----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: Ilkka Vänttinen
Sent: Friday, November 20, 2009 1:43 PM
Subject: Re: Viestinne JSN:lle

 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
 19.11.2009

 Antti Heiskala
 .............
 .............
 .............
 ..............
 
 
 

Kantelu JSN:lle  

 

Helsingin Sanominen perheväkivaltaa koskeva uutisointi

 / 4.11.2009 / kaksi juttua

 
 
 
 
Hyvä Ilkka Vänttinen,
 
 
Kirjoititte: "Neuvostolle joko tehdään kantelu yksin tai porukassa, mutta me emme kerää kanteluihin osallistujia esimerkiksi nettiadressien tapaan. Jos haluatte kannella, olkaa hyvä ja tutustukaa www-sivuillamme oleviin ohjeisiin ja tehkää kantelu joko samoilla sivuilla olevan kantelulomakkeen avulla tai kirjallisesti postin välityksellä."
 
 
Hyvä on, 
 
 
 JSN:lle eilen osoittamani kantelu on uusi erillinen, yksin itseni tekemäni kantelu JSN:lle 
 
Huomautan, että kantelussani on paljon asiaani selventäviä linkkejä, jotka eivät toimi painetussa tekstissä. Onko se todellakin taivutettava jollekin lomakkeellenne, jossa linkkien toimivuus on sekin taas kenties epävarmaa?  Muistutan, että edes verovirasto ei Suomessa ole noin pikkumainen.
 
 
 
antti heiskala
 ----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: Pekka.Hyvarinen@jsn.fi ; Ilkka.Vanttinen@jsn.fi
Cc: Nina.Porra@jsn.fi ; merituuli.saikkonen@sanoma.fi ; Antti Heiskala ; simo.kolehmainen@om.fi ; jorma.kalske@om.fi ; Olli.Saunanoja@om.fi ; pauliine.koskelo@oikeus.fi ; olli.santanen@justice.fi ; Jyrki Tarkkonen
Sent: Thursday, November 19, 2009 8:14 PM
Subject: ( oikoluettuna ) : KANTELU JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE / En ole perunut kanteluani / Helsingin Sanominen perheväkivaltaa koskeva uutisointi / 4.11.2009 / kaksi juttua.

Hei,
 
Tässä siis uudelleen, oikoluettuna versiona, kooste omasta osuudestani JSN:lle tekemästäni kantelusta Helsigin Sanomien 4.11.2009 julkaisemista perheväkivaltaa käsittelevistä jutuista. 
 
ystävällisesti,
antti heiskala
 
 
 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
19.11.2009

 Antti Heiskala
 ...................
 ..................
 ................

( oikoluettuna )

 

 
 
 
 

Kantelu JSN:lle

 

vastineestanne:

"Kantelu otettiin vastaan ja numeroitiin, kun se 4.11.2009 tuli ja kohdistui Helsingin Sanomien nimettyyn juttuun. Vähitellen kantelu täydentyi sähköpostiviestein ja siihen tuli mukaan toinen osallinen. Viestien määrän kasvettua ja kantelun aiheen jäädessä yhä enemmän hämärän peittoon, sihteeri pyysi kantelijaa täyttämään JSN:n nettilomakkeen ja yksilöimään sekä tiivistämään kanteluaan ja selvittämään toisen henkilön roolin kantelun teossa. Myös HS:n jutun kopiota pyydettiin. Tässä vaiheessa kantelija lähetti sähköpostiviestin, joka voidaan tulkita kantelun perumiseksi."

 
 
VASTINEENI:
 
 
Minä en ole perunut kanteluani.
 
 
Yksilöin nyt tässä vielä, pyyntönne mukaisesti, tarkemmin ne Helsigin Sanomien 4.11.2009 julkaisemat jutut joihin kanteluni kohdistuu...
..... ikään kuin en olisi niitä jo varsin tarkasti aikaisemmin yksilöinyt : olihan toinen kyseisistä Helsingin Sanomien julkaisemista suomalaisesta perheväkivallasta tarkoituksellisesti väärän kuvan lukijalle antavista jutuista lainattu kirjeessäni kokonaisuudessaan  ....
 
suora linkki juttuun tässä:

.... ja kun toinenkin Helsingin Sanomien 4.11.2009  julkaisema suomalaisesta perheväkivallasta tarkoituksellisesti väärän kuvan pyrkimään antava juttu oli lainattu kirjeessäni sekin,  otsikon  ja  'ingressin'  osalta **seuraavasti:

 


Helsingin Sanomat uutisoi seuraavasti:


"Perheväkivaltaan kuolee Suomessa vuosittain 20–30 henkeä


Joka viides suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Ruokakunnan sisäisistä pahoinpitelyissä 70 prosenttia kohdistuu naiseen, 15 prosenttia mieheen ja 15 prosenttia lapseen."


.....

 
 
Lukijan tarkoituksellinen ja toistettu harhaanjohtaminen
 
 
Lapsikin ymmärtää, mikä on ollut Helsingin Sanomien tuollaisen otsikoinnin tarkoitus: 
 
Otsikon ja ' ingressin'  antamien tietojen yhdistämisessä toteutuva väärä tulkinta ( lukijan taholta ).
 
Väärän kuvan ruokakunnan sisäisistä törkeistä pahoinpitelyistä ja kuolemaan  johtaneesta perheväkivallasta antaminen **
 
 
Tarkoitus valheellisen kuvan antamiseen on jutussa ilmiselvä, sillä kyseisen artikkelin muussakaan tekstissä ei missään kerrota, että suomalaisen vakavan perheväkivallan kuva on mm. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen uusimman suomalaista perheväkivaltaa kartoittavan tutkimuksen mukaan täysin erilainen, kuten alta ilmenee ( luotettava tilastotieto, jonka olin jo tuohon JSN:lle osoittamaani ensimmäiseen kirjeeseeni selkeästi esille liittänyt*** ).  
 
Tämän väärän kuvan suomalaisen perheväkivallan todellisuudesta antamisen tarkoituksellisuus vain varmenee, kun Helsingin Sanomat korostaa asiasta antamaansa väärää kuvaa vielä toisessakin saman päivän aikana julkaisemassa jutussaan.
( jonka olin siis jo kokonaisuudessaan valitukseeni jättämässä liitteessäni esittänyt * ).


 
 
 

 ***
Perheväkivalta Suomessa

--Venla Salmi & Martti Lehti & Reino Sirén & Janne Kivivuori & Mikko Aaltonen
http://www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf
Optulan tutkimuksesta:

Saman ruokakunnan sisäiset henkirikokset 2007 - Uhrit
( absoluuttisia lukuja ) ( kuvio 7 )


Nainen 13

Mies 9

Lapsi 3

 
Tutkimuksesta ilmenee myös, että naiseen kohdistuneista selvänä suoritetuista puolisosurmista "joka seitsemännennessä puolestaan oli kyse parantumattomasti sairaan uhrin surmaamisesta hänen omasta vakaasta tahdostaan."

Omana huomiona esittäisin vielä sen, että yllättävän pieneltä vaikuttaa nuo saman ruokakunnan sisällä tapahtuneet lapsen surmat kun muistelee viime vuosien uutisia.

Omana huomiona myös tämä: Saman ruokakunnan sisäisissä törkeissä pahoinpitelyissä ja henkirikosten yrityksissä naiset ovat jo käyneet vuoden 2006 kohdalla miesten yläpuolella (kuvio 12)

Lievemmissä väkivaltatapauksissa näyttäisi tuon Optulan tutkimuksen mukaan olevan niin, että miehet ilmoittavat niistä poliisille huomattavasti harvemmin.

"Lasten kodissaan näkemä väkivalta on useimmin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, ei äitiin tai isään kohdistuvaa"
 
 
 
..........

 
 

 **
Tässä  siis vielä tämä toinen Helsingin Sanomien 4.11.2009 julkaisema artikkeli johon kanteluni kohdistuu :
 
linkki artikkeliin:
 
 
 
 
 

Perheväkivaltaan kuolee Suomessa vuosittain 20–30 henkeä

4.11.2009 4:00

laura oja

Noin kymmenen prosenttia Espoon turvakodissa asuvista lapsista on joutunut väkivallan kohteeksi kotonaan. Turvakodin johtaja uskoo, että todellinen luku on suurempi.

Noin kymmenen prosenttia Espoon turvakodissa asuvista lapsista on joutunut väkivallan kohteeksi kotonaan. Turvakodin johtaja uskoo, että todellinen luku on suurempi.

Joka viides suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Ruokakunnan sisäisistä pahoinpitelyissä 70 prosenttia kohdistuu naiseen, 15 prosenttia mieheen ja 15 prosenttia lapseen.

Väkivallan tekijä ei yleensä tarvitse teolleen mitään syytä, sanoo Espoon turvakodin johtaja Heli Raja-Halli.

"Riittää, että Flora-paketti on väärässä asennossa."

Raja-Halli johtaa pääkaupunkiseudun suurinta turvakotia Espoossa.

"Usein uhrit luulevat, että väkivalta on heidän syytään. He pohtivat, ovatko vaikkapa nalkuttaneet. Mutta väkivalta ei ole koskaan heidän syynsä. Väkivalta on aina tekijän valinta – ja se loppuu hyvin harvoin itsestään", Raja-Halli sanoo.

Jatkuessaan perheväkivalta yleensä raaistuu ja alkaa toistua yhä useammin. Parisuhdeväkivallan seurauksena Suomessa kuolee vuosittain 20–30 ihmistä.

Vain kuusi prosenttia perheväkivaltaan syyllistyneistä miehistä on hakenut siihen apua. Malli siirtyy vanhemmilta lapsiin. 40 prosenttia väkivaltaa lapsuudenkodissaan nähneistä miehistä on ollut väkivaltainen myös omassa parisuhteessaan.

 

 

 

---------------------------------

ystävällisesti

antti heiskala

 

 
 
 
----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: Jyrki Tarkkonen ; Pekka.Hyvarinen@jsn.fi ; Nina.Porra@jsn.fi ; Ilkka.Vanttinen@jsn.fi ; merituuli.saikkonen@sanoma.fi
Sent: Thursday, November 05, 2009 12:50 AM
Subject: VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE / osallistun Jyrki Tarkkosen Julkisen sanan neuvostolle tekemään valitukseen

 
Osallistun Jyrki Tarkkosen Julkisen sanan neuvostolle tekemään valitukseen seuraavalla huomiolla:
 
 
 
----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: kirjaamo@okv.fi ; kirjaamo.helsinki@poliisi.fi ;.............................................
.............................
Sent: Wednesday, November 04, 2009 10:51 PM
Subject: Helsingin Sanomat - MEDIASTA ja täysin tahallisesta harhaanjohtamisesta - väkivaltatutkimuksesta uutisointiin liittyen

 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
 4.11.2009


MEDIASTA ja
täysin tahallisesta,


Harhaanjohtamisesta


Jyrki Katainen, käytettyään Stefan Wallinin hänelle antamia "sukupuolisilmälaseja"


**

Helsingin Sanomat uutisoi seuraavasti:


"Perheväkivaltaan kuolee Suomessa vuosittain 20–30 henkeä


Joka viides suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Ruokakunnan sisäisistä pahoinpitelyissä 70 prosenttia kohdistuu naiseen, 15 prosenttia mieheen ja 15 prosenttia lapseen."Mitä muuta tuohon voisi enää todeta kuin, että varsin uutta todellisuutta luovasti on Helsingin Sanomissa taas noita lukuja yhdistelty, todellisuus kun saman ruokakunnan sisäisistä kuolemantapauksista ja saman ruokakunnan sisäisistä törkeistä pahoinpitelyistä ja henkirikosten yrityksistä on kuitenkin tämä:


Perheväkivalta Suomessa

--Venla Salmi & Martti Lehti & Reino Sirén & Janne Kivivuori & Mikko Aaltonen
http://www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf


Optulan tutkimuksesta:

Saman ruokakunnan sisäiset henkirikokset 2007 - Uhrit
( absoluuttisia lukuja ) ( kuvio 7 )


Nainen 13

Mies 9

Lapsi 3

 
Tutkimuksesta ilmenee myös, että naiseen kohdistuneista selvänä suoritetuista puolisosurmista "joka seitsemännessä puolestaan oli kyse parantumattomasti sairaan uhrin surmaamisesta hänen omasta vakaasta tahdostaan."

Omana huomiona esittäisin vielä sen, että yllättävän pieneltä vaikuttaa nuo saman ruokakunnan sisällä tapahtuneet lapsen surmat kun muistelee viime vuosien uutisia.

Omana huomiona myös tämä: Saman ruokakunnan sisäisissä törkeissä pahoinpitelyissä ja henkirikosten yrityksissä naiset ovat jo käyneet vuoden 2006 kohdalla miesten yläpuolella (kuvio 12)

Lievemmissä väkivaltatapauksissa näyttäisi tuon Optulan tutkimuksen mukaan olevan niin, että miehet ilmoittavat niistä poliisille huomattavasti harvemmin.

"Lasten kodissaan näkemä väkivalta on useimmin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, ei äitiin tai isään kohdistuvaa"


(uudelleen:)Rakkaat "Journalisti"-ystäväni:


Kertokaa tästä tutkimuksesta jo pian TANEN "Miehen työ"-palkinnolla palkitsemalle Jeff Hearnille.
 
Rakkaat aktiiviset lukijani, kertokaa tämä "Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan" ( TANE ) "miesjaoston" "asiantuntijalle" Arto Jokiselle, että voi sitten kertoa "miespäivillä".

Tiedoksi tämä on hyvä antaa myös vaikkapa Yleisradiolle ja sen täysin puolueettomalle toimitukselle, Helsingin Sanomille, Anne Moilaselle, Sari Näreelle, Emmi Latulle, Minna Piispalle, Tampereen arvostettua naistutkimusta harrastelevalle Teija Hautaselle, Kirsi Erärannalle, Suomen Miestutkimuksen Seuran ihmeen viisaalle johtajalle Pia-Livia Hekanaholle ( ja muille tiedemaailmamme ihmeille ) ja Suomen "Amnestyn" Jussi Förbomille ( luonnollisesti ), Leena Ruusuvuorelle ja eräälle Tarja Haloselle. Myös mm. "Tasa-arvo on myös miesten ystävä" Jouni Varanka kuulee näistä tilastoista mielellään, ja kertoo asiaa eteenpäin profeministimiespiireissään yhdessä miestä lyövän linjan iessakkien Tomi Timperin ja älykkö Jouni Karhun kanssa.


........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE

.
.

 
 
 
 
 *
 
----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: Jyrki Tarkkonen ; Pekka.Hyvarinen@jsn.fi ; Nina.Porra@jsn.fi ; Ilkka.Vanttinen@jsn.fi ; merituuli.saikkonen@sanoma.fi
Sent: Thursday, November 05, 2009 3:30 AM
Subject: LIITE/ VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE / osallistun Jyrki Tarkkosen Julkisen sanan neuvostolle tekemään valitukseen

 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
 5.11.2009

 

 2+2 = ?
 

"Väitöksen empiirisessä osassa haastateltiin kahta parisuhdeväkivaltaa kokenutta naista ja kahta väkivaltaa käyttänyttä miestä."

 
 
 

LIITE  /  VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE
 
 
 
 
 
 
HS 4.11.2009 /
 
Median henkisestä väkivallasta:
 
 
 
 
 
Tahallisesta
Harhaanjohtamisesta,
väkivaltatutkimuksen uutisointiin liittyen

 

Tässä toinen täysin valheellisen kuvan todellisuudesta pyrkimään antava Helsingin Sanomien uutisointi /  4.11.2009Helsingin Sanomat uutisoi seuraavasti:

Tutkimus: Henkinen väkivalta voi olla ruumiillista pahempaa

4.12.2008 20:12

Tiina Lindholm väittelee perjantaina perheväkivallasta.
Tiina Lindholm väittelee perjantaina perheväkivallasta.

Perhesuhdeväkivalta ja sen tuoma kärsimys muuttavat kodin valheelliseksi, pahaksi ja rumaksi. Väkivallan siemen kylvetään usein jo lapsuudessa.

Vanhempien riitely muuttaa kodin ilmapiirin ahdistavaksi. Riidat tunkevat lasten unen läpi, ja mieli muistaa ahdistuksen ilmapiirin, väkivaltaisuus siirtyy seuraavaan sukupolveen.

Perjantaina väittelevä Tiina Lindholm lähestyy parisuhdeväkivaltaa kärsimyksen näkökulmasta ja etsii hoitomallia, jolla väkivallan synnyttämää kärsimystä ja häpeää voisi lievittää.

Lindholmin mukaan parisuhdeväkivaltaa on tutkittu naisiin kohdistuneena tekijä–uhri -asetelmana ja unohdettu, että miehetkin kärsivät.

Osa miehistä kärsii ja häpeää väkivaltaisuuttaan ja pelkää väkivallan tekojen toistuvan. Toisaalta miesten väkivaltamalli periytyy usein lapsuuden kodista. Se putkahtaa esiin, kun suhde on vahvistettu. Vallankäyttö muuttuu suhteessa mielivallaksi.

Lindholm puhuu sanan ja käden etiikasta. Loukkaamalla ja häpäisemällä parisuhteeseen viilletään syviä vaikeasti hoidettavia haavoja.

Hän huomauttaa, että viimeisen sanan kilvassa voittavat verbaaliakrobaatteina usein taitavat naiset, mutta osaavat miehetkin sanan säilää käyttää, vaikka turvautuvat usein lyömiseen.

Alistetun naisen on vaikea ymmärtää sitä, että sama käsi hyväilee ja lyö.

Henkinen väkivalta voi olla fyysistä tuhoisampaa. "Mustelma paranee, mutta mieli muistaa", Lindholm sanoo.

Väitöksen empiirisessä osassa haastateltiin kahta parisuhdeväkivaltaa kokenutta naista ja kahta väkivaltaa käyttänyttä miestä.

Perheessä tapahtuva väkivalta paljastuu useimmiten vasta vakavien pahoinpitelyjen tai turvakotiin hakeutumisten kautta.

Häpeä estää avunpyynnöt. Osa naisista on alistunut väkivaltaan, ja osa miehistä ei ymmärrä käyttäytyvänsä väkivaltaisesti. Väkivallan kierre on muuttunut arjeksi.

Väkivalta voi olla yli sukupolvien siirtynyt malli. "Eivät kaikki väkivaltaisessa kodissa kasvaneet jatka väkivaltaa omassa suhteessaan", Lindholm huomauttaa.

Tutkimuksen mukaan väkivalta voi olla ainoa keino tuoda sietämättömäksi muuttunut kärsimys esiin.---------------------
 
ja sitten taas reaalimaailmaan: 
Perheväkivalta Suomessa

--Venla Salmi & Martti Lehti & Reino Sirén & Janne Kivivuori & Mikko Aaltonen
http://www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf

Optulan tutkimuksesta:

Saman ruokakunnan sisäiset henkirikokset 2007 - Uhrit
( absoluuttisia lukuja ) ( kuvio 7 )


Nainen 13

Mies 9

Lapsi 3

 
Tutkimuksesta ilmenee myös, että naiseen kohdistuneista selvänä suoritetuista* puolisosurmista "joka seitsemännessä puolestaan oli kyse parantumattomasti sairaan uhrin surmaamisesta hänen omasta vakaasta tahdostaan."

Omana huomiona esittäisin vielä sen, että yllättävän pieneltä vaikuttaa nuo saman ruokakunnan sisällä tapahtuneet lapsen surmat kun muistelee viime vuosien uutisia.

Omana huomiona myös tämä: Saman ruokakunnan sisäisissä törkeissä pahoinpitelyissä ja henkirikosten yrityksissä naiset ovat jo käyneet vuoden 2006 kohdalla miesten yläpuolella (kuvio 12)

Lievemmissä väkivaltatapauksissa näyttäisi tuon Optulan tutkimuksen mukaan olevan niin, että miehet ilmoittavat niistä poliisille huomattavasti harvemmin.

"Lasten kodissaan näkemä väkivalta on useimmin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, ei äitiin tai isään kohdistuvaa"
naisjarjestojen-antamia-tiedotteita-vakivaltatutkimukseen-liittyen.html


 
 

ystävällisesti,

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info


........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE

( * Lisäys jälkeenpäin  / pahoittelen  /  tarkennus - selvänä suoritetuista - oli epähuomiossa jäänyt tekstistäni pois. Asiaa käsitelleestä
 kappaleesta suoraan lainaamassani lauseessa kun tuota tarkennusta ei ollut. Korjaus ilmoitettu myös postin vastaanottajille.  )
.


 
 
 
----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: Jyrki Tarkkonen ; Pekka.Hyvarinen@jsn.fi ; Nina.Porra@jsn.fi ; Ilkka.Vanttinen@jsn.fi ; merituuli.saikkonen@sanoma.fi
Cc: Antti Heiskala
Sent: Thursday, November 05, 2009 2:48 PM
Subject: LIITE 2 / VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE / osallistun Jyrki Tarkkosen Julkisen sanan neuvostolle tekemään valitukseen

 
 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
 5.11.2009
Antti Heiskala
Pornaistentie 650-35
04130 SIPOO
09-2750975


 

LIITE 2 / VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE

 

HS 4.11.2009 /
Median henkisestä vakivallasta:
 

MEDIASTA ja
täysin tahallisesta,

Harhaanjohtamisesta.........
 


"ihmettelyjä", tiedotteitaTIEDOTE
Vihreät Naiset ry
Gröna Kvinnorna rf
The Green Women’s Association

..."Vihreät Naiset ry ihmettelee RAY:n päätöstä kanavoida merkittäviä summia lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn suunnatuista varoista valtakunnalliselle lastensuojelujärjestölle,"....

( No, samaan surullisen kuuluisaan "ihmettelyyn" osallistuivat kollektiivisesti käytännössä kaikki merkittävät feministiset naisjärjestömme sekä eduskuntapuolueiden naisryhmät, ja sen oli masinoinut mitä ilmeisimmin valtakunnan virallinen "tasa-arvo"koneisto yhdessä valtakunnan ylimmän johdon kanssa ks. 
http://www.lapsenoikeus.info/naisjarjestojen-antamia-tiedotteita-vakivaltatutkimukseen-liittyen.html )

 

.....................

Sitten taas toisenlaiseen todellisuuteen:

 
 


SUOMALAINEN PERHEVÄKIVALTA


tilastoja viime vuosilta


Kuopio 08.11.2002 Kari Karkola,
lääninoikeuslääkäri, dos."Lapsen kuolemaan johtanut väkivalta:

lapsi ---------------------tekijä


lapsen ikä ---- äiti -------- isä ------- muu

alle 1 v --------- 73 %------- 23 %-------4 %

1- 4 v ----------- 63 %------- 29 %-------8 %

5-14 v ---------- 41 % -------53 % ------6 %"

 
 
 
 
 
 
 
Uudempia tilastoja lapseen kohdistuvasta väkivallasta:
 
 
 "Alle 15-vuotiaiden lasten surmat 2002-2006:

Äidin surmaamia 18
Isän surmaamia 10
Muut tekijät 4
Alaikäinen veli 1 "

 
 
 
 
 
 
Pari asiaan liittyvää linkkiä:
 
 
 

 
 
 

.....................
 
 


oma laskelmani:

Kuolemaan johtaneesta perheväkivallastaYHTEENLASKU

( puoliso- ja lapsiin kohdistuvan väkivallan tilastoa suhteutettuna saman mittaiseen ajanjaksoon )"Vuonna 2003 kuoli 13 naista aviomiehensä surmaamana ja 5 miestä aviovaimonsa surmaamana, 2004 4 miestä ja 15 naista, 2005 3 miestä 11 naista." ( lähde : Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos )

- eli, kolmen vuoden aikana kuoli siis 39 naista ja 12 miestä aviopuolisonsa tappamana.


Lisätään tuohon sitten se mistä on virallisesti vaiettu ( ja josta vaikenemista - ja tutkimisen estämistä - yllä esitetty Vihreät Naiset ry:n tiedote yritti  - edelleen - käytännössä kaikkien merkittävimpien naisjärjestöjen ja "tasa-arvo"elimien kanssa yhdessä - ylläpitää - täysin häikäilemätöntä ja häpeämätöntä toimintaa lasta vastaan ):

"Ajanjaksolla surmattiin kaksikymmentäviisi alle 15-vuotiasta lasta, neljätoista poikaa ja yksitoista tyttöä. Heistä viisitoista (60 %) oli joutunut äitinsä ja yhdeksän (36 %)isänsä surmaamaksi, yksi (4 %) sai surmansa Myyrmannin pommi-iskussa." (1.6.2002 - 31.12.2005 ) ( lähde : Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos OPTULA : Henkirikollisuus Suomessa )

- eli 3,5 vuoden aikana äiti tappoi lapsensa 15 tapauksessa, isä 9 tapauksessa .


Suhteutetaan aviopuolisoiden surmat saman mittaiseen ajanjaksoon kuin lastenkin surmat ( 3,5 vuoteen )
39 / 3 vuotta = 45,5 / 3,5 vuotta
12 / 3 vuotta = 14 / 3,5 vuotta

lisätään saatuihin puolisosurmien suhdelukuun / 3,5 vuotta lasten surmat / 3,5 vuotta
45,5 + 9 = 54,5 / miehet ( suhdelukuja )
14 + 15 = 29 / naiset


Tuon perusteella vastaisivat miehet 65 % kuolemaan johtaneesta perheväkivallasta, naiset 35 %. :sta

 


Vastuussa olevat ministeriöt

Tulos ei taida olla ihan sitä mitä meille jatkuvasti jopa valtion virallisessakin tiedoituksessa propagoidaan, vaikka asioiden todellinen laita tiedetään, ja mitä sitten kuulutetaan aina ulkomaille asti, jopa ulkoministeriön voimin, onhan mm. UM kunnostautunut työntämällä myös muutaman viimeisen UM:n Lapsen oikeuksien valvontaraportin täyteen "Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa" ja "Naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa". ( !!! )

Sitä ei ulkoministeriön "valvonta"raportissa sitten muistettukaan mainita, että YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen "suomennos" on siellä UM:n nurkissa ...parhaillaan.. uudelleen suomennettavana - kun sain kuin sainkin Suomen Unicefin tuon "suomennoksen" pitkin hampain viimein UM:lle uudelleen suomennettavaksi lähettämään - siis sen jälkeen kun huomasivat, että olin kääntynyt asiassa myös jo kansainvälisen Unicefin puoleen, apua lapsillemme pyytäen. Ensin ilmoittivat täällä, etteivät he ryhtyisi mihinkään toimiin.
Tästä asiasta ei tainnut UM Lapsen oikeuksien "valvonta" "raportissa" ollakaan sitten mitään mainintaa? UM oli tuolloin Erkki Tuomiojan komennossa ja sinne asia on haudattu, ettei tule ystävälleen Tarja-pressalle harmeja.
 
 

.....................


Vihapropaganda ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan


Suomalaisten ihmisten tasa-arvoisuutta - sukupuolesta tai iästä riipumatta, sekä yhtäläisiä ihmisoikeuksia, sukupuolesta tai iästä riipumatta - vastaan toimivat ns. "valtavirtafeministit" ovat jo kauan sitten lähteneet valheiden tielle, omia jopa täysin laittomia etuoikeuksiaan itselleen ajaakseen, lapsia ja miehiä alistaakseen. Keinona on mm. mittatilaustyönä Naistutkimuksen laitoksilla tehdyt "tutkimukset", joita sitten propagoidaan joka tuutista - vuodesta toiseen - ihmisten täydelliseksi aivopesemiseksi, vilpillinen menettely lainvalmistelun yhteydessä jne. jne. Anne Moilasen ja YLE:n radio-ohjelma "Tulta munille!" ei ole tässä pitkässä surullisessa jatkumossa suinkaan mikään poikkeus.


Tutkintapyyntö

Olenkin sitä mieltä, että alkaa olla jo korkea aika tehdä tutkintapyyntö myös Yleisradion ohjelmapolitiikan tasapuolisuudesta ja sen lainmukaisuudesta. On kysyttävä, miksi Yleisradion ohjelmapolitiikka tähtää puhtaan äärifeministisen vääristeltyyn "tietoon" perustuvan vihapropagandan tuottamiseen, todellista tietoa ja sen julkista lain mukaista tehtävänantoa vastaan.
 


toimintaa ihmetellen, ja sitä että se saa jatkua vuodesta toiseen, valtakunnan ylimpien vastuussa olevien viranomaisten tietäen, ihmetellen,

Antti Heiskala
www.lapsenoikeus.info
 
 
 
 
 
....................................


 
 
 

Perheväkivalta Suomessa

--Venla Salmi & Martti Lehti & Reino Sirén & Janne Kivivuori & Mikko Aaltonen
http://www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf
Optulan tutkimuksesta:

Saman ruokakunnan sisäiset henkirikokset 2007 - Uhrit
( absoluuttisia lukuja ) ( kuvio 7 )


Nainen 13

Mies 9

Lapsi 3

 
Tutkimuksesta ilmenee myös, että naiseen kohdistuneista selvänä suoritetuista puolisosurmista "joka seitsemännennessä puolestaan oli kyse parantumattomasti sairaan uhrin surmaamisesta hänen omasta vakaasta tahdostaan."

Omana huomiona esittäisin vielä sen, että yllättävän pieneltä vaikuttaa nuo saman ruokakunnan sisällä tapahtuneet lapsen surmat kun muistelee viime vuosien uutisia.

Omana huomiona myös tämä: Saman ruokakunnan sisäisissä törkeissä pahoinpitelyissä ja henkirikosten yrityksissä naiset ovat jo käyneet vuoden 2006 kohdalla miesten yläpuolella (kuvio 12)

Lievemmissä väkivaltatapauksissa näyttäisi tuon Optulan tutkimuksen mukaan olevan niin, että miehet ilmoittavat niistä poliisille huomattavasti harvemmin.

"Lasten kodissaan näkemä väkivalta on useimmin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, ei äitiin tai isään kohdistuvaa" 

ystävällisesti,
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info
 
 
 
 

........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE