LOOOOL   ----------------  www.lapsenoikeus.info  ----------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ----------------------  LOL - PÄÄSIVULLE
Antti Heiskala
11.9.2009


.
.

VOI JEESUKSEN KEVÄT:

PAHA AUDI-MIESJa tämä oli sitten tälle kansakunnalle ja tälle medialle tärkeää. ( voihan vide vaan taas teitä tärkeileviä juntteja )


( En viitsi edes lähteä tätä muotoilemaan, se ei ole sen arvoista, pöllinpähän tuon roskan tänne vaan, jos joku vaikka vaatii "alfa londonia" sen sivuiltaan poistamaan. haha. Seuraavat pätkät ovat siis lainauksia. Lievää ylireagointia arvon Emmat? )HOT HOT HOT!
Emmat
tukkanuottasilla! Tarvittiin jo lakimiehiäkin!

must see:

"Lievää" yliregointia

Sain asianajotoimisto Juridialta Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n ja Anna-lehden päätoimittaja Emma Koivulan puolesta lähetetyn kirjeen, jossa minua mitä kohteliaimmin pyydetään poistamaan julkaisemani sähköpostikirjeenvaihto Emma Koivulan kanssa. (Mikä oli lehden päätoimittajalle lähetettyä normaalia lukijapalautetta koskien, tietysti, Audi-miestä) Nyt minulla on pari päivää aikaa neuvotella oman juristini kanssa että mitä päädyn tekemään asian suhteen.

Voi hyvä elämä...

EDIT: Alla saamani kirjeen teksti. Pyydän huomioimaan, että vaikka tämä blogi on yksityinen, kirje lähetettiin minun työsähköpostiini. Asianajaja Markku Varhela lähetti asianajajan ominaisuudessa kirjeen minulle viestintäalan ammattilaisena. Kirjeenvaihto on ammatillista, ei sisällä yksityistä tiedonvälitystä eikä kuulu yksityisyyden suojan piiriin.  Hyvä Emma London,

  Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n ja heidän julkaisemansa Anna-lehden päätoimittaja Emma Koivulan puolesta lähestyn teitä seuraavassa asiassa.

  Olette 6.9.2009 blogissanne otsikon Anna Audin asialla... alla julkaissut sellaisenaan Koivulan teille 31.8.2009 henkilökohtaisesti lähettämän sähköpostikirjeen. Olette viestintäalan ammattilainen, joten teidän tulisi tietää, että toisen kirjeen julkaiseminen ilman tähän saatua suostumusta rikkoo viestinnän luottamuksellisuutta sekä viestin kirjoittajan tekijänoikeutta.

  Enemmän vahingon välttämiseksi kehotan teitä välittömästi poistamaan blogistanne kyseisen artikkelin tai vähintään siinä olevan Emma Koivulan kyseisen viestin.

  Pyydän teitä ilmoittamaan maanantaihin 14.9.2009 mennessä, että viesti on poistettu blogistanne. Tämän jälkeen asia voidaan poistaa päiväjärjestyksestä.

  Helsingissä, syyskuun 9 päivänä 2009

  Markku Varhela
  asianajaja, varatuomariReagointia seuraa myöhemmin, mutta sanottakoon nyt tässä että jos Emma Koivula olisi lähettänyt minulle sähköpostia ja kohteliaasti pyytänyt viestin poistamista, olisin sen poistanut ilman muuta. Mutta kun ensimmäinen yhteydenotto tulee juristilta niin ensimmäinen reaktio on soittaa omalle vastaavalle.

P.S. MTV3: Anna-lehdessä ollaan kohusta yllättyneitä - mutta positiivisella tavalla. Lehden päätoimittaja Emma Koivula lähes hykertelee artikkelin herättämästä voimakkaasta keskustelusta.

Nähtävästi ihan kaikki ei nyt sitten hykerryttänytkään, kun pitää juristikirjeitä lähetellä.http://alfa-london.livejournal.com/37932.html#cutid1

Anna Audin asialla...
Kaikkihan tietävät tällä viikolla kohua nostattaneen Audi-miehen?


Alla keskusteluni Annan päätoimittajan kanssa, joka siis käytiin ENNEN kuin juttu tuli Helsingn Sanomien kautta julkisuuteen tiistaina.
Lähettäjä: Emma London
Lähetetty: 31. elokuuta 2009 11:18
Vastaanottaja: Koivula Emma
Aihe: Palaute: mediavaikuttajien erikois-Anna

Hei

Työpaikalleni viestintätoimistoon ilmestyi nippu Erikois-Annoja, ja niitä myös luettiin mielenkiinnolla. Suurin osa mielenkiinnosta kohdistui Audin myyntijohtajan Esko Kiesin haastatteluun.

Haastatteluun liittyen haluaisinkin kysyä teiltä, Emma Koivula, oletteko te vakavissanne?

Erikoisnumerossa on rakastavasti jaettu tilaa Kiesin niljaisille mielipiteille ja rintakarvotukselle. Onko Kiesin haastattelu todella jotain sellaista, jonka haluat kertoa Annan nimenomaan sisältävän? Oletteko te henkilökohtaisesti ylpeä artikkelin sisältämästä viestistä?

Voi tietenkin olla, että juttu valittiin näytenumeroon ehdoin tahdon sen provokatiivisuuden takia, herättämään keskustelua. Sinänsä hieno idea, paitsi että kaikkien tuntemieni naisten mielipide kääntyi päätökseen, jossa he kieltäytyvät tulevaisuudessa sekä tilaamasta Annoja että ostamasta Audeja. Ikinä. Tässä vaiheessa ei enää hirveästi auta, vaikka kertoisitte jutun olevan tarkoituksella silmiä avaava ja Annan keskivertolukijan kyllä ymmärtävän yskän.

Paitsi Annaan, arvosteluni kohdistuu myös Esko Kiesiin. Miten Kiesi saattoi hukata tällaisen mainostilaisuuden? Media-alalla työskentelee runsaasti naisia, jotka ovat varmaankin tehneet vaativampiakin töitä kuin koonneet hyllyjä ja silittäneet pyykkiä. He esimerkiksi tekevät päätöksiä ostaa autoja. On erittäin huonoa mainosta esittää Audin myyntijohtaja henkilönä, jonka kanssa ei monikaan omilla aivoillaan ajatteleva nainen haluaisi olla missään tekemisissä.

Olen aina luullut, että naistenlehtien tarkoituksena on juhlia naiseutta. Nähtävästi olin väärässä. Mielelläni kuulisin teiltä, millä logiikalla kyseinen artikkeli on erikoisnumeroon valittu ja miksi artikkeli on ylipäätään koskaan edes kirjoitettu.

Kiitos,
Emma London


From: Koivula Emma (edit: sähköpostiosoite poistettu)
Sent: Monday, August 31, 2009 1:20 PM
To: Emma London
Subject: VL: Palaute: mediavaikuttajien erikois-Anna

Hyvä Emma, kiitos palautteestasi.
Erikois-Anna on "suljetun piirin" julkaisu, jonka tarkoitus tosiaan oli synnyttää puheenaiheita. Esko Kiesin käsityksiä voi olla vaikea allekirjoittaa, mutta ei se ollut haastattelun edellytys eikä tarkoitus -- Mies puhuu naisesta -sarjassa miehet tulevat kertoneeksi asioita, jotka paljastavat heistä itsestäänkin paljon. Mitä hukattuun mainostilaisuuteen tulee, lienee Kiesin itsensä pohdittavana.

Anna on aina naisen asialla.

Ystävällisin terveisin

Emma KoivulaFrom: Emma London
Sent: Monday, August 31, 2009 1:28 PM
To: 'Koivula Emma'
Subject: RE: Palaute: mediavaikuttajien erikois-Anna

Hei

Kiitoksia vastauksesta. Haastattelusta on muuten jo otettu pdf-kuvat ja niitä on lähetelty sähköisesti kavereille. Kuka ties, minne vielä päätyvät :)

terveisin
Emmahttp://alfa-london.livejournal.com/37480.html#cutid1

.


HS:

Annan juristi vaatii bloggaajaa poistamaan Kiesi-viestejä

10.9.2009 11:38
Esa Mäkinen
Helsingin Sanomat

Naistenlehti Annan juristi vaatii bloggaaja Emma Londonia poistamaan sivuiltaan kirjoituksia, jotka liittyvät kohua herättäneen Audi-johtajan Esko Kiesin tapaukseen.

London on julkaissut blogissaan sähköpostilla käytyä kirjeenvaihtoa Annan päätoimittajan Emma Koivulan kanssa. Viesteissä London moittii päätoimittajaa kovin sanoin ja päätoimittaja vastaa.

Londonille lähettämässään sähköpostissa Annan asianajaja Markku Varhela sanoo, että kirjeen julkaiseminen ilman lupaa loukkaisi viestinnän luottamuksellisuutta ja viestin kirjoittajan tekijänoikeutta.

"Enemmän vahingon välttämiseksi kehotan teitä välittömästi poistamaan blogistanne kyseisen artikkelin tai vähintään siinä olevan Emma Koivulan kyseisen viestin", asianajaja Varhela kirjoittaa.

Tapaus sai alkunsa ennen Kiesi-kohun nousua julkisuuteen. London kirjoitti tuolloin Annan päätoimittajalle lehteä moittivan viestin:

"Erikoisnumerossa on rakastavasti jaettu tilaa Kiesin niljaisille mielipiteille ja rintakarvoitukselle. Onko Kiesin haastattelu todella jotain sellaista, jonka haluat kertoa Annan nimenomaan sisältävän? Oletteko te henkilökohtaisesti ylpeä artikkelin sisältämästä viestistä?"

Annan päätoimittaja vastasi vähän myöhemmin:

"Esko Kiesin käsityksiä voi olla vaikea allekirjoittaa, mutta ei se ollut haastattelun edellytys eikä tarkoitus -- Mies puhuu naisesta -sarjassa miehet tulevat kertoneeksi asioita, jotka paljastavat heistä itsestäänkin paljon."

Tämän viestin London julkaisi blogissaan ja sitä Anna-lehti vaatii nyt poistettavaksi.

London työskentelee kriisiviestinnän konsulttina ja media-analyytikkona. Hän sanoo, että ei aio poistaa kirjoitusta blogistaan.

"En aio poistaa viestiä. Minulla on oma kotijuristi, jonka kanssa neuvottelin asiasta", London sanoo.

"Tietenkin normaali-ihmisenä ensin pelästyin, ja sitten vihastuin. Kyllä siinä yöunet lähti pieneltä ihmiseltä, kun saa lakitoimiston kirjepaperilla olevan ystävällisen kirjeen, jossa sanotaan että suuremman vahingon välttämiseksi tee näin", London sanoo.

"Totta kai tulee mieleen, että en tee näin, keitä te oikein luulette olevanne."

.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Annan+juristi+vaatii+bloggaajaa+poistamaan+Kiesi-viestej%C3%A4/1135249217461

.
.
.
.

Muualla verkossa:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/09/945200


MTV3:
.

Anna-lehdessä iloitaan Audi-kohusta MTV3 Katsomo

02.09.2009 14:59


Anna-lehden erikoisnumero, jossa Audin myyntijohtaja Esko Kiesi puhuu naisista ja parisuhteesta, on nostanut kohua niin kahvipöydissä kuin Kiesin työnantajan, VV-auton, sisällä.

Anna-lehdessä ollaan kohusta yllättyneitä - mutta positiivisella tavalla. Lehden päätoimittaja Emma Koivula lähes hykertelee artikkelin herättämästä voimakkaasta keskustelusta.

- Kyllä tässä alkaa nähdä hyviäkin puolia, kun kohu vaan yltyy ja palstatilaa tulee lisää. Tässä on hyviä aiheita tasa-arvokeskustelulle, kun ollaan paljastettu mitä johtavassa asemassa olevan miehen päässä liikkuu. Naiset haluavat usein päästä miesten pään sisälle. Nyt saatiin irti enemmän kuin arvattiinkaan.

Koivula myöntää olevansa tyytyväinen Kiesin haastattelun herättämään kohuun. Tosin negatiivistakin palautetta on sadellut.

- Paljon on tullut kommenttia siitä, miten Anna-lehti voi ajaa tällaista asiaa. Olen vastannut, että Anna on aina naisen asialla, ja tämä asia täytyisi nähdä niin, että tuuletetaan nurkkia ja avataan miehisen ajattelun maailmaa.

 

Hyvät sitaatit poimitaan

Vaikka erikoisnumeroa ei ollut tarkoitettu yleiseen jakeluun vaan ainoastaan media- ja mainosväelle, arvasi päätoimittaja Koivula artikkelin nostavan mielipiteitä.

- Kyllähän hyvät sitaatit poimitaan aina. Vaikka kuinka pienessä piirissä kirjoitetaan jotain tarpeeksi mehukasta, se alkaa elää omaa elämäänsä. Tarkoitus olikin hakea kohua, tosin vähän pienimuotoisempaa, mutta aina sitä yllättyy miten paljon sitä tuli.

Koivula kuitenkin korostaa, että missään nimessä tarkoitus ei ollut ajaa Esko Kiesiä pussiin.

- Kyllä ihmiset tietävät, mikä "Mies puhuu naisesta" -sarjan juju on, mutta yllätyksenä tuli se, miten suorapuheinen Kiesi oli.

Koivula kertoo, että muutamat Annan lukijat ovat närkästyneet artikkelista niin, että ovat perumassa tilaustaan. Hän painottaa uskovansa kuitenkin, että tilaajia saadaan myös lisää.

Erikoisnumero on markkinointitempaus, jonka haastateltavat valikoituivat mediamarkkinoinnin yhteistyökumppaneista ja mainos- ja mediatoimistojen porukoita. Koivula pitää Kiesin valintaa edelleen hyvänä.

- He ovat hakeneet räväköitä persoonia, eikä etukäteen voi tietää, mitä kukakin tulee sanomaan. Uskon, että Kiesin valinnasta seuraa Anna-lehdelle hyvää. Suomessa on mielipiteen vapaus, ja mielestäni on hyvä, että Anna-lehden alla kerrotaan, mitä miehet ajattelevat.

(MTV3)

Lue myös:

Tästä Audi-kohussa on kyse

VV-auto: Audipomo on vahingoittanut yhtiön brändiä

...........http://www.kotiliesi.fi/arki/arkisto/2009/9/11/kotiliesi-kysyy-onko4.aspx
Kotiliesi kysyy: Onko sovinismi lisääntymässä?


Se aika on ohi, että naista voi julkisesti halventaa. Miesvaltaisilla aloilla tätä ei ole välttämättä huomattu.

Hiljattain Audin myyntijohtaja Esko Kiesi hätkähdytti verratessaan lehtijutussa naisen ja auton ominaisuuksia keskenään. Hän antoi myös ymmärtää, että naiset pärjäävät miehiä huonommin johtotehtävissä, koska antavat tunteidensa viedä.

Kiesin ajattelu sai tyrmistyneen vastaanoton. Mies erosi tehtävästään, mutta mistä tällaiset puheet yleisemmällä tasolla kertovat? Vastaamassa on vuosia tasa-arvoasioiden parissa valtionhallinnossa työskennellyt valtiotieteen lisensiaatti Jouni Varanka. Tällä hetkellä Varanka toimii suunnittelijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Onko merkkejä siitä, että asenneilmasto on kovenemassa ja mm. sovinismi nostamassa päätään?

Viimeisen 10-20 vuoden aikana työelämässä on tapahtunut päinvastoin. Ilmasto on nyt sellainen, että jos halventaa naista julkisesti, joutuu hankaluuksiin. Kiesin tapauksessa kiinnostavaa on se, että myös monet miehet reagoivat siihen voimakkaasti. Ettei tuommoista voi mennä sanomaan!

Onko ”kiesimäisissä” puheissa kyse uhosta, jonka avulla halutaan pitää kiinni ns. perinteisestä mieheydestä?

On erilaisia ryhmiä miehiä, jotka ajattelevat hyvin eri tavoilla. Automyyjä toimii miesvaltaisella alalla, jossa keskeiset mielipidevaikuttajat ovat miehiä. Tällaisessa maailmassa ei ole totuttu naisten läsnäoloon keskeisissä tehtävissä. Stereotyyppiset näkemykset menevät läpi, koska vastavoimaa ei ole.

Työyhteisössä, jossa on naisia ja miehiä sekaisin eri tehtävätasoilla, arvot voivat erilaiset. Tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset, jotka ovat ainokaisia miesaloilla, voivat kokea vähättelyä ja sukupuolista häirintää.

Oletko sinä huomannut merkkejä siitä, että sovinismi olisi lisääntymässä? Onko sinua kohdeltu sovinistisesti esimerkiksi työpaikalla?

Perjantaina 11.9.2009, Essi Salonen
Teema: Koti
Suomen Kuvalehti:
 ( pisteet kuvalehdelle tässä sopassa :a )

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/esko-kiesi-ja-johdattelevat-kysymykset-nain-naiset-miehista-ja-autoista8.9.2009 klo 13:53

Esko Kiesi ja johdattelevat kysymykset - näin naiset miehistä ja autoista

Miten vertailisit autoja ja miehiä? Näin naiset vastasivat samoihin kysymyksiin, jotka esitettiin Audi-pomo Esko Kiesille.

Esko Kiesi

Esko Kiesi - syntinen vai syntipukki? Kiitos laajan uutisoinnin, useimmat meistä tietävät tapahtumien kulun pääpiirteissään. Audin myyntijohtaja Kiesiä haastateltiin Anna-lehden erikoisnumeroon, joka oli suunnattu markkinointiväelle.

Helsingin Sanomien nostettua Kiesin sitaatteja yleisempään julkisuuteen aihe työntyi jopa tv-uutisiin. Nettipalstojen keskustelijat ryhtyivät kiskomaan giljotiinia. Mies tuomittiin sovinistiksi ja Audi sovinistien autoksi. Pitkän uran tehnyt Kiesi pahoitteli sanojaan julkisesti ja erosi.

Kiesin perään jäivät kaikumaan eräät hänen kokonaisuudesta irrotetut haastatteluvastauksensa.

”Autoja on olemassa moniin eri käyttötarkoituksiin niin kuin naisiakin.”

”Nainen menettää usein muotonsa, jos hänellä on alle seitsemän senttimetrin korot.”

”Nainen on tarkoitettu (…) pitämään miestä hyvänä ja olemaan haluttava.”

”Kun nainen kieltäytyy silittämästä tai siivoamasta, voisi karrikoidusti sanoa, että suhde vetelee viimeisiään.”

Harva tietää, mitä Kiesiltä kysyttiin. Alkuperäisestä jutusta selviää, että jos olivat vastaukset sovinistisia, niin olivat kysymyksetkin - naistenlehden naispuolisen toimittajan esittäminäkin.

Mitä naiset vastaisivat samoihin kysymyksiin? Olisivatko vastaukset olennaisesti korrektimpia kuin Kiesin vastaukset?

Kokosin pienen testiryhmän. Esitin eräitä samoja kysymyksiä, joita Kiesille artikkelin mukaan esitettiin. Vain sukupuolet muutin: naiset miehiksi ja päinvastoin.

Aloitetaanpa.

Kuinka vertailisit autoja ja miehiä keskenään?

”Molemmissa on nahkaverhoilu.”

”Ärhäköitä, aggressiivisia.”

”Auton merkitys ja sen tuoma tunne on mitätön mieheen verrattuna.”

”Enpä osaa ollenkaan. Autollahan vain ajetaan.”

”Auto, kuten mies, voi olla olemukseltaan maskuliininen tai heiveröinen, kuten miehen, myös maskuliinisen auton pitää olla muotoilultaan ”harteikas”. Pyöreät, muhkeat kaaret tekevät autosta feminiinisen, mutta nykyautoissa niitä on vähän.”

Kuinka moni myyntipäällikkö olisi vastannut, että ei lähde tällaiseen leikkiin, koska eihän miehiä/naisia saa esineellistää?

Kysymys johdatti enemmistön testiryhmästä fyysisten ominaisuuksien vertailuun. Siinä he eivät eronneet olennaisesti Kiesistä, joka vertasi jousitusta ja pyöriä naisen nilkkoihin ja kenkiin (joissa on hyvä olla vähintään seitsemän sentin korot).

”Kontekstissa, jossa ihminen on käytännössä saanut kenkää verrattuaan naisia autoihin, on aika pysäyttävää, että häneltä on tosiaan kysytty ’kuinka vertaisit naisia autoihin’”, kommentoi eräs testihenkilöistä.

Mitä miehiltä voi oppia liikenteessä?

”Kenties parkkeeraustaitoja.”

”Taitavilta kuskeilta sukupuolesta riippumatta voi oppia rauhallisuutta ja malttia. Huonot kuskit toimivat esimerkkinä siitä, miten en halua käyttäytyä liikenteessä.”

”Joukkoon sulautumista.”

”On hyviä kuskeja, jotka osaavat toimia sujuvasti isossa ryhmässä, mutta pääasiassa oppi on vauhtia ja vaarallisia tilanteita.”

”Taskuparkin - useimmat miehet tuntuvat hallitsevan sen, useimmat naiset eivät. Sen sijaan paljon on esimerkkejä, mihin miehistä ei pidä ottaa mallia: laiska vilkunkäyttö on selvästi miehinen tapa ja maantieajossa älyttömät, suuren joukon tasaista matkantekoa haittaavat jono-ohitukset ja ylinopeutta perässä roikkuminen isolla autolla leimaavat juuri miesautoilijoita (useimmiten perässä muuten roikkuu eräs ruotsalaisvalmisteinen farmari tai katumaasturi, ei suinkaan Audi).”

Jotkut naiset osaavat ajaa ja toiset eivät, sanoi Kiesi, ja sääntöjä naiset pystyvät noudattamaan halutessaan paremmin. Mutta onko hän sitä mieltä, että miehet ovat parempia kuskeja kuin naiset? Voimme aavistaa, mutta emme voi tietää, koska ei häneltä sitä kysytty.

Miten käsityksesi miehistä on muuttunut sitten tyttövuosien?

”Tasavertaisemmaksi. Luulin pienenä, että miehet ja naiset ovat hirveän erilaisia. Oli erikseen miesten ja naisten ammatit, kotityöt, vaatteet ja elämät.”

”Hiomattomat timantit ovat kauneimpia.”

”Naiset ovat osittain osallistaneet miehet hellan ja lastenhuoneen väliin liiaksi ja niin, että mies on hukannut oman miesidentiteettinsä. Miehet voivat pahoin. Muutos on ollut liian raju ja nopea nuoremmalle sukupolvelle (vanhempi sukupolvi ei ole muuttunut). Aiheuttanut pahoinvointia sekä ahdistusta. Rooliristiriitojen purkautuminen on hallitsematonta. Voisin naisena perustaa miestensuojeluliikkeen.”

”Avartunut: on tosiaankin olemassa hyvinvoiva sovinistinen maailmankatsomus, johon törmäämästä itse säästyin pitkään. Oikeastaan se katsomus on vain konservatiivinen: on miehen ja on naisen rooli. Ja jos tämä käsitys jaetaan yksityisessä parisuhteessa, niin sehän voi olla ihan tyydyttävä ja onnellinen. Miehet voivat olla feministejä, mutta kyllä naisenkin pitää saada olla sovinisti, jos hän haluaa.”

Tämän kysymyksen kohdalla Kiesi kuvailee, kuinka hänelle on iän myötä tullut tärkeämmäksi naisen naiseus ja esitti käsityksensä siitä, mihin nainen on tarkoitettu (”kuten pitämään miestä hyvänä ja olemaan haluttava”). Hän sanoo myös, että ”on hyvin tärkeää, että minulla ja naisellani on paljon yhteistä, esimerkiksi samantasoinen koulutus ja arvomaailma”.

”Arvostan myös suuresti sitä, että nainen silittää paitani, tässä eleessä on paljon symboliikkaa. Kun nainen kieltäytyy silittämästä tai siivoamasta, voisi karrikoidusti sanoa, että suhde vetelee viimeisiään.”

Jälkimmäinen virke on tulkittu suurin piirtein ohjenuoraksi ihmiskunnalle, vaikka Kiesi puhuu vain itsestään. En saa kuvaa alistetusta naisesta, joka silittää ja siivoaa pellolle lentämisen pelossa, vaan naisyksilöstä, joka itse haluaa silittää ja siivota. Lienee luonnollista, että suhteen vedellessä viimeisiään kumpikaan ei vaivaudu tekemään toiselle rakkauden tekoja.

Mihin kiinnität miehessä ensimmäiseksi huomiota?

”Kasvoihin ja siihen, saako miehestä mukavan ja älykkään vaikutelman.”

”Iloisuuteen, tapaan ottaa kontakti.”

”Käsiin.”

”Ulkonäköön, kropan hallintaan, liikkeiden sulavuuteen.”

”Vartaloon, ryhtiin, vaatetukseen, olemuksen sopusuhtaisuuteen.”

Kiesi kuvaili, kuinka hänen katseensa kulkee naisen vartaloa pitkin alhaalta ylös. Testiryhmä oli pääosin aivan yhtä ulkonäkökeskeinen. Kysymys johdattelee paitsi tärkeimpään aistiin, näköaistiin, myös suoraan tilanteeseen, jossa toista ihmistä katsotaan nimenomaan vastakkaisen sukupuolen edustajana. Vastauksista ei voi päätellä, että vastaaja katsoo tällä silmällä jokaista naapuria, vastaantulijaa, asiakasta tai uutistenlukijaa.

Kuinka mies hurmataan?

”Iloisuudella ja ulkonäöllä.”

”Annetaan miehen luulla hurmanneensa sinut.”

”Hänen huomioimisensa fyysisenä, hyvä ruoka, kaikki ne naiselliset keinot joita on käytössä. Liian älyllinen keskustelu pitää jättää suhteen myöhempään vaiheeseen.”

”Näyttämällä oman itsensä, yrittämättä hurmaamista erityisesti hurmaa juuri sen oikean. Yleisesti auttavat kuitenkin hymy, reippaus, kosketus ja kiinnostuminen: anna kenen tahansa ihmisen loistaa erikoisalallaan, niin hän alkaa pitää sinusta.”

Kiesin mukaan nainen hoidetaan puhumalla. Miehen tulee tunnistaa naisen mielentila ja rakentaa tilannetta niin, että nainen kiinnostuu. Laskelmointi on yhtä lailla testiryhmän vastausten henki.

Haastattelun muutkin kysymykset edustavat juuri samaa maailmankuvaa, josta Kiesiä nyt haukutaan:

Mitä olet oppinut naisten sielunelämästä? Kuinka kauan pystyt olemaan ilman naisseuraa?

Kuka nainen on vaikuttanut sinuun eniten? Mikä sinussa on naisten aikaansaannosta?

Mitä nainen ei saa sinulta anteeksi? Pahimmat tuskat, jotka olet kärsinyt naisen vuoksi?

Voiko naisen kanssa olla vain ystävä? Mikä on naisen paras ikä?

Totuus sinusta, jota et haluaisi kuulla naisen suusta?

Mistä nainen ei selviä ilman sinua? Mikä naisellisen taidon haluaisit oppia?

Mitä piirrettä et siedä naisessa? Suurin virhe naissuhteissasi?

Minkälaisia lahjoja annat naiselle? Minkälaisena toivot naistesi muistavan sinut?

Entäpä voiko naista kohdella kuin miestä?

Kysymystä tuskin olisi esitettu käänteisenä ja naiselle. Ikään kuin olisi luonnonlaki, että mies kohtelee ja nainen on kohdeltava. Ja että kaikki miehet kestävät esimerkiksi kovempia sanoja ja suurempaa nöyryyttämistä kuin kukaan nainen. Kysymys itsessään on varsinainen sukupuolen perusteella leimaamisen kukkanen.

Niin on vastauskin. Tässä yhteydessä julkaistiin Kiesin kohun kannalta raskauttavin sitaatti: hänestä naiset pärjäävät usein huonommin johtaja-asemissa, koska he käyttävät tunteita vääränlaisissa tilanteissa, jolloin tunne menee usein järjen edelle. Siis hänen mielestään usein, ”mutta poikkeuksiakin on.”

Hyvin epäkorrekti ajatus nyky-Suomessa, mutta ilmeisen aito omakohtaisiin kokemuksiin perustuva mielipide - ja niitähän häneltä koko artikkelissa kysyttiinkin?

Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva.

Aiheesta lisää
Audin naiskohu: Brändille tullutta vahinkoa ei vielä tiedetä (Suomenkuvalehti.fi 2.9.2009)
Kiesi-keissi ei ole feministinen voitto (Suomenkuvalehti.fi 3.9.2009)
Audi-Kiesi -kuluttajaprotesti: tätä täytyy saada lisää! (Suomenkuvalehti.fi 3.9.2009).....................................................................


PAHA HAHA PAHA huono huono huono kiesi.Aja Toyolla:
kommenttini Johanna Korhosen kolumniin

JOHANNA KORHONEN - Kolumni: Kuka pelkää kynsilakkaa?
Paha Audi-mies ja kynsilakka

Antti Heiskala | 13.9.2009 11:48

Ensin naistoimittaja pyytää miestä vertaamaan naista autoon ja sitten, kun mies tekee niin kuin nainen toivoo, saa sovinisti potkut. Hieno maa, hienot ihmiset. Ja älykkäät.

...................


mies ja lesbo

Antti Heiskala | 13.9.2009 12:00 

Johanna,

Niin, eikös se olekin sopivaa. Huutaa radiossa kuolemaa heterokulttuurille! – kuten patriarkaalisen Saarikoski-isin pikku Akuliina, hyvää palkkaa vastaan, Yleisradiossa tekee.

Sopivaa ja hienoa on myös huutaa kuinka aasinaivoiset suomalaismiehet hakkaavat ja tappavat naisia Suomessa läjäpäin. Tulta munille- Moilanen muuten vielä palkittiinkin tuosta yhteisillä rahoillamme idioottimaisesti syytämästään, valheita toistelevasta vihapropagandastaan.


:ah
........................................
Kantelu oikeuskanslerille YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen "suomennoksesta" ja sen seurauksista

( onko tämä kansakunta aivan mielisairas. on. )
LOL -ETUSIVULLE


LOL

.