Rock saapui siis Muurameen 8.6.2001. Hyvin oli tämä homma mainostettu, nimittäin vasta saman päivän Keskisuomalaisessa oli pieni puffi aiheesta.

Anssi kuitenkin oli kuskina, kun lähdimme Keuruulta kohti Jyväskylää ja mukana oli puolet Lotharista ja Hiljaisesta Keväästä, tämä tarkoittaa siis, että autossani olivat kyydissä minä, Järvinen ja Anssi. Heidi haettiin vielä kyytiin ja matka jatkui Muurameen ja siellä olimme ennen seitsemää. Joku paikallinen bändi oli lavalla ja ihan sontaa oli se. Pienen odottelun jälkeen tuli lavalle Taiska! Ihmeellistä soittopolitiikkaa, aloittivat heti niilla hiteillä eli Tahdon pakastella nisua, Mombasa ja Haltin häät. Sitten jotain ihan mitäänsanomatonta ja siirryimmekin kentän rinteeseen istuksimaan. Melko kuivakkaan näköinen oli Taiska ja joutui koko ajan katsomaan pahveista sanoja, ainaskin niissä vähemmän tutuissaan, joista mainaittakkon Kielletyt käskyt. Se ainakin toimi kuni junan vessa. Taustabändi oli kanssa melko karmeaa katseltavaa, ainakin se kosketinsoitaja lähinnä vain nojaili siihen soittimeensa. Peltosen Eero siinäkin soitti kitaraa, tiedä sitten mistä ne muut oli reväisty.

Taas vähän odottelua ja sitten tuli lavalle Moog Konttinen ja Kokoonpano. Rock'n' Roll-biisillä avasivat ja sitten tuli ties mitä. Mutta todella tyypillisen diplomi-insinöörin näköinen oli Moog. Ja taas tuli Eero Peltonen lavalle kitaroineen ja sen jälkeen todellista Kontra-tykitystä. Ainakin Ressu ja Punainen Paroni, Vanha herra Mauri, Muumi Muumi, Aja hiljaa isi, Jerry Cotton, Suuret pallit tulessa ja Sekobileet soitettiin ja saatanakin kun kulki. Keikan jälkeen kävin sitten rumpali Holmin juttusilla ja kyselin joko mies on toipunut Kalle Päätalon kuolemasta ja milloinka mies on tulossa Multialle. Koville oli ottanut Kallen kuolema, mutta totesimme taaskin miehen nerouden, siis Kallen, ja kirjallisuutensa kuolemattomuuden. Ja maanantaina on Kari sitten Multialla.

Kello oli vähän yli kymmenen ja se oli sitten siinä. Heidi ja Järvinen jätettiin Jyväskylään ja minä ja Anssi tulimme Keuruulle ja minä jäin Ysiin. Postin kanssa yhtäaikaa olin kotona eli noin neljältä.