J. K. Rowlingin elämäkerta suomeksi
 

Harry Potterin luojan J. K. Rowlingin elämäkerta on ensimmäinen hänestä suomeksi julkaistu teos. Kirjan on kirjoittanut tunnettu englantilainen lehtimies ja tietokirjailija Sean Smith. Teoksen oikeudet on myyty jo yli 20 maahan.

Elämäkerta on suomennettu teoksen kolmannesta, täydennetystä laitoksesta, joka ilmestyi englanniksi kevättalvella 2003. J. K. Rowlingin elämäkerta on ensimmäinen laajempi ja perusteellisempi teos Harry Potterin luojasta millään kielellä. Se on taannoin käännetty mm. kiinaksi.

Kirja perustuu Rowlingin lähipiirin haastatteluihin ja kirjalliseen aineistoon. Teoksessa käsitellään Rowlingin vaiheet lapsuusajoista nykypäiviin: kouluvuodet, opiskeluaika, avioliitot, elämä sosiaaliavustuksilla kituuttelevana yksinhuoltajaäitinä, Harry Potter -kirjojen kirjoitusprosessi, ja lopulta kohoaminen oman aikamme suosituimmaksi lasten- ja nuortenkirjailijaksi. Ja yhdeksi Englannin rikkaimmista naisista.

Vetävästi kirjoitetussa elämäkerrassa esitellään myös Harry Potter -kirjojen keskeisiä henkilöhahmoja ja teemoja sekä Rowlingin muusta fantasiakirjallisuudesta saamia kirjallisia vaikutteita.

J. K. Rowling on sikälikin poikkeava lasten- ja nuortenkirjailija, että myös hänen persoonansa kiinnostaa suuresti Harry Potter -kirjojen eri-ikäisiä lukijoita. Hän on itsekin osa Harry Potter -ilmiötä: sitäkin käsitellään laajasti teoksen sivuilla.
 
 

Sean Smith: J. K. Rowling – Harry Potterin luoja. Elämäkerta
Suomennos: Marja Haapio & Liisa Lohtander
Ulkoasu: Kovakantinen, sidottu, 8-sivuinen värivalokuvaliite
Sivumäärä: 229 s. + 8 s.
ISBN-numero: 951-98833-2-0
Kustantaja: Memfis Books
Ilmestymisajankohta: syyskuu 2003
Hinta: 27 EUR

YHTEYSTIEDOT:
Memfis Books
Fredrikinkatu 55
00100 Helsinki
puh. & fax: 09-693 3939
e-mail: antikvariaatti.syva.uni@kolumbus.fi  (kustantajan kirjakauppa)