BH HK1 TK1 NITRIC DICK VAN DUCK "NASTA"
Nasta jalostustietojärjestelmässä
Lisää kuvia
Uusimmat kuulumiset
Synt. 18.9.2000 - 21.10.2011
Rotu: Novascotiannoutaja
Sukup. Uros
Säkäk. 47 cm
Paino 17 kg

Terveys
Lonkat  A/A
Kyynärpäät 0/0
Silmät: PRA status A

Muuta
Taipumuskoe Nou 0
Agility Maxi III
Miten tähän on tultu eli aloitetaan ihan alusta...

Ollessani vuonna 1999 Ruotsin Toller Specialenissa, joka on tollereiden suurin vuotuinen tapahtuma, panin merkille sekä Rockyn (Nastan isän) että hänen poikansa upean ulkonäön.

Kun kuulin vuoden 2000 alussa, että Reeta (Nastan äiti) aiottiin astuttaa Rockilla, niin kiinnostukseni heräsi. Asia varmistui kun Riika (kasvattaja) antoi minulle mahdollisuuden olla ensimmäisten joukossa pentua valittaessa. Ongelmaksi tuli päätös - uros vai narttu? Bestis vaikutti päätökseeni ratkaisevasti. Siinä vaiheessa uros tuntui paremmalta valinnalta.

Eipä mennyt kauankaan, kun jouduin toteamaan, että tällaiseen pakkaukseen en ole eläessäni törmännyt. Tuntui, että koirani oli samanaikaisesti pehmeä, utelias, epäileväinen ja riiviö. Mitenkäs tämmöisestä tehdään yhteiskuntakelpoinen?

Olen aina ollut kiinnostunut myös kaikesta muusta tiedosta, mikä koiriin liittyy ja vuosien varrella hyllyihin onkin kertynyt suuri määrä erilaisia koiriin liittyviä kirjoja. Karen Pryorin kirja "Koira ja delfiini" kului melkein puhki ja koira tuli kanssani keväällä 2001 Kivateamin järjestämälle Tunne koirasi -kurssille. Siellä David Selin, susitutkija, kyseenalaisti monta asiaa, joita usein on pidetty koulutuksen kulmakivinä. Sain vahvistusta omille ajatuksilleni siitä, miten pehmeän koiran kanssa tulisi toimia ja miten koiran saisi vähitellen toimimaan halutulla tavalla.

Nasta sai tutustua riistaan, mutta ilmeisesti oma asenteeni alkuvaiheessa aiheutti yhteistyöhömme ongelmia, jotka näkyivät taipumuskokeessa (Nou0). Verijälki sytytti koiran joten sen pariin palaamme ehkä vielä joskus...

Agilityä pidän yhtenä parhaista kontaktiin vaikuttavista lajeista ja sitä itsekin kouluttaneena opetin Nastan kilpatasolle.

Kuva: Riika Leppinen

Nastan nopeus ja ketteryys houkutteli minut kokeilemaan rauniotoimintaa. Harjoituksissa Nasta on innokas ja iloitsee maalimiesten löytymisestä. Kokeen kaltaisissa harjoituksissa mukana olevat kovat äänet, savu ja kiikkerät pinnat häiritsevät työskentelyä vielä jonkin verran.

Haku on kuitenkin se laji, joka saa Nastan muuttumaan todelliseksi kiitäjäksi.

Parhaimmat kuvat Nastasta on ottanut Pia ja ne löytyvät täältä.

Uusimmat kuulumiset

2007
Tammikuussa Henriikka sai Nastalle viimeisen vaadittu nollatuloksen Maxi3 luokassa ja pääsi osallistumaan agilityn SM-kilpailuun. Siellä ei tullut menestystä, mutta ohjaajalle paljon arvokasta kisakokemusta. Agirodussa meni mukavasti ja epävirallisissa SM-kisoissa Nasta oli kuudes. Mielestäni on parempi lopettaa kisaaminen nyt kun koirakin on saanut pysyä ehjänä. Henriikka on jatkanut Nastan kanssa kilpailemista lajiksi tuli tottelevaisuus. 7.10 Nasta sai kolmannen ykköstuloksen alokasluokassa ja samalla oikeuden käyttää titteliä TK1.

2006
Nasta asuu ja viihtyy edelleen Naantalissa. Henriikka Lehtomaa ohjaa Nastaa agilityssä ja on saanut hänet Maxi III luokkaan. Ensimmäinen SM-nollakin on jo kerätty.

2005
Syksyllä 2005 taitava nuori ohjaaja Henriikka Lehtomaa oli ilman kisakoiraa ja pyysi Nastaa lainaksi. Koska heidän yhteistyönsä oli hyvää niin asia oli ok.
4.12.05 tuli jo nollarata.

2004
Käytiin kolmesti yrittämässä tulosta PK haussa. Sääntömuutos hyppyesteeseen sai kuitenkin aikaan sen että Nastan into tehdä tottelevaisuusosio hävisi. Maasto oli edelleen loistava. Minulla koira valitsee harrastuksen joten kilpaileminen lopetettiin. 18.9.2004 oli Nastan nelivuotissyntymäpäivä. Samana päivänä hän osallistui kahden vuoden tauon jälkeen agility-kisaan. Ohjaajana toimi Johanna Pikkarainen, joka sai heti Nastasta parhaat puolet esiin. Tuloksena oli virheetön rata ja nousukuma.
Lohjalla 14.11.2004 Johanna ohjasi Nastan luokkavoittoon ja Nasta siirtyi Maxi II:iin. Tämän jälkeen Nasta vetäytyi varhaiseläkkeelle Naantaliin.

2003
Nastan kanssa on harjoiteltu hakua välillä enemmän ja välillä vähemmän tosissaan. Taidot käytiin testaamassa ja kotiin tuomisina oli HK1 hienolla pistemäärällä. Nasta valittiin vuoden 2003 PK-tolleriksi.