kalenteri

Taustahenkilöt

 

Päivitetty 28.4.2018


OTTELURAPORTTI

Ti 18.4. klo 18.30 Pirkkola H1
Harjoituspeli
 

AC StaSi - FC Degis 3-0 (0-0)

 
Avauskokoonpano:
Pohjalainen, Kanerva, Laitila, Viksten, Luotamo, Matilainen, Kallunki, Pulkkinen, Niini, Kamppinen ja Keskimäki
 
Vaihdossa:
Ihalainen, Koistinen, Evers, Kosonen ja Kääriäinen
 

61' 1-0 Laitila (Matilainen)
72' 2-0 Keskimäki (Luotamo)
84' 3-0 Koistinen (Matilainen)

 
Varoitukset: Luotamo (64')
Ulosajot: Ihalainen (66')
 

Vaihdot:
31' Ihalainen (in) - Niini (out)
40' Koistinen (in) - Kamppinen (out)
45' Evers (in) - Pulkkinen (out)
66' Kääriäinen (in) - Evers (out)
74' Kosonen (in) - Keskimäki (out)

 
 

AC StaSin sarjaan valmistautuminen jatkui hegemoniaottelulla FC Degistä vastaan. Joukkueet olivat kohdanneet kahtena aikaisempana vuotena ensin kuutosdivisioonassa ja viime vuonna viitosessa. Degiksellä oli kohtaamisista kaksi 1-0 voittoa ja kerran oli päädytty maalittomaan tasapeliin. StaSilla oli siis vielä kuparinen rikkomatta Degistä vastaan. Nyt alkuasetelmat olivat hieman erilaiset. AC StaSi on harjoitellut läpi talven, kun taas Degis aloitti vasta tällä ottelulla kauden. Tämä myös näkyi kentällä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi StaSin pitäessä palloa ja syötöt napsahtelivat jalkoihin. Degiksen tunnetusti vahva puolustus kuitenkin kesti. StaSi sai tilanteita luotua, mutta viimeinen syöttö oli yleensä liian löysä ja puolustus pääsi väliin. Noin puolen tunnin pelin jälkeen StaSin keskikentän ja hyökkäyksen väliset etäisyydet kasvoivat liian suuriksi ja peli meni sekavammaksi. Jakson paras paikka avautui Kamppiselle, joka oli unohdettu aivan vapaaksi takatolpalle. Luotamo keskitti laidalta kovaa, mutta tarkasti. Valitettavasti Kamppisen pusku suuntautui kuitenkin suoraan maalivahdin syliin. Myös Degis sai jakson loppupuolella muutaman terävän hyökkäyksen. Tauolle poistuttiin kuitenkin ilman maaleja.

Puoliajalla StaSi kokosi rivinsä ja jatkoi painostusta. Vartin pelin jälkeen kotijoukkue sai vapaapotkun vasemmalta laidalta. Hienon kuvion päätteeksi Laitila pääsi Matilaisen syötöstä laukomaan tarkasti pallon tolpan kautta oikeaan alanurkkaan. Ansaittu avausmaali siis StaSille. Maalin jälkeen peli meni jälleen rikkonaiseksi ja tuomari joutuikin rauhoittelemaan otteita jakamalla ensin keltaisen kortin Luotamolle ja pari minuuttia myöhemmin Ihalainen sukitti vastustajan takaapäin. Seurauksena ulosajo. Vajaamiehisenäkin StaSi hallitsi paremman pelikuntonsa ansiosta ottelua. 2-0 johto-osuma oli nopean vastahyökkäyksen tulos. Pitkä avaus omalta kenttäpuoliskolta suoraan Luotamolle, joka jatkoi päällään pallon Keskimäelle. Keskimäki pääsi yksin läpi ja nosti pallon nautiskellen vastaantulevan maalivahdin yli verkon perukoille. Ottelun loppuhetkillä nähtiin pelin kaunein maali. Matilainen keskitti päätyrajan tuntumasta ja Koistinen nousi maalin edessä korkeimmalle. Kova pusku vaikeasta asennosta saattoi pallon ylänurkkaan. 3-0 StaSille ja ottelu oli ratkennut.

Huomioitavaa pelissä oli StaSin suvereeni keskikentän hallinta ja pallon liikuttelu pelaajalta toiselle. Välillä liike unohtui ja etäisyydet pääsivät kasvamaan, mutta kokonaisuutena hyvä suoritus. Se johtui kyllä osittain myös vastustajan pelaamattomuudesta.

© Huttunen
 


LUOTAMO

KALLUNKI

MATILAINEN