LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle


Tarja ja mahtava joukkoToimittaja kirjoittaa Halosen nettisivuilla presidentinvaalien aikaan :

"Vaalien loppusuoralla tempaisivat naiset. Kun julkisuudessa oli julistettu, ettei sukupuolella ole väliä ja etteivät tasa-arvoasiat nouse vaalien puheenaiheeksi, saivat muutamat erilaisia ajatuskantoja edustavat naiset tarpeekseen. Muutamassa päivässä ponkaistiin maasta ilta nimeltä Naiset Tarjan takana - puhelimet ja sähköpostit kuumina herätettiin iso joukko Suomen vaikuttajanaisia mukaan iloiseen vaalitorstai-iltaan Helsingin Kaapelitehtaalle.


Naisillan osallistujia

Mahtava joukko naisia oli noudattanut kutsua – isohko ravintola Hima&Sali Kaapelitehtaalla täyttyi ääriään myöten, tuoleista tuli pula ja loput joutuivat seuraamaan ohjelmaa seisaaltaan. Ilta oli pitkä ja monipuolinen. Menossa mukana edustava joukko Tarjansa valinneita naisia yhteiskuntaelämän eri puolilta. Emma ja Anna Paju lauloivat juhlan alkuun ”minun kultani kaunis on…” ja tunnelma alkoi nousta heti ensi minuuteilta. Päivi Istalan nopeisiin haastattelutuokioihin oli ryhmitelty akateemisia tutkijanaisia, taiteilijoita, toimittajia, kansanedustajia, yrittäjänaisia, kirjailijoita, ay-naisia – ja nimivalikoima oli upea.

Oli hienoa, että eturivissä oli mm. Suomen ainoa naisakateemikko, prof. Pirjo Mäkelä, joka antoi tukensa Tarja Haloselle, samaa mieltä hänen kanssaan olivat RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet ja Vasemmmistoliiton Outi Ojala. Vihreän Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Cronberg edusti niitä monia vihreitä, jotka ovat ilmoittaneet tukensa Tarjalle – heistä mukana Kaapelin illassa kansanedustaja Irina Krohn ja arkkitehti Maija Könkkölä. RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet kertoi, ettei hänellä ensi kierroksen jälkeen ollut mitään vaikeuksia asettua Tarja Halosen taakse.

Naisjärjestöjen hiljaisuutta vaalien tiimoilla ihmetteli Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori, joka itse oli tehnyt päätöksensä Tarjan puolesta vaikuttuneena ehdokkaansa monivuotisesta toiminnasta tasa-arvon ja naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisytyössä. Sanoipa Leena Ruusuvuori leikillisesti, että Tarja Halosen toimia hänen on kiittäminen yhdestä työpaikastaan – pitkälti Tarjan ansiota on se, että aikanaan perustettiin erillinen viisi vuotta kestänyt projekti naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisytyötä tekemään.


Tutkijanaisista olivat Tarjan valinneet ehdokkaakseen mm. Kaisa Kauppinen, Liisa Husu sekä Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani Aili Nenola. Kulttuuripuolella saman valinnan olivat tehneet teatteriohjaaja Ritva Siikala, taiteilija Kiba Lumberg, kirjailija Anja Snellman ja kotoa flunssaisena terveiset lähettänyt Leena Lehtolainen. Journalisteja Tarjan puolesta edusti mm. Ydin-lehden päätoimittaja Sirpa Puhakka, hengessä mukana oli Umayya Abu-Hanna.


Ja olihan siellä monta, monta eri aloilla kyntensä näyttänyttä naista: äskettäin väitellyt lisensiaatti Päivi Lipponen, kaupunginvaltuutettu Tiia Aarnipuu, PAM:n kv.sihteeri Tarja Kantola, projektipäällikkö Assi Liikanen.

Yrittäjänaisia edusti Anne Linnonmaa, jota asiantuntevasti haastatteli toinen naisyrittäjä, Tertta Saarikko.

Varsinaisia juhlapuheita oli vain kaksi – mutta niiden pitäjät parasta laatua. Akatemiaprofessori Kevät Nousiainen juristina sanoi seuranneensa vuosikausia ammattisisarensa Tarjan toimia ja oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien esitaistelijana. Tarja on loistava esikuva hänelle. Ja sopii samaan tehtävään kyllä muillekin. Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen muisteli tietään Tarjan jälkeentulijana - mm. sitä, miten hän nuorena valtuutettuna sai tukea, kannustusta ja vanhemman ohjeita Tarjalta Helsingin kaupunginvaltuustoaikanaan.

Illassa kohotettiin Tarjan malja ja kiitettiin sen sponsoreina toimineita miehiä. Yhteistervehdyksenä kohosi kohti kattoa huuto ”Hyvä Tarja!”, kun muistettiin että ehdokas oli samaan aikaan TV1:n viimeisessä vaalitentissä – ehkäpä naisenergiaa siirtyi studion paahteeseen.


Pitkän illan kruunasivat sen esiintyvät taiteilijat, joita Kaj Chydenius ansiokkaasti säesti. Laulaen toivat tukensa illan antiin mm. Monna Kamu, Ritva Sorvali, Sara Holopainen ja Taru Nyman. nauruhermoja kutkutti näyttelijä Heidi Herala esittämällä ”ei tehrä tästä nyt numeroo”-Sinikka Nopolan mainioita tekstejä.

Ilo oli olla mukana! "

- Siltä vaikuttaa.

:a]

........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE

.