Autuaan Elisabethin  ajatuksia

 

Hän on itse sanonut: “Oppikaa minusta, sillä minä olen lempeä ja nöyrä sydämeltä”. Jos hän on esikuvamme, kaikki menee hyvin kaikissa elämän tilanteissa.

***

Luota Jumalan rajattomaan rakkauteen ja lepää hänen käsivarsillaan kuin pieni lapsi äitinsä sylissä.

***       

Jumala on rakkaus! Jos hänen rakkautensa kasvaa päivä päivältä sydämessämme, voimmelopulta huudahtaa: “En enää elä minä, vaan Herra elää minussa.”

***

Tällä maallisella pyhiinvaelluksella meidän täytyy aina kantaa pieniä ristejä, koska Herra itse on sanonut: “Joka tahtoo seurata minua, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.”

***

Tämä on meidän tärkein tehtävämme: voittaa itsemme ja pukeutua Kristukseen.

***

Kun murheet, ristiriidat ja ahdistukset tulevat, älkäämme antako niiden voittaa itseämme, vaan nostakaamme niin pian kuin mahdollista katseemme korkeuksiin ja etsikäämme hänen voimaansa, joka on sanonut: “Tulkaa minun luokseni te kaikki, jotka olette ahdistuneita ja alaspainettuja”, jotta hän virkistää meidät.
 
***

Minun on koetettava olla kuin lapsi, joka ei etukäteen pohdiskele ja huolestu tyhjästä, koska hänen hyvä äitinsä tekee kaiken lapsensa puolesta ja rakas Herramme tekee sen minun puolestani.    

***

Kestän kaiken kärsivällisesti, sillä tiedän, että siemen, jonka olen kylvänyt rakkaudella, antaa jonakin päivänä hedelmänsä, ellei aikaisemmin, niin ainakin iäisyyden auringon alla.

***

Vaikka siemen on kylvetty kärsimyksen ja nöyryytysten aikana, ne, jotka tulevat meidän jälkeemme, korjaavat satoa ilolla.

***

Kun jättäydymme kokonaan hänen haltuunsa ja unohdamme itsemme, saamme voimaa ja iloa sieluumme. Siten jokainen risti tulee keveäksi ja auttaa meitä kestämään kaiken surun tyynesti ja rauhallisesti.
   

***


Rakastakaamme ristiä, se on Jumalan lahja hänen ystävilleen. Olen kokenut pimeydessä, surussa ja kärsimyksessä tämän rakkauden kauneutta ja laupeutta, joka on tullut näkyviin Golgatalla.

***

Minun rakkauteni on ristiinnaulittu: miten suuri merkitys sisältyykään näihin sanoihin! Usein ne antavat minulle uutta voimaa.

***

Oi Jumalani, kiitän sinua kaikesta mitä olet antanut minulle, kiitän sinua kaikesta mitä et anna minulle ja siitä, minkä otat minulta pois.

***

Rakastettu Herrani, en pyydä, että näkisin polun; minä tartun lujasti sinun käteesi pi-meässä, ahdistuksessa ja pelossa ja suljen silmäni, jotta Sinä voisit todeta, millaista luottamusta tunnen sinuun, sieluni Ylkään.

***

Herra, tee minun sydämestäni monstranssi, jossa sinun oma ihanuutesi voisi asua ja josta voisin aina löytää sinut tarjotakseni sinulle iäisen adoraationi. Pyhän kommuunion jälkeen pidän sydäntäni tabernaakkelina, jonne Pyhä Henki on tullut asumaan. Pyydän häneltä, että hän ohjaisi kaikkia ajatuksiani, sanojani ja tekojani ja että noudattaisin hänen toivomuksiaan. 

***

Kunpa voisin päivin ja öin uhrata sinulle iäisen adoraation!

***

Älkäämme lakatko kunnioittamasta Jumalan tutkimatonta tahtoa meitä kohtaan.

***

Kiittäkää Jumalaa kaikesta mitä hän suo meille joko hengellisellä tai maallisella tasolla. Ylistäkää Jumalaa tabernaakkelin edessä, kiittäkää häntä avoimen taivaan alla, suurenmoisessa metsässä, hänen temppelissään luonnossa! Tehkää kaikki hänen silmiensä alla.

***

Vesipisara ei yksinään saa aikaan mitään, mutta yhteydessä valtamereen sillä on suuri voima. Siten on myös meidän rukouksemme laita, kun se on yhdistynyt kirkon liturgiaan.

***

Marian kautta Jeesus on tullut luoksemme maailmaan, hänen rakastavat äidin kätensä auttavat meitä ja ohjaavat kohti Jeesusta.

**

Sinua palvon, sinä suuri taivaan ihme, / joka annat minulle hengellistä ravintoa maallisessa asussa! / Sinä lohdutat minua pimeinä hetkinäni, / kun jokainen muu toivo on minulta sammunut. / Jeesuksen sydämeen, alttarikaiteen ääreen, olen iäisesti yhdistynyt rakkaudessa.

***

Oi Jeesukseni! / Arvioi sinä meidän tuskamme arvo. / En ole kyllin arvokas kantamaan niin suurta surua. / Yhteydessä sinun suruusi siitä tulee minulle aarre.

***

Anna sinä minulle aikasi, / minä annan sinulle iäisyyden. / Anna minulle kuolemasi, / minä annan sinulle elämän. / Anna minulle tyhjyytesi, / minä annan sinulle kaiken.

***

Oi paratiisi, oi paratiisi, / kauneuden taivaallinen koti, / kuinka minun sieluni ikävöikään sinua / ollakseni Jeesuksen, Marian ja autuaiden kanssa, / kuullakseni Hänen ihmeellisen äänensä / ja jäädäkseni ikiajoiksi lähelle häntä!

***

Oi laupias Jeesus! / Siinä rakkaudessa, / jossa olet minun nyt sallinut / uudistaa pyhät aikomukseni, / suo minun sinun Henkesi kanssa / ja enkelien palveluksen kautta, / että voisin myös toteuttaa ne / sinun rakkautesi kautta: / uskollisesti ja vilpittömästi, / nöyrästi ja luottavaisesti, / jalomielisesti ja rohkeasti, / anteliaasti ja iloisesti, / ilman ehtoja  ja kestävästi, / sinun kunniasi kautta / ja sinun pyhiesi kunnian kautta, / kaikkien pelastukseksi / ja kirkon todellisen uudistumisen ja rauhan hyväksi. / Aamen.

***

Siunattu risti on magneetti joka vetää meidät hänen luokseen. Se on voimakas side yhteydessä pyhien kanssa.

***

Ristin arvon ymmärtäminen on suuri armolahja.

***

    
Risti on kuin portaat, jotka johtavat paratiisiin.

***

Voimme yhdistyä Jeesuksen kärsimisen salaisuuteen, kun nyt yleisesti hyväksymme ja otamme vastaan ristin.

***

Jumala on rakkaus. Sen rakkauden voimalla, jonka hän tahtoo jakaa kanssamme, kärsimyksen katkera kalkki muuttuu makeaksi.

***

Ottakaamme vastaan jokainen risti ja koettelemus erityisen rakkauden merkkinä, ikään  kuin Jeesuksen hyväilynä.

Takaisin klikkaamalla ristiä