Rock-bändi Poren lyhyt historia ja tietoa bändin muusikoista.

Kokoonpano

Poren kokoonpano tällä hetkellä:

Historia

Pore on soittanut omaa musiikkiaan vuodesta 1994. Bändin perustivat Pasi, Pete ja Jussi Kajaanissa. Basisti Pasi ja rumpali Pete tarvitsivat kitaristia, ja Jussi lähti mielellään veljesten kelkkaan. Trio teki musiikkia ja keikkaili viiden vuoden ajan. Vuonna 1996 bändi siirtyi pysyvästi Helsinkiin.

Vuonna 1999 Jussilla oli vakavia ongelmia oikean kasivartensa kanssa, ja hän ei voinut juurikaan soittaa kitaraa. Toisen kitaristin ottamisesta bändiin oli myös keskusteltu jo aikaisemmin. Kun Jukka muutti Helsinkiin opiskelemaan vuonna 1999, pyysivat Pasi, Pete ja Jussi häntä bändiin. Jukka oli vanha kaveri, ja soittanut Pasin ja Peten kanssa jo ennen Jussia. Jukka liittyi mukaan, ja parin vuoden ajan bändi toimi neljän miehen voimin.

Bandi tuntui jo muuten hyvältä, mutta laulupuoli kaipasi parantamista. Pasin ja Jussin vuorotteleva lead-laulu ei tuntunut toimivalta ratkaisulta. Kokoonpano laajeni viisimiehiseksi vuonna 2001, kun Miikka, vanha tuttu vuosien ajalta, saatiin mukaan ryhmään laulajaksi. Miikkaa ei tarvinnut etsiä kaukaa, silla hän oli laulanut ja soittanut yhdessa Pasin kanssa Konia -bändissa, joka treenasi samalla treenikämpällä Poren kanssa.

Kesällä 2002 Jukka jättäytyi sivuun bändin toiminnasta. Kitaristin paikka Freud Marx Engels & Jungissa toi mukanaan paljon töitä, joten aika ei enää riittänyt Porelle. Miikan oli aika ottaa kitaransa esiin ja alkaa luoda omia kitarakuvioitaan.

Haastattelut


27.03.2006