Aurinkoniityn kennel on varsin uusi kennelnimi. Vuonna 2006 syntyi ensimmäinen pentueemme. Kyseessä oli käyttölinjan siperianhuskypentue. Saman vuoden lopulla syntyi myös kauan odottamamme keeshondpentue. Kennelin omistavat Kirsi Talonpoika & Kari Tolkkila. Karille koiraharrastus tuli Kirsin myötä, kun taas Kirsin elämässä koirat ovat olleet mukana koko elämän. Kennelnimi tulee suorana käännöksenä tonttimme nimestä, joka on Soläng.

Asumme Sipoossa Keravan lähellä maaseudun rauhassa.

Kasvattajakursseja olemme käyneet sekä Kennelliiton että Siperianhuskyseuran järjestämän. Olemme jäseninä mm. Kennelliitossa, Suomen Keeshond ry:ssä, Suomalaisessa Siperianhusky -seurassa, SuKoKa ry:ssä, Norjan ja Ruotsin Keeshond-yhdistyksessä, Ruotsin sekä Norjan Kennelliitossa...

Kaikki koiramme ovat perheenjäseniä, eli asuvat läheisessä kontaktissa kanssamme. Harrastamme huskyjen kanssa valjakko/kärryajeluita. Kessut toimivat rotumääritelmänsä mukaisesti seurakoirina ;). Niiden kanssa käydään mm. näyttelyissä. Osan koirista kanssa leikitään agilityä joskus omalla pihalla, ei mitenkään säännöllisesti kuitenkaan.

Kaikista koiristamme, niin nykyisistä kuin jo edesmenneistä, löydät tietoa koirat-palkin alta.

Soittele, jos on jotain kysyttävää!

 

Kirsi -68

Olen kotoisin Vantaalta ja perheessäni on ollut aina koiria. Ensimmäinen ihka oma koira oli keeshond Jaki (tosin siihen aikaan hollanninpystykorva). Koirat ovat vieneet täysin mennessään. Suomen Keeshond-yhdistyksessä tuli toimittua viisi vuotta aktiivisesti (pentuvälittäjänä ja tarvikemyyjänä). Sen jälkeen olen toiminut lähinnä tausta-apuna mm. erikoisnäyttelyiden järjestämisissä.

Työkseni toimin henkilökohtaisena avustajana. Viimeisimpänä koulutuksena kylläkin hissiasentaja.. jaa, että missäkö tapasimme Karin kanssa. ;)

Omaa rotua ei kauaa tarvinnut pähkäillä, kun koirakirjassa törmäsin kessun kuvaan. Kessuja on ollut vuodesta 1986 ja niinhän siinä kävi, vaikken olisi uskonut, että huskyt ajoivat ohi kessuinnostuksesta. Huskyn luonne tuntuu sopivammalta tähän elämän tilanteeseen. Vuodesta 2004 alkaen on huskyjä tullut "valjakkovauhdilla".

Ja kirjoittaminen ei ole minun alaani tosiaankaan, siksi sivut on mitä on. :) Ai niin. Yksi tärkeä asia: mulla on TOSI huono naamamuisti, eli anteeksi, jos en tunnista teitä ihmiset. :(

Kari -64

Minä taas olen lähtöisin tuosta Vantaan naapurista Espoosta ;) Parin mutkan kautta lopputuloksena oli talon rakentaminen Sipooseen ja koiralauman kasvattaminen.

Koirat ovat tuoneet mukanaan erilaisia lisäharrasteita: kehä- ja koetoimitsija, näyttelyohjaaja, kessu ja husky-yhdistysten ex-varapuheenjohtaja, erikoisnäyttelyiden järjestäminen, Kennelliiton valtuuston ja näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan jäsenyys, Valjakkourheiluliiton kilpailutuomari... joskus kannattaisi ehkä opetella sanomaan "EI"

Työssäni olen tekemisissä hissien kanssa. Puuttuva palkka on korvattu "hienolla" tittelillä - menetelmäpäällikkö :D

Loput ajasta pitäisi yrittää käyttää talonrakennusprojektin loppuun saattamiseen, pari listaa puuttuu edelleen (aina tuntuu löytyvän parempaakin tekemistä...)

 

Meitin tönö