LOL   -------------  www.lapsenoikeus.info  --------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------------  LOL - PÄÄSIVULLE
22.2.2009
Alla HS:n uutinen aiheesta, uutinen josta YLE:n teksti-TV  myös uutisoi, mainiten että tämä Ruotsissa tapahtuva sukupuolen perusteella abortointi johtuu siitä, että Ruotsin lainsäädäntö on "laupeampi."

[ Suomen valtio selvittäköön käyvätkö myös suomalaisnaiset
tällaisilla Yleisradion mukaan "laupeilla" sukupuolen perusteella ( murhaamis- ) tappamismatkoilla ]
Norjalaisnaiset tekevät aborttimatkoja Ruotsiin

22.2.2009 10:48

Norjalaisnaiset käyvät teettämässä sikiön sukupuoleen perustuvia abortteja Ruotsissa, kertoo Svenska Dagbladet -lehti. Laki antaa tähän mahdollisuuden, mutta asiantuntijat ovat eri mieltä aborttien eettisestä oikeutuksesta.

Asiantuntijoiden mukaan aborttimatkat ovat tunnettu, joskin vaiettu, tosiasia.

Göteborgilainen gynekologi ja naistentautien professorin Lars Hambergerin mukaan abortteja voidaan harkita esimerkiksi vieraasta kulttuurista tulleelle naiselle, jonka uskonnollinen tausta asettaa paineita pojan synnyttämiselle.

"Kun heillä (naisilla) on kolme–neljä tyttöä ja he ovat lähtöisin Turkista, heihin kohdistuu todella kovat paineet pojan synnyttämiseksi. Erityistapauksissa voi ymmärtää tätä problematiikkaa", Hamberger sanoo.

Kaikki asiantuntijat eivät jaa Hambergin näkemystä. Asiasta uutisoitiinkin laajasti ruotsalaisviestimissä sunnuntaina.

Lain mukaan aborttia ei saa Norjassa tehdä yli 12-viikkoiselle sikiölle ilman erityisen painavaa syytä. Ruotsissa raja on 18 viikkoa.

Lisäksi Norjassa on kielletty kertomasta vanhemmille sikiön sukupuolta ennen 12. raskausviikkoa. Lähestulkoon kaikki vanhemmat kuitenkin vaativat tätä tietoa, kertoo Svenska Dagbladetin haastattelema asiantuntija.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Norjalaisnaiset+tekev%C3%A4t+aborttimatkoja+Ruotsiin/1135243735405 ................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE.