LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
31.1.2008

----- Original Message -----
To: sauli.niinisto@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@eduskunta.fi ; marja.vuento@pronto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.valkeeniemi@yle.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; tiina.astola@om.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; oras.tynkkynen@eduskunta.fi ; miika.lehtonen@ulapland.fi ; heikki.sariola@lskl.fi ; hs.kuukausiliite@hs.fi ; hs.paakirjoitus@hs.fi ; tomi.tyysteri@hs.fi ; reetta.merilainen@hs.fi ; kaius.niemi@hs.fi ; kimmo.pietinen@hs.fi ; pekka.kukkonen@hs.fi ; joanna.palmen@helsinki.fi ; joanna.palmen@hs.fi ; tapani.ruokanen@kuvalehdet.fi ; pirkko.makinen@stm.fi ; paivi.romanov@stm.fi ; varanka@mappi.helsinki.fi ; hannele.varsa@stm.fi ; jari.sarasvuo@trainershouse.fi ; matti.apunen@aamulehti.fi ; matti.soinio@aamulehti.fi ; inka.leisma@ykliitto.fi ; matti.ahde@eduskunta.fi ; ......................................................@eduskunta.fi ; astrid.thors@eduskunta.fi ; lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; niina.laajapuro@amnesty.fi ; ilpo.kiiskinen@amnesty.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; hanna.hamalainen@unicef.fi ; tiina.perkiomaki@unicef.fi ; raisa.sulamaa@unicef.fi ; kirsti.dalman@unicef.fi ; Inka Hetemäki ; mia.granqvist@unicef.fi ; veera.videnius@unicef.fi ; emili.osara@unicef.fi ; mari.hakojarvi@unicef.fi ; tuuli.lahti@unicef.fi ; liisa.susiluoto@unicef.fi ; sanna.merilainen@unicef.fi ; sara.park@unicef.fi ; karolina.roiha@unicef.fi ; santeri.ihalainen@unicef.fi ; minna.karvinen@unicef.fi ; helena.laukko@ykliitto.fi ; irja.avonius@ykliitto.fi ; hanna.juntunen@ykliitto.fi ; joonas.sarvamaa@ykliitto.fi ; mikko.sauli@ykliitto.fi ; kati.lyytikainen@ykliitto.fi ; marianne.kaspi@unicef.fi ; susanna.mcglynn@unicef.fi ; matti.virtanen@yle.fi ; presidentti@tpk.fi ; tuija.brax@eduskunta.fi
Sent: Thursday, January 31, 2008 2:14 PM
Subject: Lapsen ihmisoikeuksien mustat aukot Suomessa - sekä kuinka sellaisia ajetaan lainsäädäntöömme

31.1.2008
Antti Heiskala
LOL!
 


Lapsen ihmisoikeuksien mustat aukot Suomessa
ja  kuinka sellaisia ajetaan lainsäädäntöömme
 
 
 
Alla muutama esimerkki vaiettujen valtiotasolla suoritettujan tahallisten ihmisoikeusloukkausten ( oikeasti: rikosten ) seurauksista, sekä pohdintaa toiminnan laadusta ja motiiveista. Ensin muutama sana viime päivien tapahtumiin ja asiaan liittyen:
 

Fundamentalistifeministien organisoima häikäilemätön ennalta ehkäisevä isku
 
On huomattava, että nyt tiedotusvälineissä Helsingin Sanomien johdolla masinoitu julkinen mestaus vailla oikeudenkäyntiä, vailla mahdollisuutta puolustautua ( monen poliittisen uran tuhoaminen ),  selkeän päämäärähakuinen anonyyminä esitetyin herjaavin väittein organisoitu kohu "eduskunnassa tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä", on hyvin helppoa nähdä Setamielisten fundamentalistifeministien organisoimana häikäilemättömänä, keinoja kaihtamattomana ennalta ehkäisevä iskuna, jolla pyritään estämään samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeuden vastustaminen eduskunnassa.
 

On täysin lapsellista kuvitella, etteikö esimerkiksi luotettavan juornalismin perusperiaatteet jo kokonaan romukoppaan heittäneellä, pelkäksi halvan poliittisen progandan suoltajaksi heittäytyneellä Helsingin Sanomilla ja sen taustahahmoilla olisi  poliittisia päämääriä tässä operaatiossa. Ja tätähän poliitikot eivät uskalla sanoa ääneen. Kuka Helsingin Sanomille ja mahdille mitään voisi. Ei kukaan.
 

 Eräs selkeä selitys tapahtuneelle:
 
Nyt annettiin siis keinoja kaihtamaton ulkoparlamentaarisen voiman näyttö, näyttö siitä mitä tuleman pitää kaikille niille jotka uskaltavat äänestää samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta vastaan.
Nyt nostettiin varoitukseksi esille, julkisesti mestattaviksi sioiksi, ne miehet jotka olivat selvästi olleet esteenä lapsen kylmälle alistamiselle vain tuotteeksi hedelmöityshoitolaki-äänestyksessä, sen ainoan Olennaisen käyttötavaraksi vailla omia ihmisoikeuksia. Samaa tulee seuraamaan lisää niitä vastaan jotka eivät alistu hyökkäysten edessä.

sitten toiminnan seurauksiin:

YK:n lapsen oikeuksien sopimus
ja
Valtiojohtomme suorittaman kyynisen väärentämisen seuraukset


Alla, samaan asiaan liittyen, muutama esimerkki lainsäädäntöömme ja viranomaiskäytäntöihimme liittyvästä järkyttävästä lapsen ihmisoikeus- ja oikeusturvaongelmasta. Ongelmasta jonka edessä ollaan voimattomia, koska tämä maa ei tunnusta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen jokaiselle lapselle edellyttämää suojaa, mukaanlukien lapsen laillinen "oikeudellinen suojelu/suoja, niin ennen syntymää kuin syntymän jälkeenkin" - "including appropriate legal protection, before as well as after birth" - joka siis tylysti vain otettiin lapselta pois Tarja Halosen oikeusministeriyden aikana "suomennetusta" YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta, siis sen suomenkielisestä "suomennetusta" versiosta ( lue : tahallisesti väärennetystä versiosta ).

Ne kyyniset, itsekkäät syyt, jotka ovat maamme oikeuslaitoksen ja poliittisen koneen tähän rikolliseen toimintaan ajaneet, ymmärtää jokainen joka vain hetkenkään miettii millaista lapsen perusihmisoikeuksilla pilkkaa tekevää lainsäädäntöä ja käytäntöjä tähän maahan on viime vuosina ajettu, erityisesti presidenttimme ja Helsingin Sanomien ja Yleisradion johdolla:
 
 
Iltalehti kirjoitti:

 
 "Päihdeäidit pakkohoitoon
28.1.2008


Synnytyslääkäri vaatii päihdeäitien vastentahtoista hoitoa, koska alkoholi vaurioittaa sikiötä pysyvästi.

Päihteiden vaikutusta sikiöön pitkään tutkineen Helsingin Naistenklinikan synnytysosaston ylilääkäri Erja Halmesmäen mukaan jokaisella lapsella tulee olla oikeus syntyä terveenä.

- Sikiön ja äidin oikeudet ovat pahassa ristiriidassa keskenään. Äidin oikeus juoda on meillä suurempi kuin lapsen oikeus syntyä terveenä.

- Vauvan vastavarsin vammauttaminen päihteiden käytöllä on väärin. Se tulee estää, sillä pelissä on lapsen koko tulevaisuus, koko hänen elämänsä.

Hänen mukaansa on aina ehdottomasti paras vaihtoehto, jos raskaana olevan hoito onnistuu vapaaehtoisesti.

- Mutta jos näin ei ole, pitäisi olla mahdollisuus katkaista juominen hätätilassa myös vastentahtoisesti. Raskaus on kuitenkin vain rajallinen aika äidin elämässä ja lapsen oikeus syntyä terveenä on asetettava oikeuksista etusijalle.

Jos tahdonvastaista hoitoa ei lakiin säädetä, Halmesmäki kysyy, mitä me vastaamme lapselle, joka ihmettelee: Miksi minä olen tällainen? Tai isompana kysyy: Miksei kukaan puuttunut äidin juomiseen?

Vaurioita ei voi korjata

Halmesmäki muistuttaa, että alkoholin aiheuttamat vauriot ovat pysyviä.

- Terapialla voi toki lieventää vaurioiden vaikutuksia, mutta korjaavaa lääkettä ei ole. "Kolme pilleriä päivässä" ei auta. Raskausaikana syntyneet vammat säilyvät koko elämän.

Se on lapselle kova koulu. Hänellä voi olla ulkonaisia vaurioita. Mutta vaikkei niitä olisikaan, aivovaurion vuoksi hän huomaa aina olevansa huono. Lukeminen ja laskeminen tuottavat vaikeuksia, hahmottaminen ei oikein onnistu, pallon potkaiseminen voi olla vaikeaa.

- Hyvä ja ymmärtävä sijaisperhe voi tietysti antaa lapselle hyvän kasvuympäristön ja auttaa häntä jossain määrin, mutta se ei paranna lapsen saamia vaurioita.


Ei alkoholia raskausaikana

Päihteet vaurioittavat Suomessa joka vuosi noin tuhat syntyvää vauvaa. Odottavista äideistä noin kuusi prosenttia on päihderiippuvaisia. Suuri osa äideistä pystyy salaamaan päihteiden käyttönsä neuvolassa.
Halmesmäki on hyvin huolissaan maamme päihdemyönteisestä ilmapiiristä.

- Annetaan kuva kuin juopottelu kuuluisi luonnollisena osana elämään. Päihderiippuvaisten äitien määrä kasvaakin kaiken aikaa. Monien mielestä pari olutta päivässä on kohtuukäyttöä tai ei päihteiden käyttöä ollenkaan!

- Kuitenkin, jos odottava äiti juo tuon määrän, lapsi syntyy varmasti vammautuneena, hän sanoo.

Halmesmäen mukaan mitään turvallista alkoholimäärää ei ole. Nollatoleranssi on paras ohjenuora odottaville äideille.

- Aivan kuten aikuiset, sikiötkin sietävät alkoholia eri tavalla. Kaksostutkimuksessa on todettu, että vaikka toinen sikiöistä sai äidin alkoholinkäytöstä pahoja vaurioita, toinen selvisi liki vaurioitta.


Aivovauriot esiin vasta ajan myötä

- Raskaana olevan tulee ymmärtää, että alkoholi vaurioittaa lasta ja että erityisen suuri riski on alkuraskauden aikana. Aivot ovat kuitenkin vaarassa koko raskauden ajan, Halmesmäki muistuttaa.

Päihteitä käyttävät äidit ymmärrettävästi pelkäävät itsekin, että alkoholi vaurioittaa lasta.

- Jos he sitten saavat lapsen, jolla ei ole ulkonaisia vaurioita, he huoahtavat helpottuneina: Tervehän se on! Siinä on hyvin vaikea mennä sanomaan, että kyllä vaurioita vielä ilmenee. Kehitysvammaisuus paljastuu vasta vähitellen; lapsi ei kehity. Joistain lapsista voi heti syntymän jälkeen sanoa, että hänen kehityksensä viivästyy.


RAILI NURVALA"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200801287127517_uu.shtml


Iltalehti kirjoitti:

"Huumevauvoja vieroitetaan morfiinilla
29.1.2008Helsingin Naistenklinikalla synnyttää viikoittain keskimäärin kaksi päihdeäitiä.


- Meidän hal-poliklinikan (huumeet, alkoholi, lääkkeet) asiakkaista on valtaosa narkomaaneja. Nämä äidit ovat nykyään todella sairaita. Usein he ovat aloittaneet päihteiden käytön jo 11-12-vuotiaina, joten heillä on meille tullessaan takanaan toistakymmentä päihteiden täyttämää vuotta, synnytysosaston ylilääkäri Erja Halmesmäki kertoo.

On äitejä, jotka ovat olleet poliklinikan asiakkaita jo sikiöinä ollessaan.

Jos jo teini-iästä on ollut päihdeongelmia, ei ole koskaan oppinut elämään normaalia arkea, jossa maksut maksetaan, hankitaan jääkaappiin ruokaa ja huolehditaan puhtaudesta.

- Monella päällimmäisenä mielessä on sen seuraavan piikin tai pullon hankkiminen ja rahoittaminen, hän kuvaa.


Vauvoilla pahat vieroitusoireet

Alkoholilla on todettu dramaattisemmat vaikutukset sikiön kehitykseen kuin huumeilla. Usein huumeäitien lapset näyttävät päällisin puolin normaaleilta. Mahdolliset vauriot tulevat esiin vasta lapsen kasvaessa hitaana oppimisena ja käytöshäiriöinä.

- Huumeäitien lapset kärsivät usein pahoista vieroitusoireista. Vieroitus saattaa kestää jopa kuusi viikkoa. Lapsi tärisee, vapisee, itkee poikkeuksellisella itkuäänellä, ei syö... Häntä joudutaan pitämään sairaalassa ja antamaan morfiinia oireisiin.

Jos lapsi on kuusi viikkoa sairaalassa, kysymys kuuluu, jaksaako äiti käydä häntä katsomassa ja pysyä kuivilla.

- Joskus päihdeäidin järjenjuoksu voi olla aika ihmeellinen. Eräskin äiti ei käynyt lainkaan katsomassa lasta, mutta lähetteli hänelle sairaalaan postikortteja välittämisensä merkiksi!


Ponnahduslauta takaisin elämään

Halmesmäen kokemuksen mukaan lapsi on monelle päihdeäidille oljenkorsi, jonka hän uskoo ratkaisevan kaikki ongelmat.

- Joskus raskaudesta tuleekin ponnahduslauta takaisin normaalielämään. Mutta valitettavan usein usein lapsi joutuu koekaniiniksi, kun äidin annetaan yrittää ja yrittää.

Halmesmäen mielestä lapsi tulee voida ottaa huostaan silloin, jos äiti ei pysty huolehtimaan itsestään.

- Jos hän ei pysty huolehtimaan itsestään, ei hän silloin pysty huolehtimaan lapsestakaan. Tällainen periaate on Tanskassa. Meillä on asenne, että odotetaan, tuleeko näyttöä lapsen laiminlyönnistä.


Pakko voisi taltuttaa himon

Suomessa on huutava pula päihdeäitien hoitopaikoista.

- Mutta toisaalta on paljon hoitopaikkojen alikäyttöä. Kun jonosta kutsutaan äiti hoitoon, hän ei tulekaan tai lähtee kävelemään, kun himo iskee. Hoitopaikka on tyhjänä muutaman päivän ennen kuin seuraava äiti saadaan sisään, Halmesmäki kuvaa tehottomuuden kierrettä.

Päihdepotilaat ovat hyvin lyhytjännitteisiä. Mieli saattaa muuttua hetkessä.

- Täällä törmää äiteihin, jotka uhittelevat: Sä et voi mulle mitään, mä meen ja sekoitan pääni välittömästi!

- Pitäisi olla jokin sanktio, että hoidosta ei niin vain voi lähteä pois. Jo viikonkin yhtenäinen hoitojakso saattaisi tasoittaa tilannetta niin, että hoito onnistuu, hän perustelee toivettaan päihdeäitien vastentahtoisesta hoidosta.


RAILI NURVALA "


 
_________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen
 
 
 
 
 


........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE