ETELÄ-SUOMEN KOSMOLOGINENSEURA

  Pääsivu    Seura     Tähtikuvia       Torni     Kuvagalleria     Muuta    Yhteistiedot

Kosmologinen kerhoilta 5.2.2004

Olimme päättäneet jo hyvissä ajoin järjestää Kosmologien kokoontumisajot Halkian   kupolille.

Sää ei tietenkään suosinut tähtien havainnointia mutta se ei tunnelmaa latistanut.   Ohjaushuoneeseen napsautettiin lämmöt päälle ja pantiin kahvinkeitin porisemaan (puita uuniin ja lumella täytetty kahvipannu uunin päälle).

Jäsen Jormalle oli kaikessa kiireessä jääneet työt mukaan. Hänen piti saada kaukoputkitestinsä höysteeksi muutama kuva putkesta.

Kaukoputkirakennussarjan ensimmäiset osat kilahtivat yhteen. Ääni herätti metsässä talvehtineet asiantuntijat talviuniltaan. Parissa minuutissa niitä oli kertynyt kokonainen lauma  neuvomaan aloittelijaa putken kokoamisessa.

Neuvoista huolimatta putken kokoaminen onnistui ja vastoin kaikkia fysiikan lakeja, se pysyi jalustallaan eikä silminnähden heilunut. Sen verran asiantuntemus kuitenkin vaikutti että okulaarissa näkyi havaitsijan kengät.
Lopulta kahvin haju houkutti nämä kaikkien alojen erikoisasiantuntijat sisään ja Jorma sai rauhassa koota putkensa kuvauskuntoon.

Sisätiloissa, uunissa palavien tammilankkujen lämmössä, pohdiskeltiin kaukoputken ja tietokoneen risteyttämistä sekä muita maailmankaikkeutta mullistavia ajatuksia.

Jäsen Ristolle tuli ensimmäisenä kovalevy täyteen ja hän lähti, bittejä tihkuen, ajelemaan kotia kohti. Luultavasti Riston säätämössä joku autoguideri jo seuraa tähden puutteessa kellon viisaria.

Talviöinen synkkä metsä tuntui olevan juuri oikea kokoontumispaikka tämänhenkiselle seuralle joten päätettiin tulla toistekin.

 

 Tilastojen mukaan pitäisi joka kolmannella kerralla olla tähtiäkin näkyvissä.

 

 Ei muuta kuin paikat kuntoon ja sukkulalla Venukseen

 Kaitzu (ja Ari)


 

 

 

© Kosmologit - Ari Jokinen