D9-sukupuolenvaihtaja uros/uros

Tätä sovitinta käytetään mm. silloin, kun halutaan yhdistää esim. PDA-laitteen PC-sarjakaapeli GPS:n data- tai yhdistelmäkaapeliin. PC-sarjakaapelin liitin on molemmissa laitteissa naaraspuoleinen, joten näiden väliin tarvitaan kahdella urosliittimellä ja erityisellä tavalla kytketty sovitin (ns. nollamodemiadapteri).

Sovittimen toiselle puolelle tulee siis GPS:n kaapeli ja toisella PDA-laitteen kaapeli. Sovitin on varustettu D9-liittimien sormiruuveja varten vastamuttereilla, joten kaapelit eivät pääse irtoamaan liittimistä.

Sovittimella on mahdollista yhdistää myös kaksi Garmin GPS:ää mm. reittipisteiden siirtoa varten laitteelta toiselle. Toimenpide vaatii molempiin laitteisiin PC-datakaapelit ja toimii vain niillä GPS:llä, jotka tukevat laitteiden välistä tiedonsiirtoa (ei eTrex/eMap/Geko). Tähän tarkoitukseen on saatavana myös tätä käyttöä varten tehty datakaapeli, kts. G-00050.

Huom. sovitin ei toimi mm. Nokia kommunikaattoreiden (9110, 9210) kanssa, koska näiden sarjakaapeleissa on elektroniikkaa, joka ottaa käyttöjännitteensä PC:n sarjaportista. GPS:ssä vastaavaa signaalia ei ole tarjolla, joten Nokian kaapeli ei toimi.

Dell Aximin kaapeleissa on myös elektroniikkaa, mutta tämä kaapeli ottaa käyttöjännitteensä PDA:sta. Sovitin on kuitenkin kytkettävä normaalista poikkeavalla tavalla, joten jos aiot käyttää sovitinta Dell Axim PDA-laitteiden kanssa, ilmoita laitteesi malli tilausta tehdessäsi.

Sovittimen kytkentä:
D9 pin 5 GND ----- D9 pin 5 GND
D9 pin 2 RXD ----- D9 pin 3 TXD
D9 pin 3 TXD ----- D9 pin 2 RXD
G - 80990 9,00 €

Takaisin luettelosivulle