LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
18.12.2008

----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: sauli.niinisto@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@eduskunta.fi ; marja.vuento@pronto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.valkeeniemi@yle.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; tiina.astola@om.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; oras.tynkkynen@eduskunta.fi ; miika.lehtonen@ulapland.fi ; heikki.sariola@lskl.fi ; hs.kuukausiliite@hs.fi ; hs.paakirjoitus@hs.fi ; tomi.tyysteri@hs.fi ; reetta.merilainen@hs.fi ; kaius.niemi@hs.fi ; kimmo.pietinen@hs.fi ; pekka.kukkonen@hs.fi ; joanna.palmen@helsinki.fi ; joanna.palmen@hs.fi ; tapani.ruokanen@kuvalehdet.fi ; pirkko.makinen@stm.fi ; paivi.romanov@stm.fi ; varanka@mappi.helsinki.fi ; hannele.varsa@stm.fi ; jari.sarasvuo@trainershouse.fi ; matti.apunen@aamulehti.fi ; matti.soinio@aamulehti.fi ; inka.leisma@ykliitto.fi ; matti.ahde@eduskunta.fi ; ....................................... stefan.wallin@eduskunta.fi ;.................................@eduskunta.fi ; lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; niina.laajapuro@amnesty.fi ; ilpo.kiiskinen@amnesty.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; hanna.hamalainen@unicef.fi ; tiina.perkiomaki@unicef.fi ; raisa.sulamaa@unicef.fi ; kirsti.dalman@unicef.fi ; Inka Hetemäki ; mia.granqvist@unicef.fi ; veera.videnius@unicef.fi ; emili.osara@unicef.fi ; mari.hakojarvi@unicef.fi ; tuuli.lahti@unicef.fi ; liisa.susiluoto@unicef.fi ; sanna.merilainen@unicef.fi ; sara.park@unicef.fi ; karolina.roiha@unicef.fi ; santeri.ihalainen@unicef.fi ; minna.karvinen@unicef.fi ; helena.laukko@ykliitto.fi ; irja.avonius@ykliitto.fi ; hanna.juntunen@ykliitto.fi ; joonas.sarvamaa@ykliitto.fi ; mikko.sauli@ykliitto.fi ; kati.lyytikainen@ykliitto.fi ; marianne.kaspi@unicef.fi ; susanna.mcglynn@unicef.fi ; matti.virtanen@yle.fi ; presidentti@tpk.fi ; tuija.brax@eduskunta.fi ; mari.alakoski@yle.fi ; susanne.paivarinta@yle.fi ; jan.andersson@yle.fi ; tuomas.hyytinen@yle.fi ; hanna.juuti@yle.fi ; janne.virkkunen@hs.fi ; janne.virkkunen@sanoma.fi ; Jyrki Tarkkonen ; santtu.salovaara@kolumbus.fi ; juha.portaankorva@yle.fi
Sent: Thursday, December 18, 2008 6:17 PM
Subject: Tänä iltana: Silminnäkijä: Älä lyö / YLE TV2 - Erkki Tuomioja: "Myös Sanomia ja Yleä voisi boikotoida"

Antti Heiskala
18.12.2008


Hei!
 
 

Jälleen tänään saamme illalla nauttia YLE:n korkeatasoisesta journalismista, toimittaja Juha Portaankorvan toimittaman Silminnäkijä: Älä lyö -ohjelman muodossa:


lainaus ohjelmatiedoista:

Yleisradio Oy , Radiokatu 5, 00024 Yleisradio, puh (09) 14801

  • Tietoa ylesta
  • Lähetä palautetta
  • TV-maksut
Silminnäkijä: Älä lyö YLE TV2 22.35 - 23.05 Keskimäärin yksi lapsi joutuu joka päivä pitkäaikaiseen sairaalahoitoon, koska omat vanhemmat ovat pahoinpidelleet häntä. Äiti lyö useammin kuin isä. Toimittaja Juha Portaankorva.
Haku yle.fi:stä
 
 
...................................
 
 
 
 
Ohjelma on uusinta. Näin kirjoitin siitä sen ensiesityksen jälkeen Hesarin keskutelupalstalle, johannakorhos-jupakan käydessä kuumimmillaan:

Yleäkin pitäisi boikotoida
Antti Heiskala  |  8.10.2008 13:54


Ei pettänyt Yle eilenkään.

Silminnäkijä: Älä lyö. Vaikka dokumentin ohjelmatiedoissa sanotaan, kuin ohimennen, että "Äiti lyö useammin kuin isä", niin toimittaja Juha Portaankorvan itse dokumenttiin laittama painotus oli käytännössä liki yksinomaan isiä syyllistävä.

Saisi toimittaja Portaankorva hävetä tätä vääristelevää kuvaa asiasta antaessaan. Sanoihan se yksi äiti, joka sentään ohjelmassa omasta väkivaltaisuudestaan kertoi, ettei hän saanut mistään apua.

No ei saa tulevaisuudessakaan, kun toimittaja Juha Portaankorvan piti tälläkin kertaa vaieta äitien osuus lapseen kohdistuvasta väkivallasta itse ohjelmassa liki kokonaan. Sääli itse asialle. Apua ei siis ole luvassa väkivaltaisille äideille ja heidän väkivaltansa uhreille jatkossakaan, aikanaan tämän ohjelman perusteella. Ei pettänyt Yle.

Vaarassa ovat siis sadat lapset vuosittain. Pahoinpitelyiden kohteena ovat sadat lapset vuosittain. Sadat myös vammautuvat, osa kuolee, osa vammautuu pysyvästi. Osa selviää miten kuten. Mutta apua ei tule, kun tekijäksi ei näytä sitten kenellekään kelpaavan kuin isä.

Enpä tiedä kenen vika ohjelman outo painotus oli, mutta jos yhdistämme tämän viime päivien puheenaiheeseen, tapaus Johanna Korhoseen, myös Ylen entiseen toimittajaan, niin alkaa tulla aina vain selvemmäksi miten tärkeitä toimittajan tai päätoimittajan "yksityisasiat" työn sisällön ja sen painotusten kannalta ovat. Kaikkein tärkeimpiä usein.


Feminismin motto: "henkilökohtainen on poliittista". m.o.t. Mitenkäs se tämän kanssa sitten olikaan, feministitoimittaja Korhonen hyvä?

 
 
/ HS keskustelut:   Tuomiojan ensireaktio: Myös Sanomia ja Yleä voisi boikotoida
 
 
 
 
ystävällisin terveisin,
antti heiskala
  
.


........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE