FI Ch SMM-14
Bolshajan Freija Aurelia
(CACIL & CACL-winner)

Female
Mar 8th 2012

Ruu

C.I.B. & FI & LT & EE Ch
Bolshajan Gilgamesh
(CACL-winner)

Male
Oct 5th 2015

Gilgamesh

FI Ch
Bolshajan Gaia
Odile

(CACL-winner)


Female
Oct 5th 2015

Odile

C.I.C. & FI & EE & LT Ch, FI & LV LC Ch, CVM-18
Bolshajan Giselle (CACIB-winner)

Female
Oct 5th 2015

Giselle

C.I.B. & FI & EE & LT Ch & LT JCh EE W-21
Lunnaja Raduga
Lavanda

Female
Mar 3rd 2019

Lavanda

FI & LT Ch
Bolshajan Havina
Female
Feb 18th 2020

Havina

co-owned

FI Ch
Bolshajan HalimedeFemale
Feb 18th 2020

Halina

co-owned


Bolshajan Ileene
Female
June 16th 2021

Ileene

LT JCh

Bolshajan Jazzalea
Female
Oct 26th 2021

Jazzu

co-owned

Am Ch
Bolshajan Jelenka
Female
Oct 26th 2021

Jelly


Venäjänvinttikoira on jalo ja kaunis, ylväästi ja sulavasti liikkuva suuri koira. Luonteeltaan se on rauhallinen ja miellyttävä, oman arvonsa tunteva todellinen aristokraatti. Tsaarin aikaan Venäjän suurtiloilla kymmenien, jopa satojen koirien kenneleissä rotu kehittyi venäläisen ylimystön suosimaksi metsästyskoiraksi. Tuolloin venäjänvinttikoiria kasvatettiin suden metsästykseen sekä ketun ja jäniksen ajoon, ja metsästykseen sitä käytetään kotimaassaan nykypäivänäkin. Suomen kuuluisimmat venäjänvinttikoirat ovat presidentti Urho Kekkosen lahjaksi saamat Leo ja Ludmila.

Venäjänvinttikoiralle on tunnusomaista vaikuttava koko, runsas karvapeite, värien kauneus, sopusuhtaisuus ja kaunis liikunta. Sen olemuksessa kuvastuu ylväs rauha ja pidättyväisyys. Uros on kooltaan selvästi narttua suurempi ja voimakkaampi. Väritys vaihtelee valkoisesta punaruskeaan ja mustaan. Erityisen kaunis on pää ja lämpimät, ruskeat silmät, jotka katsovat usein kaukaisuuteen, havaiten kaiken liikkeen ympäristössä.

Luonteeltaan venäjänvinttikoira on perheelleen miellyttävä ja tottelevainen koira. Vieraille se saattaa olla etäinen, tarkkaillen heitä arvokkaasti hieman kauempaa. Kotioloissa se voi olla riehakkaan iloinen ja seurallinen, mutta toisinaan taas se haluaa olla yksin kaikessa rauhassa. Vinttikoirana se nauttii juoksemisesta ja metsästysleikeistä erityisesti toisen venäjänvinttikoiran kanssa, mutta se osaa sopeuttaa vauhtinsa myös omistajalleen sopivaksi. Pitkätkin kävelylenkit ja metsäpatikoinnit onnistuvat siltä säästä riippumatta.

Venäjänvinttikoira on upea seurakoira, mutta myös monipuolinen harrastuskoira. Turkki on helppohoitoinen ja valmisteltavissa helposti myös näyttelykuntoon. Maastojuoksuja useimmat venäjänvinttikoirat rakastavat, osa pitää myös ratajuoksuista.