PERUSTIEDOT

 • Virallinen nimi: Pembe's Cheyen
 • Kutsumanimi: Che
 • Syntynyt: 02.07.-05 - Ikääntyminen
 • Rotu: Quarter VQYt-045
 • Sukpuoli: Tamma
 • Säkä: n. 150 cm
 • Väritys: Kimo
 • Omistaja: Anniina S. / Tilli
 • Asuintalli: Coyote Ranch
 • Kasvattaja: Pembe Gül
 • Koulutus: He Western; Halter, Pleasure

KISAKALENTERI
-->

PARHAAT SUORITUKSET
He Western Horsemanship 30.11.2005 Infancy Estate 1/21 (3rp.)
He Reining Freestyle 29.11.2005 Coyote Ranch 2/20 (2rp.) Reserve Reining Freestyle Champion
He Halter 29.11.2005 Coyote Ranch 2/20 (2rp.) He Halter Reserve Champion
He Western Pleasure 17.11.2005 Yvétte 4/25 (1rp.)
16.11.2005 PGi Fall Rodeo - PGi's Sales & Shows
- Stallion 4+ 1st
02.11.2005 A Nazareth Affair 2005 - WF Show Grounds
- Quarter Horse At Halter 3th
23.10.2005 POA Birthday Candles Western Pleasure Show - Pewter Oakes Show Board
- Intermediate Western Pleasure 2nd $10,000
He Trail 15.10.2005 Coyote Ranch 3/14 (1rp.)
He Western Pleasure 15.10.2005 Coyote Ranch 4/20 (1rp.)
He Halter 30.09.2005 Coyote Ranch 3/9 (1rp.)

LUONNE

Luonteeltaan Che on herkkä, mutta rauhallinen tammaneiti. Chellä ei ehkä ole niin suuri miellyttämisenhalu, kuin yleensä hevosilla, mutta tekee silti aina parhaansa. Monet ratsastajat ovat sanonneet tamman osaavan kuin lukea ajatuksia ja siltä ratsastaminen melkein tuntuukin. Herkän vaistonsa avulla Che kanavoi ratsastajan mielentilaa ja asettuu pian samalle tasolle. Jos ratsastaja on yli-innokas säheltäjä, on sitä tammakin, mutta kylmänrauhallisen ja aran ratsastajan ratsukkona säikkyy ja jännittää jatkuvasti lihaksiaan. Rauhallisen tamman hoito on helppoa, mutta toteuttaa toivotut asiat laiskan hitaasti, aivan kuin Che kuvittelisi, että harjaamiseen siais käyttää ainakin kaksituntia aikaa. Pienesti sättiessään herkkä Che närkästyy ja aloittaa tottelemattomuuden. Maailma pyörii Chen ympärillä tai niin hän ainakin olettaa. Eläinlääkäri on mukava veikko, sillä kaikesta huolimatta Che nauttii pienestäkin kosketuksesta. Ei voisi uskoa, mutta pistäessäkään hän ei ulahda. Lääkärin määräämät pillerit eivät ehkä sittenkään ole niin hyviä, mutta syö ne kumminkin suuria mukisematta. Traileria säikkyy ja luimistelee sille mielellään. Traikussa kannattaa aina odottaa joku toinen hevonen, sillä silloin meno onkin jo paljon helpompaa.

Chen yliluonnollisen aistin takia hän on loistava Halter pari. Pienestäkin toiveesta -lähes ajatuksetsa, tamma tottelee, mutta ikävän laiskasti ja laahaavasti. Tuomarit ovatkin usein antaneet juuri siitä miinuspisteitä, että Che ei näytä olevan niin yhteistyöhaluinen, reipas kuin vaatimus olisi. Noh, olen yrittänyt parantaa asiaa, mutta mikään ei sitten näytä auttavan. Onneksi käsittämätön tottelevaisuus peittää osan laiskuudesta. Askeleet ovat pehmeitä -pehmeimpiä mitä olen koskaan tiennyt. Kokemattomankin ratsastajan on helppo ratsastaa. Che sopii myös mitä parhaiten pleasureen, sillä ratsastaminen on kuin suoraan parhaimmista unelmista. Joskus pieni tottelemattomuuden puuska valtaa tamman, mutta sekin on onneksi nopeasti taltutettu.

SUKUTAULU

I: Nottingham's Karmchey
147 cm
Rautias
II: Ch Ima Bad Karma III: Thrill Seeker
IIE: Punikin Melian
IE: Cheyenne Mocca IEI: Coffee'ns Dream
IEE: Tuntematon
E: Rosita af wernelvogel
151 cm
Rautias
EI: Color Chart C EII: Internationality P
EIE: Eco's Crocodile Girl
EE: Gentle Queen EEI: Guebeck
EEE: Gentle Dance

JÄLKELÄISET

s.pvm Nimi sp. Isä Emä Asuintalli / Omistaja
10.11.2005 CR Grand Canyon Coyote
O
PI´s Before Darkness Pembe's Cheyen Paint Pinto Colours / om.

ARVOSTELUT

Tammalla on oikein kaunis nimi. Rakennen näyttää ihan hyvältä. Sukupuoli- ja rotuleimat ovat hyvät. Väriltään hevonen on hyvin kaunis. Harja ja häntä ovat siistit ja hyvin hoidetut. Lihasta on tarpeeksi jaloissa ja säkä on aika selvä, vaikka satula onkin jonkin verran edessä. Tamman pää on nätti ja silmät kauniit. Kaula on mukavan kaareva ja lihaksikas. Tamman liikkeet kuvissa ovat ulavan näköisiä. Tietoa sivulla hevosesta on sopivasti. Sivut ovat selkeät ja nätin väriset. Kisailu hevosella oli aloitettu, joka on hyvä asia. Joitakin hyviä sijoituksiakin oli saavutettu. Jälkeläisiä hevosella ei vielä näyttänyt olevan, mutta niitä varmaan hankitaan myöhemmin. Tamman luonne oli omaperäinen ja mukava. Sukua tammalta löytyi ja se näytti hyvältä. Oikein mukava ja kaunis tamma. Arvosana 9-.
-Lara/Laura
30.10.2005

TEKIJÄNOIKEUDET
Layout © Anniina S. / Tilli
Kuvat © Anniina S. / Tilli
Oikea hevonen kuvissa on nimeltään Mrs Gin Smoke Cindy, QH-t