Hiljainen Kevät

Hiljainen Kevät, tuo Torn..siis Keuruulla majaansa pitävä maailman ainoa HC-yhtye, jonka laulaja kuuluu Kalle Päätalo-seuraan on jo parin vuoden ajan järisyttänyt kansaa hyvin Terveet Kädet-vaikutteisella hardcorellaan ja päätimme hieman udella vastauksia yhtyeen laulajalta Astrolta.
MAW: Millä ajatuksella Hiljainen Kevät perustettiin? Silläkö että Terveet Kädet on jo luopunut vanhasta linjastaan?

-Sillä ajatuksella, että olisi mukava soittaa niitä vanhoja TK-klassikoita. Ja mikään Terveitten Käsien vanhasta linjastaan luopuminen ei edes käväissyt mielessä.

MAW: Koska HK:lta on odotettavissa uutta musiikkia?

-Toivottavasti vielä tänä vuonna. Jahka saadaan uusi basisti ajettua sisään systeemiin, painumme studioon. Uusi levymme on kyllä jo kertaalleen äänitetty viime syksynä, mutta siitä ei saanut millään opilla miksattua kunnollista eli äänitykset menevät uusiksi. Ja tällä kerralla menemme sitten ihan oikeaan studioon, viimeksi äänitimme treenikämpällämme ja kaikki meni alusta asti niin persiilleen, kun vain mennä voi.

MAW: Koitte jonkin aikaa sitten pienen muutoksen kokoonpanossa? Mitä Järvisen kanssa tapahtui?

-Joo, Järvinen vaihtui Alaluusuaan ja syitä en lähde edelleenkään tarkemmin kertomaan, kysykää Järviseltä.

MAW: Viettääkö HK hiljaiseloa vai teettekö te jotakin yhtyeeseen liittyvää kokoajan?

-Minä ainakin hoidan kotisivujen päivittämistä enemmän tai vähemmän säännölliseti. Ja tietysti uusia sanoituksia teen tasaisen hidasta tahtia ja kaipa Inehmokin on jotain uusia biisiejä kaavaillut. Muutenhan me olemme olleet erittäin laiskoja treenaamaan, pitänyt olla keikka, levytys tai sitten pirusti uusia kappaleita, että olemme soittaneet intensiivisemmin.

MAW: Puuduttaako HC:n soittaminen?

-Ei soittaminen, mutta kuunteleminen onkin jo sitten ihan eri asia.

MAW: Jos HK olisi luonnonkatastrofi, mikä sellainen se olisi?

-Myrsky vesilasissa.

MAW: Mitä HK aikoo tulevaisuudessa? Mitä on tavoitteissa?

-Ensiksi saada treenattua Alaluusuan kanssa biisit kuntoon ja sitten todellakin levyn tekoon. Eikä tässä taida ihmeemmin olla tavotteita, keikalle vielä joskus?

MAW: Mistä haette inspiraatiota musiikkiinne ja sanoituksiin? Onnenpyörästä?

-Pöhö-Elviksestä ja kaikesta roots-musiikista, sanoitukset sitten tulevat jostakin, ei kuitenkaan ainakaan Onnenpyörästä, eihän minulla ole televisiotakaan. Ai niin, Pupu Lihavistolta tulee myös sanoja aina joskus.

MAW: Pyöriikö keikoillanne keesipäitä vai koostuuko yleisönne ihmisistä, jotka luulivat tulleensa katsomaan Yesiä?

-Onhan niitä keesipäitäkin tainnut olla, Vaasassa ainakin oli yksi. Ihan tavallisia ihmisiä ovat olleet, etupäässä kuitenkin kavereitamme.

MAW: Miten Läjä Äijälä on ilmaissut tunteitaan HK:ta kohtaan vai onko yleensäkään?

-Tykännyt on ja kehunut meininkiä. "Klassikkokannet", sanoi ensimmäisestä levystämme.