----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: paivi.kaartamo@stm.fi ; liisa.hyssala@eduskunta.fi ; paula.risikko@eduskunta.fi
Cc: paivi.romanov@stm.fi ; lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; pirkko.makinen@stm.fi ; Antti Heiskala ; veikko.launis@utu.fi
Sent: Thursday, November 12, 2009 4:21 AM
Subject: YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta - Lääketieteellisen etiikan asiantuntija Veikko Launis - Re: Tiedoksi: Kaartamo, Hyssälä, Risikko - Fw: LAPSEN OIKEUKSIEN LIITTO - Lausunto sosiaali - ja terveysministeriölle / S

 LOL   ------------------------------------------  www.lapsenoikeus.info  ------------------------------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ---------------------------------------------------  
12.11.2009
LAPSEN OIKEUKSIEN LIITTOYK:n lapsen oikeuksien sopimus

Tiedoksi:
 
Lakiesityksessänne vedotaan, hyvin hyvin nurinkurisesti, mm. YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen.
 
Tämän vuoksi katson aiheelliseksi saattaa tietoonne, että YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen suomennos on tahallinen väärennös, väärennös jonka on aikoinaan todennäköisimmin tehnyt sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä oikeusministerinä silloin toimineen Tarja Halosen kanssa. Tuleviin poliittisiin tarkoituksiin. vrt. hedelmöityshoitolaki.
 
ks.
 
 
Ei ole liioiteltua todeta, että STM on ollut lainsäädäntöhankkeissaan aivan ala-arvoinen, monin osin jopa rikollisiski katsottavia toimintatapoja käyttävä. Paljonkos lapselta kysyttiin, silloinkaan kun säädettiin sellainen "tasa-arvoinen laki", joka jo lailla kieltää lapselta jo lähtökohtaisenkin oikeuden isään(sä). Hienolta näyttää, "tasa-arvovaltuutettu" Päivi Romanov ja "lapsiasiavaltuutettu" Maria Kaisa Aula olivat taas innolla mukana. Ihmisoikeusrikoksessa.
 
 
 
ystävällisesti,
antti heiskala
 
 
 
Lakiesitys:
 
 
Lääketieteellisen etiikan asiantuntija,
 professori Veikko Launis
 


---- Original Message -----
To: vlaunis@utu.fi ; heta.gylling@helsinki.fi ; olli.haapala@utu.fi ; presidentti@tpk.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; pirkko.makinen@stm.fi ; paivi.romanov@stm.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; tiina.astola@om.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; niina.laajapuro@amnesty.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; Inka Hetemäki ; irja.avonius@ykliitto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.varsa@stm.fi ; varanka@mappi.helsinki.fi ; ben.zyskowicz@eduskunta.fi ;..................... ...............fi ; hanna.hamalainen@unicef.fi ; tiina.perkiomaki@unicef.fi ; raisa.sulamaa@unicef.fi ; kirsti.dalman@unicef.fi ; mia.granqvist@unicef.fi ; veera.videnius@unicef.fi ; emili.osara@unicef.fi ; mari.hakojarvi@unicef.fi ; tuuli.lahti@unicef.fi ; liisa.susiluoto@unicef.fi ; sanna.merilainen@unicef.fi ; sara.park@unicef.fi ; karolina.roiha@unicef.fi ; santeri.ihalainen@unicef.fi ; minna.karvinen@unicef.fi ; marianne.kaspi@unicef.fi ; helena.laukko@ykliitto.fi ; hanna.juntunen@ykliitto.fi ; inka.leisma@ykliitto.fi ; taina.holappa@ykliitto.fi ; joonas.sarvamaa@ykliitto.fi ; mikko.sauli@ykliitto.fi ; kati.lyytikainen@ykliitto.fi ; susanna.mcglynn@unicef.fi ; ilpo.kiiskinen@amnesty.fi ; amnesty@amnesty.fi ; jussi.pulli@etu.inet.fi ; john.alatalo@khperhetyo.fi ; jussit@jussitpasila.com ; jukka.ihalainen@lahdenensijaturvakoti.fi ; u.kukkonen@kehittamisyhd.inet.fi ; kari.hallikainen@viola-vakivallastavapaaksi.fi ; eero.keinanen@oulunensijaturvakoti.fi ; m.repo70@luukku.com ; esa.kangasjarvi@ensiturvary-tre.net ; mikko.oranen@etu.inet.fi ; miika.lehtonen@ulapland.fi ; hannu.sepponen@luukku.com ; sepponen@tamperelainen.org ; marja.vuento@pronto.fi ; voitto.huotari@evl.fi ; Suvi.Ronkainen@ulapland.fi ; eric.comet@gmail.com ; maria.guzenina@kolumbus.fi ; nina.af.e@kolumbus.fi ; jouni.sarkijarvi@ymparisto.fi ; katriina.nikkanen@stm.fi ; terttu.savolainen@stm.fi ; marja.tallavaara@stm.fi ; ismo.kainulainen@stm.fi ; matti.heikkila@stakes.fi ; juha.teperi@stakes.fi
;
markku.heiskanen@pakk.poliisi.fi ; marja.vuento@poliisi.fi ; jonna.turunen@poliisi.fi ; Olli.Saunanoja@om.fi.........................................................................@om.fi ; ........
Sent: Thursday, February 05, 2009 4:04 PM
Subject: "lääketieteellisen etiikan asiantuntija" professori Veikko Launis / HS pääkirjoitus 5.2.2009 - vs. legal protection ( of the child), before as well as after birth

Antti Heiskala
044-0111058Terve taas,
 

"Lääketieteellisen etiikan asiantuntija" professori Veikko Launis kirjoittaa seuraavaa:
 
"Ratkaistaessa pakkohoidon eettistä ongelmaa on keskeistä määrittää odottavan äidin moraalinen itsemääräämisoikeus suhteessa vielä syntymättömän ja jo syntyneen lapsen moraalisiin oikeuksiin.
 
Suomessa on laajat aborttioikeudet, ja sallimme moraalisin perustein esimerkiksi keinoalkuisen lisääntymisen, lapsen hankkimisen ja kasvattamisen ilman toista vanhempaa sekä lapsen hankkimisen korkeassa iässä riskisynnyttäjänä."
 
 
Vaan kukas näitä lapsen lähtökohtaisia perusihmisoikeuksia polkevia "sallimme moraalisin perustein" - asioita onkaan ollut ajamassa. -  No kukas kuin tämä "lääketieteellisen etiikan" professori  Veikko Launis itse! 
 
On hyvin arveluttavaa, surullista ja maallemme tyypillistä, että "lääketieteellisen etiikan professori", 
Suomen Akatemian tutkija, Veikko Launis, ei tunnu osaavan asettaa ensimmäistäkään eettistä kysymystä, ei ainakaan itselleen ; Ensin "lääketieteellisen etiikan professori" Veikko Launis on itse ollut lobbaamassa eettisesti täysin kestämättömiä lapsen ihmisoikeuksia loukkaavia tapoja, käytäntöjä ja lakeja - ja sitten hän on perustelemassa tätä lapsen kaltoinkohtelua sillä että "olemme hyväksyneet" nuo hänen jo aiemmin lobbaamansa rikokset lasta vastaan.
 
Emme ole.
Entäpä jos syntymättömät lapset aiheuttaisivat äideille vuosittain n. 600 pysyvää aivovauriota.
 Mitä siihen sanoisi tämä "lääketieteellisen etiikan asiantuntija" professori Veikko Launis?
 
Muistutan jälleen myös että Tohtori Mengelekin oli asiantuntija.


http://www.lapsenoikeus.info/tiedetta-rahkosen-repen-hakista-jatetaan-kaveri-isanmaasarjasta.html

Convention on the Rights of the Child
 

Ylin lapsen ihmisoikeuksia määrittävä asiakirja, Convention on the Rights of the Child / YK:n lapsen oikeuksien sopimus  ( johon Suomen valtio on juridisesti sitoutunut ) kertoo asiasta seuraavaa /  ote englanninkielisestä alkuperäistekstistä:
 
YK:n yleissopimuksen lapsen oikeuksista
 
"Bearing in mind that, as indicated in the Declaration of the Rights of the Child, ´the child, by reason of his physical and mental immaturity, needs special safeguards and care, including appropriate legal protection, before as well as after birth"
 
Kirjoittajan suomennos:
 
 Lapsi tarvitsee fyysisestä ja henkisestä kehittymättömyydestään johtuen erityistä suojelua ja huolenpitoa, mukaan lukien ( lapsen) asianmukainen oikeudellinen suojelu, niin ennen syntymää kuin syntymän jälkeenkin.
 
 
Virallinen "suomennos" puolestaan kuuluu näin: 
 
"lapsi ruumiillisen ja henkisen kypsymättömyytensä vuoksi tarvitsee erityistä suojelua ja huolenpitoa, siihen luettuna asianmukainen hoito sekä ennen syntymää että sen jälkeen"
 
- Jotain unohtui? 
 
Jotain oli siis jätetty "suomennoksesta" pois, ja aivan tarkoituksellisesti, jottei näille meidän Hesarin ylös nostamille tohtori launiksille tule esteitä toteuttaa itseään ja seksuaalisuuttaan. Etiikkaa heiltä on aivan turha odottaa, "etiikan asiantuntijoilta".
 
 
 
 
 
valehteleviin professoreihimme ja vaikenevaan mediaan hyvin kyllästyneenä,
 
antti heiskala

----- Original Message -----
Sent: Thursday, February 05, 2009 5:06 PM
Subject: "Sikiö taas on parasiitti, jolla ei ole mitään automaattista oikeutta elää toisen henkilön ruumiin sisällä "- pienet vihreät naiset? - "lääketieteellisen etiiikan asiantuntija?

 Antti Heiskala
 Hei vaan, tässä vielä yksi kommenttini asiaa käsittelevää Hesarin keskusteluun:


Lapsen oikeudellinen suojelu ennen syntymää
Antti Heiskala  |  3.2.2009 14:43
"Nainen, päihteitä käyttävä tuleva äitikin, on ihminen ja yksilö, jolla on täydet ihmisoikeudet ja päätösvalta omasta kehostaan. Sikiö taas on parasiitti, jolla ei ole mitään automaattista oikeutta elää toisen henkilön ruumiin sisällä."

Tuohan oli kuin jostain Naisasialiitto Unionin, tasa-arvovaltuutetun, tai vihreiden kannanotosta.

Uutinen on hieno ja toiveita herättävä, alkaa näyttää siltä että STM ei sittenkään ole aivan kuuro. Lapsen poisluovuttamattomiin ihmisoikeuksiin kuuluu ( myös YK:n lapsen oikeuksen sopimuksen velvoittamana ) lapsen oikeudellinen suojelu, niin ennen syntymää kuin syntymän jälkeenkin.

 

Antti Heiskala
 
 
 
Professori Launis on omalta osaltaan vastuussa siitä mitä hänen kirjoituksistaan seuraa.
 
 
 
 
Kysymys ns. "lääketieteellisen etiikan asiantuntijalle", arvoisalle laittomuuksiin lasta kohtaan jo aiemminkin yllyttäneelle professori Veikko Launikselle:
 
Onko raskaana olevan naisen oikeus ryypätä vapaasti ja käyttää huumeita suurempi kuin lapsen oikeus syntyä ilman pysyvää aivovauriota?
 
Millä tavalla tuohon kysymykseen myöntävästi vastaava näkemys olisi perusteltavissa, muutoin kuin "lääketieteellisen etiikan asiantuntijan" jo kirjoituksessaan ilmeisesti vankaksikin perusteluksi uskoma "sallimme".
 
 
 
"Lääketieteellisen etiikan asiantuntijaprofessori" Veikko Launis kirjoittaa Hesarin pääkirjoituksessaan edelleen:
 
"Lapsen kannalta perustava filosofinen kysymys on, onko parempi olla syntymättä lainkaan kuin syntyä ja elää sairaana."
 
 
Miten tällainen Veikko Launiksen kirjoituksista huokuva asenne eroaa natsi-Saksan asiantuntijoiden, silloinkin, asenteista ja toimista vammaisia ja muita puolustuskyvyttömiä kohtaan?
 
 
 
valehteleviin professoreihimme ja vaikenevaan mediaan hyvin kyllästyneenä,
 
antti heiskala


 
 
 
 
----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: paivi.kaartamo@stm.fi ; liisa.hyssala@eduskunta.fi ; paula.risikko@eduskunta.fi
Sent: Thursday, November 12, 2009 3:41 AM
Subject: Tiedoksi: Kaartamo, Hyssälä, Risikko - Fw: LAPSEN OIKEUKSIEN LIITTO - Lausunto sosiaali - ja terveysministeriölle / "Ministeriö päästäisi lapset lääketutkimuksiin vanhempiensa tietämättä" / HS/ TS

 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
11.11.2009
LAPSEN OIKEUKSIEN LIITTO
Sosiaali - ja terveysministeriölle
 
 

Arvoisa Päivi Kaartamo,
 
 
Jos oikein ymmärsin niin te olette vastuussa tästä STM:n, jälleen lapsen oikeuksia sumeilematta polkevasta, harvinaisen törkeästä ja jälleen sammutetuin lyhdyin ajetusta lakiehdotuksesta yhdessä Paula Risikon ja Liisa Hyssälän kanssa.
HS: "Ministeriö päästäisi lapset lääketutkimuksiin vanhempiensa tietämättä" 
 
Jos tämä pitää paikkansa, niin en voi muuta kuin kehoittaa teitä välittömään eroamiseen virastanne. Tällä tavalla lapsia ei enää Suomessa kohdella, siitä tulen pitämään huolen, voitte olla varma.Toiminta alkaa olla täysin rikollista.
 
Liisa Hyssälälle ja Paula Risikolle nyt mietintämyssä päähän ja vähän äkkiä!  Pahasti näyttää siltä, että tulen suosittelemaan saamaa hoitoa myös heille.
 
Päivi Kaartamolta kysyn vielä, miten te olitte mukana lapsen alistaneen, lapsen ihmisoikeudet lokaan painaneen ns. hedelmöityshoitolain valmistelussa?
 
 
 
ystävällisesti,
antti heiskala
 

Ote lakiesityksestä:
 
"Lääketieteellisellä tutkimuksella tarkoitetaan
tutkimuslain 2 pykälän 1 kohdan mukaan tutkimusta,
 jossa puututaan ihmisen tai ihmisen alkion taikka
sikiön koskemattomuuteen ja jonka tarkoituksena
on lisätä tietoa sairauksien syistä, oireista,
diagnostiikasta, hoidosta, ehkäisystä
tai tautien olemuksesta yleensä. Tutkittavan
koskemattomuuteen puututaan tutkimuksesta
aiheutuvista syistä esimerkiksi antamalla tutkittavalle
tutkimuslääkettä tai kohdistamalla
tutkittavaan sellaisia ylimääräisiä toimenpiteitä,
joita muutoin ei tehtäisi."
 
 
 
 
 
 
----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: kirjaamo@okv.fi ; kirjaamo.helsinki@poliisi.fi ; simo.kolehmainen@om.fi ; jorma.kalske@om.fi ; Olli.Saunanoja@om.fi ; pirkanmaa.sy@oikeus.fi ; jounijniskanen@helsinki.poliisi.fi ; paivi.karkkainen@yle.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; kimmo.sasi@eduskunta.fi ; jyrki.richt@yle.fi ; hannele.valkeeniemi@yle.fi ; atuubi@yle.fi ; mikael.jungner@yle.fi ; ilkka.saari@yle.fi ; ari.korvola@yle.fi ; ben.zyskowicz@eduskunta.fi ; maija.perho@eduskunta.fi ; suvi.linden@eduskunta.fi ; jyri.hakamies@eduskunta.fi ; eero.akaan-penttila@eduskunta.fi ; sirpa.asko-seljavaara@eduskunta.fi ; kaarina.dromberg@eduskunta.fi ; leena.harkimo@eduskunta.fi ; pertti.hemmila@eduskunta.fi ; anne.holmlund@eduskunta.fi ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; marjukka.karttunen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@eduskunta.fi ; jari.koskinen@eduskunta.fi ; pekka.kuosmanen@eduskunta.fi ; esko.kurvinen@eduskunta.fi ; jere.lahti@eduskunta.fi ; kalevi.lamminen@eduskunta.fi ; jouko.laxell@eduskunta.fi ; olli.nepponen@eduskunta.fi ; tuija.nurmi@eduskunta.fi ; reijo.paajanen@eduskunta.fi ; lyly.rajala@eduskunta.fi ; paula.risikko@eduskunta.fi ; martin.saarikangas@eduskunta.fi ; petri.salo@eduskunta.fi ; sari.sarkomaa@eduskunta.fi ; arto.satonen@eduskunta.fi ; timo.seppala@eduskunta.fi ; juhani.sjoblom@eduskunta.fi ; irja.tulonen@eduskunta.fi ; raija.vahasalo@eduskunta.fi ; jan.vapaavuori@eduskunta.fi ; ahti.vielma@eduskunta.fi ; jari.vilen@eduskunta.fi ; lasse.viren@eduskunta.fi ; christina.gestrin@eduskunta.fi ; mikaela.nylander@eduskunta.fi ; pehr.lov@eduskunta.fi ; eva.biaudet@eduskunta.fi ; jan-erik.enestam@eduskunta.fi ; nils-anders.granvik@eduskunta.fi ; roger.jansson@eduskunta.fi ; ulla-maj.wideroos@eduskunta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; aila.paloniemi@eduskunta.fi ; Karjula Kyösti ; esko.ahonen@eduskunta.fi ; olavi.ala-nissila@eduskunta.fi ; mikko.alatalo@eduskunta.fi ; sirkka-liisa.anttila@eduskunta.fi ; susanna.haapoja@eduskunta.fi ; lasse.hautala@eduskunta.fi ; hannu.hoskonen@eduskunta.fi ; liisa.hyssala@eduskunta.fi ; tuomo.hanninen@eduskunta.fi ; kauko.juhantalo@eduskunta.fi ; antti.kaikkonen@eduskunta.fi ; tanja.karpela@eduskunta.fi ; tatja.karvonen@eduskunta.fi ; inkeri.kerola@eduskunta.fi ; rauno.kettunen@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; esko.kiviranta@eduskunta.fi ; katri.komi@eduskunta.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; markku.koski@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; seppo.lahtela@eduskunta.fi ; eero.lankia@eduskunta.fi ; markku.laukkanen@eduskunta.fi ; paula.lehtomaki@eduskunta.fi ; jari.leppa@eduskunta.fi ; maija-liisa.lindqvist@eduskunta.fi ; mika.lintila@eduskunta.fi ; eero.lamsa@eduskunta.fi ; hannes.manninen@eduskunta.fi ; riikka.moilanen-savolainen@eduskunta.fi ; petri.neittaanmaki@eduskunta.fi ; pekka.nousiainen@eduskunta.fi ; lauri.oinonen@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; terhi.peltokorpi@eduskunta.fi ; klaus.pentti@eduskunta.fi ; aulis.ranta-muotio@eduskunta.fi ; antti.rantakangas@eduskunta.fi ; juha.rehula@eduskunta.fi ; eero.reijonen@eduskunta.fi ; markku.rossi@eduskunta.fi ; simo.rundgren@eduskunta.fi ; pertti.salovaara@eduskunta.fi ; seppo.sarkiniemi@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; tapani.tolli@eduskunta.fi ; jukka.vihriala@eduskunta.fi ; pekka.vilkuna@eduskunta.fi ; matti.vaisto@eduskunta.fi ; jaana.yla-mononen@eduskunta.fi ; raimo.vistbacka@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; sari.essayah@eduskunta.fi ; kari.karkkainen@eduskunta.fi ; leena.rauhala@eduskunta.fi ; bjarne.kallis@eduskunta.fi ; toimi.kankaanniemi@eduskunta.fi ; Räsänen Päivi ; jouni.backman@eduskunta.fi ; susanna.huovinen@eduskunta.fi ; jukka.gustafsson@eduskunta.fi ; matti.ahde@eduskunta.fi ; arja.alho@eduskunta.fi ; arto.bryggare@eduskunta.fi ; mikko.elo@eduskunta.fi ; tarja.filatov@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; klaus.hellberg@eduskunta.fi ; rakel.hiltunen@eduskunta.fi ; sinikka.hurskainen@eduskunta.fi ; liisa.jaakonsaari@eduskunta.fi ; reijo.kallio@eduskunta.fi ; antti.kalliomaki@eduskunta.fi ; saara.karhu@eduskunta.fi ; antero.kekkonen@eduskunta.fi ; anneli.kiljunen@eduskunta.fi ; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi ; valto.koski@eduskunta.fi ; marjaana.koskinen@eduskunta.fi ; risto.kuisma@eduskunta.fi ; miapetra.kumpula@eduskunta.fi ; lauri.kahkonen@eduskunta.fi ; esa.lahtela@eduskunta.fi ; reijo.laitinen@eduskunta.fi ; minna.lintonen@eduskunta.fi ; paavo.lipponen@eduskunta.fi ; reino.ojala@eduskunta.fi ; kalevi.olin@eduskunta.fi ; heli.paasio@eduskunta.fi ; pirkko.peltomo@eduskunta.fi ; virpa.puisto@eduskunta.fi ; kari.rajamaki@eduskunta.fi ; maija.rask@eduskunta.fi ; jukka.roos@eduskunta.fi ; tero.ronni@eduskunta.fi ; matti.saarinen@eduskunta.fi ; arto.seppala@eduskunta.fi ; jouko.skinnari@eduskunta.fi ; sade.tahvanainen@eduskunta.fi ; satu.taiveaho@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; harry.wallin@eduskunta.fi ; pia.viitanen@eduskunta.fi ; tuula.vaatainen@eduskunta.fi ; martti.korhonen@eduskunta.fi ; annika.lapintie@eduskunta.fi ; iivo.polvi@eduskunta.fi ; mikko.immonen@eduskunta.fi ; matti.kangas@eduskunta.fi ; matti.kauppila@eduskunta.fi ; mikko.kuoppa@eduskunta.fi ; markus.mustajarvi@eduskunta.fi ; outi.ojala@eduskunta.fi ; veijo.puhjo@eduskunta.fi ; suvi-anne.siimes@eduskunta.fi ; minna.sirno@eduskunta.fi ; esko-juhani.tennila@eduskunta.fi ; pentti.tiusanen@eduskunta.fi ; kari.uotila@eduskunta.fi ; unto.valpas@eduskunta.fi ; erkki.virtanen@eduskunta.fi ; tarja.cronberg@eduskunta.fi ; jyrki.kasvi@eduskunta.fi ; janina.andersson@eduskunta.fi ; ulla.anttila@eduskunta.fi ; irina.krohn@eduskunta.fi ; kirsi.ojansuu@eduskunta.fi ; erkki.pulliainen@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; osmo.soininvaara@eduskunta.fi ; heikki.sariola@lskl.fi ; hannele.torronen@etu.inet.fi ; helena.hiila@vaestoliitto.fi ; raisa.cacciatore@vaestoliitto.fi ; maarit.tastula@yle.fi ; matti.virtanen@yle.fi ; susanne.paivarinta@yle.fi ; juha.teperi@stakes.fi ; tuula.martovaara@om.fi ; tuomo.antila@om.fi ; markku.helin@om.fi ; jyrki.jauhiainen@om.fi ; marjut.jokela@om.fi ; katri.kummoinen@om.fi ; marjo.lahelma@om.fi ; antti.leinonen@om.fi ; pekka.pulkkinen@om.fi ; jari.salila@om.fi ; marja.tuokila@om.fi ; mette.manninen@om.fi ; paivi.ijas@om.fi ; matti.silvennoinen@om.fi ; marja.jokinen@om.fi ; hans.appel@om.fi ; henrik.bruun@om.fi ; tiina.rautio@om.fi ; taina.riihinen@om.fi ; ahti.sulonen@om.fi ; martti.simola@om.fi ; jaana.jaaskelainen@om.fi ; kirsi.salo@om.fi ; sina.uotila@om.fi ; johanna.koivisto@om.fi ; arno.liukko@om.fi ; katja.arenmaa@om.fi ; liisa.lankinen@om.fi ; seija.alanko@om.fi ; tanja.turunen@om.fi ; markus.rahkola@om.fi ; pirjo.laiho@om.fi ; nicce.makinen@om.fi ; kirsti.rissanen@om.fi ; teija.moilanen@om.fi ; johanna.hamalainen@om.fi ; stiina.vaisanen@om.fi ; kaisa.sistonen@om.fi ; sirpa.eronen@om.fi ; sebastian.sass@om.fi ; kaijus.ervasti@om.fi ; maija.haltia@om.fi ; maria.wakeham@om.fi ; satu.paasilehto@om.fi ; anne.jarvinen@om.fi ; aki.asola@om.fi ; oili.salminen@om.fi ; riitta.laitinen@om.fi ; nina.oksanen@om.fi ; pekka.vihma@om.fi ; paivi.pihlajamaki@om.fi ; pirkko.kauppinen@om.fi ; eeva.vallisaari@om.fi ; ulla.rehula@om.fi ; hille.puusaari@om.fi ; pilvi.isotalus@om.fi ; matti.niemivuo@om.fi ; anne.wikman@om.fi ; leena.halila@om.fi ; arja.manner@om.fi ; sten.palmgren@om.fi ; leena.vettenranta@om.fi ; kirsi.neiglick@om.fi ; laura.nordenstreng@om.fi ; liisa.vanhala@om.fi ; tuuli.tarukannel@om.fi ; helmi.paulus@om.fi ; virpi.jarvelin@om.fi ; jan.tornqvist@om.fi ; sanna.vanhalakka@om.fi ; lena.andersson@om.fi ; ilari.hannula@om.fi ; tanja.innanen@om.fi ; katariina.jahkola@om.fi ; janne.kanerva@om.fi ; liisa.lehtimaki@om.fi ; maarit.leppanen@om.fi ; tatu.leppanen@om.fi ; tuula.linna@om.fi ; aki.rasilainen@om.fi ; asko.valimaa@om.fi ; solveig.forsbacka@om.fi ; jorgen.groundstroem@om.fi ; mikko.monto@om.fi ; kirsi.pulkkinen@om.fi ; sanna.mannisto@om.fi ; sami.kiriakos@om.fi ; tarja.marjamaki@om.fi ; martti.lotjonen@om.fi ; kari.kiesilainen@om.fi ; ritva.hassinen@om.fi ; sakari.laukkanen@om.fi ; kaisa.arponen@om.fi ; liisa.heikkila@om.fi ; tuire.tuomainen@om.fi ; heikki.liljeroos@om.fi ; raimo.ahola@om.fi ; erja.hynninen@om.fi ; annikki.hyvarinen@om.fi ; kirsi.nevalainen@om.fi ; ari.pajuniemi@om.fi ; mika.risla@om.fi ; sami.sarvilinna@om.fi ; merja.vaisanen@om.fi ; merja.muilu@om.fi ; kirta.heine@om.fi ; tuire.honko@om.fi ; teija.hyytiainen@om.fi ; kristina.hanninen@om.fi ; santtu.niemi@om.fi ; riitta.hamalainen@om.fi ; tia.moller@om.fi ; markku.tyynila@om.fi ; seppo.niemela@om.fi ; carolina.ahlstrom@om.fi ; tuula.majuri@om.fi ; airi.hukkanen@om.fi ; jonna.turunen@poliisi.fi ; heikki.nousiainen@om.fi ; marjukka.litmala@om.fi ; elisa.valkama@om.fi ; markku.heiskanen@pakk.poliisi.fi ; marja.vuento@poliisi.fi ; janne.virkkunen@sanoma.fi ; presidentti@tpk.fi ; lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; pirkko.makinen@stm.fi ; paivi.romanov@stm.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; tiina.astola@om.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; vlaunis@utu.fi ; heta.gylling@helsinki.fi ; olli.haapala@utu.fi ; tuula.tamminen@pshp.fi ; niina.laajapuro@amnesty.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; Inka Hetemäki ; irja.avonius@ykliitto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.varsa@stm.fi ; varanka@mappi.helsinki.fi ; tuija.brax@eduskunta.fi ; frank.johansson@amnesty.fi ; ilpo.kiiskinen@amnesty.fi ; amnesty@amnesty.fi ; hanna.hamalainen@unicef.fi ; tiina.perkiomaki@unicef.fi ; raisa.sulamaa@unicef.fi ; kirsti.dalman@unicef.fi ; mia.granqvist@unicef.fi ; veera.videnius@unicef.fi ; emili.osara@unicef.fi ; mari.hakojarvi@unicef.fi ; tuuli.lahti@unicef.fi ; liisa.susiluoto@unicef.fi ; sanna.merilainen@unicef.fi ; sara.park@unicef.fi ; karolina.roiha@unicef.fi ; santeri.ihalainen@unicef.fi ; minna.karvinen@unicef.fi ; marianne.kaspi@unicef.fi ; helena.laukko@ykliitto.fi ; hanna.juntunen@ykliitto.fi ; inka.leisma@ykliitto.fi ; taina.holappa@ykliitto.fi ; joonas.sarvamaa@ykliitto.fi ; mikko.sauli@ykliitto.fi ; kati.lyytikainen@ykliitto.fi ; susanna.mcglynn@unicef.fi ; ruben@moskito-tv.fi ; kari.tervo@tarinatalo.fi ; satu.miettinen@yle.fi ; jan.andersson@yle.fi ; mika.pettersson@stt.fi ; hs.paakirjoitus@sanoma.fi ; hs.politiikka@sanoma.fi ; hs.kotimaa@sanoma.fi ; hs.kulttuuri@sanoma.fi ; hs.sunnuntai@sanoma.fi ; hs.kuukausiliite@sanoma.fi ; nyt@sanoma.fi ; hs.tanaan@sanoma.fi ; reetta.merilainen@sanoma.fi ; antti.virolainen@sanoma.fi ; kari.ylanne@sanoma.fi ; hannu.savola@sanoma.fi ; kimmo.oksanen@sanoma.fi ; tapio.sadeoja@sanoma.fi ; kimmo.pietinen@sanoma.fi ; mikko.paakkanen@sanoma.fi ; kari.kivela@iltalehti.fi ; Juhaveli.Jokinen@iltalehti.fi ; petri.hakala@iltalehti.fi ; matti.apunen@aamulehti.fi ; kari.hokkanen@ilkka.fi ; sinikka.valikoski@etelapohjanmaa-lehti.fi ; jorma.hernesmaa@esaimaa.fi ; risto.uimonen@kaleva.fi ; juha.tolonen@kaleva.fi ; isto.laaksonen@satakunnankansa.fi ; juha.luotola@satakunnankansa.fi ; max.arhippainen@hbl.fi ; barbro.teir@hbl.fi ; henri.forss@hbl.fi ; tapani.ruokanen@kuvalehdet.fi ; ismo.silvo@yle.fi ; ulla.martikainen-florath@yle.fi ; ari.jarvinen@yle.fi ; heikki.seppala@yle.fi ; gunilla.ohls@yle.fi ; minna.peltomaki@yle.fi ; ville.vilen@yle.fi ; heikki.vuohelainen@yle.fi ; helena.hiilivirta@yle.fi ; kari.manty@yle.fi ; juhani.nousuniemi@yle.fi ; riitta.pihlajamaki@yle.fi ; jari.lahti@yle.fi ; juha.rajamaki@yle.fi ; patricia.hognabba@yle.fi ; erva.niittyvuopio@yle.fi ; maaria.gronfors@yle.fi ; kimmo.sarlin@yle.fi ; sari.lehtinen@yle.fi ; eila.honkavaara@yle.fi ; marita.porrassalmi@yle.fi ; pekka.autio@yle.fi ; risto.degerman@yle.fi ; ari.alm@yle.fi ; jorma.honkanen@yle.fi ; hatakko.jorma@yle.fi ; ollipekka.heinonen @yle.fi ; seppo.harkonen@yle.fi ; hannu.olkinuora@yle.fi ; jukka.alho@yle.fi ; mariakaisa.aula@yle.fi ; jouni.backman@yle.fi ; gunvor.kronman@yle.fi ; velipekka.nummikoski@yle.fi ; raijasinikka.rantala@yle.fi ; paivi.istala@yle.fi ; heikki.piuhola@mtv3.fi ; timo.laukkio@mtv3.fi ; merja.yla-anttila@mtv3.fi ; jukka.mauno@mtv3.fi ; tuomas.tahvanainen@mtv3.fi ; pirjo.airaksinen@nelonen.fi ; paivi.kaukiainen@nelonen.fi ; regina.hartikka@nelonen.fi ; eero.hyvonen@nelonen.fi ; inger.koskela@nelonen.fi ; petri.laine@nelonen.fi ; suvi.kerola@nelonen.fi ; juha.hietanen@nelonen.fi ; mikko.hirvonen@nelonen.fi ; baba.lybeck@nelonen.fi ; satu.sirkia@nelonen.fi ; jukka.happonen@nelonen.fi ; velipekka.pekkola@nelonen.fi ; minna.uusi-eskola@nelonen.fi ; matti.mjehtola@nelonen.fi ; jaakko.lahteenmaa@nelonen.fi ; mark.autio@nelonen.fi ; kimmo.norokorpi@nelonen.fi ; niko.nurminen@nelonen.fi ; tomi.peurakoski @nelonen.fi ; seija.rautio@nelonen.fi ; susanna.reinboth@nelonen.fi ; heta-leena.sierila@nelonen.fi ; riikka.suominen@nelonen.fi ; jussi.tolonen@nelonen.fi ; timo.toropainen@nelonen.fi ; pasi.tuohimaa@nelonen.fi ; ilkka.mattila@nelonen.fi ; miisa.nieminen@nelonen.fi ; pekka.lehtinen@nelonen.fi ; jussi.pulli@etu.inet.fi ; john.alatalo@khperhetyo.fi ; jussit@jussitpasila.com ; jukka.ihalainen@lahdenensijaturvakoti.fi ; u.kukkonen@kehittamisyhd.inet.fi ; kari.hallikainen@viola-vakivallastavapaaksi.fi ; eero.keinanen@oulunensijaturvakoti.fi ; m.repo70@luukku.com ; esa.kangasjarvi@ensiturvary-tre.net ; mikko.oranen@etu.inet.fi ; miika.lehtonen@ulapland.fi ; sepponen@tamperelainen.org ; marja.vuento@pronto.fi ; Suvi.Ronkainen@ulapland.fi ; jari.sarasvuo@trainershouse.fi ; eric.comet@gmail.com ; maria.guzenina@kolumbus.fi ; nina.af.e@kolumbus.fi ; jouni.sarkijarvi@ymparisto.fi ; katriina.nikkanen@stm.fi ; terttu.savolainen@stm.fi ; marja.tallavaara@stm.fi ; ismo.kainulainen@stm.fi ; matti.heikkila@stakes.fi ; mia.marjomaki@kolumbus.fi ; miika.lehtonen@gmail.com ; Antti Heiskala ; Jyrki Tarkkonen
Sent: Wednesday, November 11, 2009 3:32 PM
Subject: LAPSEN OIKEUKSIEN LIITTO - Lausunto sosiaali - ja terveysministeriölle / "Ministeriö päästäisi lapset lääketutkimuksiin vanhempiensa tietämättä" / HS/ TS

 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
11.11.2009
LAPSEN OIKEUKSIEN LIITTO
Lausunto
Sosiaali - ja terveysministeriölle.

.

Tämä ei satu ollenkaan.

Kiltti tohtorisetä Mengele testaa vain nyt vähän.Helsingin Sanomat :
10.11.2009

"Ministeriö päästäisi lapset lääketutkimuksiin vanhempiensa tietämättä" 

"Alaikäiset saavat osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin vanhempiensa tietämättä, jos sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema lakiuudistus menee läpi. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Lapset saavat itse päättää osallistumisestaan, ja vanhempien lupa tarvittaisiin vain, jos lapsi ei ole kypsä päättämään asiasta. Kypsyys jäisi tutkijoiden arvioitavaksi.

Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden heinäkuussa. Se on parhaillaan lausuntokierroksella."


Lapsen oikeuksien liiton edustajana lausun seuraavaa  ( /  HS - keskustelu  ) :


.

Tämä ei satu ollenkaan
Antti Heiskala  |  11.11.2009

Kiltti tohtorisetä Mengele testaa vain nyt vähän.
Lääketieteellisen etiikan asiantuntija:


Luottakaa aina
todellisiin "asiantuntijoihin"


.


Dr. Mengele

"Nazism was the Radical Notion that Jews were Not People" --Antti Heiskala

.

Luottakaa aina
todellisiin "asiantuntijoihin"

.

.

.


Feminism is the Radical Notion that Children are Not People -- Antti Heiskala


.
.

Luottakaa aina
todellisiin "asiantuntijoihin"Sosiaali-ja terveysministerikin voi aivan hyvin erota.


terveisin,
antti heiskala


........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE.