HILJAINEN KEVÄT
Hiljainen Kevät on oikeastaan nimensä veroinen bändi. Keväänkaltainen odotus hiljaisena pysyttelevän bändin toimia kohtaan puhkeaa aina säännöllisehköin väliajoin kukkaloistoon. Kaksi levyä ja nähdyt 1½ keikkaa ovat olleet lämpimiä tuulahduksia. Viime aikoina tuulahduksissa on lemunnut jonkinlainen muutos. Oli kysyttävä laulaja Astrolta asioita. Äijää kun katsoo, niin aika epätodennäköinen mies hardcorelaulajaksi. Ja koko bändi hardcorebändiksi.
Onko teitä koskaan luultu joksikin toiseksi bändiksi?
- Vaasan keikalla keesipäinen videoija luuli meitä Radiopuhelimiksi ja kuvasi siis meidänkin keikkamme.
Tuntemattomuuden kiroja... vai liekö tässä tapauksessa kielimuuri ollut lävitse näkymätön.
- Ei me halutakaan tunnetuksi bändiksi, ihmiset joita arvostamme, arvostavat meitä ja se riittää. Levyjäkään emme myy kenelle tahansa ja väkisin, pääasia että maine kasvaa.
No ette kliseisiin kompastele.
- Vaikuttaakohan tässä asiassa todellakin se, että emme ole poliittisia, kantaaottavia tai muuten kliseisiä? Ilmeisesti, mutta eihän meikäläinen ainakaan enää pystyisikään laulamaan mitään 'Kytät on poliiseja' Yms. juttuja. Eihän ne olisi uskottavia. Mutta eihän tämä todellakaan tarkoita sitä, että meillä ei olisi mielipiteitä eikä mitään sanottavaa. Mutta kai se sitten on niin, että me olemme ja pysymmekin siellä marginaalin marginaalissa.
Sinut Astro tunnetaan Elvis- ja Katri Helena -fanaatikkona. Luoko tämä jännitteitä orkesterin kesken?
- Fanaatikko taitaa olla liian voimakas sana tässä yhteydessä.
Ei se ole.
- Ainahan minulla on joitain bändeja ja artisteja, joista innostun todella totaalisesti ja ehkäpä liikaakin. Katri Helena ei ehkä enää ole niin kova juttu, mutta Elvis, Link Wray, Jerry Lee Lewis ja Tiny Tim ovat aina sauhuamisen arvoisia! Ja sehän on erittäin hyvä ja positiivinen asia, että ihmiset kuuntelevat monenlaista musiikkia.
'Raippatanhut'. Levyllä soittavat vielä jo bändistä poistuneet basisti ja rumpali. Levy oli ainakin laulajapojan ja yhtyeen fanien mukaan liian klassikkokamaa jättää julkaisematta. Uusia herroja on toki jo pestattu.
- Miehiä vaihtuu niin tiheään, ettei ainakaan media pysy mukana. Neuroottisten Pelimannien rumpali Kanni on nyt myös meidän rumpalimme. Mies itse pyysi päästä mukaan ja mahdotonhan meidän oli kieltäytyä moisesta tarjouksesta.
Bassossakin on armoitettu tekijämies Alaluusua, joten tuimaakin tuimempaa rätkettä on lupa odottaa.
- Tokihan uudet miehet soittavat eri tyylillä kuin vanhat, mutta se perusjuttu pysyy samana. Kanto on nuori ja jaksava rumpali eli saattaahan menokin kiihtyä. Näkkyypähän.
Pukkaako keikkaa?
- Ei pukkaa, ehkä vielä joskus jossakin.

(Tero Lehto)