LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
14.4.2009


----- Original Message -----
Sent: Tuesday, April 14, 2009 11:30 AM
Subject: Odottelen vain milloin saamme kuulla kirkosta tätä samaa ilosanomaa - Presidentti Tarja Halosen ja Helsingin Sanomien yhteisen työn tulosta

.


.

Ilta-Sanomat:

 

"Tyttöjä painostettu lesbosuhteisiin kouluissa

14.04.2009 09:17, päivitetty 14.04. 09:29Pääkaupunkiseudun yläkouluissa on noussut esiin huolestuttava ilmiö. Ainakin yhdessä helsinkiläisessä ja yhdessä espoolaisessa yläkoulussa tytöt ovat painostaneet toisia tyttöjä lesbosuhteisiin.

Jotkut tytöt ovat kokeneet painostusta ja uhkailua ryhmän ulkopuolelle jättämisestä, jos he eivät ole suostuneet esimerkiksi suutelemaan ystäväänsä. Ryhmäpaineen takia tyttöjen voi olla vaikea tunnustaa, että he eivät haluaisi osallistua.

Ilmiöön liittyvät poikkeuksellisen avoimet hellyydenosoitukset koulun käytävillä. Aihe on noussut esiin esimerkiksi koulujen vanhempainilloissa.

Erään yläkoulun opettajan mukaan tyttöjen keskinäisiin hellyydenosoituksiin on vaikeampi puuttua kuin poikien ja tyttöjen välisiin.

Hän huomautti kerran yhdeksäsluokkalaisille tytöille, ettei kähmintä kuulu kouluun. Tähän eräs tytöistä vastasi: "Onko sinulla jotain lesboja vastaan? Aina meitä syrjitään!"

- Osa fyysisestä kanssakäymisestä ei kuulu julkiseen tilaan. Muissa ihmisissä hämmennystä aiheuttava käytös on kohteliasta säästää yksityiseen tilaan, opetusneuvos Heidi Peltonen kertoo.

Hän uskoo, että yliseksualisoitunut käytös on reaktio ympäristön tuottamiin malleihin.

IS"
 
 
 
Eikö olekin hienoa, että olemme päässeet "tasa-arvossa" näin pitkälle.
Odottelen vain milloin saamme kuulla kirkostakin tätä samaa ilosanomaa.
 
 
antti heiskala


 
........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE