Hiljainen Kevät


Asennetta täytyy olla vietävästi, jos vielä 90-luvun loppupuolella soittaa klassisen kauden Terveet Kädet-tyylistä luukutusta. Vielä kun bändillä on oivat kotisivut, joilla Kaisa Korhonen loistaa isona ja Kalle Päätalokin mainitaan, eihän aiheesta voinut olla kiinnostumatta. Eikä se Hiljaisen Kevään demokaan mikään huono ole, Soundisakin äityi Jukka Junttila demosedän merkin antamaan.

Bändiltänne tuli juuri ensimmäinen demo. Olisiko tarkoitus julkaista levyäkin lähiaikoina? Entäpä Suomen "punkscenen" valloitus, koska alkaa ja mistä?
Semmoinen seitsemän tuumaa leveä levy on nyt suunnitelmissa, kaipa se kesään mennessä saadaan tehtyä. Mitään varmaa asiasta ei vielä ole, mutta katsotaan kuinka käy. Keuruun "scene" ainakin on jo valloitettu, muun Suomen valloituksesta ei vielä ole tietoa, mutta katsotaan jahka levy ilmestyy.

Ilmeisesti lujin hard core vaihe on teiltä mennyt ohitse ja turpeat keikkarojaltit ovat mielessä kun ette aivan matkakulupohjalta liikkeelle lähde? Eikös olisi vähän helpompi aloittaa erinäisillä hyväntekeväisyyskeikoilla? Millä tasolla liikkuu keikkakorvausvaateenne esimerkiksi Lahteen tultaessa?
Tuskinpa meillä mitään lujaa hardcore vaihetta on ollutkaan, korkeintaan minulla joskus muinaisella 80-luvulla. Kyllä lähdemme matkakulupohjaltakin, jos on se noin kaksi markkaa/kilometri eli ihan bensakuluilla ei. Mutta onko liikaa vaadittu, jos meille maksaa ja me tulemme paikalle kaikkien soittokamojen (=vahvistimet, soittimet ja PA:t) kanssa? Vähintään kaksi autoa pitää olla, että saamme kaikki tavarat kuljetettua ja yhdistyksella (=Keuruun Elävät Rockmuusikot) pitäisi myös maksaa muutama satanen PA-vuokraa. Ja Lahteen laskimme seyraavanlaiset hinnat:600 mk ilman meidän PA-kamoja ja 900-1000 mk PA:n kanssa.

Lihjamolla ainakin on ollut muitakin ns. alakulttuuriprojekteja kuin bändit, mm. Bassmania-levy-yhtiö. Entäpä muut jäsenenne? Lehtiä? Poliittista tai järjestötoimintaa? Entäpä muut bändiprojektinne? Seurataanko teillä yleensä tätä nk. alakulttuurielämää, eipä teistä ainakaan näe mitään Toisen Vaihtoehdon sivuilla...
Järjestötoimintaa olemme harrastaneet seuraavasti:
Astro:Keuruun Elävät Rockmuusikot ry:sihteeri 1996-97, tilintarkastaja 1998-99.
Inehmo:Keuruun Elävät Rockmuusikot ry:hallituksen jäsen 1998, varajäsen 1999.
Inehmo ja Rossinpoika soittavat myös I.M.T:ssä ja Järvinrn Lotharissa, edellistä en osaa lokeroida kuitenkin suomenkielistä ja rankkaa, jälkimmäinen on garage-rockia. Eipä meillä kaiketikaan seurata alakulttuurielämää, mitä se sitten onkin. Itselleni kuitenkin tulee Toinen Vaihtoehto, Blues News, Big Beat, Like-uutiset ja Sivari ja Totaali ja tietysti myös Kalle Päätalon Seuran lehti. Edustavatko nämä sitten sitä alakulttuuria?
Sitähän nuo kaikki ovat.

Kalle kohtaa Läjän

Mainostatte kovasti Kalle Päätaloa. Tämähän kai edellyttää teiltä jonkinmoista lyyristä tasoa? Tuskin ihan "systeemi tappaa" linjoilla liikutaan?
Kuinka Kalle Päätalo ja lyyrinen taso liittyvät toisiinsa? Eikös Kalle edusta lähinnä realistista ja pikkutarkkaa tasoa? TK:n linjoillahan me liikumme eli sanoitukset ovat sellaista ajatonta meininkiä kuten TK:n klassisimissa biiseissä, esimerkiksi "Käteen", "Outo maa" ja "Haistelijat" vain muutamia mainitakseni. Tässä vaiheessa on paljastettava, että olemme saaneet sanoitusapua Läjältä ja Pupu Lihavistolta, ovat tehneet ne vartavasten meille eli mistään ylijäämistä ei ole kysymys.

Koska en todellakaan kykene lukemaan Päätaloa, vaikka esimerkiksi äitini voi lukea Päätalon tiiliskiviä yhdessä yössä, ei minulle ole selvinnyt elämää suurempi kysymys onko nimi Hiljainen Kevät jostain Päätalon romaanista kotoisin?
Kykenen lukemaan Kallea ja parhaimmillaan ne hänen lähes 700-sivuisensa taittuvat kahdessa päivässa. Mutta Hiljainen Kevät ei ole Kallelta kotoisin. Sieltä meidän kotisivultamme löytyy vihje siihenkin, että mistä olemme bändin nimen napanneet. Yrittäkääpä selvittää tämäkin arvoitus.

Mielipiteenne TK:n uudesta tuotannosta? Eikö ala olla pikkuhiljaa koomista kun ei mukana ole edes muita alkuperäisiä kuin Läjä?
Liika metallista on meidän mielestämme uusi TK, mutta ei kai bändi voi olla koomista niin kauan kuin Läjä on siinä. Vieläkin olen sitä mieltä, että mies on Suomi-rockin aliarvostetuimpia ihmisiä, unohtakaa ne Alangot, Aholat, Hectorit ym, paskat. Kukahan on se kaikkein tunnetuin ulkomailla?

Lihjamo vaikuttaa olevan melkoinen kynäilijä. Oletko harkinnut omaa lehteä piristämään suomalaista pienlehtikenttää?
Suunnitelmissa on yksi lehti-tyyppinen juttu, mutta siitä en vielä paljasta enempää. Näkyypähän.

Kysyttävän loppuessa pyydän vain tervehdyksenne lukijoille ja tunnelmat näin vaalien alla tai mitä vain itse haluatte sanoa. Vapaata assosiaatiota kehiin!
Vaalit on tulossa, äänestäkää! Kuunnelkaa Link Wraytä, Jerry Lee Lewistä ja Tiny Timiä. Lukekaa Kalle Päätalon Iijoki-sarja, "Huonemiehen poika", siitä se lähtee. Ja muistakaa syödä hapankaalia, itsekin teen sitä ja se on jumalallisen hyvää.
Näin on

(Mikko Huikkonen)