Magellan GPS315/320 omatekoinen datakaapeliValmis kaapeli

Teinpä aikanaa kotikäyttöön 315:lle datakaapelin, kun laitteen mukana hankittu alkuperäiskaapeli on enemmän tai vähemmän kiinteästi veneeseen asennettu.

Eihän tämä mikään kaunis ole, mutta ajaa asiansa tietojen siirrossa kotona PC:n ja gepsin välillä.Kuvia klikkaamalla saat tarkemman kuvan näytöllesi.
Rakenteen idea

Rakenne on hyvin yksinkertainen: kaapelin ja D9F-liittimen lisäksi tarvitaan vain pieni pala koekytkentälevyä (ns. Veroboard, saa elektroniikan komponentteja myyvistä liikkeistä kuten Bebek tms.).
Liitinkontaktien juottaminen

Levyyn juotetaan sopiville kohdille esim. vastuksen jalasta katkaistu johtimen pätkä. Juotos tulee siten, että pätkän päät tulevat vierekkäisiin reikiin, jolloin foliopinnan vastakkaiselle puolelle tulee muutaman millin korkuinen lenkin puolikas. Tärkeätä on se, että kaikki lenkit ovat saman korkuisia.

Kiinnitysruuvi

Sitten vain levyyn sopivalle kohdalle reikä ja reikään PC:ssä käytetty ruuvi (sen kierteet ovat sama kuin Magellanissa). Itse käytin kahta tälläistä emolevyn kiinnitysosaa (ns. korotuspala), niissä on sen verran vartta, että ruuvin saa sormilla kierretyksi paikalleen.

Kuvassa näkyvä aluslevy on kiinnitetty ruuviin pikaliimalla.

Vaikka kontaktit eivät joustakaan kuten alkuperäisessä, niin tuo levy antaa sen verran periksi, että kaikki kontaktit kyllä toimivat.

PC liitäntä

Lopuksi kytketään kaapelin toinen pää D-liittimeen, ohjeet löytyvät vaikkapa täältä: http://www.geocities.com/gormikk/conexione.htm

Tämä viritelmäni on mielestäni rakenteeltaan yksinkertaisin näkemistäni kotitekoisista vehkeistä, mutta kuitenkin täysin toimiva.

Samaan kaapeliin voit kytkeä gepsille myös ulkoisen käyttöjännitesyötön. Muista että GPS315/320 alkuperäiskaapelin lähtöjännite on 3,6VDC, sitä ei ole syytä ylittää.

Takaisin luettelosivulle