LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
14.10.2009Välinpitämättömyys ja vaikeneminen


"Välinpitämättömyys on se joka johtaa Holokaustiin, ja tie Auschwitziin on päällystetty vaikenemisella."
______________________________________________

 -- Auschwitzista elävänä selvinnyt Irene GuttmannRikoslaki / Syrjintä
Perustuslaki / Yhdenvertaisuus


lainaus / vartti.fi
.
.

"Suurperheen isä ei saa poikia kotiin

– Tyttöjen kotiin saamisessa meni kaksi vuotta ja olen laskenut, että vanhempien poikien kanssa menee yhtä kauan, sanoo isä. Nuorimman pojan perhesijoituksen jatkoa tarkastelleen seuraavaksi joulun alla.

Kuuden lapsen isä on ajautunut erikoiseen tilanteeseen Espoon lastensuojeluviranomaisten kanssa yrittäessään saada lapset hoitoonsa. Metro kertoi viime keväänä, miten isä sai korkeimman hallinto-oikeuden tuella 4- ja 5-vuotiaat tytöt luokseen. Oikeuden päätös ei ole kuitenkaan saanut Espoon lastensuojeluviranomaisia muuttamaan kantaansa 2-, 7-, 8-, ja 9-vuotiaiden poikien sijoituksesta.

Sisarukset on erotettu toisistaan kaksi vuotta sitten, kun lasten äiti sairastui. Huostaan otetut lapset ripoteltiin kolmelle paikkakunnalle, vaikka eronneilla vanhemmilla on yhteishuoltajuus.  Isä on sittemmin hankkinut  perheasunnon Helsingistä ja vanhemmat ovat tehneet sopimuksen siitä, että lapset asuisivat isänsä luona.

Helsingin hallinto-oikeus on arvioinut työssäkäyvän isän elämäntavat moitteettomiksi ja hänen on todettu rakastavan lapsiaan ja viihtyvän heidän kanssaan.

Isä haki kesällä tyttöjen tilanteen ratkettua kolmen vanhimman pojan huostaanoton lopettamista. Syyskuussa järjestetyssä kuulemistilaisuudessa hän sai eteensä psykologin lausunnon, jonka mukaan poikien paikka olisi perhekodissa. Psykologin mukaan lapsilla on eriasteisia oppimisvaikeuksia, kielellistä jälkeenjääneisyyttä ja ylivilkkautta.

– Kuulemistilaisuus kesti kolme tuntia. Minulle tolkutettiin, että koita nyt ymmärtää, mistä on kyse, minun tulisi luopua pojista. Minä vastasin, että poikien paikka on kotona ja olen valmis ottamaan vastaan kaiken tuen, mitä tarjotaan, selittää isä."

http://www.vartti.fi/artikkeli/79b756a5-4b31-4661-8a21-406dd0db29b1

.
.
Viranomaiset  ja rikolliset

Espoo sosiaalitoimen lapsiin ja isiin kohdistamat jatketut Rikoslakimme vastaiset Syrjintä - toimet ovat hyvin tavanomaisía, ketään kiinnosta, kukaan välitä, homma jatkuu vuodesta toiseen, vaikka kaikki tuntevat asian.

Vaan kuka veisi esimerkiksi Espoon sosiaalitoimen käräjille, sen vuodesta toiseen jatkamistaan selkeän syrjivistä, ihmisten yhdenvertaisuuden periaatteen jo kauan sitten hylänneistä toimintatavoistaan?  Minulla ei yksinkertaisesti ole resursseja toimia koko maan ilmeisesti ainoana toimivana laillisuusvalvoja näissä käsittelemissäni ihmisten yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoisuuteen liittyvissä asioissa -  palkatta ja vailla minkäänlaista apua.

välinpitämättömyys ja vaikeneminen


- Niin että miksi vyörytän näitä kirjeitäni enkä toimi "asiallisesti" ( eli ole käytännössä hiljaa )? Vastauksen siemen saattaa löytyä seuraavasta esimerkistä:

Esimerkki:

.

.

.

"Tasa-arvoasiain neuvottelukunta" (TANE)

ja

Elinan sana

.

Siitä taitaa olla noin kymmen vuotta, kun silloinen "Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan" pääsihteeri Elina Sana lupasi minulle, että he kutsuisivat minut alustamaan jotain seminaariaan tai muuta keskustelutilaisuuttaan, että voisin tuoda esiin lasten ja sen toisen sukupuolen näkökulmaa tasa-arvoasioihin. No arvaapa vaan kuuluiko kutsua koskaan. Ei kuulunut.
Siihen(kään) Sanaan ei ollut luottaminen.

Ihmisen on opittava kokemuksistaan
. Ihmisen pitää osata tehdä johtopäätöksiä ja mukauttaa toimintatapojaan tilanteen vaatimiksi, niin olen sitten viime vuosina tehnyt. Taidatte siis vastaisuudessakin saada näitä varsin mukavia paimenkirjeitäni.


sitten taas vielä pari perushuomiota päiväänne piristämään:
Syrjintä

Tarja Halonen,

Ei päivääkään "yleistä" asevelvollisuutta,
ei päivääkään siviilipalvelusta,
linnassa
on kyllä istunut, mutta ihan väärässä,
ja niinpä vaan
toimii Setamuori sitten puolustusvoimiemme ylipäällikkönä.
De facto

Syrjintäministerinä, sukupuolisyrjinnän lisäämiseksi puolestaan toimii syrjintä-asiantuntijatätien hänen nenälleen pistämien 
"sukupuolisilmälasien" kokonaan sokeuttama Stefan Wallin.


.

"suomalainen on rehellinen" et sillee taas tänään,
"mies jota ei ole"

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE.