VETOOMUKSIA

Naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksiin liittyviä tapauksia, joiden puolesta voit kirjoittaa vetoomuksen.
Yksittäinen vetoomus on aina tehokkaampi, kuin nettivetoomus. Näe vaivaa - vaikuta naisten ihmisoikeuksien toteutumiseen. 

Muihin ajankohtaisiin vetoomuksiin voi tutustua Amnestyn Joku Raja! -sivuilla tai
kansainvälisen Amnestyn sivuilla

Ohje vetoomusten kirjoittamiseksi: oheisissa vetoomuksissa on linkki mallikirjeisiin tai lyhyt mallikirje on tapauskuvauksen jatkona. Mikäli käytät mallikirjettä, kopioi teksti (copy) ja sijoita (paste) se aluksi esim. muistioon (windowsissa: ohjelmat-apuohjelmat-muistio), kopio ja sijoita vasta sitten esim. Wordiin, Open Officeen tms. Tämä toimenpide poistaa ylimääräiset (html)koodit, jotka voivat sekoittaa tekstiä.
Mikäli saat vastauksen kirjeeseesi, ole ystävällinen ja toimita siitä kopio Amnestyn Suomen osastolle (Ruoholahdenkatu 24 D, 00180 Hki). Kiitos.

Saudi-Arabia

34-vuotiaan Saudi-Arabialaisen Fatiman turvallisuus on uhattuna.
Elokuussa 2005 hänet pakotetettiin lain nojalla eroamaan aviomiehestään, jonka kanssa hän oli onnellisesti naimisissa. Parilla on kaksi lasta. Pakkoavioero perustuu perinteiseen sääntöön, jonka mukaan miehen ja vaimon on oltava samasta heimosäädystä. Fatiman aviomies on vaimoaan alemmasta säädystä, mitä hän ei kosiessaan paljastanut Fatiman suvulle. Fatiman miespuolisena holhoajana on avioliitosta huolimatta ollut jatkuvasti hänen velipuolensa, joka pani oikeusjutun alulle. Pakkoavioeroa määrättäessä ei otettu huomioon Fatiman ja hänen miehensä mielipiteitä.

Nyt Fatima on ollut oikeusjutun käynnistymisestä lähtien al-Dammamin vankilassa, ja pelkää joutuvansa muuttamaan velipuolensa luo. Silloin hän ei voisi enää olla yhteydessä aviomieheensä eikä ehkä lapsiinsakaan, ja myös lähisuhdeväkivallan uhka on todennäköinen.

Vaadi Saudi-Arabian viranomaisia suojelemaan Fatimaa ja takaamaan, että Fatiman oikeudet turvataan Kaikkinaisen naisten syrjinnän kieltävän sopimuksen (CEDAW) nojalla.

 

 

Tulosta vetoomus