Näin kaikki alkoi.

Hiljaisen Kevään perustamisen aloittivat Astro ja Inehmo jo kesän 1996 baarikeskusteluissa. Aika kuitenkin kului jahkaillessa ja oikeata kokoonpanoa pähkäillessä. Kevättalvella 1997, muutamien onnekkaiden yhteensattumien johdosta, saimme oikeat miehet oikeille paikoilleen ja pääsimme tositoimiin.

Alusta lähtien johtoajatuksenamme oli:"HC:tä TK:n viitoittamalla tiellä." Aluksi soitimmekin pelkkiä Terveitten Käsien kappaleita, mutta omiakin biisejä alkoi pikkuhiljaa syntyä ja nykyään niitä onkin suurin osa ohjelmistostamme."Ensimmäisen" demomme teimme talvella 1998, mutta sehän epäonnistui tietyistä syistä ihan täysin. Meininki oli hyvä ja biisejä äänitettiin pirusti, mutta nauhuri oli outo ja äänittäjä liian juovuksissa? Saldona oli kuitenkin vain kolme biisiä ja niistäkin yksi ns. bonuskappaleita, jotka tehtiin kertaotolla ihan sessioiden lopussa. Jälkikäteen onkin helppo sanoa, että oli onni että homma meni käsille. Emmehän me silloin olleet todellakaan vielä mikään valmis bändi ja lainakappaleitakin oli ihan liikaa.

Uudestaan demon tekoa yritettiin sitten 20.1.1999 ja silloin ihan omin voimin ilman ulkopuolista apua. Kuusitoista biisiä tarttui nauhalle ja siitä sitten koostettiin nauha, joka lähetettiin Jukka Junttilalle. Vähän jännitti se vastaanotto, mutta kun Soundin arvostelu ilmestyi, olimme itsekin lopullisen varmoja siitä, että olemme oikealla tiellä. Muualle tätä lyhennettyä versiota demosta ei lähetettykään, Tero Lehdonkin Toisessa Vaihtoehdossa arvostelema nauha oli se täyspitkä versio. Pari niitä taidettiin myydäkin.

Hyvien arvostelujen jälkeen olikin selvää, että pakkohan se levykin on tehdä. Se äänitettiin 15.5.1999 treenikämpällä Teletalolla ja Mujo oli silloin nappuloita vääntämässä. Siitähän sitten oli homma enää kiinni, että missä formaatissa se julkaistaan ja lyhyen pohdinnan jälkeen päädyttiin siihen CD-muotoon. Ja loppuhan onkin jo historiaa.

Keikkoja olemme tehneet viisi, joista kolme ensimmäistä Keuruulla. Ensimmäinen oli 15.8.1997, toinen 30.5.1998 ja kolmas 15.8.1998. Joka kerralla on soitettu 13 biisiä, joiden esittämiseen taukoineen menee reilu kymmenen minuuttia. Ensimmäisellä keikalla soitimme pelkkää TK:ta, toisella oli omien ja TK:n suhde 3/10 ja viimeisimmällä 7/6.

Sitten syksyllä 1999 havaitsimme, että TK ja Radiopuhelimet ovat tekemässä pienimuotoista kiertuetta ja ajattelimme, että tässä on meidän saumamme ja tuppasimme itsemme väkisin Jyväskylään ja Vaasaan lämppäreiksi. Molemmilla keikoilla soitimme saman setin ja taaskin oli ne 13 biisiä, TK:ta tosin vain 2 rallia. Historiallisia tapahtumia olivat nämä ainakin Astrolle, sillä ainahan hänen bändinsä ovat hajonneet sen kolmannen keikan jälkeen.