ARJA LEPPÄNEN

    arja.leppanen@kolumbus.fi
Pääsivu | Tuulikannel - blogi | Lehtitieto/Kirjastot | Mehiläiset | Kissat | Sotunki | Linkit

  Minä
2002
 
Vuonna 46 syntyneenä kuulun sodanjälkeisiin suuriin ikäluokkiin. Olen kokenut niukkuuden ajan, ripeän kehityksen, pitkän vaurastumisen, laman, uuden teknologian hybriksen ja taloudellisten arvojen ylivallan. Jaan sukupolveni huolen hyvinvointivaltion säilymisestä.

Hämäläisen syntymäpitäjäni Lammin Iso-Evon ja Sankolan kylät - kirkonkylän ohella -  ovat lapsuuteni ja nuoruuteni maisemaa, mistä virta vei pääkaupunkiin Helsingin yliopistoon opiskelemaan englantilaista filologiaa.

  Lammi

Helsinki

  Perhe  
Viisijäseninen perheemme on vielä koossa, vaikka vanhemmat pojat, Seppo ja Lauri ovat jo koulunsa päättäneet. Eerolla, joka käy Tikkurilan lukiota, on vielä ylioppilaskirjoitukset edessään.

Ainoa mummulamme on Kokemäellä Ristellä, missä Simo-pappa elelee. Liian harvoin tulee nykyään käytyä katsomassa.

Asumme Vantaan Sotungissa, josta aikoinaan v. 1983 ostimme vanhan kyläkauppakiinteistön. Aikomuksemme oli remontoida se kokonaan asuinkäyttöön, mutta projektilla tuntuu olevan ikuisuusulottuvuus. Maatalousalueena Sotunki on ainutlaatuinen paikka pääkaupunkiseudulla; olemme ryhtyneet harrastamaan täällä mehiläishoitoa - osoittaaksemme edes vähän maahenkeä. Käytännössä mehiläishoito on mieheni Pekan joskus työläskin harrastus, johon me muut otamme enemmän tai vähemmän osaa.

Talouteemme kuuluu kaksijalkaisten ja siivekkäiden jäsenten lisäksi viisi kissaa.

  Kokemäki

Vantaa

  Työ  
Sattuma kuljettaa ...
Tulin Kansalliskirjastoon töihin v. 1974 ja olen pysynyt siellä lukuun ottamatta aikaa, jolloin olin kotona lasten kanssa ja sijaisena Vantaan kaupunginkirjaston Länsimäen sivukirjastossa; tällä hetkellä olen käyttäjäpalveluissa amanuenssina ja toimin lainauksen esimiehenä.
 
  Kiinnostukset  
Moninaiset ja siksi pinnalliset, koska aika eikä tarmokaan riitä kaikkeen mitä haluaisi seurata tai harrastaa. Viime aikoina olen yrittänyt surffailla ja kerätä mielenkiintoisia linkkejä, jos olen muulta perheeltä saanut vallattua koneaikaa.
   
  >>>
2007
   
Sivuston perustamisesta on kulunut viisi vuotta. Lyhyt aika, kun katsoo taaksepäin. Silti moni asia on muuttunut: lapset aikuistuneet , isovanhemmista viimeisellekin jätettiin keväällä jäähyväiset. Muutoin eletään kuin ennenkin, vähän vanhempina vain ja tietoisempina fyysisistä rajoituksista. Työelämän paineissa ajatus eläkeiän lähestymisestä antaa mahdollisuuden haaveilla heittäytymisestä täysin uuteen elämänvaiheeseen.