eTrex/eMap/Geko 201/301 PC USB-yhdistelmäkaapeli
Kuva on linkki isompaan kuvaan.
Kaapelilla liität sarjaliitännäisen Garmin eTrexin, eMapin tai Geko 201/301:n suoraan tietokoneen USB-porttiin. Kaapelilla saadaan myös eTrexille ulkoinen käyttöjännite eli käytön aikana GPS ei kuluta paristoja vaan se ottaa virtaa USB-portin kautta. Siirrä reittipisteet ja reitit GPS:lle tai lue GPS:ltä realiaikaiset sijaintitiedot karttaohjelmaan. Kaapelilla voit myös asentaa GPS:ään valmistajalta saatavat ohjelmistopäivitykset. Kaapeli on tarpeen liitettäessä sarjaliitännäistä GPS-laitetta sarjaportittomaan tietokoneeseen.

Kaapelin mitta on n. 1,6 m. Jos tarvitset tätä pidemmän USB-kaapelin, valitse G-30010 haluamasi mittaisena ja G-90090 tai käytä tämän kaapelin ja PC:n välissä hyvälaatuista USB-jatkokaapelia (USB-A uros-naaras).

Jos käytössäsi on Windows XP tai Windows 2000 asenna USB-ajurit ao. ohjeen mukaisesti. Tämän jälkeen kaapeli voidaan kytkeä tietokoneen USB-porttiin. Huomaa, että Windows 7:ssa tai uudemmassa ajurit tulevat käyttöjärjestelmän mukana, joten kaapeli tunnistetaan automaattisesti eikä ajuriasennusta välttämättä tarvitse tehdä.

Ajuri luo ns. virtuaalisen COM- eli sarjaportin, jonka kautta USB-porttiin liitetyn GPS:n kanssa kommunikointi sovelluksesta hoidetaan. Virtuaalinen COM-portti toimii samalla tavalla kuin aito COM-porttikin, jolloin esim. karttaohjelma voi lukea sarjaliitännäiseltä GPS:ltä NMEA-formaatissa USB-porttiin tulevaa paikannusdataa ongelmitta. Dataliikenne toimii myös toiseen suuntaan eli tietoja voidaan siirtää tietokoneelta GPS:lle tähän soveltuvalla ohjelmalla.
G - 30910 36,00 €

Kuva on linkki isompaan kuvaan. Kaapelin käyttö on helppoa. Ennen ensimmäistä käyttökertaa asenna tarvittaessa USB-ajurit lataamalla asennuspaketti ao. linkistä. Asennuksen jälkeen Windows tunnistaa uuden laitteen ja luo kaapelille kytkettäessä virtuaalisen sarja- eli COM-portin.

Asenna ensin laitteen USB-ajurit. Noudata tätä pdf-muodossa olevaa ohjetta:
Windows asennusohje PDF icon  Windows 2000/XP/7 laiteohjaimen asennuspaketti
Kuva on linkki isompaan kuvaan. Asennuksen jälkeen
- Kytke kaapeli USB-porttiin ja GPS:n liittimeen
- Tarkista virtuaalisen sarjaportin numero Windowsin laitehallinnan kautta
- Varmista, että GPS on asetettu lähettämään NMEA-dataa

Tarkemmat asennus- ja käyttöohjeet löydät em. pdf-dokumentista.
Kuva on linkki isompaan kuvaan. Käynnistä karttaohjelma.
Aseta ohjelman käyttämän sarjaportin numero ohjelman asetuksissa vastaamaan kaapelin virtuaalista COM-porttia.
Tarkista samalla myös muut karttaohjelman GPS-asetukset.

Tarkemmat ohjeet löydät em. pdf-dokumenteista.
Kuva on linkki isompaan kuvaan. Käynnistä karttaohjelmasta GPS-seuranta ja varmista, että sijaintitieto välittyy karttaohjelmalle oikein.
Kaapeli on nyt käyttövalmis eikä seuraavalla käyttökerralla tarvita erityistoimia.
Kaapeli voidaan kytkeä ja poistaa suoraan ilman Windowsin USB-laitteen poistotoimia.

Takaisin luettelosivulle