We like to have many dogs of varying ages at home. At the moment our oldest lady is Staraja Russa Jaroslavna (grandchild to our late Bolshajan Bojar Bafgan and great grandchild to Bolshajan Bobrikov).

SR Jaroslavna is mother to Bolshajan Finarfin, Bolshajan Faramir (males) and Bolshajan Freija Aurelia (female). Their father is Korsakov Oakhill Landmark (breeder Jane Maddox Bishop, USA), gorgeous male who lived in USA and Japan in the 90s.

Freija Aurelia is mother to Bolshajan G-litter, sired by Chyerdak Kashmir (breeder Deborah Soete, Belgium). Kashmir is stunning male and also great grandchild to Bolshajan Bobrikov.

Mother to our next litter will probably be either Bolshajan Gaia Odile or Bolshajan Giselle, both very elegant and kind young ladies.

C.I.B.P & C.I.B. NORD FI NO DK EE Ch
Bolshajan Faramir
Male
Mar 8th 2012

C.I.B. & FI SE EE Ch
Bolshajan Finarfin

Male
Mar 8th 2012

C.I.B.P & C.I.B NORD FI SE NO Ch FIW-10
Staraja Russa Jaroslavna
Female
Aug 31st 2008

SMM-14
Bolshajan Freija Aurelia

Female
Mar 8th 2012Bolshajan Gilgamesh
(CAC-winner)
Male
Oct 5th 2015


Bolshajan Gaia Odile

Female
Oct 5th 2015


Bolshajan Giselle

(CAC-winner)
Female
Oct 5th 2015


Venäjänvinttikoira on jalo ja kaunis, ylväästi ja sulavasti liikkuva suuri koira. Luonteeltaan se on rauhallinen ja miellyttävä, oman arvonsa tunteva todellinen aristokraatti. Tsaarin aikaan Venäjän suurtiloilla kymmenien, jopa satojen koirien kenneleissä rotu kehittyi venäläisen ylimystön suosimaksi metsästyskoiraksi. Tuolloin venäjänvinttikoiria kasvatettiin suden metsästykseen sekä ketun ja jäniksen ajoon, ja metsästykseen sitä käytetään kotimaassaan nykypäivänäkin. Suomen kuuluisimmat venäjänvinttikoirat ovat presidentti Urho Kekkosen lahjaksi saamat Leo ja Ludmila.

Venäjänvinttikoiralle on tunnusomaista vaikuttava koko, runsas karvapeite, värien kauneus, sopusuhtaisuus ja kaunis liikunta. Sen olemuksessa kuvastuu ylväs rauha ja pidättyväisyys. Uros on kooltaan selvästi narttua suurempi ja voimakkaampi. Väritys vaihtelee valkoisesta punaruskeaan ja mustaan. Erityisen kaunis on pää ja lämpimät, ruskeat silmät, jotka katsovat usein kaukaisuuteen, havaiten kaiken liikkeen ympäristössä.

Luonteeltaan venäjänvinttikoira on perheelleen miellyttävä ja tottelevainen koira. Vieraille se saattaa olla etäinen, tarkkaillen heitä arvokkaasti hieman kauempaa. Kotioloissa se voi olla riehakkaan iloinen ja seurallinen, mutta toisinaan taas se haluaa olla yksin kaikessa rauhassa. Vinttikoirana se nauttii juoksemisesta ja metsästysleikeistä erityisesti toisen venäjänvinttikoiran kanssa, mutta se osaa sopeuttaa vauhtinsa myös omistajalleen sopivaksi. Pitkätkin kävelylenkit ja metsäpatikoinnit onnistuvat siltä säästä riippumatta.

Venäjänvinttikoira on upea seurakoira, mutta myös monipuolinen harrastuskoira. Turkki on helppohoitoinen ja valmisteltavissa helposti myös näyttelykuntoon. Maastojuoksuja useimmat venäjänvinttikoirat rakastavat, osa pitää myös ratajuoksuista.