AKKARYHMÄN TIETOPANKKI

Yksi Akkaryhmän tavoitteista on naisiin kohdistuvien ihmisoikeusloukkauksien tiedon levittäminen niin Amnestyn sisällä kuin yleisestikin. 
 
 

Ruhjottuja ruumiita, murrettuja mieliä
Teksti on lyhennetty käännös Amnestyn raportista Broken bodies, shattered minds - Torture and ill-treatment of women sekä teoksen Take A Step to Stamp Out Torture naisia käsittelevästä osuudesta. 
 

Vaarassa vankeuden aikana tai pidätettynä
Naisvankiloissa tapahtuvia ihmisoikeusloukkauksia. 
 

Naisiin kohdistuva väkivalta kodeissa ja ihmissuhteissa on ihmisoikeusasia!
"Suomessa joka viides avio- tai avovaimo on kohdannut väkivaltaa tai väkivallan uhkaa joskus nykyisessä parisuhteessaan. Vuosittain noin 90 000 suomalaista naista joutuu väkivallan kohteeksi - kotonaan, läheisimmissä ihmissuhteissaan. Uhrit ovat lapsia, tyttöjä, aikuisikäisiä naisia ja mummoja. Ainoastaan joka kymmenes nainen ilmoittaa vakavimmat pahoinpitelyt poliisille."
Amnestyn Joku raja! -kampanjasta lisätietoa tästä.
 

Sukuelinten silpominen
Naisten ympärileikkauksella eli sukuelinten silpomisella tarkoitetaan perinnettä, jossa tytöltä poistetaan osa sukupuolielimistä. Leikkaus tehdään tytölle usein 4 8 vuoden ikäisenä, mutta Maailman terveysjärjestön mukaan tyttöjä silvotaan keskimäärin yhä nuorempina. Tytöille silpominen on usein traumaattinen kokemus, ja fyysiset ja psyykkiset ongelmat saattavat seurata naista läpi hänen elämänsä.