----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: ......Tarkkonen ; Pekka.Hyvarinen@jsn.fi ; Nina.Porra@jsn.fi ; Ilkka.Vanttinen@jsn.fi ; merituuli.saikkonen@sanoma.fi
Sent: Thursday, November 05, 2009 3:30 AM
Subject: LIITE/ VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE / osallistun Jyrki Tarkkosen Julkisen sanan neuvostolle tekemään valitukseen

 LOL   -----------------------------  www.lapsenoikeus.info  ---------------------------------  antti.heiskala@lapsenoikeus.info  ------------------------------------  LOL-etusivulle
 5.11.2009 2+2 = ?
 

"Väitöksen empiirisessä osassa haastateltiin kahta parisuhdeväkivaltaa kokenutta naista ja kahta väkivaltaa käyttänyttä miestä."

 
 
 

LIITE  /  VALITUS JULKISEN SANAN NEUVOSTOLLE
 
 
 
 
 
 
HS 4.11.2009 /
 
Median henkisestä väkivallasta:
 
 
 
 
 
Tahallisesta
Harhaanjohtamisesta,
väkivaltatutkimuksen uutisointiin liittyen

 

Tässä toinen täysin valheellisen kuvan todellisuudesta pyrkimään antava Helsingin Sanomien uutisointi /  4.11.2009Helsingin Sanomat uutisoi seuraavasti:

Tutkimus: Henkinen väkivalta voi olla ruumiillista pahempaa

4.12.2008 20:12

Tiina Lindholm väittelee perjantaina perheväkivallasta.
Tiina Lindholm väittelee perjantaina perheväkivallasta.

Perhesuhdeväkivalta ja sen tuoma kärsimys muuttavat kodin valheelliseksi, pahaksi ja rumaksi. Väkivallan siemen kylvetään usein jo lapsuudessa.

Vanhempien riitely muuttaa kodin ilmapiirin ahdistavaksi. Riidat tunkevat lasten unen läpi, ja mieli muistaa ahdistuksen ilmapiirin, väkivaltaisuus siirtyy seuraavaan sukupolveen.

Perjantaina väittelevä Tiina Lindholm lähestyy parisuhdeväkivaltaa kärsimyksen näkökulmasta ja etsii hoitomallia, jolla väkivallan synnyttämää kärsimystä ja häpeää voisi lievittää.

Lindholmin mukaan parisuhdeväkivaltaa on tutkittu naisiin kohdistuneena tekijä–uhri -asetelmana ja unohdettu, että miehetkin kärsivät.

Osa miehistä kärsii ja häpeää väkivaltaisuuttaan ja pelkää väkivallan tekojen toistuvan. Toisaalta miesten väkivaltamalli periytyy usein lapsuuden kodista. Se putkahtaa esiin, kun suhde on vahvistettu. Vallankäyttö muuttuu suhteessa mielivallaksi.

Lindholm puhuu sanan ja käden etiikasta. Loukkaamalla ja häpäisemällä parisuhteeseen viilletään syviä vaikeasti hoidettavia haavoja.

Hän huomauttaa, että viimeisen sanan kilvassa voittavat verbaaliakrobaatteina usein taitavat naiset, mutta osaavat miehetkin sanan säilää käyttää, vaikka turvautuvat usein lyömiseen.

Alistetun naisen on vaikea ymmärtää sitä, että sama käsi hyväilee ja lyö.

Henkinen väkivalta voi olla fyysistä tuhoisampaa. "Mustelma paranee, mutta mieli muistaa", Lindholm sanoo.

Väitöksen empiirisessä osassa haastateltiin kahta parisuhdeväkivaltaa kokenutta naista ja kahta väkivaltaa käyttänyttä miestä.

Perheessä tapahtuva väkivalta paljastuu useimmiten vasta vakavien pahoinpitelyjen tai turvakotiin hakeutumisten kautta.

Häpeä estää avunpyynnöt. Osa naisista on alistunut väkivaltaan, ja osa miehistä ei ymmärrä käyttäytyvänsä väkivaltaisesti. Väkivallan kierre on muuttunut arjeksi.

Väkivalta voi olla yli sukupolvien siirtynyt malli. "Eivät kaikki väkivaltaisessa kodissa kasvaneet jatka väkivaltaa omassa suhteessaan", Lindholm huomauttaa.

Tutkimuksen mukaan väkivalta voi olla ainoa keino tuoda sietämättömäksi muuttunut kärsimys esiin.---------------------
 
ja sitten taas reaalimaailmaan: 
Perheväkivalta Suomessa

--Venla Salmi & Martti Lehti & Reino Sirén & Janne Kivivuori & Mikko Aaltonen
http://www.optula.om.fi/uploads/3ey309hz08t.pdf

Optulan tutkimuksesta:

Saman ruokakunnan sisäiset henkirikokset 2007 - Uhrit
( absoluuttisia lukuja ) ( kuvio 7 )


Nainen 13

Mies 9

Lapsi 3

 
Tutkimuksesta ilmenee myös, että naiseen kohdistuneista selvänä suoritetuista* puolisosurmista "joka seitsemännessä puolestaan oli kyse parantumattomasti sairaan uhrin surmaamisesta hänen omasta vakaasta tahdostaan."

Omana huomiona esittäisin vielä sen, että yllättävän pieneltä vaikuttaa nuo saman ruokakunnan sisällä tapahtuneet lapsen surmat kun muistelee viime vuosien uutisia.

Omana huomiona myös tämä: Saman ruokakunnan sisäisissä törkeissä pahoinpitelyissä ja henkirikosten yrityksissä naiset ovat jo käyneet vuoden 2006 kohdalla miesten yläpuolella (kuvio 12)

Lievemmissä väkivaltatapauksissa näyttäisi tuon Optulan tutkimuksen mukaan olevan niin, että miehet ilmoittavat niistä poliisille huomattavasti harvemmin.

"Lasten kodissaan näkemä väkivalta on useimmin lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, ei äitiin tai isään kohdistuvaa"
naisjarjestojen-antamia-tiedotteita-vakivaltatutkimukseen-liittyen.html


 
 

ystävällisesti,

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info


........................................................


LOL


LOL -ETUSIVULLE

( * Lisäys jälkeenpäin  / pahoittelen  /  tarkennus - selvänä suoritetuista - oli epähuomiossa jäänyt tekstistäni pois. Asiaa käsitelleestä
 kappaleesta suoraan lainaamassani lauseessa kun tuota tarkennusta ei ollut. Korjaus ilmoitettu myös postin vastaanottajille.  )
.