BH Black Happies Honey Bee, Hantta
Silmät tutkittu ja terveet (3.10.2007), lonkat B/A (BLUP 107), kyynärät 0/0 (BLUP 110),
jalostustarkastus hyväksytty
luonnestestattu 159 p.

Hantta on antanut verinäytteen Hannes Lohen geenitutkimusta varten

KoiraNet-tietokannassa

Syntynyt 3.7.2005, lopettu 22.5.2009 (nivelrikko kintereessä)

Kasvattaja Kati Lahtinen, Oulainen
Omistajat Mari ja Risto Kääriäinen, Kellokoski

Näyttelyt

BH suoritettu 11.9.2006

Hantta tuli meille vuosien harkinnan ja odottelun tuloksena hoitamaan palveluskoiran, talonvahdin ja pulkanvetäjän virkaa. Vanhempien asiallinen luonne oli ehdottomana vaatimuksena, kun laumaamme kuuluu niin lapsia kuin pienempiäkin koiria. Luonteeseen ja koiraan ollaan oltu todella tyytyväisiä; saimme mitä halusimme.

Harmittava takaisku kasvavan koiran kanssa sattui, kun Hantta loukkasi lonkkansa riehuessaan Hymyn kanssa marraskuussa 2005, juuri kun sen sosiaalistamisen aika olisi ollut parhaimmillaan. Seurauksena oli ontumista, joka Axelssonin ottamien kuvien perusteella paranisi levolla eli liikuntaa rajoitettiin hihnassa pissatukseen ja häkissä vietettiin suurin osa ajasta. Koulutuksen ja sosiaalistamisen kannalta jalkavaiva on tuonut valitettavasti takapakkia, esim. suunnitelmissa ollut hakutreeni saatiin aloittaa vasta syksyllä 2006. Tottelevaisuutta on toki harjoiteltu alusta asti sen verran kuin liikuntarajoitteisen kanssa on ollut mahdollista.

Valitettavasti pentuna loukkaantunut jalka aiheutti pysyvän virheasennon, josta seurauksena todettiin kintereen nivelrikko loppuvuodesta 2008.

Hantta on ollut lastemme suosikki alusta alkaen niin leikkikaverina kuin lohduttajanakin. Sen rauhallinen ja tasapainoinen luonne on valloittanut monet vannoutuneet rodun vihaajat puolelleen ja whippettienkin kanssa se on tullut toimeen mainiosti, kunhan ruokaa ei ole esillä aiheuttamassa tarpeetonta kilpailutilannetta, koska ruoka on sille intohimo yli kaiken!

KUVIA

SUKUTAULU

I: KANS,FIN&EST&N&S MVA,
FIN KVA
Gil Catherine's Dream

HD B/B OD 1/1, silmät OK
Jalostustarkastus hyväksytty varauksin
BH AD JK3
lt +155 p.

E: Fold Face's Vanessa Doll

HD B/B OD 0/0, silmät OK
Jalostustarkastus hyväksytty
lt +144 p.

3 x SERT, CACIB

 

 

Etusivulle

© Kennel Besties 2003-20011