Etusivulle - Index
Historiaa - History
Koirani - My Dogs
My Cats / Maine CoonMaine coon pentujaUutisia - News
Pentuja - Puppies
Tulevat pentueet - Upcoming littersDobermann
Kääpiöpinseri - Miniatyre Pinscher
KääpiöpinserivaliotJalostusuroksia - Males for Breeding
Galleria - Gallery
In Memoriam
 

 

 

 

 

 

 

 

 


ESITTELY


    

The most winning minpins in Finland 2012
Champion of Champions gala 9.2.2013
MULTI CH A'DREAMS BLACK JANCO & his daughter MULTI CH A'DREAMS BLACK EDINA


Olen Marja-Leena Kurvinen v 1967 Kuusankoskella syntynyt myymäläpäällikkö. Perheeseeni kuuluu mieheni Kimmo, 2007 syntynyt poika Kasper sekä tällä hetkellä (kesä 2012) 7 koiraa (2 dobberia, 4 kääpiöpinseriä sekä miehen jälkikoira mäyräkoira).Asumme Sipoon Myyraksessa omakotitalossa, Vantaan rajalla, Vantaajoen varrella.

Tällä hetkellä harrastan koirieni kanssa vain näyttelyssä käyntiä, aiemmin olen ollut aktiivinen monellakin koiraharrastuksen saralla.

Ensimmäisen koirani sain keväällä 1984. Se oli dobermanni narttu Lindenwache Duschka. Harrastin sen kanssa aktiivisesti ToKoa ja näyttelyitäkin, vaikkei se mikään näyttelytähti ollutkaan. Olin mukana Kymenläänin kennelpiirin nuorisotoiminnassa sekä Kouvolan Seudun Seurakoirakerhon toiminnassa. Jo heti koiraharrastukseni alkutaipaleella hankin monenlaista tietotaitoa; kehäsihteeri, ToKo-ohjaaja, Kennelpiirin agility yhdyshenkilö, kasvattajan peruskurssi.


Ulkomuototuomariksi valmistuin vuonna 1993 eli 25-vuotiaana. Olen aina keskittynyt enemmän omien koirieni kanssa kilpailemiseen ja niinpä olen vuosien varrella laajentanut maltillisesti oikeuksiani. Tällä hetkellä minulla on arvosteluoikeudet seuraaville roduille ryhmästä 2:
dobermanni, kääpiöpinseri, tanskandoggi, broholminkoira, hollanninsmoushond, itävallanpinserii, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, aidi, alentejonkoira, anatolianpaimenkoira, cao de castro laboreido, dogo canario, dogo mallorquin, kraski ovcar, shar pei, tosa ja uruguayncimarron.
Ajattelen asian niin, että jossain vaiheessa todennäköisesti omien koirien kanssa näyttelyiden kiertäminen vähenee ja sitten ehdin keskittyä tuomarioikeuksien laajentamiseen.
Vaikka minulla ei ole kuin muutaman rodun oikeudet, on arvostelutehtäviä vuosien varrella kuitenkin ollut säännöllisesti. Suomen lisäksi olen arvostellut Saksassa, Unkarissa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Venäjällä. Kasvattajalle on hyvin antoisaa päästä tutustumaan omaan rotuunsa ulkomailla myös tuomarin ominaisuudessa!

 

Ensimmäinen A’Dreams pentue syntyi 7.4.1987. Siitä lähti  aktiivinen dobermanni harrastus ja kasvatus. Kasvatin dobermanneja  1987 – 2008 eli 21 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu paljon aktiivista dobermanni harrastusta. Vedin mm useita vuosia silloin hyvin toimivaa SDY Kymenlaaksoa. Järjestimme koulutuksia, kokeita, testejä, leirejä ja näyttelyitä. Liki parikymmentä vuotta olen ollut Dobermann yhdistyksen jalostustoimikunnassa ja tovin myös hallituksessa.Omat dobermannini ovat kilpailleet PK haussa ja suojelussa.

 

Dobermann kasvattajana olen saavuttanut hyvin paljon:
 
SUOMEN KENNELLIITON VUOLASVIRTA-PALKINNON ERITTÄIN ANSIOKKAASTA DOBERMANNI KASVATUKSESTA SAIN 1998. Kyseiseen palkintoon on Suomessa yltänyt vain muutama kasvattaja, siihen kun vaaditaan sekä näyttely- että käyttöpuolen tuloksia.

Erikoisnäyttelyiden parhaan kasvattajaluokan olemme esittäneet 1992, 1993, 1997, 1998, 2000, 2001 ja 2002.  Mainittakoon, että tuolloin elettiin rodun kulta-aikaa Suomessa ja erikoisnäyttelyissä saattoi olla liki 200 koiraa. Rekisteröinnitkin olivat aivan toista luokkaa kun nykyään.

Dobermann kasvateissani on 25 valiota ja voittajaa, 6 käyttövaliota, 14 ZTP-testattua koiraa.

Ensimmäisen kääpiöpinserini, punaisen nartun of Leijliden Red-Sheilan hankin vuonna 1991. Ensimmäinen kääpiöpinseripentueeni syntyi 1993. Aluksi kasvatin vain punaisia, koska siihen aikaan ei Suomessa juuri hyviä mustia kääpiöitä ollut. Vuonna 1997 sain hankittua Israelista mustan nartun, Babit Beit Ha’maayanin. Ensimmäinen musta pentueeni syntyi 1998 ja tähän kantanarttuuni pohjaa koko nykyinen kasvatukseni. Punaisella linjalla kasvatuksen lopetin.

Kääpiöpinseri oli pitkään ns kakkosrotuni, mutta vaihtui huomaamattani ykkösroduksi ja on tällä hetkellä ainoa rotu jota kasvatan. Dobermanneja en tule enää kasvattamaan, liian paljon työtä, huolta ja murhetta. Kääpiöpinseri on reipas, näppärän kokoinen, perusterve rotu jonka kanssa voi harrastaa kaikkea mahdollista muttei ole pakko kuten dobbereiden kanssa. Nykyiseen kiireiseen elämänvaiheeseen (pieni lapsi & vaativa työ) se sopii dobermannia paremmin. Tykkään käydä hyvällä porukalla näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla ja se on pienten koirien kanssa mukavan helppoa.
 

Meillä on superhyvä tiimi koossa ja olemme tehneet nyt jo useamman vuoden huikean hienoja tuloksia, suoranaista rodun historiaa!

SUOMEN KENNELLIITON VUOLASVIRTA-PALKINTO ERITTÄIN ANSIOKKAASTA KÄÄPIÖPINSERIKASVATUKSESTA 2008!

SUOMEN KENNELLIITON VUODEN KASVATTAJA 2010 & 2011 KOLMAS SIJA! 2012 SIJA 5.
Kaikki rodut mukana tässä kisassa niin tällaisella ei showrodulla hurja saavutus ja jopa kahdesti! Missään muualla maailmassa eivät kääpiöpinserit ole tällaisiin saavutuksiin yltäneet! Tästä on tietysti hyvien koirien lisäksi kiittäminen upeaa ja taitavaa tiimiämme!
 

SUOMEN KÄÄPIÖPINSERIT RYn VUODEN KASVATTAJA
2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011 ja 2012.
 

56 KÄÄPIÖPINSERIVALIOTA SEKÄ 17 KANSAINVÄLISTÄ VALIOTA (tilanne helmikuu 2013).

Kääpiöpinseripuolen saavutuksista tarkemmin kotisivujen Kääpiöpinserit sivulla.

Kaikki koiramme elävät kotona perheenjäseninä. Periaatteena koiramäärästä on, että niiden on kuljettava ongelmitta mukana asuntovaunu ja mökkireissuilla. Vaunulla liikumme kesäaikaan paljon, mm yhdistämme lomailun ja koiranäyttelymatkat. Mökille ehditään harvemmin koska ollaan lähes aina viikonloput näyttelyissä.

Olen aina ollut urosihminen ja niinpä kotilaumamme onkin kasvattajalle aika erikoinen; 4 urosta, 2 streriloitua vanhaa narttua (dobberi & kääpiö) ja 1 jalostusnarttu (kääpiö). Uroksista yksi on vielä ”väärän rotuinen”, mäyräkoiraharrastaja mieheni jälkikoira, lyhytkarvainen mäyräkoirauros. Laumamme kingi on dobberiuros, eläkeläinen tällä hetkellä sekin. Kääpiöurokset ovat tuonteja, vanhempi kansainvälisen tason jalostusuros Israelista, nuorempi Liettuasta, siitä toivomme tietysti tulevaisuudessa hyvää lisäystä kasvatukseen.
(tilanne heinäkuu 2012, kts tarkemmin Omat koirat sivulta)

Kasvatan pääasiassa sijoitus- sekä leasing-nartuilla. Kotona olevien tuontiurosten lisäksi minulla on yhteisomistuksessa myös nuori Venäjän tuonti, josta tietysti toivomme myös arvokasta lisää jalostukseen.

Pentumme kasvavat aina perheen parissa, mukana arjen normaalissa elämässä. Uskon vakaasti siihen, että mitä paremmin pentu sosiaalistetaan kasvattajan luona, sen paremmat edellytykset pennulla on kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi. Tietysti myös pentujen omistajilla on tärkeä rooli pennun kasvussa tasapainoiseksi aikuiseksi, mutta pohja sille luodaan jo kasvattajan luona. Meillä pennut kulkevat mukana myös asuntovaunu- ja mökkireissuilla.

Olen aina liikkunut koirieni kanssa paljon. Koiramme lenkkeilevät päivittäin joko vapaana Sipoon korvessa tai pyöräillen ja juosten.  En ymmärrä ajatusta, että pieniä koiria ei tarvitsisi liikuttaa! Kääpiöpinseri on hyvin aktiivinen koira joka rakastaa liikkumista!

Olen sitä mieltä, että koirankasvattajan tärkein ominaisuus on ns koirasilmä. Enkä tarkoita vain muototajua. Ei todellakaan ole sattumaa tai vain hyvää tuuria, että joku kasvattaja menestyy useammallakin rodulla ja joku toinen taas ei sillä yhdelläkään!


Marja-Leena Kurvinen
Sipoo 17.2.2013
 


Lindenwache Duschka &
A'Dreams Samandah 3 kk


A'Dreams J-pentue


A'Dreams Sweet-Sensation


V-89-91 A'Dreams Samandah


FIN Mva, ZTP V1 A, IPO 3, HK 1
A'Dreams Jolly Joannah

 


FIN Mva, HK 3
A'Dreams Xadar


FIN & S Mva, HK3
A'Dreams Bodyguard

A'Dreams Bijou &
Ch A'Dreams Red Iris


A'Dreams Black Queenie &
SchH 1, BH A'Dreams Cherry

[Home]