Johnny Trouble and the Razors

Contact Miku at: tel: 040-845 25 75 (+358-40-845 25 75) or e-mail: ducktails@kolumbus.fi


Johnny Trouble and the Razors perustettiin Joulukuussa 2001. Idea sai alkunsa kun sekä Cast Iron Armsin basisti Haavi ja Ellis and the Angry Teensin rumpali Kalle alkoivat tuottamaan jälkikasvua, eivät tosin keskenään. Kallen ja Haavin nihkeämpää keikkailutilannetta ennakoiden Miku (kitara ja laulu), Ude (basso ja taustalaulu) ja Mikko (rummut ja taustalaulu) päättivät polkaista pystyyn bändin joka pääsisi aina keikalle. Ainoa rajoitus olisi noiden ns. päätoimisten orkkien omat keikat. Tyyliksi otettiin luonnollisesti revival-henkinen britti-Rock'n'Roll á la Johnny Trouble and the Razors. Jostain syystä repertuaariin tuli keskivertoa paremmilla saundeilla soitettua mutta poikamaisen tyrnävää Rock'n'Rollia jota on nyttemmin täydennetty jopa muutamalla rautalanka-biisillä.

Enempiä aikailematta uuden trion ensimmäinen keikka oli kolmen intensiivisen treenin jälkeen Goofin' Around Rock'n'Roll Clubin päättäjäisissä Helsingin Semifinalissa. Pientä vedätyksen makua oli ilmassa kun paikalla olleista viidestä soittajasta saatiin kasattua kolme bändiä... Sama efekti toistui Joulukuussa 2002 kun Cast Iron Arms, Johnny Trouble and the Razors ja Ellis and the Angry Teens käväisivät Radiomafian Roots illassa Kantrispagettia isännöivän Teppo 'JiiHaa!' Nättilän vieraina. Ensi-esiintyminen meni sen verran rutiinilla että orkesteri päätti lähteä yksin tein Euroopan turneelle. Keväämmällä heitetty pikku rinki toi pakun mittariin 8600 kilsaa lisää ja Razors nakkasi keikkaa Norjassa, Saksassa ja Espanjassa. Kotiinpaluu kului leppoisasti orkesterin ajaessa lautalta suoraan Savon sydänmaille esiintymään Brittirallissa.

Kotimaiset keikat kiikarissaan bändi suunnisti studioon työstämään debyytti-äänitettään josta oli tuleman vinyyli-EP, ainoa asiallinen debyyttiformaatti lähes bändille kuin bändille. Luonnollisesti keikkailua vähennettiin taiteellisen projektin ajaksi ja koska levyn ilmestyminen loppujen lopusi viivästyi muista syistä jäi loppuvuoden keikkailu satunnasten pistokkaiden varaan. Silti bändi esiintyi ahkerasti Jyväskylän eteläpuolella hakien omaa tyyliään. Tyyli alkoikin kallistua enemmän Rockers-henkisen materiaalin puoleen perinteisten Crazy Cavan covereiden sijasta. Omien biisien työstön myötä myös saundi muuttui entistä hallitummaksi kokonaisuudeksi ja orkesteri onkin yksi niistä harvoista trioista jotka pystyvät esittämään instrumentaalimusiikkia ilman komppikitaraa, materiaalin koostuessa aina Cougarsin Peak Hour -klassikosta Rapiersin Breakfast At the Ace'in.

Luonnollisesti homman punainen lanka on kuitenki kesytön Rock'n'Roll joka ei hikeä säästä. Saarivaltakunnassa 70-luvulla levytettyjä uusioklassikoita sellaisilta bändeiltä kuin Flying Saucers ja Riot Rockers lainaava Johnny Trouble and the Razors aikoo myös jatkossa pitäytyä napakamman Rock'n'Rollin parissa ja orkesterin biisilista koostuukin monipuolisesta materiaalista. Aina tiukasta revival-kamasta (kuten vaikkapa Whirlwindin One More Chance tai Vernon and the G.I.'sin Better Get Rockin') rapakkaan neekeri-osastoon (kuten Chuck Berry ja LaVern Baker(!)...) pääasian ollessa aina bailaus ja säälimätön asenne Rock'n'Rollia kohtaan.

jatkuu...

Contact Miku at:

tel: 040-845 25 75 (+358-40-845 25 75) or

e-mail: ducktails@kolumbus.fi