LOL   -------------  www.lapsenoikeus.info  --------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------------  LOL - PÄÄSIVULLE


KOLUMNI
Halonen ja Havel


Antti Heiskala
Tšekit,
DDR:n tunnustamiskomitea ja Tarja Halonen

"Suomi sähläsi puheenvuoronsa Obama-huippukokouksessa" *
Antti Heiskala
6.4.2009
LOL

Mieleeni juolahti jälleen tuollainen yleisesti paheksuttava ja aivan "asiaton" ajatus. Sellainen, että onko se nyt mikään ihme jos tšekki ei halua päästää presidentti Tarja Halosta puhumaan. Minnekään. Jos se vain vähääkään hänestä kiinni on. 
 
Ajatellaanpa asiaa tuon tšekin kannalta:
Tarja Halonen huseerasi tiiviisti DDR:n tunnustamiskomiteassa.  DDR:n tunnustamiskomitean tarkoitus oli pakottaa presidentti Urho Kekkonen ja silloinen hallituksemme sellaisen politiikan taakse jossa Halosen "edistyksellinen" "fasismin vastainen" DDR tunnustettaisiin, mutta  ei "taantumuksellista", "fasistista" Saksan liittotasavaltaa samaan aikaan. 
 
Nykyistä "ihmisoikeus- ja tasa-arvopresidenttiämme" ei haitannut se, että tuo  edistyksellinen, taantumuksen vastainen DDR ampui rajoilleen onnellasta pois pyrkiviä omia kansalaisiaan, sekä vakoili koko kansaa - kaikki toisinajattelijat tehokkaasti tukahduttaen.
( "miksei" STASI - listaa muuten julkisteta )

- Mitä mahtaa Tšekin tasavallan nykyjohto ajatella presidentti Tarja Halosesta?   Mitä mahtaa presidentti Václav Havel ajatella Tarja Halosesta?

Kuinka ollakaan muuten, tuo toisinajattelijoiden tukahduttaminen on aika tutun oloista, tiettyihin asioihin liittyen, nyky-Suomessakin, setavallan presidentin valtakaudella.
 Vankeustuomiota en minä kuitenkaan ole vielä saanut
vaikka mielisairaalaan - jälleen varsin tutun oloisesti - on Halosta ihailevien opponenttien taholta kehoitettu.  Asia-argumentteja kun ei ole ollut ensimmäistäkään minulle vastukseksi antaa - Hei vaan te kaikki ystäväiseni!  :a]!
 
Ai niin sekin minun piti vielä sanoa, sitä kysäistä, että miksi ihmeessä meille valittiin vielä toiselle kaudellekin ulkopoliittiseen johtoon ja arvojohtaja-presidentiksi, henkilö joka noin selvästi on osoittanut täydellisen kyvyttömyytensä nähdä itseään ja omaa nokkaansa pidemmälle oikein missään asiassa johon ryhtyy. Kuinka toivonkin, että Obaman ei ole koskaan pakko, edes diplomaattisen kohteliaisuuden vuoksi, kutsua Tarja Halosta Valkoiseen taloon häntä häiritsemään.

 


Václav Havel,
hän oli toista maata


Wikipedia:  "Václav Havel (s. 5. lokakuuta 1936) on tšekkiläinen kirjailija. Hän oli Tšekkoslovakian viimeinen presidentti ja Tšekin tasavallan ensimmäinen.
 
Havel syntyi Prahassa. Neuvostoliiton tukeman kommunistien vallankaappauksen jälkeen 1948 perhe joutui vaikeuksiin oltuaan rikkaita kapitalisteja, ja Havelin oli vaikea saada koulutusta peruskoulun jälkeen. Hän opiskeli iltakoulussa ja vähän aikaa Tšekin teknillisessä yliopistossa 1957. Asevelvollisuuden jälkeen (1957–1959) hän työskenteli näyttämöapulaisena Prahassa ja opiskeli draamaa kirjekurssilla. Hänen ensimmäinen esitetty näytelmänsä oli Puutarhakutsut (1963). Vuonna 1964 hän meni naimisiin Olga Splichalovan kanssa.
 
Prahan kevään jälkeen Havelia kiellettiin osallistumasta teatteriin ja hänestä tuli poliittisesti aktiivinen. Tämä kulminoitui kommunisminvastaiseen tammikuun -77 julistukseen (Charty 77), joka julkaistiin länsisaksalaisessa lehdessä 243 Tšekkoslovakian kansalaisen allekirjoittamana ja kritisoi hallitusta 1975 Helsingin julistuksen hylkäämisestä. Julistuksen allekirjoittajien tueksi perustettiin epäoikeudenmukaisesti syytettyjen puolustusjärjestö (Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných–VONS), joka julkisti tuomittujen kohtalot. Julistus kiersi Tšekkoslovakiaa samizdat-muodossa.
 
Lokakuussa 1979 poliittinen toiminta toi Havelille viiden vuoden vankeustuomio. Vuonna 1989 hän oli yksi samettivallankumouksen johtavia hahmoja. 29. joulukuuta 1989 liittokokous valitsi hänet presidentiksi."
 
 
- Mitä ajattelette?
 

ystävällisesti,
ei mies erityinen,
antti heiskala

* LAINAUS/ HS.fi/Suomi sähläsi puheenvuoronsa Obama-huippukokouksessa

3.4.2009 23:01

Tarja Halonen ja Matti Vanhanen

Tarja Halonen ja Matti Vanhanen

Suomi on ilmeisesti menettänyt puheenvuoronsa sunnuntaina pidettävässä EU–USA-huippukokouksessa Prahassa, johon myös presidentti Barack Obama osallistuu.

Syynä on kahden lautasen politiikka. Presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk) pyrkivät molemmat puhujiksi ja isäntämaa Tšekki poisti lopulta koko Suomen puhujalistalta, kun puhujalistalle oli muutoinkin mahdoton tunku.

Valmisteluja seurannut taho kertoi, että kahden puheen vaatimuksella oli vaikutusta listalta tippumiseen. Presidentin kansliassa asiaan ei uskottu. Asian yhteydessä valtioneuvoston ja presidentin kanslioiden välillä on ollut jännitettä.


......................................................................................................................


LOL