LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle

 
       


................................
                                     
             

kirjeeni päättäjille ja mediaa

TASA-ARVOVALHE

 

Hedelmöityshoitolakiesityksen, Seksinostokieltolakiesityksen ja Aborttilain välisistä suhteista


ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUDESTA

”Valtavirtaistettu” ja lainvoiman saanut feministinen näkemys kertoo meille, että vapaa abortin tekeminen, naisen niin halutessa, liittyy naisen itsemääräämisoikeuteen.

Esimerkkinä tästä asenteesta nimimerkki eeva-maria kirjoitti Helsingin Sanomien verkkokeskustelussa Abortti sosiaalisista syistä - keskustelussa seuraavasti:

"Abortti liittyy äidin itsemääräämisoikeuteen, sillä äiti voi kieltäytyä antamasta sikiölle kehityspaikan kohdustaan... ja kohtu mitä suurimmissa määrin on äidin kehon osa."

Seksinostokieltolakikeskusteluun liittyen, kysyin kuitenkin, että jos naisella on "kehonsa osiin" täydellinen itsemääräämisoikeus, jopa niin että hän voi tappaa tästä itsemääräämisoikeudesta kiinni pitääkseen toisen elävän ihmisolion, niin eikö tästä kaikin logiikan säännöin ole seurattava se, että naisella on oltava itsemääräämisoikeus tehdä myös muilla kehonsa osilla mitä hän haluaa, tämähän liittyy, aivan yhtä lailla, naisen itsemääräämisoikeuteen.
 
RINNASTUKSIA

Nimimerkki Leena vastasi esittämääni kysymykseen seuraavasti:

"Naisen sukuelimien vertaaminen abortoitavaan sikiöön on vastenmielinen. Kysymys ei ole samasta asiasta, eikä edes rinnastettavissa toisiinsa."

Mutta miten olikaan, mitä vertasin? En verrannut naisen sukuelintä abortoitavaan sikiöön ( alkunsa saaneeseen lapseen ), vaan rinnastin naisen itsemääräämisoikeuden abortin yhteydessä ( oikeuden omaan kehoonsa ) naisen itsemääräämisoikeuteen kehonsa suhteen muissa asioissa ( oikeuden omaan kehoonsa ).

Onko naisella itsemääräämisoikeus kehoonsa liittyen, yleisestikin, vai koskeeko tämä vain aborttia?
 
VASTENMIELISTÄ

Tässä kohdassa toivon, ettei tahallaan tekeydyttäisi ymmärtämään kysymystäni väärin, vaikka se helpompaa niin olisikin, kuten Leenan vastaus osoittaa: "Naisen sukuelimien vertaaminen abortoitavaan sikiöön on vastenmielinen." En verrannut tai rinnastanut noin. ( Ja kyllä nimimerkki Leenakin sen tietää, hänellä on keskustelutaktiikka: vaikeat kysymykset ymmärretään väärin ) Rinnastin naisen ehdottoman itsemääräämisoikeuden kehoonsa, abortin yhteydessä, naisen itsemääräämisoikeuteen kehoonsa muissa tilanteissa, se kun tuntuu olevan eri tilanteissa samojen ihmisten mielestä aivan kokonaan erilainen.

Ja mikä tekeekään tuosta Leenan lauseesta niin vastenmielisen? Sekö, että abortoitavasta sikiöstä puhutaan, vai se että sikiö abortoidaan?


ELÄMME TASA-ARVOVALHEESSA

Nimimerkki Leena kirjoitti hyvin paljastavassa vastauksessaan myös seuraavaa:

"Naisen keho on naisen keho. Sikiö naisen kohtuun alkaa muodostua, kun miehen siittiö hedelmöittää naisen munasolun. Vastuu on tässä tapauksessa sekä naisella, että miehellä. Usein kuitenkin käy niin, että nainen joutuu yksin tekemään ratkaisun esimerkiksi abortista."

Tosiasiassa miehellä ei ole mitään mahdollisuutta, ei edes teoreettista oikeutta estää naista abortoimasta vaikkapa heidän yhteisesti, yhteisellä sopimuksella alulle laittamaansa lasta. Vastuu sen sijaan miehellä kyllä on, mikäli nainen haluaa pitää lapsen. Silloin "isää tarvitaan". ”Yllättäen”, taas, ns. hedelmöityshoito"asiantuntijoidemme" ( eturyhmien lobbaajat ) mielestä isää ei tarvitakaan lainkaan!, vaan aivan päinvastoin, jos nainen taas niin haluaa päättää:


”äidin seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, lasten ja äidin suhde oli lämpimämpi, mikäli perheessä ei ollut isää” -- naisparisuhteessa elävä ”asiantuntija” Tytti Solantaus / STM / STAKES.


Kaikki valta on siis näissäkin, elämän suurimmissa kysymyksissä, jälleen.... Niin, kenellä se onkaan?
Ja kenellä sitä ei ole lainkaan? Ja keitä tämä epätasa-arvo ei kiinnosta ollenkaan vaikka pitäisi? Me kaikki tiedämme vastauksen näihin kysymyksiin.

ystävällisesti,
antti heiskala Ehdotan jälleen kapinaa.

:a/

........................................................
LOL


LOL -ETUSIVULLE.
      
 

........................................................................................