AC STADIN SISSIT ry.

Johtoryhmä

Ota yhteyttä

 

JALKAPALLO:

 

Edustusjoukkue 6. div

Kalenteri

Historia

Saavutukset

Taustahenkilöt

 

Europort 7. div

Kalenteri

Historia

Saavutukset

Taustahenkilöt

 

KKI35

Kalenteri

Historia

Saavutukset

Taustahenkilöt

 

Naiset 5. div

Kalenteri

Taustahenkilöt

 

Päivitetty 28.4.2018


OTTELURAPORTTI

Ma 10.4. klo 19.30 Sahara keinonurmi
Suomen Cup 2. kierros
 

HDS/1 - AC StaSi 1-3 (0-1)

 
Avauskokoonpano:
Gustafsson, Kanerva, Laitila, Viksten, Luotamo, Matilainen, Kääriäinen, Pouttu, Salonen, Ruusu ja Yrjänä
 
Vaihdossa:
Koivurinne, Silvonen, Kallunki, Pulkkinen, Kamppinen, Kosonen ja Keskimäki
 

40' 0-1 Keskimäki (Matilainen)
48' 1-1 Izaac
75' 1-2 Matilainen (Pouttu)
77' 1-3 Pulkkinen (Keskimäki)

 
Varoitukset:
Ulosajot:
 

Vaihdot:
14' Keskimäki (in) - Yrjänä (out)
45' Pulkkinen (in) - Ruusu (out)
54' Kallunki (in) - Salonen (out)
80' Kamppinen (in) - Pouttu (out)
81' Silvonen (in) - Viksten (out)
85' Kosonen (in) - Keskimäki (out)

 
 

Suomen Cupin toinen kierros avasi virallisesti AC StaSin kauden 2006. Vastaan asettui HDS/1, joka pelaa samalla tasolla sarjassa nimellä HDS/Mondial Stars. Tässä mitattiin heti alkuun kunnolla joukkueen tasoa. Sissien mielessä oli vain voitto. Sen verran hyvin olivat talven harjoituspelit sujuneet. Lisää vaikeusastetta otteluun toi sää. Keinonurmi on koko päivän jatkuneen vesisateen vuoksi liukas kuin 17-vuotias impi. Hurjaa kyytiä oli siis lupa odottaa.

Ottelun alku oli kuitenkin HDS:n hallintaa. Pallo ei pysynyt stasilaisten jaloissa ja vastustaja sai luotua muutaman tilanteen. Juuri kun StaSi alkoi saada otetta koettiin ensimmäinen takaisku. Yrjänä jäi kieriskelemään tuskissaan maahan, eikä kyennyt jatkamaan peliä. StaSin vaihtopenkiltä tilalle tuli Keskimäki, joka esiintyikin varsin pirteästi läpi ottelun. Hiljalleen pelin painopiste muuttui ja joukkueiden tasoerot alkoivat näkymään. HDS oli koko ajan askeleen jäljessä ja joutui käyttämään vääriä otteita sissien hyökkäysten vyöryessä kohti kentän pohjoispäätä. Ensimmäisellä jaksolla valkopaitaiselle kotijoukkueelle kirjattiin jo kolme varoitusta. Enemmänkin olisi voinut antaa, mutta tuomarilla ei kantti kestänyt passittaa ketään suihkun puolelle. Jakson puolivälissä saatiin enteitä tulevasta. Pouttu pommitti ylärimaan, josta pallo kimposi maaliviivalle. StaSilaiset viittilöivät jo maalia, mutta tuomari antoi pelin jatkua. Jatkotilanteesta Luotamo tykitti pallon yli maalin. Pelikellon näyttäessä 40 minuuttia tutkapari Matilainen - Keskimäki iski. Matilaisen kaunis pystysyöttö tavoitti Keskimäen, joka ei erehtynyt. Vastustajan maalivahti oli voimaton pallon painuessa verkkoon. Ansaittu taukojohto sisseille 0-1.

Puoliajalla StaSi vaihtoi hieman tuoretta voimaa kehiin. Pulkkinen astui Ruusun saappaisiin haastamaan HDS:n oikeata laitapakkia. Tauon jälkeen HDS:n sikailu jatkui tuomarin siihen pahemmin puuttumatta. Yhdeksän minuutin jälkeen seuraava stasilainen nilkutti pois. StaSi oli jälleen pakotettu vaihtamaan. Salosen tilalle kentälle meni Kallunki. Jo sitä ennen HDS oli saanut terävästä vastahyökkäyksestä tasoitettua ottelun. Hiljalleen StaSin leveämpi materiaali pääsi oikeuksiinsa ja nopeat hyökkäykset purivat. Ensin Pouttu haastoi kulmassa vastustajan pakin ja ajoi sisään rangaistusalueelle. Tarkka syöttö takaviistoon löysi Matilaisen, joka sijoitti pallon vastustamattomasti maalivahdin ulottumattomiin. Riemu repesi StaSin leirissä parin minuutin päästä uudelleen. Nyt oli puolestaan Keskimäen vuoro toimia alustajana. Myös hän kieputti yhden vastustajan pakin kahville ja taisi ohimennessään vielä pullatkin tarjota. Kova syöttö maata pitkin maalille olisi kelvannut mihin tahansa jalkapallon oppikirjaan. Pulkkinen käytti nopeuttaan hyväksi ja oli ensimmäisenä paikalla. Kosketus oli hieman omaperäinen, mutta maalin se toi. Tilanne oli hetkessä 1-3 ja ottelu vaikutti ratkenneelta. Tässä vaiheessa StaSin valmentaja otti loputkin vaihtomiehet käyttöön ja teki vielä kolme vaihtoa. Ottelun loppuhetkillä Kososella olisi ollut vielä tilaisuus kaunistella lukemia, mutta hänen laukauksensa suuntautui ohi. Lopputulos 1-3 StaSille.

StaSi pelasi hyvin lukuunottamatta alkuminuuttien jännitystä. Isoa hätää ei ollut missään vaiheessa. Joukkue luotti itseensä ja toteutti sovittua taktiikkaa. Jännityksellä jäämme odottamaan kolmannen kieroksen arpomista.

© Huttunen
 


KESKIMÄKI

MATILAINEN

LUOTAMO