AntennikaapelitRikkoutunut kaapeli

Tässä on kuva vaurioituneesta Trimble GeoExplorer GPS:n antennikaapelista. Kaapeli on 2,8 mm paksua RG174A/U koaksiaalia, käytetty liitin on tyypiltään SMB.

Liittimen pienuus ja kaapelin ohuus aiheuttavat ongelmia liittimen irroituksessa. Antennia irroitettaessa veto kohdistuu helposti kaapeliin, jolloin tapahtuu kuvassa näkyvä vaurio eli puristusliitoksen alla oleva suojavaippa katkeaa ja liittimen osat irtoavat.Kuvat ovat linkkejä suurempiin kuviin, kuvia klikkaamalla saat tarkemman kuvan näytöllesi.
Korjattu kaapeli

Kaapelin korjauksessa tarvitaan erikoistyökaluja, jotta lopputulos on luotettava ja kestävä. Puristusliitoksen tekeminen onnistuu vain tähän tarkoitukseen tälle liittimelle tarkoitetuilla työkaluilla.

Tässä versiossa alkuperäinen nikkelinen liitin on korvattu laadukkaalla kultapinnoitteisella liittimellä. Liittimen puristusholkin ja kaapelin päälle on laitettu vahvikkeksi liimapintaista kutistemuovia. Kutistemuovi estää kaapelin vaipan luistamisen holkin alta.
Vaihtoehtoinen liitinmalli

Tässä kaapelissa on käytetty vastaavaa liitintä ja tekotapaa kuin edellisessäkin, mutta liitin on malliltaan sellainen, että kaapeli lähtee 90 asteen kulmassa liitinrungosta. Myös tässä on liittimen runko-osan puristeholkin ja kaapelin päällä liimallista kutistemuovia vahvistamassa liittimen ja kaapelin yhdyskohtaa.

GPS-antennikaapelit

Ylläolevat kuvat esittävät yhden GPS-antennikaapelin korjausta. Teen myös muita kaapeleiden korjaustöitä sekä välikaapeleita GPS:n ja antennin välille.

Tässä kuvassa on esimerkkinä antennijatkokaapeli niihin Garminin GPS-laitteisiin, joissa on irroitettava BNC-liittimellä varustettu antenni. Kaapelina on käytetty korkealaatuista 4,95 mm RG58:a, myös tässä mallissa kaapelin ja liittimien yhdyskohta on tuettu liimallisella kutistemuovilla.

Kysy lisää, yhteystietoni ja yhteydenottolomake löytyvät Kaapelitehtaan kotisivulta.

Kaapelitehdas: GPS kaapelit