PC USB-datakaapeli
Kuva on linkki isompaan kuvaan. Kaapelilla liität sarjaliitännäisen Garmin GPS:n suoraan tietokoneen USB-porttiin. Kaapelissa ei ole GPS:n virransyöttöä vaan käytön aikana GPS toimii omilla paristoillaan. Kaapeli on tarpeen liitettäessä sarjaliitännäistä GPS-laitetta sarjaportittomaan tietokoneeseen. Siirrä reittipisteet ja reitit GPS:lle tai lue GPS:ltä realiaikaiset sijaintitiedot karttaohjelmaan.

Kaapelin mitta on n. 1,5 m. Jos tarvitset tätä pidemmän USB-kaapelin, valitse G-00010 haluamasi mittaisena ja G-90090 tai käytä tämän kaapelin ja PC:n välissä hyvälaatuista USB-jatkokaapelia (USB-A uros-naaras).

Jos käytössäsi on Windows XP tai Windows 2000 asenna USB-ajurit ao. ohjeen mukaisesti. Tämän jälkeen kaapeli voidaan kytkeä tietokoneen USB-porttiin. Huomaa, että Windows 7:ssa tai uudemmassa ajurit tulevat käyttöjärjestelmän mukana, joten kaapeli tunnistetaan automaattisesti eikä ajuriasennusta välttämättä tarvitse tehdä.

Ajuri luo ns. virtuaalisen COM- eli sarjaportin, jonka kautta USB-porttiin liitetyn GPS:n kanssa kommunikointi sovelluksesta hoidetaan. Virtuaalinen COM-portti toimii samalla tavalla kuin aito COM-porttikin, jolloin esim. karttaohjelma voi lukea sarjaliitännäiseltä GPS:ltä NMEA-formaatissa USB-porttiin tulevaa paikannusdataa ongelmitta. Dataliikenne toimii myös toiseen suuntaan eli tietoja voidaan siirtää tietokoneelta GPS:lle tähän soveltuvalla ohjelmalla.

Tämä kaapeli sopii kaikille niille Garminin GPS:lle, joissa on pyöreä nelinapainen liitin (mm. GPS II, II+, III, III+, III Pilot, V, 12, 12CX, 12XL, 12MAP, 38, 40, 45, 45XL, 48, 72, 76, 89, 90, 92, 195, ColorMap, StreetPilot, GPSmap 60, 60C, 60CS, 76, 76C, 76S, 96C, 175, 196, 295).
G - 00910 28,00 €

Kuva on linkki isompaan kuvaan. Kaapelin käyttö on helppoa. Ennen ensimmäistä käyttökertaa asenna tarvittaessa USB-ajurit lataamalla asennuspaketti ao. linkistä. Asennuksen jälkeen Windows tunnistaa uuden laitteen ja luo kaapelille kytkettäessä virtuaalisen sarja- eli COM-portin.

Asenna ensin laitteen USB-ajurit. Noudata tätä pdf-muodossa olevaa ohjetta:
Windows asennusohje PDF icon  Windows 2000/XP/7 laiteohjaimen asennuspaketti
Kuva on linkki isompaan kuvaan. Asennuksen jälkeen
- Kytke kaapeli USB-porttiin ja GPS:n liittimeen
- Tarkista virtuaalisen sarjaportin numero Windowsin laitehallinnan kautta
- Varmista, että GPS on asetettu lähettämään NMEA-dataa


Tarkemmat asennus- ja käyttöohjeet löydät em. pdf-dokumentista.
Kuva on linkki isompaan kuvaan. Käynnistä karttaohjelma.
Aseta ohjelman käyttämän sarjaportin numero ohjelman asetuksissa vastaamaan kaapelin virtuaalista COM-porttia.
Tarkista samalla myös muut karttaohjelman GPS-asetukset.

Tarkemmat ohjeet löydät em. pdf-dokumenteista.
Kuva on linkki isompaan kuvaan. Käynnistä karttaohjelmasta GPS-seuranta ja varmista, että sijaintitieto välittyy karttaohjelmalle oikein.
Kaapeli on nyt käyttövalmis eikä seuraavalla käyttökerralla tarvita erityistoimia.
Kaapeli voidaan kytkeä ja poistaa suoraan ilman Windowsin USB-laitteen poistotoimia.

Takaisin luettelosivulle