LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
25.8.2005 
----- Original Message -----
Cc: Heikki Sariola ; hannele.varsa@stm.fi ; paivi.romanov@stm.fi ; skeskine@abo.fi ; johannes.koskinen@om.fi ; anja.tulenheimo-takki@om.fi ; riitta.suhonen@om.fi ; kari.raulos@om.fi ; gustaf.moller@om.fi ; mikko.tulokas@om.fi ; lauri.lehtimaja@om.fi ; kari.kitunen@om.fi ; pertti.valimaki@om.fi ; pauliine.koskelo@om.fi ; leif.sevon@om.fi ; matti.virtanen@yle.fi ; matti.apunen@aamulehti.fi ; kari.arola@demari.fi ; ari.valjakka@turunsanomat.fi ; max.arhippainen@hbl.fi ; barbro.teir@hbl.fi ; erkki.laatikainen@keskisuomalainen.fi ; kari.hokkanen@ilkka.fi ; sinikka.valikoski@etelapohjanmaa-lehti.fi ; jorma.hernesmaa@esaimaa.fi ; risto.uimonen@kaleva.fi ; juha.tolonen@kaleva.fi ; kyosti.karvonen@kaleva. fi ; uutiset@savonsanomat.fi ; isto.laaksonen@satakunnankansa.fi ; juha.luotola@satakunnankansa.fi ; tapani.ruokanen@kuvalehdet.fi ; Tarkkonen Jyrki ; Miika Lehtonen ; Antti Heiskala
Sent: Friday, August 26, 2005 12:12 PM
Subject: Stakesin tutkimus- ja tiedotuspolitiikan tarkastelua

 
 
26.08.2005
Antti Heiskala
 
 
 
 
                                                                              
Hyvä Stakesin johto,
 
Alla muutama  Stakesin  tutkimus-  ja tiedotuspolitiikkaa tarkasteleva kirjoitus Sosiaaliportista.
 
 
 
 
 
       
 
Re:Syrjimmekö miehiä?  (Jyrki Tarkkonen, 26.08.2005 8:53)  
Tero,

En malta olla palaamatta tähän uskomalla ilmiöiden kadottamiseen. Viranomaistilastoista on nähtävissä, että yli puolet lapsiin kohdistuvasta väkivallasta on naisten aiheuttamaa. Jos syötät Stakesin hakukoneeseen hakutermiksi: "naisen väkivaltaisuus", niin saat ainoastaan sellaisia asiakirjoja, jotka käsittelevät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Hokkus pokkus. Stakes on siis onnistunut hävittämään koko ilmiön, vaikka on asiassa vastuullinen tutkiva viranomainen. Vieläkö väität, että ilmiö ei ole kadonnut?

Köyhyysasia ei muuten kuulu tähän keskusteluun, mutta kommentoidaan nyt sitäkin, kun otit puheeksi. Hesarissa oli juttu parista köyhästä ja työttömästä yksinhuoltajasta. Laskin heidän tulonsa jutussa esitettyjen faktojen mukaan. Teimme vaimon kanssa lapset nuorina opiskelijoina, emmekä nähneet untakaan tuollaisesta tulotasosta. Kuitenkin elimme varsin onnellista elämää. Lapsiperheen edustajana haluan todeta suomalaisille "köyhille" lapsiperheille. Lopettakaa valittaminen.Re:Syrjimmekö miehiä?  (Tero Meltti, 26.08.2005 9:33)  
Lyhyesti Stakesin verkkosivujen haun tuottamiin taikatemppuihin, ja väkivaltatutkimuksista myöhemmin.

Kysymyshän on nyt siitä, millä käsitteillä tietoa etsitään. Kokeile Stakesin sivuilla hakua sanoilla LASTEN KALTOINKOHTELU / PAHOINPITELY.

Hokkus pokkus! Kuvaamasi ilmiö tulee esille ja huomaat, että Stakes on tutkinut ilmiötä ja kehittänyt työskentelytapoja jo vuosikymmenien ajan (löytämäni ensimmäiset oppaat 1980-luvun alusta). Ilmiön ympäriltä julkaistaan tasaiseen tahtiin erilaisia tutkimusraportteja ja työskentelyoppaita. Jos tutustut ko. julkaisujen sisältöön huomaat, että äitien rooli kaltoinkohteluissa on huomioitu.

Jatkossa toivon hieman lisää yritystä ja itsekriittisempää otetta heittoihin, sillä nämähän rupeavat muuttumaan hölynpölyksi.;)


 
 
Re:Syrjimmekö miehiä?  (Antti Heiskala, 26.08.2005 12:39)  

Olet oikeassa, Tero, kovasti alkaa vaikuttaa hölynpölyltä:

Tarkkonen kirjoitti:
"Jos syötät Stakesin hakukoneeseen hakutermiksi: ´naisen väkivaltaisuus´, niin saat ainoastaan sellaisia asiakirjoja, jotka käsittelevät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa."

Vastauksesi hänelle on outo ja mielestäni aivan perusteetta ylimielinen :

"Kysymyshän on nyt siitä, millä käsitteillä tietoa etsitään. Kokeile Stakesin sivuilla hakua sanoilla LASTEN KALTOINKOHTELU / PAHOINPITELY."Minun välikommenttini:

Todellakin : "lasten kaltoinkohtelu/ pahoinpitely", "Hokkus pokkus!", mutta väitteesi on viallinen ja ontuva:


Lasten kaltoinkohtelu / pahoinpitely  =  EI ole, sama ilmiö kuin naisen väkivaltaisuus.

( eli oikeastaan puheenvuorosi oli juuri sitä ehtaa hölynpölyä )


Jos ihminen laittaa hakukoneeseen niinkin selkeän haun kuin ”naisen väkivaltaisuus", pitäisi hänen saada tietoa naisen väkivaltaisuudesta.

Vastaavasti toisin päin: kun laitat hakukoneeseen samat käsitteet, mutta vaihdat sukupuolen, siis ”miehen väkivaltaisuus”, saat valtavan määrän hakutuloksia, et vain etsimällä mutkan kautta ”lasten kaltoinkohtelu/ pahoinpitely”, ja niin ettei toiseen sukupuoleen kohdistuvaa väkivaltaa edes haussa huomioida lainkaan.

Olet väitteinesi - on very, very, thin ice.

Ja mitä ihmettä sinä oikein väität? Mihin perustat väitteesi. Et tainnut edes huomata että, yhä edelleen, vaikka tuon ontuvan ja todellisuutta piilottelevan tavan hakea tietoa, ja sen vääristellyt käsitteet, oppisi, niin, kuule, UNOHDIT tuostakin KOKONAAN mieheen kohdistuvan väkivallan, siis sen jota virallinen silmä ei halua tunnustaa näkevänsä, tai ainakaan virallinen suu ei halua siitä puhua, viranomainen tietoa tuottaa, tarjota.

Joten laitanpa bumerangina takaisin seuraavan köykäisen ( ja itsekritiikittömän ylimielisen ) heittosi:

"Jatkossa toivon hieman lisää yritystä ja itsekriittisempää otetta heittoihin, sillä nämähän rupeavat muuttumaan hölynpölyksi.;)"

Pitäisiköhän Stakesille antaa tämän vuoden Tiedonpimittämispalkinto? Sinun edellinen puheenvuoro voisi olla sen julkistamistilaisuuden alustus :) , eli hölynpölyä!
Re:Syrjimmekö miehiä?  (Jyrki Tarkkonen, 26.08.2005 13:01)  

Kiitos vastauksestasi Tero,

Minulla ei ole mitään syytä epäillä, etteikö vastauksesi kuvaisi yleisemmälläkin tasolla Stakesin asiantuntemusta ja suhtautumista kansalaisiin ja todellisuuteen.

Antin vastaus sinulle minun asiassa oli hyvä, mutta haluan lisätä vielä seuraavaa:

Tero hyvä pitäisikö teidän muuttaa Stakesin hakukonetta analoogisuuden vuoksi sellaiseksi, että syöttäessäni hakutermiksi: "miehen väkivaltaisuus", niin saisin tuloksena ainoastaan sellaisia asiakirjoja, jotka käsittelevät naisen väkivaltaisuutta?Kirjoitti epätietoinen kansalainen herran vuonna 2005.

 
 
 
ystävällisin terveisin,
 Antti Heiskala
 
 
 

........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE-