Alkutextin perustaja Sirpa Alkunen on Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton Tampereen paikallisosaston puheenjohtaja. Hän opiskeli saksan kielen kääntämistä ja tulkintaa, ruotsin kielen kääntämistä ja tulkintaa sekä muun muassa suomenkielistä viestintää, tiedotusoppia ja puheoppia ja valmistui filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 1996. Opiskeluaikanaan hän vietti vuoden Kölnin yliopistossa.

Valmistumisvuonnaan 1996 Sirpa Alkunen perusti toiminimen nimeltään Alkutext ja on vuosien varrella kääntänyt monenlaisia tekstejä muun muassa tekniikan, koulutuksen, matkailun, sarjakuvien, terveyden, liikunnan ja historian alalta. Työn ohessa hän on opiskellut työkielekseen myös tanskan viimeisen 10 vuoden aikana. Nykyään käännökset sujuvat saksasta, ruotsista ja tanskasta suomeen päin. Erityisalana mainittakoon aikakauslehti- ja kirjakäännökset taittopohjaan tehtynä, käytössä InDesign CS6.

Sirpa Alkunen on Pirkanmaan yrittäjien, Tampereen yrittäjänaisten sekä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) jäsen, ja toimii myös SKTL:n varapuheenjohtajana.

Vapaa-aikaansa Sirpa viettää mieluiten liikunnan, kirjojen, elokuvien, tietovisailujen ja karaoken parissa.