Kuten kaikki jo varmaan tietävätkin, olen kuukauden päivät kulkenut töissä Imatralla. Firman auton mankassa ei toimi kasettipuoli eli joudun kuuntelemaan radiota ajaessani. Aluksi kuuntelin Radiomafiaa, mutta varsinkin ne sunnuntain iltapäiväohjelmat ovat aivan sietämättömiä, yritin myös Radio Suomea, mutta sieltä tulee vain urheilua. Mikko sanoi vieraskirjassamme urheilun katselua tyhmäksi, mutta täytyy sanoa, että onko typerämpää kuin kuunnella radiosta pesäpalloa! Tuskinpa.

Sitten löysin vahingossa Sävelradion ja siinäpä kanava minun makuuni. Kotimaista iskelmää ja ulkomaan klassikoita samalta alalta. Tämä kanava kuuluu Keuruulta Puumalan tuolle puolen, vähän aikaa Mafiaa ja sitten vaihdan Iskelmäradioon, hyvä on sekin. Ainoat miinukset tulevat juontajista, Iskelmäradion Sari Tamminen on aivan persiistä tekopirteyksineen ja eilinen iltapäiväakka Sävelradiossa, jonka nimeä en enää muista, oli myös melko kökkö joskin tönkkö.

Mutta musiikki on molemmissa todella hyvää, tekee todella hyvää kuunnella Olavi Virtaa, Tapio Rautavaaraa, Lasse Mårtensonia, Pauli Räsästä ja muita klassikoita. Sen olen toki huomannut, että nämä nykyiskelmät ovat melko mitätöntä ja munatonta näiden 50-, 60- ja 70-luvun todellisten mestariteosten rinnalla. Ja jumalauta miten komialta kuullosti viime perjantaina Katri-Helenan Katson sineen taivaan! Loistava kappale ja miten hieno sovitus! Eilen haastattelivat Sävelradiossa jotain tangokuningatarta ja soittivat myös musiikkiaan, ihan paskaa!

Kuunnelkaa tekin näitä kanavia, jos siihen vain on mahdollisuus. Jyväskylässä 101,0 MHz ja Mikkelissä 100,9 Mhz, siis Sävelradio. 105,3 MHz oli muistaakseni se Iskelmäradion taajuus Imatralla.