LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
 12.4.2006


----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: kirjaamo@okv.fi
Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:42 PM
Subject: Liite kanteluihini alkaen 9.22006 ja 14.11.2005 - Suomalaista valtapolitiikkaa

Antti Heiskala
12.4.2006

Antti Heiskala
..................
...................
...................
..................

OIKEUSKANSLERINVIRASTO
Snellmaninkatu 1, HELSINKI
PL 20, 00023 VALTIONEUVOSTO
(09) 16001
(09) 160 23950
kirjaamo@okv.fi
liite kanteluihini /KANTELU OIKEUSKANSLERILLE 9.2.2006

Kantelu Suomen hallituksen toimista
ns. hedelmöityshoitolakiesitykseen liittyensekä


KANTELU OIKEUSKANSLERILLE, alkaen 14.11.2005, jatkettu 27.11.2005

Kantelu oikeusministeri Johannes Koskisen, oikeusministeri Leena Luhtasen, sekä tasa- arvovaltuutettu Päivi Romanovin toiminnasta ns. hedelmöityshoitolakiesitykseen liittyen.


( tiedoksi: tämä sama kirje on toimitettu niin kansanedustajille, mediaan, kuin myös joukolle muita vaikuttajia ja tutkijoita )
Suomen valtion ja joidenkin ”tutkijoiden” vastuuttomuudestaLOBBARITUTKIJAT ja LOBBARIVIRKAMIEHETMikä saa niin monen suomalaisen tutkijan toimimaan täysin värittynyttä sukupuolipoliittista näkökulmaa ensiarvoisena pitäen, monasti todellisen elämän tapahtumat, tai ainakin toisen puolen siitä kokonaan unohtaen, ja siten lasten turvallisuuden vaarantaen?

Miksi erikoisesti "tasa-arvotyöhön" keskittyneet "tutkijat" ovat keskittyneet vain halpahintaisen propagandan tuottamiseen ja välittämiseen?

Mitä ilmeisimmin kyseessä on vain valtakuviot, he katsovat tämän välttämättömäksi oman valtansa ja valtapyrkimystensä, hegemoniansa lujittamiseksi; kirjoitetaan "tutkimusta" ja annetaan lausuntoja pelkässä puhtaassa likaisessa propagandatarkoituksessa, luultavasti itsekin tietäen niiden heppoisuus, jopa valheellisuus. Kenties se pieni urakin etenee tuolla lailla yli käyvissä poliittisissa pyörteissä paremmin.

Todellakin, oletan että usein kyllä vallan hyvin tiedetään ja tunnetaan maailmalla tehty hyvin luotettava tutkimus joka sotii täysin esitettyjä, ja jatkuvasti mediaan työnnettyjä väitteitä vastaan.Rikoksia lapsia kohtaan

vain suomalaista VALTAPOLITIIKKAA
Esimerkkejä:

Otetaanpa esimerkeiksi vaikkapa nuo Hedelmöityshoitolakiesitystä kritisoidessani esiin ottamani laajat tutkimukset:

The Lancetissa julkaistu hyvin laaja ruotsalaistutkimus ( noin miljoona tutkittua, joita tutkittu yhdeksän vuotta ) yksinhuoltajien lasten huomattavasti suuremmista riskeistä ajautua rikollisuuteen ja muihin hankaluuksiin elämässä, kuolla ennenaikaisesti väKivaltaan, huumeisiin, alkoholiin, ym.

Liisa Kemppaisen analogiseen tulokseen tullut laaja suomalaistutkimus, ja vaikkapa vielä Australian hallituksen julkaisema tutkimus, jossa yksiselitteisesti todetaan mm. että: "It has been found that de facto or stepparents kill children in their care at a much greater rate than biological parents" ; luotettavaa tutkimusta, joka sotii yksiselitteisesti meillä ( täysin laittomien ) uusien lakien läpi saamiseksi viranomaisten esittämiä, itse asiassa rikollisia väitteitä vastaan, rikollisia siitä syystä, että noiden väitteiden johdosta – esim. siitä, siitä "ettei isän puuttumisesta koidu lapselle haittaa" - koituu tuhansille ja tuhansille lapsille vakavaa haittaa, jopa kuolemaa.

Tuollaiset väitteet eivät ole ainoastaan sukupuolifasistisia, vaan ne ovat myös lasten turvallisuuden vaarantavia. Niissä kehotetaan vain välinpitämättömyyteen lasten turvallisuuden suhteen.

Miksi näin tehdään jopa Suomen valtion toimesta, itse asiassa rikoksia lapsia kohtaan?


Vaadin näihin väärintekoihin syyllistyneitä viranomaisia, ja etenkin sylttypesää TANEa ja tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovia kantamaan vastuunsa asiassa ja eroamaan.


ystävällisesti
antti heiskala


PS. Lisää mielenkiintoisia havaintoja taustayhteyksistä ja vääristyneestä vallankäytöstä löytyy osoitteesta: http://miessakit.forum.emedia.fi/index.php ( alla muutamia kirjoituksiani noilta sivuilta )---------------------------------------------------------------------Sukupuolistunut tutkimus ja vääristynyt vallankäyttö:RAKENTEELLINEN VÄKIVALTA:


TARJAN ANSIOITA


Halosen nettisivuilta:

"Vaalien loppusuoralla tempaisivat naiset. Kun julkisuudessa oli julistettu, ettei sukupuolella ole väliä ja etteivät tasa-arvoasiat nouse vaalien puheenaiheeksi, saivat muutamat erilaisia ajatuskantoja edustavat naiset tarpeekseen. Muutamassa päivässä ponkaistiin maasta ilta nimeltä Naiset Tarjan takana - puhelimet ja sähköpostit kuumina herätettiin iso joukko Suomen vaikuttajanaisia mukaan iloiseen vaalitorstai-iltaan Helsingin Kaapelitehtaalle.

Naisillan osallistujia

Mahtava joukko naisia oli noudattanut kutsua – isohko ravintola Hima&Sali Kaapelitehtaalla täyttyi ääriään myöten, tuoleista tuli pula ja loput joutuivat seuraamaan ohjelmaa seisaaltaan. Ilta oli pitkä ja monipuolinen. Menossa mukana edustava joukko Tarjansa valinneita naisia yhteiskuntaelämän eri puolilta. Emma ja Anna Paju lauloivat juhlan alkuun ”minun kultani kaunis on…” ja tunnelma alkoi nousta heti ensi minuuteilta. Päivi Istalan nopeisiin haastattelutuokioihin oli ryhmitelty akateemisia tutkijanaisia, taiteilijoita, toimittajia, kansanedustajia, yrittäjänaisia, kirjailijoita, ay-naisia – ja nimivalikoima oli upea.

Oli hienoa, että eturivissä oli mm. Suomen ainoa naisakateemikko, prof. Pirjo Mäkelä, joka antoi tukensa Tarja Haloselle, samaa mieltä hänen kanssaan olivat RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet ja Vasemmmistoliito
n Outi Ojala. Vihreän Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Cronberg edusti niitä monia vihreitä, jotka ovat ilmoittaneet tukensa Tarjalle – heistä mukana Kaapelin illassa kansanedustaja Irina Krohn ja arkkitehti Maija Könkkölä. RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet kertoi, ettei hänellä ensi kierroksen jälkeen ollut mitään vaikeuksia asettua Tarja Halosen taakse.

Naisjärjestöjen hiljaisuutta vaalien tiimoilla ihmetteli Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori, joka itse oli tehnyt päätöksensä Tarjan puolesta vaikuttuneena ehdokkaansa monivuotisesta toiminnasta tasa-arvon ja naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisytyössä. Sanoipa Leena Ruusuvuori leikillisesti, että Tarja Halosen toimia hänen on kiittäminen yhdestä työpaikastaan – pitkälti Tarjan ansiota on se, että aikanaan perustettiin erillinen viisi vuotta kestänyt projekti naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisytyötä tekemään...

Tutkijanaisista olivat Tarjan valinneet ehdokkaakseen mm. Kaisa Kauppinen, Liisa Husu sekä Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani Aili Nenola. Kulttuuripuolella saman valinnan olivat tehneet teatteriohjaaja Ritva Siikala, taiteilija Kiba Lumberg, kirjailija Anja Snellman ja kotoa flunssaisena terveiset lähettänyt Leena Lehtolainen. Journalisteja Tarjan puolesta edusti mm. Ydin-lehden päätoimittaja Sirpa Puhakka, hengessä mukana oli Umayya Abu-Hanna.

Ja olihan siellä monta, monta eri aloilla kyntensä näyttänyttä naista: äskettäin väitellyt lisensiaatti Päivi Lipponen, kaupunginvaltuutettu Tiia Aarnipuu, PAM:n kv.sihteeri Tarja Kantola, projektipäällikkö Assi Liikanen.

Yrittäjänaisia edusti Anne Linnonmaa, jota asiantuntevasti haastatteli toinen naisyrittäjä, Tertta Saarikko.

Varsinaisia juhlapuheita oli vain kaksi – mutta niiden pitäjät parasta laatua. Akatemiaprofessori Kevät Nousiainen juristina sanoi seuranneensa vuosikausia ammattisisarensa Tarjan toimia ja oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien esitaistelijana. Tarja on loistava esikuva hänelle. Ja sopii samaan tehtävään kyllä muillekin. Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen muisteli tietään Tarjan jälkeentulijana - mm. sitä, miten hän nuorena valtuutettuna sai tukea, kannustusta ja vanhemman ohjeita Tarjalta Helsingin kaupunginvaltuustoaikanaan.

Illassa kohotettiin Tarjan malja ja kiitettiin sen sponsoreina toimineita miehiä. Yhteistervehdyksenä kohosi kohti kattoa huuto ”Hyvä Tarja!”, kun muistettiin että ehdokas oli samaan aikaan TV1:n viimeisessä vaalitentissä – ehkäpä naisenergiaa siirtyi studion paahteeseen.

Pitkän illan kruunasivat sen esiintyvät taiteilijat, joita Kaj Chydenius ansiokkaasti säesti. Laulaen toivat tukensa illan antiin mm. Monna Kamu, Ritva Sorvali, Sara Holopainen ja Taru Nyman. nauruhermoja kutkutti näyttelijä Heidi Herala esittämällä ”ei tehrä tästä nyt numeroo”-Sinikka Nopolan mainioita tekstejä.

Ilo oli olla mukana! "

"SITTEN LAPSELLA VAIN ON KAKSI ÄITIÄ"


Jos jokin asia on jonkin henkilön ansiota, silloin hän on siitä myös vastuussa, eli, näin ollen presidentti Tarja Halonen on vastuussa todellisuutta vääristelevästä, sukupuolet täysin eri asemaan asettavasta, syrjivästä ja täysin valheellisen kuvan todellisuudesta antavasta ja siten lasten turvallisuuden vakavasti vaarantavasta tutkimuksesta, ilmeisesti päämääränään oman viiteryhmänsä etuoikeuksien ajaminen lainsäädäntöön, Halonen: "sitten lapsella vain on kaksi äitiä"

LEIKKAUS
IHMETTELY


Naisjärjestöjen Keskusliitto ihmettelee RAY:n avustusten jakoa


Naisjärjestöjen Keskusliitto on kiinnittänyt huomiota uuden, naisten aggressiota käsittelevän hankkeen laajamittaiseen tukemiseen. RAY on alustavasti myöntänyt Naisen aggressio läheisissä ihmissuhteissa –hankkeelle (2004 - 2008) 430.000 euroa. Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa naisten fyysisen väkivallan lisäksi myös henkistä ja seksuaalista väkivaltaa. Naisjärjestöjen Keskusliitto muistuttaa, että Suomi on Euroopan unionin väkivaltaisin maa. Suomalaisen lähisuhdeväkivallan suurin ongelma on miesten naisiin kohdistama fyysinen väkivalta.

Fyysinen väkivalta on laissa määritelty rikokseksi. Tilastokeskuksen tekemä kansallinen kyselytutkimus vuodelta 1998 osoitti muun muassa, että joka viides nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Vuositasolla tämä tarkoittaa 90 000 naista. Noin 90 prosentissa lähisuhteissa tapahtuvan fyysisen väkivallan tekijä on mies ja noin 10:ssä prosentissa nainen.

Keskusliiton mielestä on outoa, että RAY tukee laajasti sellaista väkivallan ehkäisytyötä, joka ei kohdistu em. suomalaisen väkivallan perusongelmaan, vaan ihmettelee RAY:n päätöstä kanavoida merkittäviä summia lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn suunnatuista varoista valtakunnalliselle lastensuojelujärjestölle, Ensi- ja turvakotien liitolle (ETU).
LEIKKAUS

LAPSEEN KOHDISTUVA VÄKIVALTA


Kuopio 08.11.2002 Kari Karkola,
lääninoikeuslääkäri, dos.


"Lapsen kuolemaan johtanut väkivalta:

lapsi ---------------------tekijä

lapsen ikä------ äiti------- isä--------muu

alle 1 v-------- 73 %------- 23 %-------4 %

1- 4 v --------- 63 %------- 29 %-------8 %

5-14 v --------- 41 % -------53 % ------6 %"

LEIKKAUS

POLIISITILASTOT

Poliisitilastojen mukaan törkeän puolisoväkivallan tekijä on viimevuosina ollut 40,3% tapauksista nainen

LEIKKAUS

"SEMINAARIKUTSU


SUKUPUOLI JA VÄKIVALTA

Pohjoismainen tutkimusohjelma 2000—2004
Helsingin tiedotusseminaari

Yliopiston päärakennuksen pieni juhlasali 27.10.2005

Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittama viisivuotinen tutkimusohjelma Sukupuoli ja väkivalta (Kön och Våld, Gender and violence) on päättynyt.

Ohjelman aikana on kehitetty pohjoismaista yhteistyötä sukupuolittuneenväkivallan tutkimuksessa ja sen puitteissa on toteutettu kansallista ja kansainvälistä tutkimusta lähinnä neljän pääteeman alueelta:

- Valta, väkivalta, seksuaalisuus ja uhriutuminen sukupuolierityisenä prosessina
- Vanhemmuus, sukupuoli ja väkivalta: vanhemmuus sukupuoliperustaisena yhteiskunnan instituutiona

- Maskuliinisuus ja väkivalta toisiaan konstituoivina ja seksuaalisuuden kulttuuriset määritelmät, jotka tekevät miesten seksuaalisuudesta hallitsevan ja naisten seksuaalisuudesta alisteisen -

”Kulttuurin” ja ”kulttuurien” merkitys sukupuolen ja väkivallan yhdistämisessä

Tutkimusohjelmakomitean aloitteesta Helsingin yliopiston Kristiina-instituutti järjestää ohjelmasta ja sen tuloksista tiedotusseminaarin

27.10.05. Puhujina on pohjoismaisten verkostojen suomalaisia vetäjiä ja jäseniä.ALUSTAVA OHJELMA
27.10.2005 klo 13—17


Ohjelmakomitean Suomen edustaja prof. Aili Nenola (Kristiina-instituutti, Humanistinen tiedekunta, HY) avaa seminaarin ja esittelee Sukupuoli ja väkivalta – tutkimusohjelman teemoja ja tuloksia

Kasvatustiet. tri, lehtori Vappu Sunnari (Oulun yliopisto):
Sukupuolittunut väkivalta kouluissa ja opettajankoulutuksessa Barentsin alueella

Vappu Sunnarin koordinoima kansainvälinen verkosto on tutkinut väkivaltaa kouluissa ja opettajankoulutuksessa Barentsin alueella erityisesti vallan, feminiinisyyden ja maskuliinisuuden representaatioiden sekä seksuaalisuuden näkökulmista.

Valt. tri, vanh. tutkija Aino Saarinen (Aleksanteri-instituutti, HY): Barentsin alueen naisten kriisikeskusten tutkimusverkosto

Aino Saarisen koordinoiman verkoston tutkimushankkeiden tavoitteena on ollut lähestyä sukupuolen ja väkivallan ongelmakohtia, prostituutiota ja ihmiskauppaa sekä reproduktioon liittyviä valintoja erityisesti naisten toimijuuden näkökulmasta ja avartaa niistä käytyä kansainvälistä keskustelua. Puheenvuorossaan Saarinen käsittelee näitä teemoja myös
maahanmuuttajanäkökulmasta.

YTM Teija Hautanen ( Naistutkimuksen laitos, Tampereen yliopisto ):

Isyys ja väkivalta huoltoriidoissa

Teija Hautanen esittelee puheenvuorossaan työn alla olevaa väitöskirjaansa, joka käsittelee isyyttä ja väkivaltaa huoltoriidoissa. Väkivaltaan syyllistyneen miehen isyyteen ei ole kiinnitetty juurikaan huomiota suomalaisessa tutkimuksessa. Hautasen tutkimus kohdentuu avio- ja avoeroihin. Hän kysyy mm. miten perhepiirissä väkivaltaisesti käyttäytyneen miehen isyyden oletetaan jatkuvan avio- tai avoeron jälkeen? Millaisia ratkaisuja tehdään lasten huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta?

Millaisia perusteluja käytetään näitä huolto-, asumis- ja tapaamisoikeusratkaisuja tehtäessä? Työn alustavat tulokset kertovat, että Suomen tuomioistuimissa ei ole yhtenäisiä käytäntöjä väkivallan merkityksen arvioimiseksi silloin, kun päätetään lapsen huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta. Näin on myös sosiaalitoimien kohdalla: väkivallan arviointi ja sille annettu painoarvo vaihtelevat sosiaalitoimien tuomioistuimille antamissa lausunnoissa.


Prof. Suvi Ronkainen ( Menetelmätieteiden laitos, Lapin yliopisto):

Väkivalta, yhteiskunnalliset käytännöt ja sosiaalinen muutos

Ronkaisen koordinoima tutkimusverkosto on tutkinut seksualisoitunutta väkivaltaa pohjoismaisessa kontekstissa. Tutkimuksen lähtökohtana on ollut väkivallan sukupuolittunut luonne sekä erilaiset sukupuoleen liittyvät vallan ulottuvuudet. Tutkimuskohteina ovat olleet mm. väkivaltatyöhön liittyvät yhteiskunnalliset käytännöt, väkivalta läheisissä ihmissuhteissa, lapset ja perheet, uhriutumisprosessi, miesten väkivaltaisuus ja sukupuolirakenteiden sosiaalinen muutos, prostituutio ja pornografia sekä väkivaltaan liittyvät oikeudelliset rakenteet ja prosessit.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme lähettämään ennakkoilmoittautumiset 30.9. mennessä osoitteeseen kati.nieminen@helsinki.fi.

Osoitetietonsa antaneille ilmoittautuneille lähetämme ennakkomateriaalina tutkimusohjelman eri pohjoismaisia kieliä
käyttävän loppuraportin, jossa esitellään ohjelman verkostoja ja
tutkimushankkeita. Seminaarissa on saatavana ohjelmasta, tematiikasta ja tuloksista kertova laajahko yhteenveto suomen kielellä ja muuta materiaalia.

Kutsua saa mielellään välittää eteenpäin.

Tervetuloa!"Tasa-arvo on kaapattu


TASA-ARVOKONE JA TARJA HALONEN


Naisjärjestöjen keskusliitolla on edustaja toisena pysyvänä "asiantuntijajäsenenä" valtiollisessa Tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa ( TANE ) . Suomalaisessa sukupuolisyrjivässä tasa-arvossa kun eletään on luonnollista että myös se toinen on samankaltaisesta naisjärjestöstä.

Yllä esitetyt kirjoitukset yhdistäen, ei ole vaikea nähdä mikä on todellisuus Suomessa.

Näyttää siltä että Tarja Halonen käyttää häikäilemätöntä valtaa niin Naisjärjestöjen keskusliiton kuin sitä kautta myös valtiollisen Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kautta, ja tietenkin, vain oman viiteryhmänsä etuoikeuksia ajaakseen. Muiden kustannuksella. Nyt lasten ja HEIDÄN isiensä.


TASA-ARVOTYYPITYS:
Tasa-arvotyypitetty syyllinen :


TANE toteaa

"Asia
Oikeusministeriön kansallinen ohjelma väkivallan vähentämiseksi
Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan lausunto
Hyväksytty tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kokouksessa 2/2005 29.4.2005."

".... Lopputuloksena voi olla uhrin kuolema, tai tekijän kuolema, sillä tutkitusti miehensä taposta tai murhasta tuomitut naiset ovat pääosin pitkän parisuhdeväkivallan uhreja.

Seuraavaan on tehtävänannon mukaisesti listattu tasa-arvoasiain neuvottelukunnan priorisoimat teemat koskien kansallista ohjelmaa väkivallan vähentämiseksi.

1 Naisuhritutkimus

Hallituksen tasa-arvo-ohjelmaan sisältyy naisiin kohdistuvan väkivallan 1997 tehdyn uhritutkimuksen uusiminen vuonna 2005. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta korostaa tämän uhritutkimuksen toteuttamisen tärkeyttä. Kansainväliseen naisuhritutkimukseen osallistumista pidetään myös tärkeänä, mutta kansallinen tutkimus tulee priorisoida.

2 Uhrin syyllistäminen

TANE toteaa, että uhrin syyllistäminen ei ole hyväksyttävää.... "
- Tuokaa siis esiin tasa-arvotyypitetty syyllinen!

eräs, sukupuolensa perusteella syyllinen
isä A
----------------------------------------------------------------------TANE TIEDOTTAA:"YTL Jaana Kuusipalo:

MIKÄ ON SE TASA-ARVO, JOTA TASA-ARVOPOLITIIKKA TAVOITTELEE?

(Lyhennelmä alustuksesta)"

.....

"Yhtäläisiin mahdollisuuksiin perustuva lainsäädäntö kohtelee ihmisiä tasapuolisesti vain niiden ominaisuuksien suhteen, jotka liitetään mieheen ja pitää naisten ”erityistarpeita” poikkeuksena. Naisnäkökulma kritisoi tätä ja politisoi henkilökohtaista, kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä. Se toi tasa-arvopolitiikkaan myös positiiviset erityistoimet. Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä."


- niinpä niin: "kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä." ( lapsista ei niin väliä, juu? )


"Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä."

- niinpä niin, kuten tämä ( täysin laiton ) ns. hedelmöityshoitolakikin.

Kysynpä vaan, että milloin saamme kuulla ensimmäisen miesten tasa-arvo-ongelmia koskevan julkisen kannanoton "tasa-arvo"viranomaisiltamme?


Ah-47
----------------------------------------------------------------
Sexviolence


STAKESIN sivuilla esiintyy sana ”sexviolence”, tarkoittaakohan se sitä kun Stakesin naisparisuhteessa asuva "tutkija" Tytti Solantaus vääristelee ja halventaa isän merkitystä lapsen kehitykselle tutkimuskatsauksessaan.


Paksuimmillaanhan tutkimuskatsauksesta selviää sellaista, että "äidin seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, lasten ja äitien suhde oli lämpimämpi, mikäli perheessä ei ollut isää".


Kanssasisariensa iloksi katsauksessa todetaan myös, että ”lesbojen tyttäret olivat feminiinisempiä kuin heteroäitien”!

- Minusta tuo täyttää hyvinkin organisoidun sexviolencen tunnusmerkistön.


a........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE.