Mokkapalat

etusivu | mokkapalat

Mokkapalat

resepti:
pohja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaota
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl vettä
1 dl kermaa


päällyste
3½ dl pölysokeria
2 rkl kaakaota
3 tl vaniljasokeria
4 rkl sulatettua voita
4 rkl vahvaa kahvia


mokkapalat
ohje:
paisto 200 asteessa 10 minuuttia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita sulatettu voi/margariini, vesi ja kerma ja kaada kerralla kuivien aineiden sekaan.
  3. Sekoita aineet ensin varovasti niin, että jauhot eivät enää pölise ja sitten sekoita voimakkaasti kunnes taikina näyttää hieman vaalentuneelta ja kiiltävältä.
  4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaiseksi levyksi tai vaihtoehtoisesti voit annostella taikinan pieniin vuokiin. (levy on nopein ja näppärin tapa)
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Ootettuasi paistuneen pohjan ulos uunista, siirrä se pois kuumalta pelliltä, jotta se alkaa jäähtyä.
  7. Valmista päällyste (kuivat aineet ensin, nesteet kerralla perään, reipasta sekoittamista). Tee päällyste vasta, kun pohja on jäähtynyt jonkin verran, älä tee liian aikaisin, ettei päällyste ehdi jäähtyä ja jähmettyä ennen levittämistä.
  8. Levitä päällyste pohjan päälle, kun pohja on vielä hieman lämmin - päällyste leviää helpommin ja kauniimmin.
  9. Kun päällyste on jähmettynyt, voit leikata koko kakun paloiksi. huutomerkki
  10. Tarjoile himokkaille. Jos mokkapaloja jää yli, ne voi hyvin pakastaa ja sulattaa myöhemmin uudelleen.

huutomerkki Leikkaamista auttaa se, että valuttaa jokaisen vedon jälkeen veitsen terään hieman kylmää vettä (ravistele liiat vedet terästä, ettei se jää suoranaisen märäksi) huutomerkki