Tapahtui seuraavaa...

Kurkkaa blogia myös!
Pentu
blogi täällä!

06.03.2016

Mitäpäs muutakaan olisi asiaa kuin pentujaPentujaPentuja <3
Pentulaatikossa :)

 
20.01.2015

Vuosi on vaihtunut ja meillä se on alkanut pienten pentujen tuhinalla :)
18.01. Fonda sai 7 pientä lapsukaista. 4 urosta ja 3 narttua. Pentu
blogista voi käydä katselemassa kuvia enemmän. Pennuista löytyy myös lisää Pentulaatikosta.

Ihanaa alkanutta vuotta ja kaikkea hyvää uusiin koitoksiin!
 
03.11.2014

Pentulaatikkoa voinee päivittää näköjään kerran vuodessa, muuhun ei näköjään pysty :P
No, vakaasti olen aikonut siirtyä nettipohjaiseen sivustoon, jonka päivitys tuntuisi tässä kohtaa ehkäpä hieman järkevämmältä :D Mutta siis, pentusuunnitelmia ;)

 
22.03.2014

Pikkuisia pentuja pölähti maailmaan ihanaiselle Fondalle. Pentulaatikosta voi katsoa lisää ja kuvia löytyy blogista.


Verna valitsi omansa jo? :D

 
31.01.2014

Tämähän rupeaa olemaan jo ihan tapa, että aloitan tälläkin kertaa, "selitys ja pieru, ne vaan tulee..."
Lapsiperheen arki on nyt selitys siihen, etten jostain kumman syystä pääse nököttämään tähän koneelle päivittämään sivuja, ennen kuin on jotakin akuuttia kerrottavaa, kuten nyt :)

Ensimmäisenä asiana on ilo ilmoittaa että olemme käyneet Fondan kanssa sulhastelemassa!
Lisää löydät pentulaatikosta. =) Innolla odotamme mahdollisia tulevia wiipotti vauvoja! *tuitui*

Muutamia tuloksia halunen päivittää myös, vaikka niitä onkin TODELLA paljon enemmän niin pari päällimmäistä,

Vuoden whippet kisassa löytyy Raju urosten sijalta 6!! Encautom's kasvattajalistalla nro 5!! :) Ihan voipi hymyillä!
Raju on myös Suomi Cupissa vara paikalla sijoittuneena. Herra on myös ensimmäinen C.I.B whippet kasvattini! Kansainvälisen muotovalion arvo myönnettiin Rajulle syksyllä! :D
Ihanainen monitoimiukkelimme :)

Vinku taas puolestaan komeilee Suomi cupin kärjessä ja on näin ollen vuoden maastojuoksija grey. Ihan huikeeta kaiken tämän leikkausoperaatioiden ja kuntoutumisen jälkeen! Luonne sillä on edelleen Vinkumainen mutta... Sillehän me emme voi mitään mitä on perittynä tullut. Aivoja kun ei pysty leikkaamaan ja luonnetta muuttamaan. Vinku kilpailee vielä ensikaudella muutaman kisan, esim. juurikin tuon Suomi Cupin, mutta sitten taitaa kummankin ison puikon ura juoksijoina olla siinä.

Magi potenkon kulku näyttelyissä on ollut huikea. Neito on pokannut palkintoja sieltä täältä ja viimeisenä on ROP Voittaja-13 näyttelystä! Onnea Heidi Magille, hieno kausi ollut teillä!

Monta muutakin sijoittujaa on ollut, lisäksi uusia valioita on tullut.
Iso kiitos kuluneesta vuodesta kasvatin omistajille! Ootte loistavaa porukkaa!


Niin ja onhan meille tullut perheen lisäystäkin, tervetuloa tiimiin "Munis"


Ja koska kaikki ei aina ole pelkästään iloa ja ruusuilla tanssimista jouduin luopumaan hartain mielin iki-ihanasta vanhasta  papastamme, Loobystä. Looby on ollut ehdottomasti iso kulmakivi kasvatuksessani ja vaalin kyllä Loobyn sukua jatkossakin. Oli se vaan kertakaikkisen uskomaton pakkaus. Looby ansaitsi itselleen ehdottomasti paikan takan reunalta. Ei tule Loobyn kylmä enään!
Rakastan ja kaipaan niin paljon tätä pappaa!
Kiitos
Pirjo tästä mahtavasta elämän kumppanista!


Toivon että saisin itselleni vielä joskus tälläisen maailman parhaan papparaisen :) Sitä odotellessa...
Loistavaa alkanutta vuotta!
 
26.9.2013

Pikaisesti olen päivittänyt pentulaatikkoa. Uros voittoisella linjalla on menty tämä vuosi. Vain 1 narttu... Mutta Fly sai 2 poikaa ja Bella yhden pojan. Ikävää kyllä että kummassakin pentueessa on enkelipentu :( No, tälläistä se välillä on, vaikka niitä ei missään tapauksessa haluaisi.

Flyn pennuista toinen poika etsii vielä kivaa kotia. Lisää voi kysellä sähköpostilla tai soittamalla! :)

 
27.7.2013

Meillä odotetaan! :D
Fly ja Bella on kummatkin ultrattu kantaviksi. Bellalla oli pari ja Flyllä joku ehkä enemmän sitten :) Lisää voit katsoa pentulaatikosta.
Kiireinen syksy tuleepi! Onneksi täällä ollaan kotona ja näyttely ja kisakausi päättyy omalta kohdaltani Joensuun näyttely rutistukseen elokuun puoli välissä. Pojat kulkevat sitten vielä ehkä joissain maastoissa ja Vares on saanut myös luonnetestipaikan lokakuun alkuun.

Nyt on kyllä näytelty hetkeksi,
Ruotsissa käytiin mukana Raju PU1, SERT, CACIB ja VSP! Vinku PU1, SERT, CACIB ja ROP! ja Magi PN1, SERT, CACIB ja ROP!

Eestin puolelta,  Raju PU1, CACIB ja VSP ja toisena päivänä PU2, VA-CACIB! Vinku PU1, SERT, CACIB ja VSP! Toisena päivänä ERI1, PU1, ei cacibia-> ei ROP/VSP valintaan... Outoja nuo idän ihmeet... Sertiä olisivat kyllä tarjonneet mutta ei me otettu ;)
Podengoilla kolme näyttelyä,  Palalle day1, PU1, JUN-SERT, VSP, ROP-JUN. Day2, PU1, JUN-SERT, ROP, ROP-JUN. Day3 PU2, JUN-SERT-> EE JMVA. :) Nemille day1, ERI1. Day2, ERI1. Day3 PN3, SERT, VA-CACIB.

Sitten kohti Oulua,
Day1, Raju ERI3 Vinku PU2, VARA CACIB.  Vares EH1. Nemi  PN2, SERT, VA-CACIB.
Day2, Raju PU1, SERT, CACIB ja ROP! Tässä siis uusi intti valio!!  Vinku ERI2.  Vares PU2, CACIB. Nemi  PN1, SERT, VSP.

Ja podengojen erikoisnäyttelystä en pysty kirjoittamaan mitään kun naurattaa vieläkin niin paljon!

Tänä päivänä Porin näyttelystäkin tuli eriTTäin iloisia uutisia kun Narkos oli ollut PU1, SERT, CACIB ja VSP! Onnea Merille ja Nakkelille! Huikeeta :D


 
24.6.2013

Vihdoin täälläkin on taas jotain raportoitavaa! :)
Fly aloitti juoksunsa, ja Bella heti perään. Eli hyvällä munkilla on sitten elokuun lopussa kaksi pikku potenko pentuetta tuvassa. Bellan juoksuahan on odotettu kuin kuuta nousevaa, aika kauankin, joten toivotaan että Bella meille vielä yhden pentueen soisi. Isänä nuori ja komea "Kundi". Lisää pentulaatikossa!
Fly onkin sitten asia taas erikseen. Fly piti astuttaa jo viime syksynä, mutta onneksi suunnitelmien toteutus hankaloitui siinä määrin että päätin siirtää astutusta seuraavaan juoksuun. Onneksi näin tein sillä silloisen isäehdokkaan velipoika sai legg perthes sairaan pennun. Ja nyt hiljan vielä toisenkin :( Flyn suvussa kyseinen sairaus on rasitteena, joten en missään tapauksessa tätä sairautta halua vahvistaa. Uuden sulhon etsintä alkoi. Ja tarpeeksi etsittyäni sellainen löytyi. Mutta sama asia kävi tässäkin, uroksen sukuun tuli sairas pentu. Ja niin kuin sitä koittaa välttää, niin sen oudon periytyvyyden vuoksi tämä ei olekaan niin helppoa... Olen jo monesti meinannut sanoa sopimuksen irti koko hommasta, mutta sitten vuoden vaihteessa tuli uusi säädös Kennelliitosta, ja podengojen karvanlaadun väliset risteyttämiset mahdollistettiin! Suunnitelmaan tuli siis totaalinen muutos. Iso valikoima uroksia avautui eteeni! Niistä olikin melkoisen helppo valita ;) Karkeakarvaisia vähemmin tuntevana, aloitin etsinnän suosikki koiristani ja kasvattajasta. Kahden mielitiettyni jälkeläisistä löytyikin erittäin sopiva vaihtoehto, "Rico". Rico on terveeksi tutkittu monelta osin, harrastanut eri lajeja, näyttelyissä palkittu, ja vielä ihan mukava herra :)
Näillä eväillä siis mennään! Mahdolliset pennut rekisteröidään sileäkarvaiseksi ja myöhemmin mahdolliset karvalliset sitten siirretään toiseen rotuun. Flyn takaa tulee myös karkeaa, samoin Ricon takaa hieman sileää, joten kaikki on mahdollista. Se nyt on sitten pieni asia, jos terveys on kunnossa. :)

Aktiivisesti on harrastettu myös,

Raju yllätti whippettien erikoisnäyttelyssä 8.6, vajaan 80 uroksen joukosta ollen PU3! Kasvattajaluokka perään vielä BIS2!! Ihan mieletön homma!
Seuraavana viikonloppuna Vaasan ryhmänäyttelyssä 15.6 herra oli PU1 ja VSP!

Vaasa VSP ja ROP & RYP-4
Tiger's Chaos Nonstop Plaudite. Kuva Eija Lähdesmäki

Ihan huikeeta kyllä!
Pari ulkomaanmatkaa tiedossa, peukkuja saa pidellä herralle! ;)


Vinku avasi kisakauden voittaen Iitin maastojuoksut ja sai sertin. Samoin se oli VSP Vaasan ryhmänäyttelyssä myös. :)

Tuolta Vaasan ryhmänäyttelystä irtosi myös sertit Palalle (ROP)  ja Nemille (VSP) ja vara-serti Oonalle (PN2). PN3 oli Milli ja kasvattajaluokassa tällä nelikolla ROP-kasvattaja :)

Paljon muitakin tuloksia olisi, mutta niin se aika on vähissä lapsiperheessä... ;)
Kiitos paljon kasvatin omistajilleni jotka ovat ahkerasti vieneet kasvattejani näyttelyissä, maastoissa ja muissakin harrasteissa!


 
1.5.2013

Hiljaisuus vallitsee tällä mäellä. Viimeinen pentu lähti omaan kotiinsa eilen. Kivat kodit löytyi kaikille, toivotaan sinne menestystä uusien kavereiden kanssa!
Seuraavaksi on sitten joskus, viimeistään vuoden vaihteelle suunnitteilla podengon pentuja. Tosin, olisi tässä pari morsianta, mutta juoksuja ei kuulu ja sulhanenkin on hieman mietinnässä toiselle... Katsotaan kun jotain tapahtuu että tapahtuuko täällä tänä vuonna penturintamalla enää mitään.

Kovasti on koitettu aloittaa kisakautta, niin juoksu kuin näyttely puolella. Rajulla toinen maastokisa meni aivan loistavasti, niin yli odotusten että ihan innolla odottelemme seuraavia kisoja :D Raju oli siis whippetharrastajien maastoissa normaalikokoisten urosten ykkönen kun finaaliin startattiin. Kolmas oli sijoitus melkoisen hyvillä pisteillä finaalin jälkeen. Olemme siis eriTTäin tyytyväisiä!

Vaasan näyttelyssä tuli tulosta seuraavasti,
Encautom's Costa Magica, NUO ERI 1 SA, PN1, VSP, SERT, CACIB
Encautom's Fennica VAL ERI 1, SA PN 3
Encautom's Carnival Spirit NUO ERI 3
Encautom's Are You Nuts AVO ERI2, SA
Encautom's VodkaMartini JUN ERI 1, SA, PU 2, VA-SERT

Raju VAL ERI 3, SA

Ensi viikonloppuna kouluttaudutaan Kennelliiton tarjoamana. Ja sitten jäämmekin taas odottelemaan kisa viikonloppua :)

Hauskaa Vappua kaikille!


 
10.4.2013

Pentulaatikossa puhisee! Pikkuiset pennut syntyi 28.2, ja ovatkin jo isoja whippetin alkuja! Pennuista lisää heidän omalla sivuillaan ja pentulaatikossa.

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte talvipäivään! Kaikki tehdyt terveystutkimukset näytti tervettä ja mitattuakin saatiin väkeä! Kiitos paljon mukavasta päivästä! Seuraavalla kerralla sitten taas! :)

Ensi viikonloppuna ollaankin jo kevään ensimmäisessä näyttelyssä Vaasassa! Katsotaan kuinka menee! :)
Mukavaa alkavaa harrastuskautta kaikille!


 
13.1.2013

Niin se meni joulu ja vuosikin vaihtui.
Joulun pyhinä astutimme whippet neitokaisen, Siirin. Nyt odottelemme siemenen itämistä ja piakkoin pääsemme ultraankin katsomaan, onko mitään tapahtunut. Isäehdokkaana toimii hurmaava "Nopo". Yhdistelmästä lisää
pentulaatikossa.

Uusi vuosi alkaa rauhallisesti harraste puolella. Suunnitelmia on maastoon ja näyttelyihin, mutta sen kummempia ei olla vielä asioita mietitty. Katsotaan kuinka Vinku edistyy, jotta pääsisikös isot pojat maastoilemaan tänä kautena.
Vaan kaikki olisi täällä, ihmisiä myöden hierojaa vailla... :/

Tavoitteena olisi vilkas vuosi, jos koirat sen sallivat :)

Kasvateilleni järjestän talvipäivän. 23.2.13, paikkana Artjärvi.
Kaikki kasvatinomistajat koirineen ovat tervetulleita mukaan. Ennakkoon voipi ilmoittaa tulostaan 11.2. mennessä. Ohjelmassa on ulkoilua, makkaran paistoa ja nokipannu kahveeta kodassa ja koitamme kuviakin ottaa. Ja yhdessä olemista! Lisäksi eläinlääkäri suorittaa kasvateilleni virallisia sydänkuunteluita ja polvitarkastuksia. Nämä maksutta siis kasvateilleni, mutta ennakkoon tarvitsee ilmoittaa jos haluaa koiransa tutkimuksiin. Tutkimuksia voidaan kuitenkin tehdä rajallinen määrä. Koirista voidaan ottaa myös DNA näytteitä. Näytteenotto ei maksa mitään mutta labran tutkimusmaksu n. 40e, tulee jokaisen maksaa itse.  Ja maggaraa pitää hommata kaikille riittävästi. Tavoitteena olisi että whippetit aamupäivällä ja podengot iltapäivällä.

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

 
17.11.2012

Perheeseemme on tullut uusi jäsen. Milo, 7,5 vuotias whippet poika. Milo on ensimmäisestä Encautom's pentueesta. Alunperinhän meille siitä jäi Ralle koira. Rallen tien katketessa aivan liian aikaisin, jäi perheeseemme suunnaton kaipuu ja iso reikä, jota kukaan ei tietysti koskaan voi paikata. Milon omistajien ilmoituksen jälkeen luopua Milosta, ei asiaa tarvinnut miettiä kahdesti minne Milo menisi. Olihan meillä täällä kotona Milon isä, Looby, ja sukulaispoika Raju. Whippetin mentävä reikä löytyy aina. Vaikka onhan se jo ihan pelleilyä, 6 koiraa! Mutta minkäs teet, en vain voi enää antaa toisen ihanan Loobyn pojan lipsahtaa käsistäni.
Milon kaverina ollut Luke etsii kotia. Luke on täällä meillä asustamassa sen aikaa kunnes uusi koti löytyy, vaikka on tuo veikeä viirusilmä myös hyvinkin ihana, enkä malttaisi luopua siitä, mutta 7 koira olisi jo aivan liikaa!

Lukesta voipi kysellä lisää melina.forssell ( at ) kolumbus.fi tai soittaa 0500 73 66 52.

 
15.11.2012

Ohhoh, lipsahdus päivityksessä, TAAS...
Tällä kertaa pikainen sellainen, vain hehkuttaakseni, kuinka upeaa on että Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä kasvattaja ryhmämme oli ensin ROP-kasvattaja ja lisäksi BIS-3 KASVATTAJA! Ihan sairaanmageetajaupeetajasikanautahienoa!!! Ihan kerrassaan upeaa!


No juu, me ei olla niin tottuneita tämmöiseen joten meni hiukka säheltämiseksi tuo innokkaana palkintopallilla oleminen ;) Kuvan on ottanut Salla Kuikka.
Mutta siistiä kuitenkin! :) Ei ihan kauhean moni pieni sk kasvattajaryhmä (liekö kukaan) sijoittunut tämän kokoluokan näyttelyssä BIS kisassa?!

No juu, sitten toinen asia, ja se syy, miksi pikainen päivitys tuli nyt.
Yhden kasvatin omistaja perheen elämäntilanne ei nyt ole suotuisin koirien pidolle, joten pienet whippet pojat matkaavat tänne meille, etsiäkseen uutta kotia. Luke on nyt sitten se, joka ensisijaisesti etsii uutta kotia. Lisää voit kurkata
pentulaatikossa. Vaikka ei Luke mikään pentu olekaan enään...

Mukavaa alkanutta syksyä ja talven odotusta!

 
13.08.2012

Pikkuiset pennut ovat kasvaneet hurjasti. Vastahan ne syntyi, ja jo ensi viikonloppuna lähtee ensimmäiset omiin koteihinsa! :)
Myy on ehkä hyvinkin täynnä pentujaan ;) Vaan innostuu kyllä leikkimään pentujen kanssa pihalla :)

Pentueesta omaa kotia etsii vielä uros ja narttu. Urokselle mielellään näyttelyistä kiinnostunutta kotia. Lisää
pentulaatikossa. Pentujen omalle sivulle pääsee täältä!

 
25.06.2012

Mitenhän se taas on lipsahtanut, 3kk viimeisestä päivityksestä. Aika menee niin kauhean nopeasti ja nykyään jää paljon "kunhan mä oon ekaks tehnyt ton ja ton asian niin sitten mä päivitän" :)

Koira asiaahan se taas olisi.
Myy on astutettu Paavolla ja odotamme pentuja syntyväksi päivänä minä hyvänsä. Mamma on jokseenkin valtava, ja eläinlääkäri laski ultrassa 7 tai ainakin 5 pentua :) Että kiinnostuneille tiedoksi, pentuja tulee ;)

Tänään vietämme Feeling- littereiden 2-vuotis syntymäpäivää! Onnea koko sakille!

Tuloksia on kesän mittaan tullut reilusti.

Whippettien erikoisnäyttely, mustiala.
Tuomarina urokset,
Lori Lawrence, USA ja nartut, Molly Rule-Steele, Australia.
Raju, NUO ERI1, SA, VSP-nuori
Luca NUO ERI2, SA
Narkos AVO EH
Kamu AVO EH
Siiri JUN EH
Fonda NUO ERI

Kasvattajaluokka BIS 3


Tuuri 9.6. Tuomarina Paula Heikkinen- Lehkonen
Raju NUO
ERI1 SA PU3 VARA-SERT
Fonda NUO ERI 1, SA

Joensuu 27.5.
Whippet tuomari Elina Haapaniemi
Raju NUO
ERI1 SA PU1 SERT CACIB ROP
Fonda NUO EH 2
Podengot, tuomari Esa Ruotsalainen
Tarmo VAL ERI 1 PU1 ROP, CACIB (ryhmässä 7 joukkoon, tuomarina Pekka Teini)
Nemi PEK 1, KP, ROP-pentu


Joensuu 26.5.
Whippet tuomarina MÄRKI CASANOVA BEATRIX
Raju NUO
ERI1 SA PU2 VA-SERT
Fonda NUO ERI 3
Podengot, tuomarina Pekka Teini
Tarmo VAL ERI 1 PU1 ROP
Nemi PEK 1, KP, ROP-pentu

Lahti 29.4
Whippet tuomarina Marie Christine Delabelle, BE
Raju NUO ERI1 SA PU4 SERT
Narkos AVO ERI 3
Bruno JUN ERI 3
Toores EH
Siiri JUN ERI 3

Fonda NUO ERI 3 SA
Iines EH

Minni, vuoden podengo viime vuodelta, on kulkenut näyttelyissä tänäKIN vuonna ;)
Hamina 12.5, Harto Stockmari PN2, CACIB
Tampere Juha Putkonen, PN2, VARA-CACIB
Lahti 6.5, Bonet Fernando Quilis PN1, VSP
Hollola 1.5, Saija Juutilainen VAL ERI 2, SA
Vaasa 14.4. Jarmo Vuorinen PN1, ROP, CACIB
Kerimäki 24.3. Paavo Mattila PN1, ROP
Tuusniemi 26.2. Christian Stefanescu PN1, ROP
Ja ulkomaisiakin oli, joista varmasti tuli niistäkin rusetteja :)

Paljon muutakin varmasti on, kaikkea vaan ei muista aina kerrallaan ;)
Nyt jään odottamaan Myyn pentujen syntymistä, kaikki on valmiina, tervetuloa pennelit! :)

 

16.03.2012

Ohhoh, kun aika lentää! Pikku Undulaatti on saanut itselleen nimen, Verna. :) Pikkutyttö oppii kokoajan uutta, ja koiratkin kiinnostavat sitä hurjan paljon! Vinkun mahti puikon heiluessa maisemissa, Verna jähmettyy katsomaan sitä huuli pyöreenä! Vinkuhan on tunnetusti melkoinen namusetä, ja hieroo siis tuttavuutta aina kun vain mahdollista. :)

Vinkusta puheenollen, hän kävi lekurissa pitkään jatkuneiden selkä/jalka oireiden vuoksi. Selkä kuvattiin loppu vuodesta, ja siellä näkyi muutoksia. Nyt Vinkun tila on vain pahentunut vaikka se on ollut fysioterapeutin kopeloinnissa. Vinku päätyi Aistiin jossa sen selkä/lanne magneettikuvattiin ja siellä löytyikin syy. Spondyloosia joka aiheuttaa hermojuuri kanavan ahtaumaa. Eli käytännössä, Vinkun oikea takajalka on ilman hermoja. Siksi se vapisee ja on kipeä. Turvotusta pystyy levolla laskemaan mutta koska siellä on tuota spondyloosia ei se parane levolla. Vinkulla on siis leikkaus edessä. Niin karmealta kuin se kuulostikaan "poraamme selkärankaan uuden hermokanavan joten epäonnistumisen mahdollisuus on olemassa, jolloin koira saa halvausoireita" :( Näitä risoja koiria kun nyt tuntuu olevan jo liikaa. Ja kummallakin elukalla sellaisia sairauksia joiden uskotaan olevan perinnöllisiä :(
No, tästä vain nokka kohti uusia seikkailuita ja toivoa täytyy että Vinkun leikkaus onnistuu ja se paranee siitä hyvin. Onhan se vaan niin mieletön menijä maastokisoissa ettei tuollaista haluaisi hukkaan heittää. Pääasiahan kuitenkin on että Vinku voi elää normaalia elämää... Tai, noh, Vinkun elämäksi "normaalia"... ;)

On sitä ollut positiivisiakin asioita tässä!

Terveystuloksia, Borat ja Luca sydän OK. Fly sydän OK, silmät OK ja polvet 0/1.

Vuoden 2011 kilpailuita;

Minni, vuoden podengo!!!!!! :D Onnea Kirsi ja onnea minä, kasvattajalle! :D
Minni myös tietysti HVK.n vuoden näyttely podengo!
Vares HVK.n vuoden maastojuoksija!

Näyttelyissä,
Kaarina ryhmänäyttely 3.3.
Bruno, JUN ERI1, SA, PU3, SERT!!
Raju, NUO ERI1, SA
Siiri JUN EH
Fonda NUO ERI 1, SA
Kasvattajaluokka, kennel Encautom's 1 KP, ROP-kasvattaja!!! :D


Kaarinan kasvattajaryhmä :) Bruno, Raju, Fonda ja Siiri.

Ruska oli Kajaanin tamminäyttelyssä ja oli JUN ERI/1 SA ROP-jun! :)

Sellasia taas tällä erää :)

 
23.01.2012

Vuosi 2012!
Vuosi on vaihtunut, paukut paukuteltu, ja maa on saamassa uutta keula hahmoa.
Meillä täällä maalla vuosi on lähtenyt käyntiin hyvin, lapsiperheelle perinteiseen tapaan siis.

Viime vuoden listoja on julkaistu jos jonkin laisia,

Vuoden Whippet listalta löytyy Raju, vuoden uros listalla 8 ja vuoden nuori sijalla 2! Ei siis huono tulos nuorelta pojalta :) Kasvatti Nilla on narttujen listalla paikalla 20.
Kasvattaja listalla olemme sijalla 6!


Vuoden Greyhound listalla Vares löytyy sijalta 10 ja maastojuoksijana sijalta 1! Vinku puolestaan on sijalla 14 ja maastojuoksija listalla sijalla 2! :D Tämäkin on oikein loistavaa!

Näitä vuoden paras tilastoja päivittelen kun taas saamme lisää infoja :)

Vuosi 2012 kerittiin avaamaan Turun KV näyttelyssä. Tuloksina oli,
Raju NUO ERI 1, SA
Fonda NUO ERI 1, SA
Voro AVO EH 2
Mukava reissu, kiitos LaHo Tytti ja KePo Julle :D Otetaan taas uusiksi!


Pentulaatikkoon olisi suunnitteilla pieniä podengo palleroisia keväälle/ kesälle. Tutkaillaan ensin, onko mamma kaikilta tutkittavilta osiltaan terve. :)

 
11.12.2011

Perheeseemme on tullut uusi jäsen. Tällä hetkellä työnimellä "Undulaatti"... ;)
Monikaan ei varmaan uskonut meille ikinä tämänkaltaisia nahkaminejä tulevan, mutta niin ne ajatukset kasvaa ihmisen mukana, ja olemmekin erittäin onnellisia tästä pikkuruisesta mini veijarista. On kummaa miten sitä olevinaan ajatteli ja "tiesi" millainen muutos tästä tulee. Mutta eipä sitä osannut kuvitellakaan ennen kuin Undulaatti oli sylissä. Eikä sitä oman lapsen mukanaan tuomaa onnellisuuden tunnetta voi kuvailla, se pitää kokea!
Virallisen nimen hän saa ensi viikonloppuna :)Koira puolellakin on toki tapahtunut. Vares, Raju ja Paavo ovat parhaillaan Latviassa, ja tuomisina on tällä hetkellä Paavolle ja Varekselle uudet tittelit, LV CH :) Nyt vielä jännäämme kuinka Rajun käy ;)
Ensi viikonloppuna Liettuaan lähtee Raju ja Paavo. Sitten onkin meidän näyttelyt tältä vuodelta totaalisen käytynä :D Onneksi sain vielä koirat mukaan ihanille viejille, sillä itsehän en pääsisi...

Helsingin tupla näyttelyissä koimme mahtavan yllätyksen kun Terho oli ROP toisessa näyttelyssä ja sai tittelin mukaansa!

Kaikki podengon pennut ovat löytäneet omat ihmiset ja hyvillä mielin pakkasin kaverit matkaan. :) Pennuilla on oma sivu josta voi käydä tiiraamassa lisää täältä.


Kiitos kaikille kasvatinomistajille ja muille "osallisille" tästä hyvästä koiravuodesta. Menestystä on tullut monelta osalta!
Toivotan kaikille rauhallista joulun aikaa ja harrastusrikasta ja menestyksekästä uutta vuotta 2012!!

 
28.10.2011

Siiri whippet on mennyt koeajalle uuteen kotiin, joten katsotaan kuinkas siellä sitten sujuu. Kyselyitä tuli valtavasti, ja pahoittelut etten edes kaikkiin puheluihin ja viesteihin kerinnyt ikinä vastaamaan, sillä oma puhelimeni oli huollossa (josta se palautui risana) ja laina puhelimen kanssa oli hieman käyttöongelmia... En siis osannut käyttää sitä, joten aika paljon meni ohi juttuja...

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 
23.10.2011

Pikkuiset pennut kasvaa vauhdilla. Pullistuvat ja möyrivät jo hurjasti. Eilen katselin että, kyllä, yksi nousi jo jaloilleen rimpuillessaan eteen päin :) Kehitys on siis hurjaa! Tänään ovat vasta 1vk vanhoja, vaikkakin tuntuu että ne olisi ollut täällä jo ties kuin kauan! Minni mamma hoitelee pentujaan hyvin. Tosin, Minni on hyvin kiinnostunut jo mitä tapahtuu pentuhuoneen ulkopuolella, ja pitäisi kait jo päästä kinttujaan oikomaan metsälenkeille :) Noh, Minni joutuu kyllä vielä olemaan pentujen luona... Katsotaan niitä metsälenkkejä sitten myöhemmin ;)


Lisää kuvia pentublogissa :)

Pentulaatikosta löytyy ilmoitus nuoresta kodinvaihtajasta. "Siiri" on nuori whippet neito kevään pentueestani. Siiri on ollut sijoituksessa, ja etsiskelenkin nyt Siirille uutta sijoituskotia.
Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä, 0500 73 66 52 / Melina tai sähköpostiin melina . forssell ( at ) kolumbus . fi
Siirin nykyiseltä omistajalta, Minnalta voi tiedustella myös. Yhteystiedot löytyy pentulaatikosta.
Toivottavasti Siiri löytäisi uuden kodin, sillä omistajaa vaivaa allergia, joka tuskin on kenenkään mielestä mukava, eikä tietysti helpota ennen kuin koirulit ovat päässeet uusiin koteihin.

 
18.10.2011

Pikkuiset podengon pennut näkivät päivänvaloa 16.10.2011. Minni sai 1 pojan ja 3 tyttöä, ja oikein kasvattajan syntymäpäivänä :) Meitä olikin sitten heti 5 juhlimassa synttäripäivää.
Pennuista kiinnostuneet voivat laitella viestiä, yhteystiedot löytyy esim. pentulaatikosta. Pennuille etsitään aktiivisia ja harrastavia koteja.

Minni mamma hoitaa vauvojaan hyvin. Ja jo muutamassa päivässä on pennut pullistunut aivan silmissä. Hiljaista on laatikossa, eli kaikki hyvin :)


Minni ja vauverot.

 
10.10.2011


Syksy pimenevine iltoineen on taas saapunut. Pihan mutaisuus ei kyllä miellytä, sillä tällä seudulla on tainnut sataa joka päivä sitten... Noh, todella kauan aikaa! Onneksi metsän sammaleet putsaa koirien tassuja vastapainoksi, vaan ei sitä mutaa kyllä, joka täällä pihalla on kaahattu kylkiä myöden! ;) Kovasti ovat kyllä onnellisen näköisiä kaikessa mutaisuudessaan!

Onnellisuudesta tietysti omistaja ei ole soikeana... Vares kävi sydänultrassa, sillä sydäntarkastuksessa kuului sivuääntä. Läppävuotoa oli havaittavissa, ja tässä vaiheessa ainakin koira saa jatkaa kilpailu- uraa toistaiseksi, eikä tämä vaikuta Vareksen normi elämään mitenkään. Asiaa katsotaan uudestaan vuoden päästä. Sen verran tämä asia kuitenkin painaa kupissa, että lääkäri suositteli ettei jalostukseen kuitenkaan käytetä. Vaikka eipäs se Vares morsiamia olekaan joutunut ovelta potkimaan ;) Pari kivaa tyttöystistä riittää Vaakulle ;D Positiivista koko jutussa kuitenkin on se että asiat olisi voinut olla huonomminkin!

Vinku taas puolestaan sai toisenlaisen tuomion... Vinkun takaosan jäykkyys on mietityttänyt jonkin verran ja kauden viimeiset kisat sai sitten aikaan viimeisen pisteen ja näin ollen Vinku pääsi/joutui myös lekuriin käymään. Vinkun selkärangasta löytyi muutoksia, jotka näin nuorella koiralla on sitten ihan synnynnäisiä. Liikaliikkuvuus ja muita muutoksia on rivissä muutama, jotka sitten kipeytyvät ja aiheuttavat oireita. Koitetaan saada asiaa paremmaksi (joskin ei koskaan siis parannettua) fysioterapialla, levolla, lääkkeillä ja ravintolisillä. Koitetaan huilia ja parannella nyt siis talvi, ja katsotaan ensi vuonna kuinka lähtee kilpailukausi alkuun vai tuleeko sille loppu heti alkuun...

No, jotakin mukavaakin on tapahtunut, ja paljonkin.

Terveystuloksien puolelta on myös hyviä uutisia, Raju ja Fonda polvet 0/0 ja sydän OK. Samoin Vinku. Fondalla lisäksi silmät tutkittiin terveiksi.
 

Minni on saapunut ilostuttamaan päiviämme, masu pullollaan :) Pian meillä tuhnutellaan taas koiranpennun tuoksuja. :)

Näyttelystä;
Kauden lopetus SVKL.n erikoisnäyttelystä, Tampereelta;
Whippetit,
Raju JUN ERI 4
Luna AVO ERI 2, SA, VA-SERT
Zara AVO ERI
Siiri PEK 4

Podengot, ja samalla myös rodun pääerikoisnäyttely,
Luva JUN ERI 1, SA, PN 1, VSP, SERT!
Terho VAL ERI 2, SA, PU 2
Tarmo VAL ERI 3

Greyt,
Vares KÄY ERI 1, SA, PU 1, VSP!
Vinku AVO ERI 1, SA, PU 2,SERT, FI & N MVA!


Juoksukisoissa kauden lopetus;
Helsinki HVK- maastomestaruus,

Vares AE 254, sij 1. FIN 230, YHT 484 sij 1, SERT, HVK-maastomestari!!
Vinku AE 174 pistettä, ja risaantuneena luovuttiin finaali paikasta.

Ulkomailta;
Nokia on saanut Ruotsissa viimeisen sertinsä ja valioitunut! :D

Ja Aapeli jenkeissä on saanut myös hienoa tulosta aikaiseksi! :)


 

 

23.08.2011

Pikainen päivitys kerta.
Kotia vaihtamassa olleet pojat ovat löytäneet uudet kodit. Nyt toivomme että pojilla on siellä uusissa paikoissa pysyvät kodit. Kummatkin pojat menivät hyviin paikkoihin. Ja vaikka pikku herra Obista oli vaikea luopua, niin en voisi olla enempää tyytyväinen mukavaan perheeseen, jonne Obi matkusti :)
Kaikkea hyvää pojille!


Pieniä podengon pentuja on koitettu saada alulle Minni neitokaiselle. Tuleva isä on Paavo. Toivomme kovasti saavamme pikku veijareita tästä mielenkiintoisesta yhdistelmästä lokakuun puolivälin jälkeen.
 

 
18.07.2011

Onko tää nykyään niin vaikeaa? Siis päivittää kotisivuja? Ei se ole, mutta kun esim. blogin ja facebookin käyttö ovat niiiin pirun paljon helpompia! :D heh, seli,seli... Laabalaa ja liirumlaarum halitulijallaa... Koitan ryhdistäytyä!
Nyt on taas tapahtunut niin paljon kaikkea, ettei niitä tietysti muista millään jokaista. Päällimmäisenä nyt tietysti tuoreimmat, mutta koitetaan aloittaa jostain!

Pennut siis, ihme, ovat jo muuttaneet omiin koteihinsa :) Oli mukavia vauvoja, ja nyt on mukavien koirien lisäksi mukavia omistajia :)
Uusia pentusuunnitelmiakin on. Whippetit jää nyt hetkeksi "tauolle" tässä asiassa, ja katsotaan jos vuoden päästä olisi jotain sillä rintamalla. Podengoissa on pentue suunnitteilla ja pennut pitäisi laittaa alulle ehkäpä jo heinäkuun aikana. Paavo podengo on siis meillä tällä hetkellä kyläilyllä vaasasta, ja odotamme juoksun alkua tähän heinäkuulle Minni neitokaiselle. Kiinnostuneet voivat olla yhteyksissä :)

Terveystuloksia on tullut jonkin verran. Tuoreimpana niistä taitaa olla, jo ennestään terveeksi pukiksi todettu Paavo podengo, jonka silmät tutkittiin vielä terveiksi. :)

Näyttelyissä onkin sitten sitä infoa niin paljon että...
Tarmo ja Minni on olleet miljoonassa näyttelyssä, ja saaneet kotiin tuomisia kyllä, useammasta paikasta :)
Whippet sisarukset  Raju ja Fonda ovat debytoineet näyttelykehissä ihan kohtuullisen mukavasti. Rajulle TRE INTistä PU2 ja va-sert! Ja erikoisnäyttelystä PU2 ja SERT!! Rajulle myös Eestissä 2 x ROP, 2x JUN ROP, 2x JUN SERT ja RYP-3!! Eli oikein mallikelpoinen pojan alku täällä kotona :)


Raju Eesti RYP-3 (kuva Sanni Poijärvi)

Rajun kanssa samaisessa näyttelyssä mukana ollu podengo neito Luva, sai myös samaiset tulokset paitsi että ryhmäsijoitus oli RYP-4! :D

(kuva Sanni Poijärvi)

Matkalaiset taitavat kohdata vielä toistamiseen sillä varailin juuri matkaa Tallinnan INT näyttelyihin elokuulle ;) Kyllähän se kolmas junnuserti olis saatava :D

Luva ja Raju Eestin matkalla. (kuva Sanni Poijärvi)


Vares ja Vinku ovat seikkailleet myös. Lähinnä maastojuoksuissa, joissa Varekselle kymenlaakson maastoista SERT ja Vinkulle Tampere KV maastoista SERT ja PMM-11 titteli!! Kyseessä oli siis pohjoismaiden maasto mestaruus kilpailut :)

Vares sai greyhoundien erikoisnäyttelystä hienon loimenkin niskaansa, ollen BIS käyttökoira :)


Whippet neito Nilla, on nyt korkannut whippet puolen valionarvot, tullen, voisikos sanoa vihdoin, Suomen muotovalioksi Karjaan näyttelyssä 3.7.2011. SUURET onnittelut Tiinalle ja KePolle, olette todella ansainneet tämän :D

Maastoissa 10.7. debytoivat Luna, sijoitus 9 ja SA ja Zara, sijoituksella 10 ja SA. Kummatkin juoksivat siis narttujen lähdöissä. Hyvin meni ensikertalaisilla tämä :) Nyt vaan perhe aktiiviseksi maastojen osalta ja harrastamaan :)

Ihan liikaa taas kaikkea yhdelle kertaa... Jatketaan taas toivottavasti pian ;)

 
20.03.2011

Pentuja talo täynnä!! :)

Bella koira sai 7.3. keisarinleikkauksella yhden pikkuisen pennun. Tai, noh, ei niin pikkuinen, vaan melkoinen bonanza!! :D
Viikkoa myöhemmin, sai Rusina neito 9 suloista, ja hyvin vaihtelevan kokoista pentua. Joukossa oli nimittäin 180g painava pikkuinen poika, ja viimeisenä syntynyt 371g painanut tytön tyllerö! Ja tähän väliin mahtui sitten muut 7 pentua. Hulinaa siis on tiedossa! Kuvia laittelen pentujen blogiin, ja linkin löydät tuosta ylhäältä.

Terho kävi terveystutkimuksissa. Sydän ja polvet olivat ok ja 0/0, mutta silmissä oli hieman häikkää. Toisessa pari ripseä siis pois rivistä=Distichiasis, ja toisessa silmässä PPM(?) Jokin sikiö aikainen jäänne. Virallista selvitystä en ole vielä saanut, mutta tämä siis toisen käden tietoa. PPM ei siis vakava, ja lääkärin mielestä ei estä jalostuskäyttöä. Ja tuo toinen nimi hirmu, on perinnöllinen, mutta sen periytyvyyttä ei tunneta. Jos koiraa käyttää jalostukseen on toisen osapuolen oltava terve. Terho sai ensimmäisen pentueen ennen tutkimuksiaan, mutta onneksi morsian on silmiltään terveeksi tutkittu.

Nyt hyytyy tämä mamma, ja menee nuuhkimaan pentulaatikon reunalle vauveroisia. Joitakin whippet lapsia on vielä vailla omaa kotiaan, joten tiedustelut ovat tervetulleita. :) Podengo lapsonen on jo löytänyt oman kodin.


 
12.02.2011

Joko kevät tulee?

Mikäs onkaan ihanampaa kuin kevät talven jälkeen? Joskin taitaa olla ihan inan verran liian aikaista hehkuttaa kevättä, mutta aurinko ainakin paistaa!
Kevättä on tytöilläkin rinnassa, sillä molemmat ihanaiset ultrattiin kantavaksi. Pikku Bellalla tosin vain yksi pikkuinen oli näkyvissä, joten sen vien vielä lähempänä röntkeniin jotta näkee mitä odottaa. Rusinan ultra taas tietysti näytti reilumpaa satsia ja arvio oli 6 pentua :) Se olisikin ihan maksimi määrä tähän hetkeen! Noh, lähempänä sitten näkee, mitä tulee. muutama viikko vielä odottelua.. Lisää on pentu laatikossa.


 
17.01.2011

Tämän vuoden aloituksessa ei ainakaan ole puuhaa puuttunut. Niin mukavia kuin ikäviä asioita.

Aloitetaan nyt vaikka niillä ikävillä asioilla... Voro alkoi siis kyynär leikkauksen jälkeen taas ontumaan ja kävimme uusinta kuvissa. Löydöksiähän siellä taas oli, ja oikein kunnolla. Oikea kyynärä oli alkanut uusia irtopalaa, ja leikkauksestahan ei kauaa ole. Kummastakin polvesta on mennyt ristisiteet ja leikkaus on ainoa hoito.
Varasin ajan leikkaukseen. Aloin kuitenkin miettiä, kyseessä on reilun vuoden vanha koira, painoa reilu 60kg, ja pian, sillä olisi kaikki 4 jalkaa leikattu! Onko se nyt ok? Pystyykö se tekemään enää sitä työtä, jota varten se on otettu? Kestääkö sen pää pitkää kuntoutusta ja paikoillaan olemista? Kestääkö minun lompakon nyörit n. 4000,00e leikkausta plus kaikki jälkihoidot ym. Ja jos tämä kaikki kestettäisiin, takuita koiran paranemiselle ei ole, tai on, mutta jatko etupään kestävyyden kanssa on aika huono =( Lisäksi tähän "hyvät", erittäin löysät lonkat... Ja halu mennä ja juosta!
Maailman kamalin päätös. Itku ja parku ei ole auttanut vaan asiaan on tehtävä joka suunnasta "hyvältä" vaikuttava päätös. Olemme siis päättäneet, ettei Voroa leikata. Se on nyt särkylääkkeillä, ja se, kuinka kauan, on herran hallussa. En halua kiusata koiraa kamalilla operaatioilla ja pitkällä toipumisajalla. En halua kiusata itseäni sen kauempaa myöskään. Saisiko leikkauksella lisää aikaa vuoden tai kaksi, en tiedä, ehkä enemmän, ehkä vähemmän... :(
Mutta niin monen saman asian kanssa paininutta ison koiran omistajaa ja harrastajaa eivät voi olla väärässä; kukaan ei suosittele leikkausta. Lääkäritkin ovat olleet sitä mieltä että etupää on se ongelma, eikä suurella todennäköisyydellä tule kestämään...

Koirasta luopuminen on aina kamalaa ja raskasta, ei sen kuulukaan olla helppoa! Raha ei saa olla se asia, jonka takia tehdään päätös, eikä se ole nytkään. Haluaisin vaan koirani voivan hyvin!

Noh, jotakin mukavampaakin;
Tyttöset tekivät sen TAAS, ja aloittivat juoksut samaan aikaan! Kaksi kivaa tytteliä on nyt käynyt sulhasissa, ja aika näyttää, kuinka käy! Lisää pentu laatikossa.

Näitä odotellessa, toivomme mukavampaa tätä vuotta!


 
29.12.2010

Kauanhan siinä meni, ennen kuin otin taas tehtäväkseni alkaa päivittää kotisivuja. Paljon, paljon, paljon on tapahtunut sitten lokakuun alun...

Aloittakaamme siitä, että loma oli ja meni, ja nyt ollaan jo taas uudella lomalla.
Syksyn lomalla kävimme ajelemassa pohjoismaita ristiin rastiin, ja tuloksia poimittiin koirille seuraavasti;

Ruotsi, Sundsvall
Vares, PU 2, SERT ja Ruotsin uusi muotovalio!
Vinku
PU3
Voro ROP ja SERT! OHO!!

Norja, Tromso,

Vares, EH
Vinku
VSP ja Norjan SERTI!
Voro ROP ja SERT! ja uus OHO!! :)

Kotiin palattuani suuntasin heti balttian voittajaan, Latviaan;
Vares, PU 2 ja vara Cacib
Vinku
Lämmintä kättä ja moikat!
Myy Junnu voittaja, ja junnu sertillä valioksi!

Terho PU 2 ja junnu voittaja. Junnu sertikin tuli, mutta siitä ei vastaavaa hyötyä...

Palattuamme Latviasta, kohtasi perhettämme suuri suru. Äitini nukkui pois, sairastettuaan keuhkosyöpää. Sairaus todettiin vain 1,5kk aikaisemmin. Joten, surusta teki vielä hyvin paljon suuremman sen "äkillisyys". Ikävä on kova, mutta ei auta, kuin mennä päivä kerrallaan eteen päin...
Pyytäisin kaikki, niin halutessaan, tukemaan syöpäsäätiön tutkimuksia. Lisää löytyy netistä, täältä!


Ja jotta elon kurjuus maksimoitaisiin, ( sen lisäksi että olen itse ollut flunssassa lokakuun lopulta asti) on Voro koiralla todettu irtopaloja lokakuulla jaloissaan. Voro leikattiin, ja sen paraneminen alkoi hyvin, kunnes se alkoi uudestaan ontumaan... Nyt Vorolla on lääkekuuri meneillään, ja toivomme että uusi vuosi puhaltaisi meille parempia kokemuksia. Voro siis näin ollen poistui ehdottoman varmasti jalostuskäytöstä, jos sitä joku nyt olisi edes suunnitellut sulhaseksi...
Naapureita se jaksaa kyllä viihdyttää edelleen ja on oma itsensä, onneksi!


Vinku koira vieraili Eestissä, marraskuun alussa, Tartun 2 x intti näyttelyissä vielä toisten kyyditettävänä, ja mukavat tulokset sieltä tuli, Vinkun ollessa kummassakin näyttelyssä VSP ja saaden junnu sertit ja tuli siis Eestin junnu valioksi :) Kiitos paljon Meri ja Pihlis, Vinkun esittämisestä ja viemisestä. Onneksi Vinkulla oli oma auto mukana ;D

Muutama pentunäyttelykin on käyty, Tampereella, Raju ROP, RYP-3 ja velipoika Borat PU 2, KP.
Helsingissä Raju VSP, siskot Ronja PN 2 ja Fonda PN 3, KP.t kaikille. Kasvattajaluokka ROP-kasvattaja! Täällä myös Fly ROP!

Myy vieraili myös Valkovenäjällä uudestaan, saaden nyt puuttuvan valkovenäjän junnu sertin ja ollen 2 x myös ROP JUN, ja 1 x ROP! =)

No juu. Joitakin muita tuloksia niin näyttelyistä kuin terveyden puolelta on tullut.
Kaikkia en ehkäpä ole muistanut, mutta suurin osa löytyy koirien omilta sivuilta.

Joulu sujui rauhallisesti, ja nyt haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa uutta vuotta 2011. Ensi vuonna kujeillaan lisää!


Voro, joulupukin pikku poro... ;)
 
03.10.2010

Ihanaa, LOMAAA!!! =)
Joka siis alkaa tuota pikaa. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu, seuraavat pari viikkoa sitten. Matkaamme Ruotsin kautta Norjaan, ja takaisin käsivarresta sitten. Matkan varrelle jää kaksi näyttelyäkin, Ruotsin Sundvallissa kansainvälinen näyttely, ja Norjan Tromsøssa samoin. Takaisin toivotaan tulevan edes jonkinlaisen tulos rivin kanssa =)
Mukaan lähtee koko sakki, näyttelyyn menevät Vares, Vinku ja Voro
Kolme kovaa V.tä ;D

Kaikki pennut ovat nyt lähtenee omiin koteihinsa. Alustavia suunnitelmia seuraavista pennuista voit käydä katsomassa pentu laatikossa.


Tuloksiakin on taas tullut;

Ahvenanmaa, 26.9. Tuomarina
Svarstad Birgitta, Ruotsi
Minni PN 1, SERT, CACIB, ROP!!


Helsinki, 25.9, Maastojuoksu
Vares  2 sija, SA. Yht. Pisteitä 428.

 
19.09.2010

No niin siinä sitten kävi... Että meidän perhe lisääntyy yhdellä pikkuisella karvakorvalla =) Isäntä nimittäin nyt sitten päätti, että kotiin jää "Raju", Encautom's Feeling Good. Kyllähän meillä on whippetin paikka ollut auki, mutta että näin pian... Noh, joskus asiat vaan menevät omalla painollaan, vaikka suunnitelmia ei olisikaan... Mutta, Tervetuloa joukkoon Raju! Mammahan saa tietysti sitten roudata kaveria joka paikassa mukana! Ja Vinku saa uuden kaverin näyttelyihin, sillä Vareksen on aika hieman jo rauhoittua näyttelyistä. Ensi kausi menee siis Vinkun ja Vareksen maastoiluissa ja Vinkun ja Rajun näyttelyissä!

Voro on parantunut hyvin takajalkojensa osalta. Voron uran pituus ei ollut kovin pitkäkestoinen, mutta tokihan sitä jonnekin tarvitsee tuupata mukaan. Voro nyt kuitenkin on ensisijaisesti se meidän security systems, joka toimii ehkä liiankin hyvin. Mukavaa on kuitenkin se että kun olemme itse paikalla, tai kun olemme omalta pihalta poissa, on Voro lauhkea kuin lammas! Moni onkin sanonut, että onkos tämä nyt sitten hieman poikkeava rotunsa edustaja, kun mm. heitti jalat kohti kattoa eläinlääkärin vastaanotolla! ;) Mukava kaveri, ja kun vielä selvitään yli tuon uhmaiän, niin bra!

Pennuista moni on löytänyt jo oman kodin. Vielä on yksi whippet poika neuvottelun alla, ja pikkuinen podengo poika etsii vielä omaa kotiaan! Lisää pentu lootassa.

Näyttelyissäkin on vakio kaverit heilahdelleet ja jokunen uusikin naama.

Helsinki, 5.9
Anna Theresa Stuifbergen-Hoetjes, Alankomaat

Urho PU 1, VSP, SERT, ROP-JUN
Paavo PU 2, Va-SERT
Tarmo PU 3

Minni PN 1, SERT, ROP
Myy PN3

Encautom's Cirkus Maximus "Noppa" ja Encautom's Hot Nuts "Nefi" EH.t

Kasvattaja luokka, Kennel Encautom's ROP-KASV
Kiitos kaikille mukavasta päivästä ja mukana olemisesta!


Porvoo, 12.9
Tuomarina Markku Mähönen

Tarmo PU 1, ROP
Minni PN 2, VA-SERT

Podengojen erikoisnäyttely 18.9, Lahti

Tarmo PU 3
Minni ERI 2
Ja Terholle EH1

Olihan tässäkin tosiaan, kaikenlaista =)
Puuhaa riittää nyt, 5 koiran taloudessa :D

Lisänä, jottei hommat loppuisi, on isäntä rakennellut "Voron autoa", eli Land Cruiser - 1992, joka siis hommattiin harraste peliksi, ja koirien ulkoiluttamiseen. Tämä porukka kun ei mahdu oikein enää Saabiin, ja Vitokin on jo kohta kk päivät seissyt korjaamolla... Noh, pakkohan sitä olikin jo sitten heti kurvata off road- suunnistus kisoihin! Ja hyvin meni. Mamma luki karttaa, ja bongaili sieniä, ja isäntä koitti saada auton sitten sinne rastille asti! :D
Ja tietysti Voro mukana, kun ei nuo auton hälyttimet oikein toimi ;D


Teiskon rastit, hubaa oli! Taisi, paikallisten mukaan, "offailu"- kärpänen purasta! ;)

 
01.09.2010

Nyt se on virallisesti syksy! =) Vain sienet puuttuu, muuten hyvä. Taitaa joutua lähtemään vanhoille sieni maille nuuskimaan ;)


Muutama poika etsii vielä omaa kotiaan =) (kuva M.Keronen)

Pentuja on lähtenyt omiin koteihinsa jo, mutta vielä on muutama pentu vailla omaa kotia. Niistä lisää pentu lootassa. Asiallisia tiedusteluita otetaan vastaan puhelimitse tai sähköpostilla. =) Uusia kuvia otettiin, ja niitä löytyy runsaasti 
Nightvision albumista, kiitos Mummo Minna taas ;)


Pentuvahti Voro =) (kuva. M.Keronen)

Menestystä on nyt tulvinut ovista ja ikkunoista. :D
Paavo on lähtenyt etelään ja on ollut täällä näyttely ja juoksu turneella. Kaikista näyttelyistä se on kerännyt taskuunsa sertin, yhdestä tosin vara sellaisen. Juoksu kisoissa se oli upeasti toinen SA.lla. Paavo osallistuukin vielä ensi viikonlopun Helsingin näyttelyyn, mutta lähtee sitten koti kulmille Vaasaan.


Paavo järjestää tilannetta, ja pennut säestää! ;) (kuva, M.Keronen)

Vares , Vinku, Myy  ja Paavo olivat myös mukana Valkovenäjällä. Ei se paikkana ollut kaksinen, saatikka näyttelyalue, mutta kivat tulokset poimittiin kuitenkin ;)

Lauantaina, 28.8. Voittaja-10
Vares PU 1, ROP, SERT, CACIB, C.I.B, BY MVA, BY W-10 ja RYP 1!!!
Vinku PU 2, JUN SERT, JUN ROP, BY JW-10
Paavo PU 1, VSP, SERT, CACIB, BY W-10
Myy, JUN ERI 2

Sunnuntai 29.8.

Vares PU 1, ROP, SERT, CACIB, RYP 4!!!
Vinku PU 2, JUN SERT, JUN ROP, BY JCH
Paavo PU 1, VSP, SERT, CACIB, BY CH
Myy, JUN ERI 1, JUN SERT

Bella
oli ollut myös Eestissä, ja tuloksena ROP, SERT, CACIB, EE CH! =)

Rapakon takaa kuului myös kummia. Paikallisia sääntöjä ja ohjeita en oikein tajua, mutta Aapeli poika, Encautom's Brainless Case, oli ollut useammassa näyttelyssä, ja voiton humua ollut ilmassa. Aapeli on valittu useasti rodun kauneimmaksi ja on jo nyt saavuttanut valionarvoon vaadittavat pisteet! Hyvä Aapeli!! =)

On taas niin paljon asiaa, etten varmasti muista kaikkea taas. Kuvia on lisäilty ainakin ja kasvattien sivuja myös. =)
Otan mielelläni vastaan uusia kuvia kaikista kasvateista, jotta voin lisäillä niitä tänne! =)

Mukavaa syksyn alkua!
 
25.07.2010

Pentukuvia!

Tänään on ollut hulinaa pentulaatikolla. Aamusta käytettiin koko porukka, siis aikuiset koirat, metsässä, samoin kuin eilenkin, ja hiki virtasi! Puh! Melkoisen kostea keli sai aikaan "pientä" hikoilua ;D

Whippet "mummo" Minna, saapui avustamaan meitä, ja saimme otettua potretit pikkukavereista. Pentujen kuvia on pentujen omilla sivuilla, täällä. Kuvia löytyy myös MummoMinnan,
Nightvision albumista.
Podengo palleroiset saivat myös poseerata, vaikka se tuottikin melkoisesti hupia kuvaajalle ja avustajalle ;) hihhih, on ne vaan niin erillaisia kuin whippetit ;D Kuvat täällä!

Pojat osallistuivat myös Greyhoundien erikoisnäyttelyyn viime viikonloppuna, sieltä hienosti tuloksena,
Vares VAL ERI 2
Vinku JUN ERI 2
Tämähän oli mitä hienoin sijoitus rimpsu, verraten että paikalla oli 55 greytä! Ja luokat olivat reiluja =) Vinku osallistui myös BIS jälkeläisluokkaan, ja Vares neiti Toscan kanssa pariluokassa BIS 3 hienosti =)
Mukava päivä oli!


Vares ja Tosca parikilpailussa. Handlerilla meinasi loppua kädet kesken ;) Kuva: T.Lehtonen

Viime viikon lauantaina juhlittiin myös SGY.n 40 vuotista taivalta. Juhlassa tapahtui yllättävä käänne, kun meidän puheenjohtaja kaivoi taskustaan Suomen vinttikoiraliiton hopeisen ansiomerkin, minulle! =) Olipas äärestä yllätys, mutta erittäin innostava ja mukava yllätys! =)

 
13.07.2010

Nyt ON kesä!!

Jos Looby läähättää, niin silloin on kuuma! Ja nyt se tapahtui! Sunnuntaina Karjaan näyttelyssä, Looby oli mukana, jottei tarvinnut yksin kotiin jäädä. Näyttelyalueella ei ollut yhtään varjoa, vaan istuimme porottavan auringon alla. Loobylle viriteltiin sateenvarjoja varjoksi, ja pyyhekin jouduttiin kastelemaan ja laittamaan selkään, mutta siitä huolimatta oli kuuma!

Pikkuiset pennut ne vaan loikoilee. Eipä paljoa ilma liiku. Tällä kertaa ei ainakaan ole huoli, että pennut saisi vetoa tai kylmää. Kyllä +32´c riittää pennuillekin ;)

Karjaalta näyttely tuloksia:

Vares PU 4
Vinku PU 2 ja SERT! =)

Lisää kuvia pennuista laittelin Pentu
blogiin. Pentujen iskän omistaja, Minna, kävi myös katsomassa palleroisia, ja laittelikin omille "lapsen lapsilleen" oman kansion tänne!

 
06.07.2010

Pennut kasvaa kovalla huminalla! Podengoilla on jo silmät auennut hyvissä ajoin! Ne ovat NIIN pulleita, että eivät taitaisi päästä edes käännähdettyä ympärin, ilman maman apua =) No, ovatpas ainakin hyvin ruokittuja ja pulleita! =D Hienosti on Dori siis hoitanut vauvansa.

Viivin hoitotaidot ei niin runsaita ole. Viivi loikoileekin mielummin huoneen sohvalla ja kuulostelee sieltä mönkiviä pentuja. Whippetti vauvat ei ole vielä aukaisseet silmiään, mutta meno on sitäkin hurjempaa =) Muutama kaveri kuvia ottaessa lähti jo haparoivaan kävelyyn. =) Saa nähdä kohta, millaista hulinaa täällä onkaan! ;)

Vauveroiden omat sivut on julkaistu, ja ne löydät rotujen kohdalta linkeistä.
Nimiä keksiessä oli taas ihmettelemistä =)

Näyttelyrintamalla on muutamia tuloksia, joista tuorein viime viikonlopulta;
Forssa, tuomari Tino Pehar, Kroatiasta ja tuloksena Vinkulle VSP, SERT! =)

Kotka KV.ssa myös samainen Tino Pehar arvosteli podengot ja tuloksena;
Tarmo ROP, CACIB ja Minni VSP, SERT, CACIB =D

Ensi viikonlopulla suuntaamme kohti Karjaata =)

Helteisiä aurinkopäiviä!!


 
27.06.2010

Olipahan erilainen juhannus! Dori saattoi maailmaan viime tiistaina 4 hassun hauskaa pentua. Viivi aloitteli synnytystään torstaina, ja tämä kääntyi keisarinleikkaukseen perjantaina, aamuyöllä. Olipahan ohjelmaa leikkaussalissa, kun 2 kokematonta pääsi auttamaan leikkausta. Onneksi oli hyvinkin taitava lekuri, joka pelasti Viivin kaikki 9 pentua! =) Kuvia tulee Pentu blogiiin. Ja pentulaatikossakin lisää infoja täältä!
Whippetti tytölle etsin sijoituskotia mahdollisimman läheltä, yhteistyökykyisestä ja aktiivisesta kodista!

Leikkauksen jälkeen perjantaina, oli kyllä jokseenkin zombi olo, nukuttuaan vajaat pari tuntia vain. Eli juhannusaatto meni kyllä pahasti "harakoille"... Noh, otimmekin sitten kaiken takaisin la ja su, pitämällä yhden sortin työleiriä! Kamalasti hommaa tässä omakotitalossa ja pihalla! Joten, nyt sitä hommaa on paljon vähemmän, ja kiitos Tiina, oli hauska lauantai ilta! =)

Ja tuhannesti kiitos meidän mukavalle KeTylle, Pihlikselle, joka hoiti kyllä homman NIIIIIN kotiin! =D 
13.06.2010

Hyvinhän se meni taas tämäkin viikonloppu aktiivisissa koiranäyttelytapahtumissa!

Tuuri 12.6, Tuomari Marja Talvitie
Encautom's Sweet Sugar, oli PN 2, SERT
Tuuri 13.6, Tuomari Marjatta Pylvänäinen- Suorsa
Paavo ROP, SERT!

Orivesi 12.6, Tuomari Markku Kipinä.
Paavo VSP, SERT!
Orivesi 13.6, Tuomari Simu Calin, Romaniasta.
Vares VSP
Vinku PU 2 ja SERT! =)

Hyvin meni siis. Vinku ja Paavo pojat ovat kummatkin saaneet kotimaassa aina sertin, kun näyttelyssä ovat olleet, joten, ei ollenkaan huono menestys noilla junnuilla! =)
Ensi viikonloppuna huilataan, ja matkataan vielä mökkeilemään, ennen kuin pennut syntyvät.

Ja mammojen mahat kasvaa... ;)

 
10.06.2010

Ihana auringon paiste ja vapaapäivä! =)

Viime viikonloppuna olimme Eestissä, Tallinnassa näyttelyssä. Paremminkin olisi voinut mennä, mutta hävisimme ehdottomasti paremmille ;) Eli olemme tyytyväisiä.
Vares SERT ja UUSI EST MVA. Sijoitus PU 3
Vinku PU 4, eikä muuta.

Upeita uutisia tuli lauantaina Jämsän näyttelystä, missä Viivi,
Encautom's Sweet Sugar, oli PN 1, SERT, ROP ja RYP-1!!! =D
Tuomarina oli Harri Lehkonen. WAU! ja onnea Viiville ja inkulle!

Voro suoritti kunnialla pentukurssin, ja sai hyvän maininnan oppivaisuudestaan! =)  Vinku jatkaa nyt seuraavan pentukurssin, vaikka onkin yli-ikäinen, mutta pääasia on että voimme harrastaa =) Ja kun Vinkun kurssi saadaan päätökseen, toivottavasti kunnialla, on taas Voron vuoro lähteä jatkokurssille!

Pentulaatikon suunnitelmissa tullut pieniä muutoksia.

Mammojen mahat kasvaa huminalla. nyt on kummallakin pari viikkoa vielä jäljellä synnytykseen, joten alkaa jo hieman jännittämään :)
Muutaman kuvan räpsin tänä aamuna, aivan upealla laatu kameralla... ;D


Viivi


Dori


Dori ja Viivi

Nyt jatketaan päivän paistattelua pihalla, ja viikonloppuna käydään kääntymässä Orivedellä!

 
30.05.2010

Hyvä seura, parempi mieli!

Viikonloppu Joensuussa, puudutti peffan, poltti naaman, väsytti ja onnisti!
Vares Osallistui lauantaina ja oli ROP!
Vinku lauantaina PU2 ja SERT! ja sunnuntaina ROP ja SERT!!
Myy Lauantaina ja sunnuntaina PN2 ja SERT!!

Sunnuntain Järvenpään näyttelystäkin hienoja tuloksia;

Bella ROP ja SERT ja uusi FI MVA!!!!!
Minni PN2 ja VA-SERT!
Tarmo EH...!!

Menihän se viikonloppu taas noinkin. Paljon oli odottelua, mutta kiitos Meri mukavasta seurasta. Yksin ei olisi ollut kivaa... ;)
Ensi viikonlopun Tallinnan näyttelyä odotellessa...

 
24.05.2010

Koiraharrastus, on se upeaa!

Lauantaina,lähdettiin  Vaakun kanssa sianpieremän aikaan kohti maastokisoja. Alkuerät oli juostu ihan hyvissä ajoin, ja Varekselle alkuerän parhaat pisteet. Ei muuta kuin odottamaan finaaleja.... Noh, niitä odotettiin..... ja odotettiin..... zzzzZZZZZZzzzz...... ja odotettiin... Kaikki 7h!! Voi käsipäivää!! Koira oli jo niin väsynyt, että melkein tiesin, kuinka käy kun koiran radalle vien. Ja niinhän siinä kävi. Väsy, kiukku ja ketutus purkaantui, kun Vareksella meni kurvi pitkäksi, ja toinen koira pääsi ohittamaan. Sehän ei sopinut, vaan pitihän sitä mennä isottelemaan... Joopa joo, V**** DISK ja kettuuntuneena sateessa kotimatkalle!

Nyt on pakko sanoa, että vaikka kisoissa oli ihan liikaa koiria, ja siihen nähden järjestelyt toimi, niin nyt on takki aika tyhjä! Liiallinen ihmisten seisottelu paikanpäällä kusi nyt linssiin sellaisen ketutuksen, että tuskin näkyy tätä sakkia tänä vuonna hirmuisen monissa kisoissa enää!!
Samaan meni näyttely puuha, jätin Kuopion näyttelyn suosiolla väliin, samoin pari muuta. Tämä kun on niin edukas harraste, että päätin mielummin ostaa jotakin hyödykästä, kuin laittaa yli 200e muutamaan nauhaan! Oli minkä värisiä tahansa! Niitä saa metritolkulla Etolasta muutamalla kympillä!

Eli, jos nyt sitten keskittyisin hoitelemaan nuo vauverot, joita ultrassa näkyi! Kummatkin likat ovat pieniin päin, joten puuhaa piisaa, kunhan asia on ajankohtainen! Kummatkin tyttelöt ovat siis astutettu niin että juhannuksen tienoilla pitäisi pentujen syntyä! Innokkaasti odottelen, ja kovalla jännityksellä!

No jo vain, onhan sitä muillakin ollut tulosrikas viikonloppu;

Hyvinkään maastoissa WH urosten YK Derby, jossa Pena oli hienosti 6 sijalla!

Tarmo ja Minni olivat olleet Helsingin Aptus showssa, ja Minni hienosti VSP, SERT ja CACIB! Ja Tarmo PU2, ja VA-CACIB! Hyvä, hyvä! ;)

Pikku "Nokia", Encautom's Made in Finland, oli hienosti ollut ensimmäisessä juniori luokassa Ruotsissa, ja ollut PN 3, ja saanut SERTIN!

Viikonloppuna rakennettiin myös aitaa. Lähemmäs 100m taisi tulla nyt, ja loput pari sataa toiv. lähitulevaisuudessa. Kiitos vaan älyttömän paljon kaikille mukana olleille! Vaikka lekan kestävyyttä koitettiinkin, niin kaikki selvisi hengissä!
Olihan siinä, ohjelmaa taas yhdelle viikonlopulle!

Ensi viikonloppuna sitten vaan fleda hulmuten Joensuuhun. Vahvistusta myös Järvenpäässä! =)

 
16.05.2010

Punaisen naaman, kasan väsyneitä ja märkiä koiria ja yltiö väsymyksen kanssa, voin silti innokkaana todeta, MIKÄ VIIKONLOPPU!
Pentunäyttelyiden loppu rutistus,

Helatorstaina, Hollolan Pentunäyttely:
Vinku PU 3, KP (Osallisena BIS-2 kasvattaja ryhmässä, ONNEA KIMMO ja SEPPO!)
Voro ROP-pentu
"Myy" Encautom's Made to Love, ROP-Pentu

15.5. Helsinki, Tuomarinkartano;
Vinku ROP, RYP-4
Voro ROP-pentu
"Myy", ROP-Pentu


Voron laahustamista kehässä!

16.5. Riihimäki
Vinku ROP, RYP-3
Voro PEK-1
"Myy", ROP-Pentu

=D
No nyt on hjyvä fiilis!

Nyt ihmetellään ja huilataan näyttelyiden osalta pari viikkoa. Ensi viikonloppuna olisi tiedossa Vaakun maastokisat, kauden aloitus, ja suoraan Derbyyn! =) Toivotaan, että kaverissa on potkua tallella!

Seuraava näyttely, on Joensuu, jonne suunnataan Merin ja Myyn kanssa. Siellä aloitetaankin jo isojen miesten luokat! ;) Joten, kyllä kait sieltä nyt joku serti pitäisi irrota tällä kokoonpanolla?? ;D

Suunnittelu asteella oli myös reissu Portugaliin käymään. Tällä näkymin mukana sieltä ollisi tulossa Suomeen 2 pientä karkeakarvaista poikaa ja 1 sileäkarvainen pieni tytteli. Näistä annan mielelläni lisää infoja, jos podengo nuorukainen kiinnostaa! =)
Näiden nuorukaisten suhteen minulla ei ole muuta osuutta, kuin koittaa löytää niille luotettavat kodit ja tarjota kyyti Suomeen. =) Pitää auttaa ystävää mäessä ;)

 
09.05.2010

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...? Aidan paikkaa tuijottelimme tänään, ja suunnitteluista huolimatta, mitään ei tullut vielä? Huijausta? ;)

Salossa on tänään ollut pari äiteenpäivä juhlijaa, ja ei laisinkaan huonosti,
Tarmo  oli ROP ja Minni PN 2 ja va-sert. =) Lisäksi "Pipsa" Encautom's Mistake In This Case oli ROP-pentu =) Tuomari Maija Mäkinen.

Eilen myös ihan ihka ensimmäiset kasvattini täytti 5 vuotta! Onnea!!
Mukavia uutisia nekin, että Viivin sulhanen Vito, oli läpäissyt luonne testin tänään! =) Pisteitä +141. Hyvä Vito! =)

Mukavaa äitienpäivää, kaikille äiteille! =)


 
28.04.2010

Hetki vain edellisetä, ja taas on miljoonasti asiaa :) Voisi taas jaksaa alkaa tuota blogia päivittämään, mutta laitetaan nyt tänne, kun täältä sen "virallisen" tiedon tarvii löytää.

Naisia on ollut tupa täynnä. Dori & Viivi aloitti juoksun ja kummatkin astutettiin. Dorin sulhasena on Tarmo  ja Viiville tuli pienoisia muutoksia. Lisää löytyy täältä!

Kovasti toivotaan pieniä viipottimia ja podengoja. Mikäli jotakin tulee, syntyvät pennut sitten juhannus viikolla =) Kiitos paljon Minnalle, joka jaksoi avustaa "Happy place"- operaatiossa ;)
Uusia kuvia en kaikesta yrityksestä huolimatta saanut Viivistä, joten kamala nökötyskuva jatkaa olemistaan Viivin sivuilla ;)


Terveystuloksiakin on tullut;
Nefi Silmät OK, polvet 0/0, sydän OK. =)
Viivi Silmät OK

Näyttelyssä kävijöitä;
Vaasa INT,
Paavo ROP, SERT, RYP-4!!
Vinku ROP-pentu,Vaakku EH1.

Lahti INT
Terho PU1, SERT, VSP!
Tarmo PU2, CACIB
Minni EH...?!


Ja sitten ei muuta kuin railakasta WAPPUA! =D
 
11.04.2010

Minni poksautti taas kuoharia, matkalla Eestissä ROP, JUN ROP, EE JCH, BALT JCH, ja RYP-4!!! Jihaa! Go miniMinni!! ;) Minni kävi voittonsa kunniaksi pörisemässä koko laumalle innokkaita onnittelijoita! Tuomarina Kirsti Louhi.

Dori aloitti sitten juoksunsa. Nyt on myssy kuumana mietinnästä, astutetaanko Dori vai ei. Tod.näk. kyllä... Tiedossa olisi ehta kesäpentue =) Eli tässä voisi olla sitten se kymppi pentue ;)

Mieletön viikonloppu on takana. Linnunlaulua ja aurinkoa! Kyllä se kesä sieltä änkeää, ja hyvällä vauhdilla tuleekin! Koiranpojat saivat aamulla kunnon raparallia, kun löydettiin hyvää lenkkiseutua. Kynnöspellossa täysiä kaahanneet koirat olivat A) likaisia B) tosi likaisia, selkään asti ja C) väsyneitä ;) eli siis kaikkia noita, yhteensä.
Näillä jatketaan!

 
06.04.2010

VARES JUHLII 3 VUOTIS SYNTTÄREITÄÄN!
Aloitetaan pikku Vaakun synttäreillä! pojat ovat juhlineet railakkaasti ulkoilun ja herkkujen merkeissä. Lenkillä intoontuivat uimaan ja hyppimään vasta auenneen joen penkalla! Olipas varmaan kylmää, mutta hauskaa oli!! Kotona lämmin suihku ja peiton alle, ettei tule vilu. Voro jäi pihalle kuivumaan... ;)

Vinkun eka näyttely oli 28.3, Helsingin kaapelitehtaalla. Kasvattaja hihkui innosta, kun tiesi, ettemme olleet harjoitelleet juuri laisinkaan. Tai, noh, olihan Vinkulla ollut kerran näyttely talutin kaulassaan, ja kerran on kokeiltu juoksemista pihalla... ;) Mutta, Vinkupa osoittautui upeaksi luonnonlahjakkuudeksi! Se käyttäytyi niin mallikelpoisesti, että jo siitä hyvästä olisi pitänyt saada sänkyhoitoa ja silavaa :)

Mitä mahtavimmat tulokset;


Kuva Pasi Apajalahti, Eukanuba Pentutapahtuma

Vinku ROP, RYP-1, BIS 3!!
Vespa ROP!
Encautom's made to Love, PN1, VSP!

Ihan huikeeta! ;D

Eikä menestyksen maku siihen loppunut;
Minni vieraili Liettuassa ja Latviassa, kummastakin pottiin jäi juniori muotovaliot arvot ja juniori voittaja tittelit!! :) Minni myös hienosti Tampereen maaliskuun näyttelyssä PN 2, CACIB ja va-sert!

Terho Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä ROP, SERTI!!

Pikku "Nokia", Encautom´s Made in Finland, on ollut Ruotsissa kahdesti pentunäyttelyssä, tuloksena VSP- pentu ja ROP- pentu! =)

Terveystuloksiakin on saatu;
Vareksella silmät terveet ja sydän kuulosti oikeinkin hyvältä.
Rusinalle samat tulokset. Rusinaa on myös tarkoitus käyttää vielä kerran jalostukseen. Kiitos siitä kuuluu yhteistyökykyisille omistajille. Sulhanenkin löytyi, Mr. "Vito". Kiitos Minnalle mahdollisuudesta käyttää näitä hienoja poikia! =)

Pentulaatikkoon tuli myös hieman muutoksia. Bellalle ei pentuja. Nyt odottelemme, jaksaako Dori venyä juoksun aloituksen kanssa, ja jos jaksaa, niin Dori astutetaan kesällä.

Vuoden podengo kilpailussa sijoittui;
Tarmo, 4 sija.
Minni sijalla 11, ja vuoden pentu kilpailun nro 2.
Paavo vuoden pentu kisassa nro 5.
Nefi vuoden pentu kisassa nro 9.

Lisäksi Tarmo on HVK.n vuoden näyttely podengo... Eli ihan jeeeeess :D

Ja mitähän muuta... Päässä raksuttaa, vaan ulos ei tule enempiä. ;)

 
18.02.2010

Tervetuloa takaisin!!

Niin se vain meni 5kk maan-nielemänä. Ensin muutto mökille, 3 kk mökkielämää, sitten muutto uuteen taloon, remonttia ja laajakaistan etsimistä maalle! Tänään se vihdoin tapahtui. Soneran setä tepasteli - "piip piip piip piip, Laajakaistaa pukkaa!!" ja kytki meille laajakaistan =) Nyt pääsee nettiin taas niin että fleda hulmuaa!

Paljon on tapahtunut 5 kk aikana.
Huuhkajan hyökkäyksistä, supikoira jahtiin. Rikkoontuneita muutto tavaroita, koira juttuja, remonttia, sairastumisia ja sydämen tykytyksiä, alamäkiä ja ylämäkiä... Tuntuu, että ennen kuin nyt saan vihdoin siivottua asunnon normaaliksi remontin ja muuton jäljiltä, kaikki asiat on mennyt mahdollisimman hankalasti. Netti ei toimi, vesiosuuskunta ryppyää, Elisa kekkuilee ja rahastaa jne.
Eikä päivääkään ole mennyt, ettenkö olisi edesmennyttä Ralle koiraamme muistanut. Joskus se on voimakkaampaa, joskus rauhallisempaa. Pääsääntöisesti aina kun asiaa muistelen, tulee pahamieli ja valtava ikävä. Todella omituistahan asiasta tekee sen, että vakaasti uskon siihen, että Ralle lähtiessään antoi jotain, vielä pentulaatikossa sokeana vaeltavalle Vinkulle. Vinku omaa mielettömästi ja pelottavan paljon Rallen piirteitä ja tapoja... Tiedä noista, henkimaailman juttuja...

Vaan, onhan sitä tapahtunut jotakin kivaa. Kotiimme on tullut kaksi uutta pentua. Vinku, s.27.08.2009, ja Voro s. 07.11.2009. Ikäero ei siis ole juurikaan mitään, mutta erona se että Vinku on sisällä ja Voro elelee pihalla. Voro käy vain sisällä sulamassa ja syömässä. ;) Melkoista kyytiä pojat kasvaa. Vinku painaa, nyt kohta 6kk ikäisenä 26kg ja Voro, 3kk ikäisenä 28kg... =) Reippaita poikia kasvamassa =) Ja omasta mielestäni valinnat pentujen suhteen näyttää tällä hetkellä hyvin lupaavalta. Odotetaan ja katsotaan, mitä kaksikosta kasvaa...

7- pentusetkin lähtivät uusiin koteihin. 8 ja 9 pennut samoin. Heistä viimeinen, Aapeli poika, lähtee uuteen kotiin ensi kuun alussa. Matka on pitkä, aina Texasiin asti. 7- pennuissa olikin ihan ihka ensimmäinen vienti koirani. "Nokia" lähti Ruotsiin. Olinhan myös aiemmin ajatellut, etten vie pentujani rajojen ulkopuolelle, vaan näin se mieli muuttuu. Noh, perusajatus on kuitenkin se, että en laita pentujani rahtiin kulkemaan, vaan jokainen pentu lähtee ihmisen kanssa. Nokia tultiin noutamana Ruotsista, ja Aapelin matka taittuu saattajan mukana. Kiitos Kati, joka lähteekin Aapelia viemään maailmalle.
8 ja 9 pentue on periaatteessa sama. Tässähän kävi vahinko astuminen, joten pentue jakautui niin että 1 narttu pentu (9-pentue) on oikean isän ja kolme pentua (1 narttu ja 2 urosta) on tämän vahinko isän. Pentueelle ja vanhemmille tehtiin DNA testi, jolla tämä selvitettiin. Mutta, kennelliitto merkitsee tästä nartulle 2 pentuetta.

Liettuasta mukaan tarttui myös syksyllä pikkuinen whippet tyttönen, Vespa.

Täyden kympin pentue on laitettu alulle, ja odotamme nyt, mitä sieltä tulee vai tuleeko mitään... =)

Kovasti on kesälle suunnitelmia näyttelyiden suhteen. Piipahdetaan Eestissä, ja tod.näk. Valkovenäjällä. Syksylle tiedossa Slovenia EURW-10. Karavaani kulkee, renkaat punaisena. Onhan nyt 2 koiraa, jota käyttää =)
Maastojuoksukalenteri on vaiheessa, joten sen suhteen en tiedä, minne mennään vai mennäänkö...

Mamma odottelee myös intona lomailu reissua Intiaan. hmm.... +30´c  ja valkoista hiekkaa!!
No joo, tästähän tämä taas lähtee! Tervetuloa takaisin, vaikka aktiivit täällä on käynytkin... ;)

 
20.09.2009

Kotisivut hiljenee muuttoprojektin ajaksi!
Tämä perhe on siis muuttamassa. Tuota pikaa nyhtään töpselit irti seinästä, ja seuraavan kerran näitä sivuja päivitetään, kun uusi asunto on löytynyt ja kone taas seinässä. blogi ja pentu blogi jatkavat toimintaansa, ja sinne laittelenkin sitten uusimmat jutut. Käy poikkeamassa siellä. Sähköposti toimii, ja puhelin, ja osoite on väliaikaisesti Mukkulanktie 136, 16230 Artjärvi KK. Tervetuloa maalle poikkeamaan! ;)

Äkkiä kerkesin vielä laittamaan sivut 7 littereille, ja uudelle tuonnille, Terholle!
Sakkiamme tulee myös vahvistamaan pikkuinen Greyhoundin pentu, Vinku! Vinku tulee lokakuun puolivälissä, ja Blogiin laittelen sitten kuvia.

Mukavaa syksyä, ja ehkäpä talveakin!
 
04.09.2009

Raskain mielin, laskimme Ralle koiramme maan lepoon.
 
31.08.2009

Totean TAAS; MIKÄ VIIKONLOPPU!

Podengojen Open Show, tuomarina Gabriela Veiga, Portugalista.


Tarmo BIS- podengo. Kuva J.Puisto

Tarmo PU 1, ROP, BIS!!
Bella PN 1, VSP!!
Minni PN 2!!
Tarmo ja Minni BIS pari!!


Tarmo ja Bella. Kuva P.Hynynen

Kesäpäivillä myös eläin lääkäri teki polvi ja sydän tutkimuksia.
Bella Polvet, 0/1, sydän OK.
Inez Polvet 2/2
Figo Polvet 0/0
Viivi Polvet 0/0 ja sydän OK
Ralle Polvet 0/0
Nilla Polvet 0/1 ja sydän OK

Olikohan vielä muita...? ;)
Terveystutkimuksen vuoksi, Inez poistuu jalostuskäytöstä. Inezin edellisistä pennuista on tutkittu 2/3 pentua, ja kummallakin 0/0

Mukavat iltamat, tosin, hyvin väsyneet sellaiset, tuli myös vietettyä. Kiitos vain hulvattomalle seuralle! Kivaa oli!
 
Honeyn pentuja odotellessa....
 
19.08.2009

Maailmaan putkahti pikkuisia podengon pentuja! Lisää pentulååtasta.
 
16.08.2009

Podengojen erikoisnäyttely, Mustiala 15.8.09

Mustialassa viikonloppuna pidettiin siis podengojen erikoisnäyttely. Paikalla 27 pientä sileäkarvaista veijaria. Tarmo nykäsi, ja yllätti koko sakin, ja oli PU 1 ja ROP!! En kyllä olisi tuollaisesta porukasta odottanut ukonpatukan menestystä, mutta sieltä se tuli! Eikä siinä vielä kaikki! Podengoja yhteensä siis kaikkia rotumuunnoksia 89 kpl, joista kaikkien rotumuunnoksien parhaat kilpailevat keskenään, BIS podengo tällä kertaa oli TARMO!! =D Miten upeaa! Ja vielä sijoittui ryhmässä kolmanneksi vinttikoiraliiton ryhmissä!! Saako nyt huutaa?? =D


Tarmo, Kuvat Tiia TamminenPottia tietysti suurentaa myös pikku Paavon menestys! Paavo oli ROP- pentu ja BIS 4 SVKL:län näyttelyssä!


Paavo, kuva Tiia Tamminen

Muita tuloksia oli;
Bella ERI 1, PN 2, VA-SERT!
Minni ERI 2

Nefi EH 3
Poju EH 1

 
04.08.2009

Taas se aika vaan vyöryy eteen päin. Koitan oikeasti, todella oikeasti, päivittää sivuja ahkerammin, mutta kesä se vaan vie mennessään, ja on mukavampi kulkea ilta koirien kanssa pitkin mantuja, kun istua tässä koneella nököttämässä... Noh, nyt tähän tulin, huomisten uutisten toivossa jännittämään, ja kertoilen teille muutamia juttuja;

Tarmo on nyt SUOMEN MUOTOVALIO!!! JEE! Viimoinen serti tuli ROP:in kanssa, 26.7, Helsingistä, Pekka Teiniltä. Äärettömän kannustavien sanojen ja arvostelun kanssa!! Samaan syssyyn, Minni oli ensimmäisessä virallisessa luokassa, ja tempasi heti ohi vanhempien narttujen, ja oli VSP ja sai ensimmäisen SERTIN! Hyvä Minni!!! Saan olla oikeasti ylpeä pikku Minnistä, sisaruksineen. Melkoinen pentue tulossa varmasti näistä!

Vares kävi myös maastokisoissa Tampereella. Tuloksena tiukka toinen sija, SA ja VARA CACIL!! Vain 5 pistettä ykkös pallista! AE jälkeen Vares olikin reilussa johdossa, mutta finaalissa tuli nukkumatti ja heitti unihiekkaa silmille... =( Noh, Seuraavalla kerralla sitten, Mustialassa!

Innoikkaina odottelemmekin nyt sitten tämän kuun 2 tärkeää tapahtumaa. Podengojen erikoisnäyttelyä 15.8 mustialassa, jossa kaikkia rotumuunnoksia 88 kpl!!!! WAU, mikä määrä! Ja podengojen open show 29.8, jossa kaikkia rotumuunnoksia yli 60!! On se, hurjaa touhua, kun hetki sitten oli erkkarissa 13 sileetä pientä, ja se OLI todella kova kilpailu!

Nyt jään odottelemaan niitä huomisia tuloksia, ja niitä hieman myöhempänä olevia uutisia, mutta raportoin niistä lisää, kunhan taas tässä koneella istuskelen... ;)

 
25.07.2009

Dori kävi ultrassa, ja ultrassa näkyi ainakin 3 pentua. Nyt sitten odottelemme loppuun asti, mitä mahtaa tulla.

Kävimme näytillä myös, vaihteeksi, ja
Varekselle Kemistä ROP! =) Ja Oulun KV.sta PU 3. Toiseen näyttelyyn Oulussa emme osallistuneet, sillä Vares ontui jo lauantaina jalkaansa, joten, haettiin rahat pois! Viiville väri suora samaiselta reissulta H, EH 4 ja ERI. Ota nyt sitten selvää... Tosin, mielestäni tuo H tuli täysin aiheetta. Mutta otettaneen se riski, kun vie auringon polttamalle, ja krapulaiselle henkilölle koiransa arvosteltavaksi...

Minni on käynyt niiiiiiin monessa näytelmässä, ja joka paikasta on tullut hirmuisesti ROPpeja ja RYPpejä, etten enää muista kaikkia! Paljon tulosta kaverille kuitenkin!! Ja kaikissa on siis ollut ROP ja sijoittuipas ryhmässäkin =) Onnea Minnille, ja suuuuur kiitos Kirsille, Minnin handlauksesta!

huomenna, 26pv onkin sitten suurajot podengoilla, kun menemme Helsingin näyttelyyn. Täältä ilmoitettuna 5 koiraa, joten toivottavasti jonkun värisiä nauhoja tulisi. Valko-siniset tietty olis jees ;)


 
02.07.2009

Jos asiat menevät aina päällekkäin, niin suunnitelluissa koira asioissa ne menevät ainakin!! Pentusuunnitelmat meni uusiksi, kun pääsy uroksen luo olisi ollut tuhottoman kallis, ja ennen kaikkea melkein mahdoton, ellei olisi halunnut "sairastua" ja lintsata töistä. Päivän astutus keikalle sain aikaa, mutta se tuntui lyhyeltä ajalta lentää monen sadan km. päähän astuttamaan koiraa. Ensimmäisenä mietitytti, jos narttu muuttaakin juoksunsa kulkuaan, hermostuessaan lentomatkasta...? No joo, meni siis pentu suunnitelmat uusiksi, ja niitä voi tutkailla pentulååtasta. Tuota hienoa urosta en kuitenkaan jätä käyttämättä, vaan aikeissa oli lentää uroksen luo Bella koiran kanssa, ensi keväänä...
Asialliset tiedustelut, toivottavasti tulevista pennuista, on tervetulleita.

Nyt jatkamme hikoilua, ja koirien treenausta!
Vareksella koittaa pian ensimmäiset maastojuoksu kilpailut =) Eikä helle estä meitä nyt treenaamasta! Ja Vaakullahan virtaa riittää!! =D
 
24.06.2009

No jaa, taitaa tulla ihan tavaksi tämä kuukauden väli päivityksessä... Eiköhän aikaa piisaa myöhemmin, jos pentulaatikkoon putkahtaa jotakin... ;)

Taas on tapahtumaa ollut, aloittakaamme tuoreimmasta;

Rovaniemi INT 21.6.
Honey SERT, CACIB, VSP!! Minni VSP-pentu ja Bono ROP- pentu! Viivi ERI 3.
Vares SERT, CACIB, ROP, RYP-3 ja uusi FI MVA!!!

Pentutreffeillä olimme 31.5. Mukaan oli päässyt liuta kasvatteja, ja tuloksiakin oikein hyvästi!
Podengot;
Minni PEK 2, KP, Nefi PEK 1, KP, PN 2. Nita PEK 1, PN1, KP, VSP-pentu. Fani PEK 2, KP. Poju poikakin piipahti paikalla, mutta ei osallistunut näyttelyyn.


ROP ja VSP Pennut

Whippetit;
Kamu PEK 1, KP, VSP-pentu. Riku PEK 2. Toores, PEK 3.

Ralle kävi taas upottamassa sievoisen summan rahaa eläinlääkäriin, ja jalka ON sökö. Ei pääse mihinkään. Ralle voijatkossa ulkoilla ja liikkua normaalisti, mutta kilpailut ja muun rankan rasituksen saa unohtaa... =(
Kurjaa sinänsä, että Rallen ura alkoi jo ihan mukavasti.
Nyt sitten odottelemme, josko meille syntyisi uusi karvainen perheenjäsen...

Eiköhän tässä taas ollutkin... =)

 
18.05.2009

Kuukausi on hurissut tässä ihan ohi, vaikka onkin ollut miljoonasti hommaa. Tai ainakin niin paljon, etten tänne ole kerinnyt laittamaan mitään.
Tässä nyt taas tiivistettynä;

Vaasa INT,
Honey ja Viivi EH.t.
Vares ERI 2, PU2, Vara sert ja vara Cacib. Valioituminen siirtyi sitten eteen päin, kun ei noilla vara jutuilla niin mitään tehdä... ;)

Samaan aikaan Lahti INT,
Tarmolle CACIB, SERT, ROP! Bella PN2, VA-SERT! =D

Wappuna olimme itse reissussa, mutta menijöitä piisasi koto-suomessa,
Hollola, ryhmänäyttelyssä, Honey  EH1

Ja pentunäyttely Hollolassa samoin, Minni ROP-pentu ja Nefi PEK 2.

Menneenä viikonloppuna sitten Tampereella, pentunäyttelyssä, Minni ROP-pentu ja sijoittui upeasti RYP-4 vielä!
Haminan näyttelyssä kävivät Tarmo, SERT, PU1, ROP! ja Honey EH1...

Kuukauden aikana, on myös Ralle todettu "terveeksi". Hänellä siis lihas repeytynyt takajalasta, jolle ei voi tehdä mitään. On siis lopun elämäänsä rikki. Juoksukilpailuja ei kuitenkaan tarvitse kokonaan unohtaa, mutta ne vähenevät olennaisesti. Käymme ottamassa vielä erikoislääkärin lausunnon tähän.
Vares taas puolestansa loukkaantui myös juuri, ennen ensimmäisiä juoksukisojaan. =( kymmenkunta tikkiä etujalkaan, kun jalasta repeytyi reilu reikä, pupujahdissa... Noh, nyt koitamme saada jalkaa paranneltua, ja seuraavat kisat sitten heinäkuulle, ja seuraava näyttely nyt ilmeisesti Rovaniemen jussi näytelmät...

Kettuunnuksissani nyt sitten tein uutta pentuvarausta. Tarviihan sitä olla harrastekoira. Tosin, se on sitten loppukesän/syksyn juttuja...

Pikku poika Paavo on kasvanut hienosti ja näyttää oikein lupaavalta =)
Paavoa lähdemme taas pian moikkaamaan.
Myös Minni, on kasvanut hienoksi nuoreksi podengon aluksi. Innokkaasti odotan, että tapaan myös pentueen muut koirat. Olen kyllä kovasti tyytyväinen tässä vaiheessa tähän pentueeseen. =)

Eiköhän tässä ollut taas löpinää...
Mukavaa kesän alkua! Maggarat esiin ;)

 
14.04.2009

Hirmuisesti on taas ollut ohjelmaa, tässä alkua!

* Ruotsissa Tarmolle CACIB ja VSP ja Honey PN2 ja VA-CACIB. Viivi luokka 4 ja
Vares luokka 2.

* Pikku poika Paavo saapui maailmaamme! =D

* Minni ja Nita olivat käyneet ensimmäisessä pentunäyttelyssään 4.4, messukeskuksessa, ja tuloksena Minni ROP- pentu ja Nita PN2 ja KP. Tuomarina Jarmo Vuorinen. Hyvä, hyvä!

* Rallen selässä todennäköisesti välilevytyrä, joten, morjens vaan kilpauralle...

* Reissussa on oltu, ja mennään taas kohta... Vaasa ja Lahti nyt alkuun.

* Mammalla aukesi oma myymälä, jossa hyllyssä kaikkea kivaa koirille, ja vähän kissoillekkin. Pitää olla puuhaa, jottei vaan tuu tylsää...


No niin, tässähän näitä olikin! ;)
 
23.03.2009

Viikonlopun tuloksia Latviasta,
Bella ROP, LV JCH, LV W-09!! Ja kaikkea muuta kivaa! Go Bellukka! Kiitos Merjalle Bellan kuskaamisesta! =D

Ja huomatkaahan kaikki kasvatin omistajat ja muutkin podengo hörhöt, podengojen kesäpäivät! ja kesäpäivillä oleva podengojen Open Show!
Kaikki mukaan! Ja toivon omilta kasvateiltani runsasta osallistumista ;) Ja annan kyllä apuja, jos on ongelmia ilmoittautumisen kanssa!
 
15.03.2009

Lomat on pidetty, ja loman lopuksi kävimme vielä Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuloksia ihan mukavasti;

Honey ERI 2 PN 4, VA-CACIB
Tarmo ERI 1, PU 2, VARA- SERT, VARA- CACIB

Nilla ERI 1, PN3, SERT!!! WAU!!

Vares ERI 2, PU 3

Liettuassa 2x INT näyttely,
Bella 2x ROP, 2x ROP-jun, LTU JCH, LTU JW-09!! Lauantaina Bella noukittiin vielä mukaan BIS-juniori kehässä 16 parhaan joukkoon. Osallistujia oli kuitenkin n. 150!!

Eli kaikin puolin oikein hyvä viikonloppu! =D

 
01.03.2009

No niin, tämän vuoden näyttelyt on korkattu. Ja ihan ok tuloksin.
Olimme Kaarinassa ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina Nenne Runsten. Hyvin asialinjalla tarkka tuomari, joten olimme hyvinkin tyytyväisiä.
Vares PU 3 ja VA-SERT, Viivi ERI 3 ja Nilla EH.

Tampereella sitten uusi koitos. =)

 
24.02.2009

Talo hiljeni, ja loputkin pentuset lähtivät maailmalle! Outoa on... =/

Ensi viikonloppuna palaamme itse asiaan, ja korkkaamme näyttelyvuoden avatuksi. Kaarinan ryhmänäyttely kutsuu. Mukaan
Vares, Viivi ja Nilla. Katsotaan, kuinka tyyppien käy =) Sittenhän jo tässä alkaakin ihan tasaisesti noita näyttelyitä tulemaan. Pääsiäisenä matkaamme Ruotsiin isommalla porukalla. Siitähän se sitten jatkuukin. Kesä on täynnä näyttelyitä, ja koitammekin kiertää kaikki mahdolliset! =)

Mukavaa laskiaistiistaita! =)

 
14.02.2009

Oikein mukavaa Ystävänpäivää, ja varsinkin niille ystäville =D
Tänään lähtikin ensimmäisenä Toores pentunen uuteen kotiin. Koitan rakennella pennuille omat sivut, mutta valitettavaa, niin aika käy välillä vähiin. Jollei halua sitä hetken huilausta koneella istua, niin jääpä tekemättä.

Pentujen kuvia on laiteltu heidän omalle sivulleen, ja pentu
blogiin
 
24.01.2009

Talvi tuli... Ja kait se kohta meneekin... Mukavaa ulkoilua koirien kanssa, Vares on ainakin ihan intona! =) Pikku pennuista on oteltu lisää kuvia, ja samoin muutamasta podengo vauvelista. Niitä löytyy Minnin ja Marskin omilta sivuilta ja pentu blogista
 
12.01.2009

Pentuset kasvavat hurjaa kyytiä. =) Vihdoin saimme hieman kuviakin tyypeistä. Niitä löydät pentu blogista

Huomenna, pennut täyttävät jo kolme viikkoa!
 
05.01.2009

Loppiainen... Huomenna, on siis virallisesti joulu ohi. Olihan sitä jo reilu aika odotettukin, ja nyt se on sitten paketissa. Meillä on haisteltu vain vauvojen tuhinoita, ja koitettu pitää asunto lämpimänä. Vanhan talon kaikki reiät falskaa... Onneksi pennuilla on hieman turkkia päällään =) Ja mamma mukana lämmittämässä.
Pennut kasvavat hurjaa kyytiä. Nyt tutkiskelemme tarkoin, joko kohta silmät aukenee!
Pennuilla huomenna 2vk synttärit. Toivottavasti Rusina mamma ei keksi mitään syötävää huomiseksi.
Pennuista vielä yksi poika vailla omaa kotiaan, monen peruutuksen vuoksi...

 
29.12.2008

Joulun parhain osa on mennyt, ja meidän family on kertakaikkiaan VAIN levännyt ja huilannut. En siis ole vastannut sähköposteihin, ehkä liioin puhelimeenkaan, joten, kaikki te, jotka odottelette vastausta, se tulee ihan pian ;D

Saimme eilen otettua vasta ensimmäiset kuvat pikku nyyteistä. Tyypit saivat heti kyllä jo nimetkin, elikkäs tuttavallisemmin Stara, Juttu, Tonttu ja Lahja. =) Nuo pienet nyytit, kasvavat hirmuista kyytiä. Ja kun käsi on tottunut noihin pikkuisiin podengoihin, tuntuvat nuo pikku hippetit valtavilta. Huomenna täyttävät jo 1 viikon!

Ensimmäisiä kuvia löydät täältä!


Toivotamme kaikille oikein juhlavaa uuden vuoden viettoa!
 
23.12.2008

Joululahjat on avattu, etukäteen!

Näin kävi, Rusina päätti olla mukana joulupöydässä, ilman mahaa, ja synnytteli hyvissä ajoin ennakkoon 1 tytön ja 3 poikaa! =D Pieni sählishän tästä tuli, sillä olimme valmistautuneet ottamaan vauvoja vastaan 27.pv... Ikävää on se, että viimeinen, viides pentu, syntyi kuolleena. =(
Muuten mami ja 4 pentua voivat oikein loistavasti ;D
Ja jos joku ei arvaa, on täällä melkoinen joulusählis muutenkin, joten kuvaa saatte odottaa hetken pikku tontuista!

 
19.12.2008


Ohhoh, onpas käynyt kurjasti, minulla alkoi 2½ viikon "loma"!! Mikäpäs tässä ollessa, pentuja syli täynnä =)

Kävimme eläinlääkäri käynnin, terveystutkimuksia läjä tuli teetettyä.
Vares ja Rusina, polvet 0/0, myös Varesken lonkat ja kyynärät tutkittiin, eikä mitään kummoista. Sittenhän selviää, kun takasin kennelliitosta tulevat. Jäämme odottamaan... Pennut voivat hyvin. Alkaa pian lähtemään tyypit omiin koteihin.

Pennuista uusia kuvia omalla sivulla täältä!

Rusinasta nippastiin myös eka kuva pentujen kanssa. 4 pentua näkyi massussa. Pentujen virallinen "the day" on 27.12. Eli eipäs ole enää kauaa. Onneksi ne on muutaman viikon sitten ihan rauhassa. Ennen kuin alkaa hulina ;D
 


Nyt on aika hieman rauhoittua, ja viettää paksua joulua!
Koko tiimimme toivottaa oikein mukavaa joulun aikaa, ja menestystä ensi vuoteen!


 

09.12.2008

Onpas aikaa sitten viime kerran... Joulukalenteristakin on jo monta luukkua auki. Pennut ovat kasvaneet huminalla, ja samoin niiden hoitaminen. Istunkin siis mieluummin niitä viihdyttämässä, ja hoitamassa, kuin tässä koneella, joten hieman on jäänyt vaiheeseen päivittelyt. 4- littereistä otettiin muutama kuva, löytyy täältä!. Ja 5- littereidenkin ekat potretit, löydät täältä!

Kuten kaikki, "alalla" olijat, tiedätte, ettei pentujen kuvaaminen ole aina helppoa. Jotkut seisovat heti, mutta kuvaaja ei taas pääse mukaan, ja seuraavassa hetkessä tilanne on jo ohi, ja pentu istuu... Mutta, toivotaan, että noista nyt jotain iloa on. Kuvaus rekvisiittana käytimme nakkia, joka näytti lähinnä hai-parven repimältä. Nakki siksi, että siinä on hyvä turva vara sormiin ;D Nakki maistui, ja sormet selvisi ilman reikiä. Monessa kuvassa onkin uteliaita neniä, nakin hajuja haistamassa!

Mukavaa joulun odotusta!

 
27.11.2008

4- litterit olivat tänään ensimmäistä kertaa potretti kuvissa ;) Kuvat löytyy pentujen omalta sivulta, täältä!

Pennut ovat kasvaneet kivasti, ja kehitystä tulee koko ajan! 5- litterit maistelivat tänään ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa, ja kelpasi kyllä! Nam! Hieman arkaillen  ovat vain pentulåådassa, vaikka portti on auki, ja tilaa hihhuloida. Noh, ehkäpä nyt tämän kiinteän ruuan myötä tyypit alkavat enemmän tottua "ulkoiluun" =)
 
24.11.2008

Tasan kuukausi, ja on Jouluaatto!
Tänään meille varmistui, että saamme paljon pieniä paketteja jouluna, sillä
Rusina kävi ultrassa, ja pikku tonttuja näkyi, monta! =D Lisää yhdistelmästä löytyy pentunurkkauksessa.
 
23.11.2008

Vuoden viimeinen näyttely, osallistumisien puolelta siis, Jyväskylä... Melkoisen mukava reissu, vaikkakin kotimatka oli hieman "kaaosta", rimpuilevan takapenkkiläisen kanssa, ja "pikku" lumisateen takia. Radio Novan juontajaa siteeraten "pyräkkä". Lienee, mitä tarkoittaa...? Ilmeisesti, kun lumi sataa ylöspäin...?

No joo, tuloksiin:

Vares ERI 1, PU 3, SERT, CACIB (tai siis vara cacib, joka herralle vahvistetaan)

Popot,
Honey ERI 2 PN 3, VA-SERT
Tofu ERI 2, PU 4
Tarmo EH2
Bella ERI 2

Whippetit,
Nilla EH 4
Viivi EH

 
06.11.2008

Emman pennut syntyivät =D Käy kurkkaamassa pentu blogista ja pentujen omilta sivuilta täältä! Kaikki sujui mallikkaasti ja emo ja pennut voivat hyvin! =)
 
05.11.2008

Tarmo kävi tutkimuksissa, ja kaikista tuli terveen paperit. Lonkat A/A, Kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. =)
 
19.10.2008

Donna sai tänään 3 ihanaa pikkuista pentua. 1 poika, ja 2 narttua. Lisää näet pentujen omasta blogista ja pentujen omalta sivulta, täältä!
 
13.10.2008

Donna kasvattelee mahaansa... =D Röntgenissä näkyi  ne jo ultrassa paljastuneet, 3 pentua.
Duunasin pentuja varten oman blogin, jotta saan heti tuoreeltaan mm. kuvia sinne =)
Kurkkaa täältä!

 
09.10.2008

No niin, rankempaa rankempi ja uuvuttava reissu Unkarissa on käyty. Ja voin kertoa että hyviä tuloksia, TODELLA surkea näyttely!

Tässä tuomiset:
Tarmo 2 x ROP, 3x SERT, CACIB, H MVA, EURW-08
Sordo 2 x JUN ROP, 3 x JUN SERT, H JMVA, EUR JW-08
Dori 2x SERT, VA-CACIB, H MVA
Bella 3 x ROP- pentu. Ja kaiken tämän lisäksi, Tarmo pääsi erkkarissa, BIS kilpailussa vielä 8 parhaan joukkoon! =D

Se, myös, miksi Tarmolla on esim. 3 sertiä ja 2 roppia, johtunee siitä, että apina- vahvistus puolasta oli ilmoittanut erkkarissa, että podengot ovat tässä, arvostelkaa. Joten myöhästyimme näyttelystä. Vaikka siis heidän piti odottaa. Mutta, kiitos sille Puolalaiselle, joka oli niin ystis, että koitti tehdä myös tämän saman toisessa erkkarissa! Sellaista se on, kun häviää ja alkaa ketuttaa, niin pitää koittaa huijata!
 
21.09.2008

Huomenna, se onkin jo syyspäiväntasaus. Voi hurja. Vastahan se oli kevät...? Kesä ei sitten koskaan alkanutkaan...
Keväällä varaamani reissu, Unkariin EURW-08 näyttelyyn, on ihan kulman takana, eli siis lähtöön enää 8pv! HÄH? Outoa... No juu, ensi viikonloppuna vielä ensin maastokilpailut Helsingissä, ja sitten, voikin alkaa jännittää! Voi, voi! Kyllä nyt on koko syksy sellaista hulinaa, ettei taida hitaammat kyydissä pysyä. Edes- takas menoa ja tuloa! Pysyy mieli virkeänä!

No juu... Mukavia uutisia, Donna kävi ultrassa, ja pentuja näkyi. Nyt toivotaan vain, että pennut saadaan tällä kertaa onnellisesti perille asti...! ;D Lisää pentunurkkauksessa.

 
14.09.2008

Tehoviikonloppu Bellalla. Porvoossa eilen, ROP- pentu ja samoin tänään, Rixussa pentunäyttelyssä ROP- pentu. =D Hyvä, hyvä! Bellan pentunäyttelyt Suomessa on nyt käyty.


Bella osaa pukeutua lämpimästi =) Kuvan nappasi Kirsi, vklopun pentunäyttelyssä!

Nyt jäämme odottelemaan, mitä näkyy ultrassa, ja Unkarin reissua! =D

 
07.09.2008

Joopa joo. Tulipas taas yhden työpäivän verran istuttua tuolla näyttelyssä. Vares aloitti päivän, ja oli hienosti PU 4 ja SERT! Go Vaakku etsivä! Sitten oli whippetit, joiden myötä pikku ketutus nousi "pintaan". Tuloksia oli kyllä hienosti, Viivi NUO ERI 4 ja Rusina sitten AVO EH 4.Lisäksi Vares oli Pihliksen kanssa junnuissa, ja sijoittui upeasti toiseksi! =D

Mukavaahan se on aina raahailla noita sijoituskoiria mukana, mutta nyt oli kyllä morjens lähellä. Viivi pimuli hieman venkuili remmissä, ja tuomarihan tästä tykkäsi. Sanoi, ja kirjoitti arvosteluunkin, että koiran tulee valmistautua näyttelyyn paremmin! No, minkäs teet. Kun ei esiinny, niin ei esiinny. Ja sitten Rusina, voi kirves vartta, kun piti keesi pystyssä poukkoilla kehässä, ja kaiken kivan lisäksi kusta lurauttaa arvostelun aikana. Kyllä meinas lähteä mopo käsistä... PRKL! Jos olisi ollut lapio, niin olisin kaivautunut kehästä pois... Ole siinä sitten... Ja kaikki tämä, itsestäni riippumattomista syistä. Kyllä nyt ne koirat treeniin! ;D Ja aloittaisi se Rusina sen juoksunsa, ettei tarvitsisi merkkailla koko ajan, varsinkaan kehään! No, jää nyt tuo hippettien vienti vähemmälle hetkeksi, niin kuin kaikki muukin. Unkarissa EURW-08 näyttelyssä poikkeamme podengo armeijan kanssa, ja lisäksi 2 muuta näyttelyä samassa paikassa. Sitten taitaa olla enää Jyväkylä, vielä tuntemattoman kokoonpanon kanssa. Ja sitten toivoa saattaa, että olisi pikku pentusia! =)

 
06.09.2008

Kartanon kuulumiset!

Helsingin näyttely, kartanolla, josta tuloksia myös =) Bella oli ROP-pentu, mielettömien kehujen kera ;D ja Tarmo hyvin VSP ja SERT! Honey sitten hieman jännitti, josta tuomarikin jaksoi huomauttaa...Tuloksena kuitenkin AVO ERI 1 ja PN 4!  Kivasti sujui päivä. Ja huomenna uudestaan. Tuloksia sitten lisää.

Dummy lähti naisiin Vaasaan Emman luo. Tänään astutettu ensimmäisen kerran, joten jäämme tätäkin jännäämään, että tuleekos pentusia... ;)

 
18.08.2008

Menestyksen makua!

Ohoh, olipas taas ihan jumprahuisinkiva viikonloppu! Perjantaina körryyttelimme Kouvolaan, jossa Tiina ja Nilla  + Iitu olivatkin odottelemassa jo. Mukanamme oli karavaanissa koko meidän porukka + Rusina ja naapurin Pihlis ja Flaami- koira. Iltasella juhlistimme synttäri-sankari Pihlistä kakuin ja kahvein! Lauantaina heräsimme sumuiseen keliin ja suunnistimme näyttelyyn. Vesisade alkoikin heti mukavasti vihmoa... =( Nilla ja Rusina sai aamun alkajaisiksi kummatkin ERI.n, mutta ei sijoitusta luokassa. Vares oli PU 3 ja va-sert. Ja päivän lopuksi Tarmo PU 2 ja va-sert myös. Mainittakoon myös että matkaseuralaisemme Pihlis, sijoittui junnu handlerissa viidenneksi ja Flaami oli ROP! =) Onnittelut vaan heillekkin!
Sateessa sitten suunnistimme auto huurussa ja ääriään myöten pakattuna Heinolaan. Hieman oli kosteaa kaikin puolin.

Heinolassa karavaaniimme oli liittynyt vielä muutama toveri, ja kyllähän se ilta siinä sujui. Tosin, leirintäalueen henkilökunta ei ollut kovin kohteliasta... =/

Heinolan näyttely sunnuntaina jatkui kosteissa merkeissä. Tosin, ei yhtään niiiiin kosteissa kuin Kouvolan! Vares aloitti päivän. Vaakku poimi itselleen SERTIN ja oli ROP! Jibii! Päivän päätteenksi sijoittui mokoma vielä ryhmässä toiseksi! =D Whippeteille EH.t ja Tarmo PU3. Flaami kaverikin oli hienosti ROP ja sijoittuipa tuokin ryhmässä kolmanneksi! Olipas hienoa! Taisi mennä aikasta putkeen!

Tästä jatkoimme Tiinan, Nillan, Iitun ja Tarmon kanssa Kuopioon pyörähtämään. Kävimme naisissa Tarmon kanssa, eli Donna astutettiin nyt, taas... Sormet ristissä nyt odottelemme, onnistuuko! =D

Nyt vihdoin, hyvin märkänä, kotona! =D Mukavaa alkavaa viikkoa!
 
10.08.2008

Dori ROP ja FIN MVA tänään Saarijärvellä! Hyvä, hyvä! =D
 
05.08.2008

Tässä vaan on nyt tottunut tuon blogin päivittämisen helppouteen, joten meinaa jäädä nämä kokonaan laittamatta.

Oltiin jo muutama viikko sitten Helsingissä, Tuomarinkartanolla pentunäyttelyssä, HVK.n erikoisnäyttelyssä ja SGY.n grey- erkkarissa.
Pentunäyttelyssä Sordo joutui jäämään haaverin takia pois, mutta Bella PEK 1, PN 1, KP, ROP- pentu.
HVK.n erkkarissa
Vares EH 2 ja Grey erkkarissa Vares hienosti VSP-nuori =D

Kävin myös livenä katsomassa rusinan sulhasta HVK.lla.
Justin poika näytti oikein miellyttävältä. Pieniä virheitä, mutta niitä on kaikissa. Justin oli myös hienosti ROP ensimmäisessä näyttelyssä Suomessa! Ja tuli siis näin ollen myös heti Suomen muotovalioksi! Hienoa, ja Onnittelut omistajille ja "vara" omistajalle ;)

Menneenä viikonloppuna olimme Kuopio 3 x KV näyttelyssä. Ja voi sitä mudan määrää. Mukana oli 
Vares ja Tarmo . Tuomisina 3 sertiä =)
Myös Nilla oli ja keräsi muutaman EH.n.

Niin, ja olinpas jo unohtanut siis, Pori KV.ssa heinäkuun lopulla Zara - tyttönen oli EH2, tuomarina U.Timonen. Zara on käynyt myös treenailemassa vieheen perässä, ja hyvin oli mennyt =) Tsemppiä harrastukseen Poriin! Ja kiitos ennakkoon vaunu- vakoilijoille! ;)

Nyt sitten huilitaan hetki, ja kohta jo suunnistetaan Kouvola- Heinola retkelle. =)

 
13.07.2008

Kävimme viemässä Dorin tänään kotiseudulle, samalla kun haimme hieman moottori vahvistusta meidän perheeseen. Dori-Kala olikin intoa piukassa, kun pääsi moikkaamaan kotijoukot! Otimme myös hieman uusia kuvia Emma naikkosesta. Tarkoitus on vielä siis koittaa kolmannen kerran, JOS Emma vaikka vahingossa tulisi kantavaksi. Uroksessa ei ainakaan nyt pitäisi olla mitään vikaa, sillä hänet käytettiin sperma testissä, ja laatu oli hyvää. Koitamme pitää peukut nyt pystyssä, koska muutoin Emma poistuu minun jalostus joukoistani. Olisi kuitenkin hyvin mielenkiintoista saada Emman ja Dummyn pentuja maailmaan. =)

Tämä tuleva syksy on toivottavasti ruuhkainen pentujen takia. Sijoitusnarttujen "käyttö aika" kun loppuu jossain vaiheessa koiran elämää, ja kun se jää tyhjäksi, ei uusinta astutuksia voi siis tehdä loputtomiin. Siksipä tälläisiä järjestelyjä tälle syksylle. On vaan päässyt pahasti pakkaantumaan nuo... Aina kun ei kaikki mene edes lähellekään suunnitelmien mukaan, ikävä kyllä. Tälläistä tämä on. Nämä kolme pentuetta on suunniteltu jo moneen kertaan, sillä Emman pennut PITI olla jo viime syksynä. Donnan pennut nyt keväällä ja Rusinan pennut vasta ensi keväänä. Noh, katsotaan, tuleeko mitään tälläkään kertaa...


Nilla oli käynyt näytillä Karjaalla, ja tuloksena PN 4 ja VA-SERT! Hyvä, hyvä! =)
 
12.07.2008

Tänään kävimme pyörähtämässä maastokisoissa Hyvinkäällä. Rallen suoritus ei ollut kaikista parhain. oikomaanhan mies lähti... =/ Pisteitä 199 ja pihalle! Dori olikin taas juoksu tuulella, ja pinkaisi reippaasti alkuerän ja finaalinkin! Pisteitä 495 ja SERTI! =
Doria lähdetään viemään huomenna kotiin. Mukavaa seuraa ollut pimuli ;)
Seuraavat maastot Emmalla Tampereella elokuun alussa, ja koko komppanialla sitten elokuun loppu puolella SMM-08 kilpailut Ylistarossa! Nyt ei muuta kuin tiukkaa treeniä =)

Rusinalle löytynyt myös sulhanen. Lisää pentunurkkauksessa.
 
08.07.2008

OHO!

Tässä taas ollaan, mahtavan menestyksen kanssa!
Ruotsista kotiin tuomisina 2 x JWW-08 titteliä! Ihan mieletöntä! =D Nämä tittelit siis siunaantui
Varekselle ja Tarmolle. Mieletön fiilis, varsinkin Vares, kun voitti ison joukon nuorukaisia! Tykkäsi tuomari ilmeisesti, ja varsinkin liikkeistä! Nyt tarvitsee vielä saada lupa julkaista kuva netissä, niin saa Vareksen "virallisen" JWW kuvan nettiin =) Tarmon kuva jäi ottamatta, sillä missasimme kuvauksen, kiitos myöhässä olleen ryhmä kehän!

Oli kyllä kaikin puolin hieno reissu! Kiitos vain matkaseuralaisille! Hyvät naurut saatiin moneen kertaan! =) Koppakuoriaisestakin...! Ja vaikkakin välillä oli "hieman" ahdasta tunnelmaa, niin hyvin meni! Terkkuja vaan "jäniksillekin"!
Lisää fiiliksiä blogissa! Itse olen nyt niin pyörryksissä tuloksista, ja vielä lisäksi tuo edellinen viikonloppu, niin ohhoh!

 
03.07.2008

Jos menestystä tulee, niin tulee myös huonoja uutisia!
Inez kävi ultrassa, eikä pentuja ollut näkyvissä. Yksi pikkuinen pallero oli, mutta el.lääkäri ei uskonut sen olevan pentu... =/

Emma ja Donna uusinta astutetaan syksyllä, joten toivomus olisi nyt todella suuri, että jotakin tulisi...

 
29.06.2008

Tästä ei enää viikonloppu parane!

Aloitetaan vaikkapa sitten ihan alusta, eli perjantaista. Ajelimme torstaina Mustialaan, jossa oli perjantaina maastojuoksukilpailut. Aamu valkeni aurinkoisena, ja pikku podengot aloittivat päivän aamulla. Kaikkiaan 8 podengoa oli ilmoittautunut mukaan, joista Inez jäi nyt tietysti pois... ;)

Alkuerissä Dori veti pohjat ja sai 263 pistettä ja sijoittui ensimmäiseksi. Toisena tuli Emma, pisteillä 252! Todella hienot pisteet! Finaalissa ei tapahtunut kummia, ja Dori voitti koko kilpailun, saaden sertin! Ja Emma hyvänä kakkosena, ja SA!


Emma 2/ SA ja Dori 1/ SERT. Kuva H.Virta

Ralle sen sijaan oli jokseenkin hieman vähemmän juoksutuulella... Se oikoi ja sinkoili, aiheutti uusinta lähdön ja kaatui vielä, kahdesti! Joopa joo... Rallelle 114 pistettä =/

Sitten lauantai...

Podengot, erikoisnäyttely:

Sordo PEK 2, KP
Bella PEK 1, PN 1, KP, ROP- pentu (ja jos vielä olisi se viides palli, eli BIS- 5 pentu =))
Tarmo JUN ERI 2, PU 4
Honey NUO ERI 2
Dori AVO EH 2
Emma AVO ERI 1, PN 1, SERT, ROP


ROP- pentu, Viva Finlandia do Vale Negro ja VSP- pentu, Vasco da Gama do Vale Negro. Kuva H.Virta


ROP- Tähtitaivaan Emma ja VSP- Tähtitaivaan Eemeli. Kuva H.Virta

Whippetit mustialassa:

Viivi EH 4


Whippetit Järvenpää:

Nilla NUO ERI 1, PN 1, SERT, ROP, RYP-2!!
Viivi
JUN ERI 1, PN 2, VA-SERT


ROP- Encautom´s Lovely Vanilla ja VSP
Bonnywapit Chasethecattoo
Kuva: Anita Sandqvist

Ja sunnuntai...


Järvenpää whippetit:

Pena JUN EH
Luke NUO EH 3
Ralle AVO EH 4
Milo AVO ERI 1
Nuppu JUN ERI 2
Zara JUN EH 4
Nilla NUO ERI 1, PN 2, VA-SERT
Viivi
NUO ERI 2, PN 4
Rusina AVO EH

Encautom´s ROP- kasv!!

Podengot Järvenpää:

Tarmo
JUN ERI 1, PU 2, VA-SERT

Huh!
Mieletön viikonloppu kyllä! Tälläisiä toivoo paljon, paljon lisää! =D
Onnitteluja kaikille tasapuolisesti! Ja suuret onnittelut lisäksi Tiinalle ja Nillalle!
Ilmoitelkaa, jos jotain jäi pois... Näitä tuloksia nimittäin oli aikasta paljon!

Kiitos myös seuralaisille Mustialassa! "Sun käääsilauuukku on WC.n roskiksessa...!"
Ja paljon kiitos osallistujille, jotka olitte Järvenpäässä treffamassa meitä! Teltassa oli tunnelmaa ;)
 
23.06.2008

Pojat saivat uuden serkun, ja minusta tuli kummitäti =)


HARMAAHALLAN QUELLE alias Friida (ja Pohojaalaisittain Riita)
Lisää Friidasta voit tutkia täältä!

 
15.06.2008

Toinen päivä Kotkaa, Vares, serti! =)
 
14.06.2008

Kotka KV näyttelystä lauantailta Tarmo ROP ja SERT! Tuomarina Kirsi Laamanen. Ei tuonut eilinen, perjantai 13pv, huonoa tuuria =) Huomenna, sunnuntaina, mennään vielä Vareksen kanssa Kotkaan kääntymään. Tuomarista en mene takuuseen koska tämän hetken tuomari on jo kolmas... Joten, ken tietää, ehkä se huomenna on taas joku eri... ;)
 
11.06.2008

Kaikkea sattuu ja tapahtuu..

No niin, vihdoin pääsin tännekin päivittelemään hieman tapahtumia ja tuloksia! Eli, Inez aloitti juoksunsa, ja astutettiin. Nyt katsotaan, menikö taas lyttyyn suunnitelmat...

Muutamassa näyttelyssäkin piipahdettiin ja tuloksia seuraavasti:

Pieksämäki, tuomarina Marku Mähönen, Tarmo ROP ja SERT ja
Vares, tuomarina Outi Piisi- Putta ja EH.
Tuurissa lauantaina whippetit tuomarina Marja Salminen. Zara EH,
Viivi
PN3 VARA-SERT! Onnittelut Inkulle ja Viiville! Hyvin menee ;)
Sunnuntaina
Tarmo ROP ja SERT =D

Tarmo ROP ja Blanco Estrella Pepita VSP. Kuva: H.Virta

 
06.06.2008

Onnea Tarmo, tänään 1v.!!


Tarmo 5,5kk. Kuva: H.Virta
 
18.05.2008

Tuplana mitaleja!

No näinhän se vaan meni, että Suomi voitti MM pronssia, ja mikä tärkeintä voitti Ruotsin 4-0!! Ja nimenomaan, se pronssi voitetaan!

No sitten ihan toisaalla, Turun perukoilla voitti Inez tänään maastojuoksu kilpailut, saaden viidennen ja viimeisen sertinsä, ja nyt Inez onkin sitten KVA-m!! Todella upeaa! Onnitteluja Katille, Inezin huoltajalle! Nyt odotellaan, että Suomen ensimmäinen KVA-m tyttönen, tulisi äiteeksi =)

 
17.05.2008

Markkina humua!

Vares oli tänään mukanani paikallisilla markkinoilla, noin niin kuin opiskelemassa outoja ääniä ja ihmis- vilinää. Hyvinhän se meni, ja ihmiset olivat suotuisia Vaakulle. =)
Kommentit olivat laidasta laitaan, mutta melkein kaikilta se kommentti tuli... Paras kait siinä kohti, kun Vares käveli shettis ponin ohi, jolla kärryt perässä, niin joku totesi," hei, saako tuolle toisellekin kärryt...!"  =D ja sitä rataa!
Mutta eipä ollut ukko moksiskaan, veti vain kun höyry veturi, ja kävi kaikki pikku lapset nuuhkimassa!

Tekstari tuli myös että Luke oli ollut näytillä, ja tuloksena JUN EH 1? En ollut varma, kun viestissä luki vain että "1/2, tiukka tuomari..." Eli käsitin noin... ;)

 
12.05.2008

Hiekka pöllyää!

Tässä on nyt kaikessa huminassa jäänyt kotisivutkin päivittämättä... Ikäviä asioita, ei aina jaksa heti kiirehtiä laittamaan nettiin...

No joo, eli siis vietimme taas huisin hauskan näyttely viikonlopun Einin kanssa! Lauantaina ajelimme Turenkiin ryhmänäyttelyyn, jossa ensimmäisenä kehässä
Vares , jolle siis H tällä kertaa... Sanonko jotain...
Viivi kävi sitten samaan aikaan Nilla kanssa, ja tulokset Viivi JUN ERI 2 ja Nilla JUN ERI 3. Eli ihan kivasti.
Päivän pelasti Tarmo,  joka oli JUN ERI 1, PU 1, SERT ja ROP! Nartuissa Honey joka oli EH 2.

Tästä jatkettiin sitten matkaa Noormarkkuun, jossa Taija ja Tofu tarjosivat meille upeat majoitusmahdollisuudet! Aivan mieletön mesta, illalla ja aamulla katselin ikkunasta kosken menoa ja pauhua! Talo oli vimpan päälle, ja kunhan tontti saadaan kuntoon, oli paikka niin upea, että melkein jo meinasin ryhtyä katkeraksi ;D Ainoa pelastus oli että paikka oli "melko" syvällä maalla, ei siis prismaa tai Ikeaa lähitienoolla... Tosin, ei tämäkään paljoa auttanut tuohon katkeruuteen... ;) Ei voi muuta sanoa kuin että upeat mestat Tofulla olla ja elää, vaikkakaan se "aitaus" takapihalla ei ollutkaan miellyttänyt Tofua... ;) Tuhannet kiitokset Taijalle, jotta saatiin majoittua!

No joo, Rauman näyttelyyn siis sunnuntaina. Voisiko olla näin ihmeellistä, että yksi näyttely vuodessa, jossa 5 ja 10 ryhmät ovat samana päivänä! oho!
Äitienpäivä sujui hienossa kelissä. Aurinko paistoi täydeltä terältä koko päivän!
Podengot aloitti, ja Tarmo JUN ERI 2, PU2, VA SERT ja  Honey samoin JUN ERI 2, PN 2, VA SERT.
Ja kun olimme päivän grillaillut itseämme, oli aika taas whippettien ja Greyden mennä päällekkäin... =/

Noh, tuloksia saatiin silti eli,Vares EH 1 ja Viivi  JUN ERI 1, PN 4!! WAU! Tää oli hieno jutska!
Mukana oli myös Nilla EH ja Zara EH 4
Kiitos Kirsille handlaus avusta! Hyvin se meni, vaikkei sitä sertiä tullutkaan ;) Ens kerralla sitten!


Menoa ja meininkiä Raumalla, kivaa oli tuossa ranta hiekalla! Kuva Niina Mäkinen 
 
11.05.2008

Maastoilua...

Suomi CUP- kutsukilpailu, Jyväskylässä jonne siis Inez osallistui! Hienosti Inez juoksikin toiseksi, pisteitä 424  ja serti! =) Onnittelut voittajalle hyvästä vastuksesta ;)

Ralle juoksi myös seuraavana päivänä (ei siis osallistunut kutsukilpailuun vaan tavan maastoihin) mutta ikävä kyllä, Ralle loukkaantuija nyt jää sitten seuraavat 2 kilpailua välistä... Voisikos vielä olla jotakin mukavaa, jotta olisi nyt oikein hyvä tuurinen kevät!?!

 
10.05.2008

No joo, eihän tässä olisi taas pitänyt mennä asioiden edelle, eli  Donna sairastui, eikä pennut selvinnyt siitä. Ja niinkin olematon asia (lääkärin diaknoosi siis) että Donnaa pisti ampiainen... Tätä seurasi pitkä shokkitila, ja Donna joutui reiluksi 4 päiväksi tiputukseen. Nyt Donna onneksi on kunnossa. Mutta täytyy sanoa, että tässä hirveässä tiedottomuudessa eläminen ja odottaminen, koska puhelin soi, että saisi infoja, niin sai aikaan sen, ettei enää ikinä narttua sijoitukseen noin kauas. Ann- Sofi Vaasassa eri homma, koska siellä todella kokenut kasvattaja, mutta ei muualle... Aina on kaikki opittava kantapään kautta...

Donnan astutus uusitaan seuraavasta juoksusta, samoin Emman eli syksyllä lokakuun tienoilla. Silloin toivomme ettei amppareita tai muitakaan pörriäisiä ole lähistöllä, ja saisimme sitten joulu pentuja =)
Kohta palaa kyllä hessu, kun pentupalstalla vaihtuu yhdistelmät, "suunnitteilla" kohdassa... =/ Noh, tälläistä tämä on, ei voi mitään...

 
04.05.2008


Tästä ei voisi olla varmempi, kesä tuli =)
Mieletön Wappu keli! +24c joka päivälle! Mökkeiltiin siis pitkä viikonloppu, NAM!!


TIPPALEIPÄÄ!!

Perjantaina tuli aamusta mukavia uutisia, Donna on kantavana. Pari pentua oli näkynyt ultrassa =) Jotakin positiivista tuon Emma hässäkän jäljiltä. Pentujen odotetaan syntyvän vk 23 alussa.

Perjantaina lähdettiinkin aamusta Repovedelle tekemään päivä reissu. Henkka valmistautuu Rallen kanssa muutaman viikon päästä lähtemään vaeltamaan viikoksi Ruunaalle, joten pikku treeni oli poikaa =) Hikeä pukkasi, mutta maisemat oli huikeat!


Vaakku simmailemaan menossa!

Sunnuntaina sitten pörähdettiin Hollolaan pentunäyttelyyn, jossa Sordo teki ensi esiintymisen. Poju on vielä hieman arka, mutta kyllähän tuo tuosta varmaankin sutviutuu =) Sordo esiintyi mallikkaasti ja iloisesti Kirsin kanssa, ja korjasivat potin kotiin, ollen ROP- pentu =D

Nyt huilitaan taas viikko, ja lauantaina sitten karautetaan reissuun Einin kanssa. Mukaan
Vares, Tarmo, Honey ja Viivi
Henkka lähtee Jyväskylään juoksukilpailuihin Rallen kanssa ja seurassa myös Kati ja Inez. Inez osallistuu hienosti Suomi- Cup kutsu- kilpailuun. 
 

28.04.2008

On se... Niin todella kummaa, että miten ikinä se naapurin Jeppe käy vieraissa, niin AINA tulee pentuja, ja nimenomaan AINA silloin, kuin niitä ei haluta tai niitä ei oikeasti ole teetetty tarkoituksella. Kasvatustyö palkitsee useimmiten juuri näin... Ei pentuja Emmalle. Ja se joka oikeasti kehtaa miettiä ikinä koskaan, että kasvattaminen on helppoa bisnestä, niin hyi, hyi sinua! Olen aina heti milloin vain valmis kertomaan kaiken sen rahan menon, miettimisen, ajamisen, puuhastelun, vaivan ym. jonka taas näin näidenkin pentujen eteen, joita ei koskaan nyt tule. Satalappuset toisensa jälkeen kutistavat lompakkoa, otin monta päivää palkatonta vapaata jotta pääsin astutus matkalle, bensaa toista sataa euroa, majoitus, 2 erillistä ultraa ja se moni rivinen lista siitä mitä kaikkea on puuhastellut ja järjestellyt... Ja ei, ei tule pentuja... Ja sen kerran kun oikeasti tulee vahinko astuminen niin ihan varmasti tulee pentuja... On se, se on niin juurikin sitä...

Peukut pystyssä nyt Heidille Tervolaan, joka on samoissa puuhissa ja jo kerinnyt pettymään aiemmin... Niin monesti kun on puhuttu näitä, ja kerta toisensa jälkeen tässä vaan joutuu pettymään, vaikka kaikki olisikin "kohdallaan". Noh, katsellaan ja kuulostellaan! Vedetään henkeä ja katsotaan mikä on Emman suhteen jatko suunnitelmat...

 
27.04.2008

Från Vasa...

Matkaan lähdettiin perjantaina ja saavuimmekin jo hyvissä ajoin Katjalle ja Jampalle jotka taas ystävällisesti majoitti meidät =) Lauantain osalta, Vares  VSP, SERT! Viivi JUN ERI 2, PN 4!!


VSP Vares ja ROP
Jet's Sometimes I Get The Blues (Kuvan nappasi Marita Furu)

No hyvin meni siis tämä kerta. Oli hieman paremmat fiilikset lähteä näyttelystä kuin Jyväskylässä...
Oltiinpas jopa niin reippaita, että lähdettiin Ann-Sofia auttamaan hommiin, että pääsee grillailee meidän seuraksi ajoissa =) Ja niinhän sitä sitten lampsittiin tennarit vinossa navettaan!Klumppa ihmeissään =)

Mukavaa oli, vaikka hiki tulikin ;) Ja vaatteissa "mieto" skeidan haju... =D
Sunnuntaina sitten vuorossa Tarmo  ja tuloksena VSP ja SERTI!


ROP Lill Jägarens Funny -  VSP Tarmo

Kehä oli kivasti etuajassa, ja päästiin hyvissä ajoin kotimatkalle. Olipas taas hauskan hauska reissu! Kiitos matkaseurasta Einille, ja majoituksesta Katjalle ja Jampalle. Ja tietty muusta viihteellisestä seurasta Ann- Sofille ja Markolle & co. Unohtamatta tietty Klumpaa, hullua Lehmää ja Kuolaajaa! =)
 
24.04.2008

No juu, huono kasvattaja, olin unohtanut mainita kokonaan tulokset whippettien osalta Jyväskylän näyttelyssä, eli hienoja tuloksia tässä:

Luke JUN ERI 2
Viivi JUN ERI
Nilla JUN ERI

=) Hyvin meni suuressa koira määrässä, onnittelut omistajille!

Käväistiin lenkkeilemässä koirametsässä, ja mukana Onniponnisonnitonnironni, eli Onni... Vauhti oli melkoista... Matkasimme myös Sipoosta koiranpäivää viettämään Tuomarinkartanolle. Kartanolla treffattiin myös Nada ja Minttu ja heidän KeTy Tiina =)


Tahdissa loikintaa. Vares ja Onni

 
22.04.2008

Joopa joo, olipas viikonloppu...
Kävimme siis Jyväskylässä kääntymässä. Lauantaina kävimme
Vareksen kanssa näytillä, ja voisi ehkä sanoa että emännällä meni herne palkoineen nenään ja sitten pyörittiin ja hyörittiin kuin papu langassa kehässä. Eli ei siis tullut esiintymisestä mitään... =/  EH paukahti... Noh, päivän pelasti, että Eini ja Toni tulivat seuraksi, ja käytiinkin Einin kanssa shoppingilla ja kuten arvata saattaa, akat kaupassa... Kassia ja nyssäkkää oli, ja ihan riittämiin. =) Terassin kautta palailtiin hotellille, ja jatkettiin sitten hotellilla ;)

Noh, sunnuntai sitten alkoikin kivasti, aamupalalla istuessamme kaikessa rauhassa, lampsii respan mamma ja kailottaa " ONKO FORSSELL??" Joo, noh, ei... Näytin kait sen verran syylliseltä, että hän asteli meidän pöydän luo, ja kertoi että meidän koirat juoksee pitkin käytäviä... hmm... No, Vares poika oli ketterästi avannut Tarmolle oven ja he olivat sitten yhteistuumin lähteneet viipottelee! Vares oli käynyt siivoojan säikäyttämässä, ja hypännyt siivottavan huoneen sängylle. Voi kun taas olisi ollut kärpäsenä katossa katsomassa mitä tapahtui! =D
No, koirat saatiin kiinni, ja lähdettiin näyttelyyn.
Ja eihän se hyvin alkanut aamu voisi liian hyvin jatkuakaan, joten... "Nämä rokotukset ei kelpaa..." MITÄ? Voiko oikeasti tullieläinlääkäri ja kaikki ne muut papereita katsoneet olla väärässä? No japadapaduu vaan sillekin! Ei muuta kuin eläinlääkäriä peliin, joka ei myöskään tietänyt. NO MITÄÄ?? Millainen lekuri?? Onneksi en käy hänen luonaan edes rokotuksilla... Huh! Noh, eläinlääkäri lähti netistä katselemaan, että onko rokotukset ok... Olihan ne. joopa joo... Kaiken päätteeksi, Tarmo EH...

Iloisin mielin lähdetään Vaasaan...

 
14.04.2008

Aurinko paistaa ja linnut lurittelee! Mukava keli lenkkeillä, eiliseen kaatosateeseen verrattuna. Eilen siis olimme järjestämässä Vermossa match showta, jonne, ilmasta huolimatta, tuli valtoimenaan porukkaa. Vettä tuli kuin saavista kaataen, ja tuuli niin että teltat heilui!
Suuri kiitos kuitenkin kaikille auttaneille ja myöskin kilpailuun osallistuneille! Match shown tuottohan käytetään vammaisratsastuksen hyväksi. =)

Ensi viikonlopuksi suuntaamme Jyväkylään viikonloppua viettämään! Näyttelyssäkin poiketaan, mutta se kait nyt ei niin tärkeää, pääasia, että pojat pääsee sänkyyn nukkumaan ja saa ahmipalaa! =D
 
12.04.2008

Kevät näyttää tulevan huminalla. Metsälenkilläkin tuli hiki! Koirilla alkaa olla vauhti päällä, kun on lumet sulanut ja hajut herää henkiin =) Vauhtia piisaa! Rallekin onnistui kyntensä hukkaamaan juoksu matkallaan... =(
Mutta toi on niin just tätä. Kun mennään kovaa, ei kaikkea kerkiä katsomaan, joten vekkejä, naarmuja, hinkkaamia ja avohaavojakin on melkein aina jollain, jokaisen metsälenkin jälkeen. Niitä sitten parsitaan ja paikkaillaan. Tähän on jo niin tottunut, että kotona on yhden apteekin verran haavan hoito tuotteita... Suuremmat tarvii tietysti käydä eläinlääkärillä tikkaamassa, mutta niitä onneksi pari kolme vain vuodessa.

Lisäsin pari kuvaa uusista pikku kavereista. Mister, mister Sordo on kyllä melkoinen "the korva". Vekkulin näköinen kaveri! Ja mini Bella onkin sitten niiiiiin ihQ viipotti, että! Kovasti odottelemme, mitä noista vekaroista tulee. =D

Mukavia kevät päiviä!

 
06.04.2008

Onnea! Vares tänään 1.V!


Vaakku 07.2007


Vaakku 04.2008

Ja se pirun orava...
Meillä täällä maalla "lähiössä" on vilkasta tuo pikkueläin puoli. Oravia, fasaaneja, jänöjä ja saakelin vapaana juoksevia kissoja. Nämä kaikkihan siis kelpaisivat paistiksi meidän pojille... Aamutuimaan kun lähtee ulkoilemaan tämän apina porukan kanssa, se sa***** orava hyppää tien yli, eikä vain pari kertaa riitä oravanpojalle, vaan koko ajan, ihan kuin se tajuaisi, että koirat villiintyy siitä ja alkavat haukkua ja hillua, josta minä hepuloin, kun muut saattava vielä nukkua, ja tässähän tämän aamun ketutus alkoikin. Oravan poika jäi istumaan keskelle tietä, ihan kuin se olisi röhöttänyt kunnon naurua, kun me, remmit solmussa, tappelemme kaikki keskenämme... Voi hyvää päivää, vaikka siis tästä ei sellaista tullut, ainakaan aamun perustella. =/

Eikä siinä vielä kaikki. Vares juhlisti synttäreitään ja livisti karkuun. Ajoi fasaanit ylös, juoksi naapureiden pihalle ja teki kunniakierroksia siellä niin että nurmitupsut lensi. Ole nyt sitten hyvä koirakansalainen tässä, kun meinaa pää räjähtää kun "kuiskaamalla" huudat aamutuimaan koiralle, jolla on ihan tositositosi hauskaa, eikä suunnittelekaan poistuvansa naapurin pihalta  =D

Noh, vielä se naapurin kissakin, joka koittaa onneaan tasaisin väliajoin, ja tulee pihalle lällättämään oven taakse. Ihan kuin oikeasti tajuaisi sekin, että täällä orrella on turvallista virnuilla, ja se varmana nauttii siitä kun koirat sisällä meinaa tulla ikkunoiden läpi ja raapii terassin ovea niin että säleet lentää...

Kyllä taas muutaman kerran mietti aamulla, jotta muuttaisi ihan sinne perimmäiseen metsän nurkkaan, jossa ei naapuria näy, eikä haittaa jos kuriton kakara karkaa ja lällättää, eikä anna kiinni. Sen kuin vaan jättää sinne ja antaa olla.

Noh, onneksi tämän aamuinen harmitus lähti kun Henkka lähti viemään koiria lenkille metsään, ja itse sai jynssätä rätti kädessä kämpän puhtaaksi =D Terapiaa...

 
04.04.2008

Tulipa sitten kauniina perjantai iltapäivänä laukullinen pikkuisia koiran poikia Helsinki- Vantaan lentokentälle... Kassiin kurkkaamalla löytyi valtavan ihanat Sordo, Bella ja Vasco. Nämä kolme pientä pentua oli urheasti matkustanut Portugalista, ystäväiseni hienolla avustuksella, Carlan luota tänne Suomen kamaralle sulostuttamaan taas monen elämää =)

Uutta "verta" siis kassillinen. Vasco (joka oli aivan mielettömän ihQ!) jatkaa matkaansa Vaasaan, Ann- Sofin ja Katjan kaveriksi. Tästä kaverista kuullaan varmasti lisää!
Bella, (jota koko ajan sanon Vivaksi) muistutti lähinnä pientä marsua, kuin podengoa =) Pikku marsusta toivottavasti kasvaa joskus nimensä veroinen Suomen edustaja!
 Sordo
onkin Tarmon serkkupoika. Ja jokseenkin Sordoa "hieman" jännitti, ja olikin kuin halvaantunut... Noh, uskon pojan saavan pian jalat alleen =D

Kavereista lisää kuvia kunhan ovat kotiutuneet. Lentokentän huminassa ei viitsitty alkaa näpsimään.
Tällä porukalla + Tarmo, tullaan tulevaisuudessa myös esittämään toivottavasti Carlan kasvattaja luokka.

Tsemppiä uusiin koteihin Merjalle ja Bella- Vivalle ja Kirsille ja Sordolle.
Valtavan suuret kiitokset Katille koirien kuskaamisesta! Tästä jään taas palveluksen velkaa ;)

And, Thanks Carla, this bag, full of lovely puppies!

 
27.03.2008

Pääsiäinenkin sitten meni huminalla ohi. Jokseenkin voisi sanoa että huomaamatta...
Lappeenrannan näyttelyssä käytiin pyörähtämässä. Tofu PU 3,  Tarmo PU4 ja Vares sitten EH 1

Nyt onkin pieni tauko kunnes taas seuraavaan koitokseen rynnätään. =)


Onnittelut 3- Littereiden 1-vuotis päivänä kaikille "pennuille" ja omistajille!
 
21.03.2008

Dummy kävi polvitutkimuksissa, ja sai 0 tuloksen. Tarkoitus on viedä kaikki muutkin tutkittavaksi, kunhan ikää tulee ym.

Donna aloitti juoksunsa myös, lähdetään Tarmon kanssa nais- reissulle sitten myöhemmin. Ensin ajellaan Dummyn kanssa Emman luokse =)


Vuoden podengo kilpailut on myös käyty. Viime vuosi oli hiljainen näyttelyiden suhteen kaikilla, vain pari näyttelyä/ kilpailua per koira mutta sijoituksia seuraavanlaisesti:

Vuoden podengo
Donna , sijoitus 18
Dori , sijoitus 19
Emma , sijoitus 23


Vuoden metsästäjä
Inez, sijoitus 3

Dori , sijoitus 4

Vuoden pentu
Honey , sijoitus 5
Figo , sijoitus 6
Tarmon , sijoitus 8

Eli kilpailujen määrään nähden oikein hyvät sijoitukset. =)


Mämmin makuista ja munarikasta pääsiäistä kaikille !
 
16.03.2008

Tampere KV näyttelyn tuloksia...

Tarmo ROP ja SERT!!! Figo PU 3  ja Honey  EH 1, Emma PN 2 ja kaikki vara hässäkät...
Vares oli junnuluokan toinen, ERI.llä ja Nilla EH.

No jo vain. Ei ollut parhain putki, mutta Tarmon serti lämmittää mieltä kuitenkin ;)
Ryhmäkehässä Tarmo sitten päätti, että nupit kaakkoon ja kotiin! Kävely oli kuin olisi pientä kouluttamatonta gerbiiliä pidellyt narussa... Noh, onhan Tarmo vielä nuori, pitää vain treenata kehäkäyttäytymistä... ;)


VSP
Lill Jägarens Funny -  ROP Tarmo

Emma aloitti myös juoksunsa, että pääsiäisenä heilastellaan ja katsotaan, joskos jotakin tulee...
Kevät on kuran aikaa, kuten etusivulta näkyy... Pientä dallu pilkutusta havaittavissa lenkkien jälkeen =)

 
04.03.2008

Tarmo kävi tänään lääkärissä jalka tutkimuksissa. Tarmolta tutkittiin polvet, kintereet, varpaat ja lonkat. Tutkiva eläinlääkäri on alansa parhaita, ja nämä tutkimukset todettiin myös röntken kuvista. Joten, tämä tiedoksi, niille jotka ovat tästä Tarmon jalan nostelusta ollut "huolissaan". Tarmo on kyllä menossa ihan virallisiin, kyynär, lonkka ja polvi tutkimuksiin kunhan ikää tulee tarpeeksi...
 
03.03.2008

Viikonloppuna käväistiin näytillä muutamassa paikassa. Lauantaina lähdettiin Vareksen ja Rallen kanssa ensin poimimaan mukaan Rusina, ja sitten vielä parin rimpuilu etapin kautta Tiina ja Nilla. Matka sujui mukavasti Turkuun, jossa odotti jännittävistä hotelleista jännittävin... Hotellin respassa oli leffateatteri ja popcorn myynti, ja lisäksi hotellin ala aulan portaiden alla nukkui "Keke"... Mitä? Olipas aikasta hyvin pilattu hyvä hotelli, niin eikä huoneessa ollut edes mini baaria! Nyt kyllä hieman putosi pisteet tuolta paikalta, mutta onneksi tiedämme tämän seuraavalla kerralla, emmekä mene kyseiseen "hotelliin". Ja koska kävimme matkalla Stockan- herkun kautta, ei ollut illalla mitään hätää, kun de luxus katkaravut lepäsi ikkunalaudalla ;D Voi ihmetyksen päivää... Niin, ja kyseinen "hotelli" on siitäkin jännä, että se sijaitsee siis Turussa, ja respan tätsy sanoi puhelimeen (odotimme siis pienen tovin saavamme jotain palvelua tiskillä...) "me emme majoita Turkulaisia" Hihii! Tekisi mieli laittaa yksi Turkulais vitsi, mutta jääköön laittamatta ;D

Sunnuntaina siis sitten Kaarinassa FCI 10- ryhmän näyttely. Tuloksista hauskimmat, Ralle vetäisi pohjat saaden ERI.n ja ollen sitten leikisti 5 luokassaan, vaikka siis viidettä ei enään sijoiteta. Nilla ja Rusina EH.t ja samoin Vares, EH 1

Samaan aikaan tapahtui Helsingissä:
Kaapelitehtaan pentunäyttely, jonne en itse valitettavasti päässyt, näyttely toimikunnan siirrettyä näyttelyä viikolla eteenpäin. Näyttelyyn ilmoitettu 5 podengoa (joista yksi taisi puuttua) ja Tarmo oli saanut pisteet kotiin, ollen ROP- pentu, ja vieläpä poimittu 5 parhaan joukkoon ryhmässä. =D

Hyvä Tarmo =)

Ensi viikonloppuna sitten suunnataan nokat kohti Tammelaa, ja tarkemmin Mustialaan, talvimaastoihin. Ja odottaahan tuo Tampereen KV näyttelykin =)

Kiitos Einille ja Marille Tarmon handlauksesta, ja maxi kiitos Tiinalle mukavasta reissu seurasta ;) Niin, Tiina, mä söin ne luxukset =D Hyviä oli. Juustot oli "hiukan" kumisen makusia kyllä... =/
 
23.02.2008

Lauantai sujuu aurinkoisessa kelissä. Lähdimmekin aamusta lainaamaan käsiveto laitetta, ja lenkin päätteeksi vedimme hieman "pupua" pojille. Meno oli kyllä melkoista, ja täytynee sanoa, että kaikki ovat juoksu kunnossa. Ralle ja Looby meinasi tulla häkin läpi kun näkivät vieheen. Samoin Dummy pinkoi hulluna. Vares nyt siis "virallisesti" ekaa kertaa vieheen perässä, ja kun hieman treenataan lisää, niin kyllä se siitä. Vieheen perään kyllä lähti, mutta vieheen "viimeistely" jäi puolitiehen. Mutta tästä on hyvä jatkaa. Syksyksi Vares siis tähtää vielä ekoihin kisoihin, joten kesä aikaa treenailla =)

"Hoito"- koira Indi on myös sulostuttanut arkeamme. Taitaa kohta jäädä meille asumaan, kun omistajat luuhailevat reissussa. Tässä on sellainen herra että toista saa etsiä. Indihän on asustanut meillä pentuiässä kuukauden, ja ollut muutenkin hoidossa aina satunnaisesti, siksi Indillä onkin aivan erityinen paikka meidän koira porukassa. On myös ollut ihan kiva hieman harjoitella TOKOa Indin kanssa, koska Indi on hyvin koulutettu, joten se todella toimii, toisin kun meidän hippetit... ;) Indistä muutamia kuvia aamuiselta lenkiltä 
Photobucketissa

Päivä jatkuu koira merkeissä, sillä seuraavaksi karautamme Podengo- treffeille Helsingin suuntaan. Niistä mahdollisesti jotain kuvia myöhemmin sitten.
 
19.02.2008

Moi Eini! Arvaan, että käyt täällä joka päivä, niin päivitin sun mieliksi jotain uutta =D
Kerro kotiväelle terkkuja, lauantaina nähdään Podengo- treffeillä!
 
16.02.2008

Lauantaisessa Whippet- tapahtumassa, mustasaaressa, oli Viivi BIS-juniori!
Tuomari oli Inger Andersson, Ruotsista.

Waltavat onnittelut Inkulle ja Viiville!
Ja tietysti kaikille muillekkin sijoittuneille =)


VSP-JUNIORI Softouch A Bit O' Blue & BIS-JUNIORI Encautom's Sweet Sugar
Kuva: Marita Furu
 
10.02.2008

Saimme aikaan Kirsin kiitollisella avulla lisää kuva tilaa, ja niitä voi käydä katsomassa  Photobucketissa.
Se ei ole maailman paras kuvagalleria, mutta onpahan siellä nyt jotakin, ja näkeehän ne kuvat sielläkin... Lisäilen kuvia, kunhan joudan.
 
31.01.2008

Lunta ja pikku pakkasta!
Galleriassa uusia kuvia, kun pojat pääsi hieman rallaamaan hankeen.
Tätä on odotettu kaiken tuon pimeän vesiloskasontakelin jälkeen.

Kesän suunnitelmat edistyy, ja paljon olisi harrasteita. Näyttelyitä kierretään ahkerasti Vareksen ja Tarmon kanssa. Lisäksi Ralle pääsee muutamaan näyttelyyn (kuulemaan tuomarin kauhistukset koosta) ja tietysti Ralle kilpailee aktiivisesti koko kauden maastossa.

Rallen BH koe kaivelee sen verran että varmasti sitäkin joutuu vielä treenailemaan.

Pentulaatikko on täyttynyt... Siis vain netissä toistaiseksi...
Mukavasti surkeiden sattumusten summana nyt on suunniteltuja pentueita pakkaantunut samalle ajankohdalle. Ja koska kyse on sijoituskoirista, ei näitä voinut enää siirtää. Mutta toivotaan että edes joku nartuista saisi pennut tälle vuodelle. Tässä on aina oma rimpuilunsa kun käyttää nuoria uroksia. Mutta kun ei niitä vanhojakaan ole nyt tarjolla...

Mukavaa viikonloppua! Kunhan se alkaa... ;)

 
27.01.2008

Turku viikonloppu sujui mukavasti! Sekä viihteen, samoin näyttelyn puolella. Tarmo oli lauantaina ja oli ROP-pentu. Tofu sen sijaan sai EH.n. Hippetti vauvatkin ovat siirtyneet jo junnuihin ja Pena sai EH. ja sijoittui luokassa neljänneksi. Nilla sai H.n... Joopa joo, arvostelu oli kuitenkin mitä loistavin.
Vareksen ensimmäinen näyttely oli yllätys. Vareksen luokassa 3 junnua, ja Vares saikin ERI.n ja voitti luokkansa! Paras uros luokassa Vares voitti vielä hienosti yhden koiran ja sijoittui PU 3 sijalle ja sai ensimmäisen SERTIN! Pikku Vaakku oli kovin kittanan näköinen "isojen" poikien vieressä! =D Mutta kyllä kait tuo kutistunut lapanen vielä hieman venyy ja kasvaa ;)

Kiitos mukavasta matkaseurasta Einille ja Tonille. Samoin menomatkan takapenkin pirulle, joka sai vuodattaa hikeä Vareksen sertin eteen ;)

 
23.01.2008

Hiljasta on. Kaamoksen kankeuttamaa löhöilyä. Tietty koirien kanssa on käyty joka päivä metsässä lenkillä. Onneksi alkaa olla jo sen verran valoisaa, että kun aikaisin töistä lähtee niin kerkeää, kun kovaa ajaa, vielä lenkille ennen totaali pimeyttä!

Pieni mahatautiepidemia on jyllännyt koirilla. TOSIN, se on hyvinkin itse aiheutettua... Pojat (siis Ralle ja Vares) olivat ottaneet ohjat omiin käsiin ja varastaneet ja tietysti syöneet Vareksen kolmen päivän liha satsin... Kyllä, kyllä... Painetta piisaa...

Viikonloppuna lähdetään porukalla Turkuun katsastamaan paikat. Mukaan Tarmo ja Vares perheineen. Eli porukkaa ja hubaa riittää. Intoapiukassa täällä nyt odotellaan, että pääsee taas hotelliin ahmimaan! Aamupalalla varmasti naitin kekkiä =D  Vareshan rakastaa hotelleja, sillä siellä saa nukkua sängyssä ;)
Turkuun ilmoittautunut myös Tofu. Tuloksia sitten myöhemmin...

Niin, ja edellisen tarinan pikku pojalle kuuluu hyvää, tosin muutama tikki tuli lisäksi edelliseen... =/

 
05.01.2008

Tänään kävimme katsastamassa Tarmo pojan. Hienosti on mennyt, ja ukko kasvanut mukavasti. Kuvia Tarmon sivulla.

Tarmon perheessä sattuu ja tapahtuu, ja oli kyllä aikasta hulinaa kun 5 koiraa jylisti edellä ja kaksi mukulaa perässä... Ja ihme, kävi niin päin että koiria ei jouduttu parsimaan tällä kertaa vaan perheen nuorimmainen jysäytti tajun melkein kankaalle itseltään ja taka ressun auki... Olihan sitä touhua. Ja IHME, eipä poika tästä rauhoittunut vaan kun oli saatu itku silmästä pyyhittyä niin meno jatkui... heh.... Ja äitee huokaili... =D

 
04.01.2008

No niin, se on taas vuosi vaihtunut.
Selvisimme onneksi ilman pahoja pukamia uuden vuoden vietosta. Matkasimme Vaasaan, Ann-Sofin ja Markon luo viettämään "kennel" ja "kasvattaja" päiviä. Tulihan siiderin seassa muutamat fiksut ajatuksetkin vaihdettua. Keskusteluissa oli kovasti hyödyksi suojalasit, koska juttua tuli norona ja jotain kosteaa siinä samassa...
Naitin kekit olivat herkullisia, vaikka Marko tuomitsi ne naskoiksi pakeiksi... Tiedä häntä... Kotimatka sujui pienessä "sumussa", olimmehan saaneet "kennel" päivillämme valtavan määrän hyvin hyvin tärkeää infoa!
Koirien puolesta vuosi vaihtui mukavasti kun olimme "maalla" ja Vares sai hieman esimakua ja pääsi katsomaan ihan itse alkuun hiljaisia pommeja. Joten, meillä siis ei ole tulossa paukkuarkaa tai pommihullua tai muuten vaan hullua Varesta! ;)

Kiitos vain viimeisestä kennel Lill Jägarenssin tukkimiehille!

Kotimopot lepäilevät kunnolla. Iltaisin on pimeää jo vaikka metsässä käydäänkin fikkareiden voimin. Vares saa nyt teho kuurin kampanjassa "lihaa luiden päälle", ja sitähän nyt on, siis sitä lihaa... Katsotaan, jos kampanja tuottaisi tulosta.  Turun näyttely lähenee =) ja Vaakulla eka junnu luokka... hih, mikähän väri paukahtaa? Tarmo poika osallistuu pentuihin vielä. Ralle vielä odottelee muutaman kuukauden päässä olevia maastokisoja!

Huomasin myös, että ei tämä mikään uutis sivu ole, vaan turhan päiväistä löpinää ja jaarittelua... Joten...

Nyt nokat kohti uutta vuotta!

 
20.12.2007

Rauhallista Joulunaikaa kaikille, ja mukavaa ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2008!
 
13.12.2007


Torstai aamuna suunnattiin nokat kohti Lontoota. Pääasiassa ihan vain loma/ostos matka. Suunnitelmissa oli käydä Greyhound & Whippet shopissa, mutta ryökäleet olivat muuttaneet pois Lontoosta, joten jäätiin tyhjin käsin sen asian kanssa.
Muuan paikallinen kontaktimme teki myös oharit, joten grey- racingitkin jäi väliin... =/

Rahat meni, vaikka ei mitään juuri ostettukaan, Paitsi Harrodsin vesikuppi koirille =)
Niin, ja nähtiin me yksi grey...


 Joopa joo... Sekin löytyi Täältä...
 

08.12.2007

Helsinki, Voittaja näyttely-07
No juu, käytiin messarissa siis poikkeamassa, ja tuloksia seuraavasti:

Vares ROP- pentu, Nilla PEK2, Honey  JUN ERI 2, Figo EH1. Junnu tittelit niiiiin lähellä, mutta niiiiin kaukana ;)
Hyvinhän se meni, vaikka en suuria odottanutkaan =) Kassit oli turvoksissa päivien päätteeksi ja kortilla lompakossa niiiiin tyhjä olo! ;)

 
06.12.2007

Ralle- poika vietti mukavaa itsenäisyyspäivää lääkärissä. Aamuisella metsälenkillä Ralle kaatui (kun Vares kamppasi...) ja meni mukkelismakkelis, ja poski edellä jäätikön reunaan. Pikku palkeenkielihän siitä repsahti, jota piti ompelemaan lähteä =/ Onneksi toiminpide oli nopea, ja pojat pääsivät kotiin huilaamaan. Illan pojat olikin keskenään kotona kun mamsseli oli humputtelemassa! =D
 
02.12.2007

Helsinki, pentunäyttely, TAAS! =) Sama porukka kuin viimeksi, hieman eri tuloksilla!
Nilla PEK1, KP, PN2, Vares ROP  ja
Tarmo ROP RYP-3!!  Ottiko kukaan kuvia??
On hassua, kuinka niin pieni kaveri kuin Tarmo, voi olla niin täynnä itsevarmuutta! Tarmo steppaa kuin vanha tekijä kehässä. Hieman on liikaa nakin perään, ja ei malta seisoa, mutta ei ole koskaan ollut tuollaista koiraa minulla, joka liikkuu noin varmasti! Tuomari sanoikin hyvin, "tässä ei ole epäselvyyttä, kuka voittaa, tämä on ehdottomasti päivän parhain liikkuja tässä kehässä!" Tarmolle luovutan mielelläni Dummyn manttelin. Tarmo saa hyviä viboja jo Dummyn vanhasta lucky- remmistä =D

Nyt jäädään odottelemaan sitten messukeskuksen näyttelyä! Suurta menestystä en odota, mutta niitä monia myyntikojuja kyllä! NAM! ;)

Oikein mukavaa Joulukuun alkua! Glögit lämpiämään!

 
25.11.2007

Helsinki, pentunäyttely.
Nilla PEK4, Vares ROP, RYP-4!  ja
Tarmo ROP!! Lisäksi Tarmo poimittiin isosta joukosta 8 parhaan joukkoon! Vielä kun Tarmo hieman treenaa tuota paikallaan oloa, niin hyvä tulee ;)


VSP ja ROP podengo
 
18.11.2007

Jyväskylä INT, Vares oli VSP-pentu. Dori PN2, SERT ja VA-CACIB. Encautom's 3-litterit esiintyivät kaikki ensi kertaa junnuissa, ja Honey EH2, Figo H ja Tofu EH1

Mukava reissu. Koko viikonloppu hotellissa! ihQua! =D

 
11.11.2007

Vares,  Nilla ja Viivi osallistuivat pentunäyttelyyn Lahteen. Tuloksena oli  Viivi ROP , RYP-2. Nilla PEK2, KP! Vares ROP, RYP-3!


Viivi "hieman" nolona. Piti kuvaankin tulla... ja vähän jännittääkin... ;)
Kuvan otti Marjaana Wahlberg


Tällä kertaa hieman paremmin. =) Ensi viikonloppuna Nykäskylään!
 
03.11.2007

Vares oli pentunäyttelyssä Lahdessa, ja tuloksena oli punainen nauha... Ei KP.ta tällä kertaa. Ei kyllä oikein esiinnyttykään, koska pojalla oli energia määrä kohdillaan... =/
Nilla oli ollut myös espoon pentunäyttelyssä, jossa oli ollut paras narttu, mutta ei myöskään KP.ta... Tylsä päivä... ;)


Tämä samainen kaksikko + Viivi osallistuu ensi viikonlopun pentunäyttelyyn lahteen.
 
02.11.2007

"Tarmo" pojastapa nyt riittää puhetta... Tarmo- pojan perhe ei voinutkaan pitää poikaa, joten Tarmo muutti Einin ja Tonin luo Vantaalle. Siellä on Tarmo, alias jo "Taren", hyvä olla. Perheessä ei ole muita koiria, joten hieman hiljaista taitaa olla, mutta pullea kissa löytyy kaveriksi =) Ja perheen kaksi mukulaa pitää seuraa Tarmolle.

Kiitos Eini ja Toni, että tarjositte kodin upealle pikku vipeltäjälle, Tarmo "the Lähikauppias" =D
 
01.11.2007

Emma oli ultrassa, eikä pentuja näkynyt. Eli ei siis ole pentusia tulossa =(
 
26.10.2007

"Tarmo" (Roxinol, alias Tarmo, Joksi hänet nyt nimettiin) On nyt muutaman päivän kotiutunut, ja hyvin on mennyt. Ei ole mitään epäselvyyksiä, missä on oma paikka nyt. Perheen toinen koira, "Sisu", kelpaa mainioksi leikki kaveriksi, ja uskoisin, että nämä kaverukset tulevat hyvin toimeen. =)
Tarmo on myös tarmokas termiitti, ja nakertelee siis kaikkea mahdollista... Korvatkin hieman hakee vielä paikkaansa... Pääasia on, että luonne on kohdallaan, ja koira miellyttää =)

 
23.10.2007

TERVETULOA!

Tänään kävin noutamassa pienen ressukan näköisen, ja väsyneen pikku podengon kentältä. Herra oli matkustanut hienosti. Luonne oli mitä hurmaavin heti alkuun. Ja näytti tottuvan helposti uuteen kotiinsa. Roxinol do Vale Negro asustaa nyt Helsingissä Hannan perheen luona. Katsotaan mitä pikku miehestä tulee. Toistaiseksi hän on Roxi, mutta hänestä kyllä ollaan leipomassa jotakin miehekästä... ;) Eli uusi nimi jossain vaiheessa...

Kiitos Carlalle tästä hassusta veitikasta!

Ja tästä on nyt tehtävä ihan asiaa, olen nyt ryhdistäytynyt "päivitykset" sivun kanssa, eli... ;)
 

21.10.2007

Lahden pentunäyttelyn tuloksena Vares ROP RYP-3!!! Täältä löydät infot.
 
20.10.2007

Emma oli Seinäjoen KV näyttelyssä, ja tuloksena PN 3 ja CACIB!
 
14.10.2007

Encautom´s Spice of Life, " Luke" oli tänään match showssa Kuopiossa. Paikalla oli ollut yli 100 osallistujaa, ja Luke poikahan oli hienosti ollut BEST IN SHOW!!
Hienoa Luke ja Kirsi! Eikä siinä vielä kaikki, Kirsin tyttö oli Milon kanssa voittanut lapsi ja koira kilpailun =) Hihii!

 
13.10.2007

Mitä ihmeen "metsästystä"??

No niin, se on hirven metsästys alkanut... Saimme siitä heti esimakua metsälenkillä, kun yks kaks kukkulan takaa ajaa auto! "metsästäjät" liikuskelivatkin väriuskollisina pienen pienellä punaisella fiiatilla karjuen, " koirat kiinni, hirvikoira on vapaana!" Käveltyäni eteenpäin, huomasin heidät passissa, jossa tutkailivat koiran tutka pannan antamaa viestiä ja poliisin lailla ohjasivat minua menemään toiseen suuntaan... AARG! Mitä saakelin metsästystä tälläinen on? Kävelin metsän siimekseen jossa toivoin että herrat ei fiiatin ajo-ominaisuuksillaan pääsisi yllättämään... Ja näinkin monen monet hirven jäljet siellä metsässä, minne ei fiiatilla pääse ;)
Noh, ei siinä mitään jos metsästettäisiin oikeasti. Kiväärit olkapäillä rymyäisivät ja etsisivät hirven ja kaataisivat sen, mutta, nämä "metsästäjät" päästävät koiran irti tien laidalla, ajelevat itse autolla perässä... Nämä jampat ovat jopa kylväneet hirville ruokaa koko kesän, jotta heillä olisi helppo nakki ampua hirvi vaikka suoraan sieltä fiiatin ikkunasta! Tämä ei ole enään metsästystä, vaan systemaattista eläinten kaatoa. Tämä on kaukana metsästyksestä!

Niin ja mitä ihmettä, luovuin tämän päiväisestä metsälenkistä vain näiden fiiat miesten iloksi, niin kappas, taajamassa, ala-asteen pihalla tulee vastaan ajokoira, ja taas saakeli tutka panta kaulassa!!! Mitä hel****ä???? Jos ajokoira saa vainun city pupuista, niin ajaako "metsästäjät" tänne koulun pihaan ampumaan jäniksen???
Ei hyvää päivää!!!!!!!!!!!!!  Ei kait kukaan päästä koiraa taajamassa "metsälle" ja tässä kun ei metsä metsää ole ihan korttelin päässä...  Nyt ainoa vaihtoehto kait lenkkeillä, on luonnonsuojelu alueet, jotka ovat rauhoitettuja metsästykseltä, toivottavasti...

Ymmärrän toki, että hirviä metsästetään, ja pitääkin, olenhan itsekkin ajanut hirvi kolarin, ja silloin ajattelin että hirvet voisi kaikki ampua...
Kaikilla asioilla on kaksi puolta, ja tämä minun näkemykseni nyt kärjistyi fiiat miehien ja yhden ajokoiran ansiosta. Mutta miksi hirvimiehet hullaantuvat näin ja luulevat omistavansa kaikki metsät hirvestyksen ajan? Eikö siis saa enään ulkoilla normaaleilla ulkoilu poluillaan kun metsästys kausi alkaa? Pitääkö sen tarkoittaa sitä että silloin omat koirani eivät voi ulkoilla, edes taajamassa? On kait vain laitettava punaiset pipot päähän ja koirille turvaliivit, ja toivoa ettei kukaan luule meitä hirviksi...

 
29.09.2007

Hyvinkäällä olimme pentuetapaamisessa. Paikalla oli kaikki litter-3 pentueen pennut, pentujen emä, isä, mummoja 2kpl, vaari, enoja 2kpl ja pari "väärän" rotuista.
Päivä alkoi Hyvinkään pentunäyttelystä josta hienot tulokset:

Urokset:
Spice of Life, " Luke" pek 2, KP
Spicy Chili, "Pena" pek1, KP, VSP

Nartut:
Bitter Lemon " Zara", pek2, KP
Hot Tabasco "Viivi" -
Lovely Vanilla " Nilla", pek3, KP
Pithy Pepper "Luikku", pek4
Soft Chocolate "Nuppu" -
Sweet Sugar "Viivi" pek1, KP, PN1, ROP, RYP-3


VSP ja ROP


RYP-3

Kennel Encautom´s- kasvattaja ryhmä, ROP-kasv

Eli hienosti meni! Vareskin oli ROP-pentu =)
Ja mukana ollut "keTy" eli kennel tyttö Pihlis, sijoittui hienosti Rallen kanssa junior handler- kilpailussa sijalle 5!

Näyttelyn jälkeen siirryimme kaikki Hyvinkään vinttikoira radalle, ja siellä sitten pennut kaahailivatkin niin että...! Kaikki pennut kuvattiin, syöpöttelimme eväitä, jutskailimme ja muuta sellaista. Kivaa oli koko päivä, ja toivottavasti tälläisiä päiviä tulisi joskus lisää. Positiivista oli, että kaikki jaksoivat lähteä mukaan, ja odottaa näyttelyn loppumista, vaikka se venähtikin "hieman". Suuri kiitos kaikille! Ja täältä näkee hieman millaista meno oli... Kiitos Jarmo!

 
28.09.2007

Vares kävi ensimmäistä kertaa uimakoulussa simmailemassa! Kivaa oli, ja pienestä alkujännityksestä huolimatta uinti lähti hyvin käyntiin. =) Tarkoitus olisi saada tästä kasvavalle pennulle talveksi hieman treeniä =)

Kuvia löytyy pari täältä!

 
23.09.2007

Ralle, Inez ja Rusina osallistui tänään Mikkelin maastokilpailuihin ja tuloksia tuli seuraavasti: Rusina ae: 207p ja finaalissa keskeytti joten... Ralle ae 241 ja fin 231, näillä pisteillä selvittiin 15 sijalle. Inez sai ae 217p  ja finaalissa puristi 231p ja sijoittui toiseksi =)
 
22.09.2007

No eipä ollut turha reissu ajaa Raaheen asti!!
Vares, Honey,  Wiiwi. ja Luke. Tästä porukasta ei potkua puuttunut!

Honey PN 1, KP, ROP
Wiiwi  PN1, KP, VSP
Luke PU1, KP, ROP, RYP-1, BIS-3    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Var
es PU1, KP, ROP, RYP-3     !!!!!!

On ihan hyvä että oli pakettiauto, jotta sai kaikki palkinnot kotiin ;)

Grande onnittelut Kirsille hienosta Luken esittämisestä!!
Kiitos myös Katille majapaikasta ja tarpeeseen tulleesta handlaus ja kuvaus avusta =)
Paikkana ollut ratsastus maneesi ei tarjonnut ihanteellisimpia olosuhteita vinttikoirien esittämiselle ja kuvaamiselle...


VSP ja ROP


Luke BIS-3 (kuva K.Rasku)


 
Vares RYP-3 (kuva: K.Rasku)
 
16.09.2007

Hyvinkään ryhmänäyttelyssä tänään Figo, PEK1,KP, PU1, ROP-Pentu. Tuomarina Maaret Kärdi, Eestistä.
 
15.09.2007

LOOBY 10.V TÄNÄÄN!
Onnea myös sisaruksille! Loobyn nakkikakkukutsut ovat maanantaina ;)
 
15.09.2007

Olemme kotiutuneet kesälomareissusta =) 3500km... Hieman peffaa puuduttaa. Tuli koluttua monet paikat. Nukuimme hotelleista mökkeihin ja olimmepa muutaman yön VR.n lipun myynti osastolla... =) Kiitos vaan Maahiskallion porukalle ja erityisesti Vartiopäällikkö- Minokselle =) Hyvin oli pedit pedattuna! Tervolassa yritimme auttaa myös pikku- Maahisia alkuun, mutta se ei ollutkaan niin yksinkertaista... MITEN IKINÄ VOI TULLA VAHINKOPENTUJA?? Silloin kyllä natsaa, ja heti kun ei olisi tarkoitus. Onneksi pikku- Maahiset saivat toivottavasti hyvän alun osaavammissa käsissä. Autoimme kumminkin nettisivujen teossa kyseistä porukkaa. Jotakin hyötyä edes meistä ;) Muista nyt Heidi linkitellä =D
Niin ja kiitos Affi ja Marco (Kaikkonen) maja- paikasta =)

Täältä pääset kurkkimaan hieman kuvia joita tarttui mukaan reissulta...


Vares Kävi myös sen ensimmäisen pentunäyttelyn nyt ja tulos oli VSP- pentu =)
Tuomarina toimi Säde Hohteri


VSP ja ROP

Whippet pennut:
Encautom´s Lovely Vanilla PEK3, KP
Encautom´s Soft Chocolate ei sij.

Podengo pennut:
Encautom´s Reducto PEK1, KP, PU2
Encautom´s Rictusempra PEK1, KP, PN2

22.9.07 suuntaammekin Raaheen pentunäyttelyyn. Mukaan lähtee Var
es, Honey ja Wiiwi. Paikalla myös Luke
 
08.09.2007

Emma, Dori ja Ralle osallistui Ylistaron KV maastoihin.
Emma sijoittuis 3 juoksijasta toiseksi. Dori voitti alkuerät ja pääsi finaaliin. Kokemattomana lopetti kumminkin kesken ja jäi alle 400 pisteen, joten serti jäi saamatta. Tuomari kyllä muisti "loppu puheessa" mainita että Dorissa on ainesta ;)

Ralle juoksi alkuerät tätinsä "Famin" kanssa, joka saikin aikaan keskeytyksen lähdölle. Uusinta lähdöstä Ralle jatkoi matkaa yksin. Juoksi hienosti loppuun asti ja pääsi finaaliin starttaamaan kolmannelta sijalta. Finaalissa kävi jotakin (?) ja Ralle passitettiin uusinta eläinlääkärin tarkastukseen lähdön jälkeen. Mitään ei löytynyt, mutta yksi tuomareista oli huomannut Rallen kaatuneen kiveä päin, ja huolestui. Kaikki oli kumminkin ok, ja Ralle teki lähdössä Lasse Virenit, lähti hyvin, kaatui, jäi kilpakaverista, juoksi sen kumminkin kiinni ja meni ohi voittoon... =D

Ralle sijoittui toiseksi kilpailussa, ja sai ensimmäisen SERTIN! Lisäksi kilpailun Ruotsalainen tuomari antoi Rallelle "make my day"- palkinnon Rallen hienosta "Lasse Viren" suorituksesta. Tuomari jakaa palkinnon aina kun on ulkomailla tuomaroimassa. 
01.09.2007

Emma ja Dori saivat vihdoinkin juoksukirjat. Tytöt kävivät myös treeneissä, ja hienosti oli mennyt. Tytöt ja Ralle osallistuukin ensi viikonlopun Ylistaron maastoihin.

Aloitamme myös "kesäloman" Ylistaron kilpailuista, ja matkaamme tuntureita ja poroja tsiigailemaan. Käymme myös Norjan puolella.
15.9 kiiruhdamme takaisin Vareksen ensimmäiseen "viralliseen" (tai siis hyvinkin epäviralliseen) pentunäyttelyyn Helsinkiin.
Tarkoitus olisi saada hieman Suomen ja Norjan lapin ruskaa ikuistettua. Mukaan raahataan siis myös aina pakollinen kamera varustus =)

Var
es menee uusinta röntkeniin tiistaina. Katsotaan miten varvas on parantunut. Tällaisen porukan kanssa kun vauhti on kovaa, sattuu ja tapahtuu aina. Juoksemisessa kun on monesti enemmän onnea kuin ymmärrystä.
 
26.08.2007

SMM- maastokilpailut.

Inez ei oikein jaksanut juosta. Juoksi kumminkin maaliin, mutta alakuloinen Inez jäi 5 sijalle. Osallistujia oli 6kpl.

Ralle pinkoi hulluna alkuerissä, ja se tuottikin 13 sijan. Osallistujia 39kpl. Finaalissa Ralle oli selvästi väsynyt alkuerien ja finaalin vähäisestä välistä. 19 sija kumminkin, ja SA!


Kuva P.Hynynen

Lisää kuvia löytyy Täällä
 
21.08.2007

Varpusen varvas murtui, ja nyt onkin oleminen kun ei liikkeelle pääse. Remmissä oleminen on extra vaikeaa herralla...
Noh, kyllä se siitä paranee... Toivottavasti... Ettei tule kolmivarvas Loobyä toista... =)

 
19.08.2007

Nam, nam, rapujuhlat olivat viikonloppuna! Eipä taas olekan hetkeen näin pupsuteltu! Mutta hauskaa oli vaikka olo onkin kuin pahemmallakin suursyömärillä!

Kerkesimme myös napsimaan hieman kuvia. Niitä löytyy Vareksen, Rallen ja yhteisestä galleriasta.

 
12.08.2007

Honey kävi pentunäyttelyssä tuomarinkartanolla, ja tuloksena oli VSP pentu. Hanskia hieman jänskätti... ;) Mutta hyvin se meni. Kati hienosti esitti Honeyn. =)

Donnasta tuli tänään Kansainvälinen muotovalio saadessaa viimeisen Cacibin. Odottelemme nyt vain FCI.n vahvistusta sille! Ensi vuoden alusta Donna jääkin mamma lomalle... =)

Ne on jo sitten hirvikärpäsetkin saapuneet. Joka päiväiset metsälenkit taitavat hieman supistua, koska nuo kyseiset pikku nilviäiset ei ole niitä lemppareitani. Noh, onneksi niitä vähemmin tulee metsäteille, vaan pysyvät metsässä... Jaksamista niille, jotka koiriaan käyttää hirvikärpästen valloittamissa metsissä...! =D Jää verijälkien vetämisetkin nyt...

 
07.08.2007

Viikonloppu pyörähti podengojen kesäpäivillä. Mukavaa, porukkaa ja koiria riitti! Ohjelmassa oli mm vieheenvetoa ja perinteistä tietokilpailua. Vares kävi myös koittamassa viehettä, ja pikku pätkä meni loistavasti. Ei tarvinnut muuta kuin hurauttaa viehe liikkeelle! Tästä pojasta ei potkua puutu!
Kävimme Taijan ja Katin + Inez, Honey ja Tofu, suojuoksulla. Tai siis koirat kävi. Menoa riitti!Tänä vuonna emme osallistuneet podengojen päänäyttelyyn, joka oli Kuopion näyttelyn yhteydessä. Onnitteluja vaan sijoittuneille.

Ensi viikonloppuna onkin Honeyn koitos pentunäyttelyssä =) Ilmoittautuneita on 2 pientä sk pentua.

Ralle sai uuden kuvagallerian, käy kurkkaamassa täältä. Päivitetty myös paljon uusia kuvia mm. Dummyn galleriaan, Tofun sivulle, Milosta ja Lukestakin uudet kuvat ja kimppakuviakin lisää.
 
31.07.2007

Poikkesimme koko perheen voimin Ahvenanmaalla. Mukava oli mesta muuten paitsi hotelli oli kyllä niiiiin arsesta etten taas hetkeen olekaan käynyt. Yli 100 eukkua yöltä pitäisi olla hieman laatua, mutta mitä vielä. Ja palvelu oli monessakin paikassa hyvin huonoa. Ei taida oikein Ahvenanmaan tyyppejä naurattaa kun joutuvat puhumaan Suomea, koska minähän en periaatteesta puhu Ruotsia Suomessa... =) Taitaa kyllä joutua lähtemään Ahvenanmaalle kun Vares on kasvanut näyttely kelpoiseksi.
Niin ja ne punkit... voi...!!


Vares hieroo tuttavuutta...
 
15.07.2007

Aktiivi-sunnuntai =)
Orimattilan seudulla vietimme aktiivista päivää, kun podengot starttasivat ensin maastokisoissa. Alkuerät Inezin hyväksi, ja voitto asetelmista lähdettiin finaaliin, jossa ei tullut niin loistavaa suoritusta, mutta lopulta nappasi pisteen voitolla sertin ja ykköstilan! Hyvä Inez!
Orimattilassa myöskin olimme Potter-pentujen kanssa ensimmäisessä pentunäyttelyssä, josta tulokseksi tuli: 1, KP, ROP-Pentu, Figo, urosten 2 oli Tofu. 1, KP, ja VSP-pentu oli Honey! Hienosti pennuilta! Tofulta pudotus oli käytöksessä. Herraa rupesi hieman jännittämään kun tuomari setä uhkaavasti tepasteli paikalle. Noh, nyt ei muuta kuin treenaamaan ja sitten uudestaan. Totuttelulla siitä selviää ;) Kiitos kumminkin Tuijalle, Taijalle ja Katille, että osallistuitte kaikki näyttelyyn =)Ja koko päivän satoi vettä... On kivaa että nyt vihdoin kotiin tullessa rätti väsyneenä aurinko paistaa...! =/

 
12.07.2007

Meidän oli tarkoitus suunnata ensi viikoksi Ruotsiin, jossa Rallen oli tarkoitus osallistua Ruotsin luonnetestiin ja muutamiin verijälki kisoihin, mutta jouduimme perumaan reissun sairastapauksen vuoksi. Rallen ensi viikonlopun maastokilpailut peruuntuivat myös, sillä sunnuntai aamuna alkaa podengot klo 8.00 ja whippettien vuoro olisi vasta klo 15.00->, joten en halua ottaa koiraa istumaan kuumaan autoon päiväksi. =( Kaikki on ny mennyt hieman puihin Rallen osalta... Mutta toivottavasti Ralle pääsee taas kilpailuihin pian.

Litter 2 osallistuvat myös kaikki viikonloppuna järjestettävään pentunäyttelyyn. On mukava nähdä kaikki veijarit =)

Vares kasvaa huminalla. On alkanut Rallen perässä menemään jo hieman pidemmälle veteen. Ehkä se kohta jo simmailee täysiä =)

 
02.07.2007

No se on nyt virallinen lomakausi alkanut, ja lucky you, ketkä ovat lomalla. Omani odottaa vielä hetkisen... Herra Vareksesta on lisäilty taas vaihteeksi kuvia herran omaan kuvagalleriaan. Kyllä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita herran kanssa. =) Pysyy mieli virkeänä...!!

15.7 on sitten "viralliset" litter 2/ Loitsu-pennut treffit. Paikalla kaikki pennut. Toiset treffit heillä ovat podengojen kesäpäivillä.

Litter 3 / mauste- pentujen treffit ovat 29.9. Hyvinkäällä. Eli kaikki joukolla pentunäyttelyyn ja kimppa kaahaukseen =) Lisää infoa myöhemmin heille.

Ja asiasta ihan reilusti poiketen, ei voi muuta sanoa kun että " Ei riemulla rajaa, kun Saabilla ajaa"
(Toinen automme siis piiputti, joka EI siis ole Saab...!)
Tämä ihan vaan tälläisenä pienenä välikommenttina ketutuksen lomasta...

 
28.06.2007

Lisätty kuvia "pikku" miehen sivuille. Hra Vares, Jussi Valtteri Vares, on alkanut jo oppimaan talon tavoille, aikamoinen jujuttaja koko tyyppi ;)
 
24.06.2007

Perheeseemme on muuttanut uusi jäsen Ruotsista. Käy kurkkaamassa täältä...

Grey Hra Vareksen hakumatka oli antoisa, joskin sateinen.. Kotona uusi pentu näyttää hyvin rauhalliselta, ja onkin tottunut jo kaiken sortin hulinoihin. Toivotaan että hän jatkaa samaan malliin.
Koipia, häntää ja nokkaa riittää... Aikamoista klopo meininkiä... ! =)

Onhan se ihan selvää, että jos perheessä on Ruotsalainen auto, on oltava myös Ruotsalainen koira! KYLLÄ!


Yksi asia askarruttaa mieltäni. Olen ollut aktiivisesti harrastamassa koirien parissa, ja nyt olen tutustunut ja hommannut täysin uuden rodun, Greyhoundin. Olen pitänyt myös oleellisena että kun on rotu, niin silloin kuulutaan myös rotuyhdistykseen tai rotua harrastavaan yhdistykseen. Olenkin yrittänyt liittyä Suomen Greyhound yhdistykseen jäseneksi, kolmesti, ilman tulosta...? Itse en uutena harrastajana käsitä, mikä ihmeen käytäntö tämä on? Olen varmasti ostanut koirani väärältä kasvattajalta koska eivät minua jäseneksi huoli... Ja tosiaan, olen "anonut" jäsenyyttäni kolmelta taholta, aina puheenjohtajaa myöten... Ei voi muuta sanoa kun että ompa sisäpiiri meininkiä... Pääseeköhän niihin sitten "isona"?? Outoa porukkaa! On kait turha valittaa ettei yhdistyksessä riitä vapaaehtoisia tekijöitä... No ei helvetissä olekkaan kun ei oteta uusia jäseniä! no joo...

Aurinkoista viikon alkua kuitenkin =)

 
16.06.2007

Kaikki pennut ovat löytäneet uudet kodit itselleen. Viimeinen nappula lähtee tänään. Sitten on ehkä hetki hiljaista, kunnes saapuu jotain muuta, mutta siitä lisää myöhemmin ;)

Hakusessa on myös koti lähiseudulta, mahdolliselle podengon uros pennulle. Kodin tulisi olla aktiivinen harrastus koti. Lisää voit kysäistä sähköpodella tai puhelimitse.

Ihana LOMA! Joten mukavaa Jussia! Olkaahan kunnolla!

 
26.05.2007

Loobyn varvas, tai siis se varpaaton varvas, paranee hyvin. Vielä on meno hieman ontuvaa menoa. Rallen jalkakin on kunnossa viime viikonlopun loukkaantumisesta.
Pennut kasvaa hurjaa kyytiä. Yksi pentu etsii vielä omaa kotia.

Kohta meille tulee taas perheenlisäystä, käy kurkkaamassa myöhemmin uudestaan ;)

 
20.05.2007

No niin, kesä saapui, ja olimmekin pidennettyä viikonloppua viettämässä mökillä. Pennuilla oli paljon nähtävää ja kuultavaa. Tilaakin oli niin että meinasivat uteliaimmat hieman kadotakin. Noh, nimenhuuto oli aktiivisesti koska kanahaukka leijaili maisemissa. Muutamia kuvia lisätty pentujen kuvasivulle tänne.
Myös pentujen omilla sivuilla uudet kuvat.

Talossa on nyt "hieman" hiljaisempaa, koska kaksi pentua lähti uusiin koteihin viikonlopun aikana.

Tänään olimmekin porukalla maastojuoksuissa. Hieman hyvää ja hieman huonoa... Ensiksi Inezin kaverit peruutti tulonsa, joten jouduin Dummyn ilmoittamaan kaveriksi. Dummyhän normaaliin tyyliinsä juoksi, jäi kuselle ja jatkoi maaliin... Inez sen puolesta nappasi voiton ja sertin! JIBII! =)
Ralle juoksenteli hienon juoksun, mutta lopussa, jo vieheen pysähdyttyä juoksi rissaa päin, ja loukkasi jalkansa. Se siitä. No, seuraavat kilpailut taitavatkin sitten olla vasta heinäkuussa.. Meillä siis talo täynnä toipilaita...

 
10.05.2007

Pentujen 6vk kuvat lisätty jokaisen omalle sivulle.
 
08.05.2007

Encautom´s 1 litterit tänään 2.v!! Onnittelut kaikille!

Looby menee tänään leikkaukseen. Loobyn kauan vaivannut varvas leikataan. Toivotaan että paraneminen alkaa heti =)

Lisätty muutama uusi pentukuva, täältä. Pennutkin tänään 6vk!
 
05.05.2007

Ihanaa, "kesän" ensimmäinen lämpöinen päivä! Pennut vierailivat ulkona, ja vauhtia piisasi. Kuvia ensimmäisestä piha käynnistä löydät pentujen kuva sivulta, täältä.

Ralle oli tänään myös BH koitoksessa, ja ikävä kyllä, Ralle pelästyi jotakin paikallaan makuussa ensimmäiseksi, ja koko loppu koe meni plörinäksi. Noh, nokka pystyyn ja uusiin testeihin ;)
 
01.05.2007

Waput on juhlittu, ja  mukavasti meni. Kuvia otettu, ja nyt on sormet täynnä reikiä eli siis makkara maistui pennuille =) Pentujen kuvia niiden omilla sivuilla. Koittakaa kuvia katsoessanne ymmärtää, että pikku pentujen kuvaaminen ei ole kauhean helppoa. Oikean asennon ja kuva hetken yhteen sovittaminen on joskus ylivoimaista... Kuten ehkäpä huomaatte kuvista ;)
Pennut kasvavat ja kehittyvät hirmuista kyytiä. Ruoka maistuu ja pantulaatikolla käy kova melske!

 
28.04.2007

Pennut ovat saaneet kaikki omat sivut, ja joitain kuvia siis vihdoin lisätty. Pennut viettävätkin vauhdikasta wappua 5vk synttäreiden muodossa. Kasvu ja kehitys on kovaa! Terveiset Kirsille, teidän ukko oli olkkarissa kävelyllä, ja nyt se kiljuu pentu lootassa yksin muiden mentyä nukkumaan, ja joka kerta ja kauan!! Pennut on IHQui!

Riehakasta Wappua kaikille! Muistakaa puhallella wappu pilleihin!
 
24.04.2007

Pennut 4vk. Uusia kuvia lisätty pentujen omille sivuille.
 
20.04.2007

Rallen treenaus jatkuu. Käytiin tänään ottamassa tottista, ja hyvin näyttää perus asiat olevan kunnossa. Tosin, hienosäätöä tarvitaan aina... Kiitos apujoukoille, ja erikois kiitokset Midelle joka jaksaa meitä opastaa ;)

Pennut kasvaa... Joka päivä joku keksii jotain uutta. Äippä on selvästi jo kotiin lähdössä, eikä liikoja viihdy pentulaatikolla. =)

 
20.04.2007

Ja taas on hurahtanut aikaa niin että on aika päivittää pennuista kuvia sivuille. Pentujen omalla sivulla uusia kuvia, ja Honeystä myös uusin versio.
Pentujen kanssa sujuu hienosti. Syö, kasvaa, puuppailee ja mönkii. Kaikkea oleellista mitä pennut tekevät.
Tyttöjä on vielä vapaana etsimässä uusia mukavia koteja! =)

Rallen treenaus jatkuu... Meinaa loppua itseltä paukut kohta, sen verran on treeneissä vauhtia... Niin hyvässä kuin pahassa mielessä. Katsotaan mitä tuomarit sanovat ;)

 
09.04.2007

No niin, pääsiäinen on nyt sitten jo kohta takana. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi... Puhumattakaan noista suklaamunista, jotka edelleen killuu tuolla pöydällä.
Mukavaa oli vain olla kotosalla, tosin vaihtelevasti täällä porukka ollut kipeinä, mutta aina sitä jaksaa pentuja tuijottaa ;)

Pentulaatikolla ollaan tänään kuvailtu, ja uusia kuvia pentujen omalla kuva sivulla. Toisella pojalla myös silmät auennut tänään =D
Tarpeeksi kun on laatikolla tuijottanut, niin rupeaahan ne nyt olemaan ihan hallinnassa tuo pentujen tunnistus ;)

 
31.03.2007

No niin. Kaikki pennut ja emo voi hyvin. Itse olen hieman "pihalla" nyt, sillä pentuja on niin paljon, että esimerkiksi uusia kuvia laittaessani, en ollut ihan varma, kenen kuva siellä on jo, ja kenen ei. Eli siis en vielä tunnista kaikkia pentuja. Ovat kovin saman sävyisiä. Ne joilla on erityistuntomerkit, kuten kaksi tyttöä joilla on puoli naamaa värillisiä, tai pentueen isoin ja pienin pentu ym. tunnistaa kyllä heti... Kolmen erivärisen pikku podengon kanssa ei ollut tälläistä ongelmaa ;)
Noh, ehkäpä kohta tunnistan nämä... Olenhan joskus koulussakin tenttinyt 50 talviasuista lehtipuuta... Eli kait nämä 8 pentua nyt saa toisistaan erotettua =)

Ja ne, jotka tällä meidän seudulla lähtevät virpomaan huomenissa, niin tänne vain, täällä on iso laari karkkia odottamassa!! ;)

 
27.03.2007

OHHOH!
Rusinan Vauvat saapuivat maailmaan plussapallojen lailla rymistäen. Odotimme pentujen syntyvän vasta loppuviikolla, mutta lyyli päätti että kesken emännän ruokailun tahdon aloittaa synnytyksen =) Eli kuin salama kirkkaalta taivaalta, alkanut synnytys kesti 1h 46min, ja kaikki 8 pentua oli maailmassa! HUH! Oli aika kiire, hieman...!!
Kaikki on muuten ok. Hieman emän pitää miettiä hoitoja, mutta perusasiat luistaa! =)

Ralle on nyt ylpeä eno elmeri! Ei malttaisi taas pysyä poissa. Itkee ja marhailee. Tahtoisi jo leikkiä pentujen kanssa! Looby on tietty ylpeä vaari! =D

Kyllä, kuvia on tulossa lisää! =D

 
25.03.2007

Viikonloppu on ollut touhua täynnä!
Olimme tampereen näyttelyssä (tosin ilman koiria) jossa julkaistiin "Vuoden podengo" kilpailun tulokset. Ja, hienostihan se meni. D
ummy oli kilpailussa toinen, vain ½ pisteen päässä voittajaan, ollen myös paras pieni sileäkarvainen podengo. Neljänneksi ylsi parhaana sileäkarvaisena narttuna Donna
Vuoden pentu- kilpailun 6 sijalla oli Dori !! Ei siis ollenkaan huono vuosi tuo viime vuosi!

Tänä vuonna annan tilaa muille, ja Dummyn kilpailut on enemmän kuin vähäiset. Dummyllehän luvattiin osa-aika eläke Voittaja tittelistä! Ensi vuonna joudun siis luopumaan kaikista hienoista kiertopalkinnoista, joita Dummy on menestyksekkäänä pitänyt monta vuotta!

Kaikki pennut lähtivät myös tänään uusiin koteihin! SNIIF! Ompa hiljaista! Hyvillä mielin pennut laittoi matkaan, koska uudet kodit olivat parhaat mahdolliset!

Nyt jäädään odottamaan Rusinan Vauvoja. Olipas hiljaista kauan... ; )

 
11.03.2007

Maastojuoksukilpailut meni ok. Ralle sai 224 pistettä, mutta jäi viimeiselle sijalle. Pisteet olivat kyllä kumminkin oikein loistavat, ja herra juoksikin pientä oikaisua huomioimatta loistavasti! Vauhtia ja intoa riitti ukolla, vaikka onkin penturuuan pyöristämä ;)D
ummy. juoksi alkumetrit tukkaputkella, mutta antoi sitten kaverille mahdollisuuden, ja pysähtyi repimään koppaa. Ja, kun kaveri oli saanut hyvät etumatkat, juoksi D maaliin. =) heh, pisteitä kaikki 95... ;)Rusinan kuva kertoo, että kavereita on tulossa =) Kuvan löydät täältä.

Pentujen kuvaaminen voi sitten olla työlästä. Olen lähinnä vaan puuhastellut niiden kanssa muita juttuja. Kuvaamista on hieman laiminlyöty, ja uusia kuvia onkin aika nihkeästi. Noh, jotain kumminkin ;)
 
05.03.2007

Pennut ovat taas kasvaneet... Herra Pikkarainen painaa jo yli kilon! =) Hampaitakin rupeaa näkymään!
Kaikilla pennuilla on nyt kodit tiedossa. Ralle ei tiedä miten päin olisi kun pennut kiinnostavat niin kovasti. Pennut kiipeilevät rallen päällä, ja koittavat käydä rallen hanasta valuttamassa tuoppiin kuohuvaa... hmm... On hyvä että serkkupoika on kova leikittämään pentuja!

Ensi viikonloppuna on maastojuoksu kilpailut tuossa muutaman kilometrin päässä, ja lauantaina lähtee kilpaurille Ralle, joka on ahtanut itsensä täyteen pentujen (varastettua) ruokaa. Heti kun silmä välttää käy Ralle tankkaamassa pentujen safkat huuleensa... Joten odotukset kilpailun suhteen on aika nollassa. Odotamme kesää, ja rallen "kuntoutusta", niin pääsee oikeasti juoksemaan! Treenaus on näin talvella ollut kovien pakkasten ja pentujen takia ihan minimaalista. Noh, kevväämmällä!
Ja sunnuntaina kilpailuun lähtee D
ummy. Dummyhän ei juuri ole enään paljoa jaksanut juoksennella kun sai KVA-m tittelin. Mutta mennään nyt seuraksi sitten, jotta saadaan serti jaettua ;)

Rusinan massu kasvaa =)
 
03.03.2007

Pennuista lisäilty omille sivuilleen kuvia. Kasvu vauhti on hurja. Tasapaino ei kyllä vielä auta pitämään pentuja pystyssä niiden vetäessä täyttä ravia! Ja, kaula taitaa olla vielä liian lyhyt, sillä pentujen pään "taipuessa" ruokakupille, takajalat nousee ilmaan.. Olisi mukava vaan istua pentujen kanssa ja ihmetellä niitä. Välillä tietysti pitää käydä töitäkin tekemässä... =/
 
26.02.2007

Rusinan kanssa käytiin nyt sitten ultrassa, ja kyllähän siellä näkyi pikku rusinoita. Hieman lainatakseni, "oli tupa taysi" Eli useampi pentu näkyi, ja hyvin selvästi!
Nyt sitten vaan odottamaan, miten lähtee maha kasvamaan.

Podengon pienet marsun pennut ovat syöneet jo kiinteää ruokaa, ja hyvin meni.
Kaikki niiden osalta kunnossa =)

 
22.02.2007

Kaikilla pennuilla on nyt silmät auki. Kovasti liikutaan, muristaan, haukutaan ym. kivaa. Koittavat jopa hieman "leikkiä" keskenään. Ralle käy tutkimassa säännöllisesti pentuja, tahtoisi jo kovasti niitä leikittää!

Ulkona edelleen kylmää, mutta toivotaan että kohta jo pääsisi lenkille kunnolla!

Maanantaina mennään Rusinan kanssa ultraan, katsotaan näkyykös siellä mitään.

Myös toisenlaista ohjelmaa on viikonlopuksi. Henkka ukkoseni lähtee rallikisoihin karttaa lukemaan. Startti on lauantaina alk. klo 12.00 kauppatorilta. Pätkiä ajellaan pitkin iltaa ja yötä Karjaa- Vihti- Nurmijärvi linjalla.

 
16.02.2007

Pennut kasvavat maxi huminalla. Kovia ovat syömään! Inez tahtoisi jo hieman kävelylle, mutta tuleekin sitten katumapäälle kun on päässyt tien toiselle puolelle!

Toisella pojalla on auennut jo silmät. Katsotaan tuleeko muut perässä viikonlopun aikana!

Muut koirat ovat jo hieman levottomia, sillä pitkät lenkit ovat olleet puutteellisia pakkasen ja pentujen takia. Ralle esimerkiksi porautui meidän sohvakaluston läpi, ja tietysti kummastakin sohvasta... hmmm... Noh, tästähän ei tietysti bonusta tule... Paitsi huomenna lauantaina metsälenkki, ja kunnollinen!

 
07.02.2007

Inez ja vauverot voivat hyvin. Hieman Inez on hädissään kun pennut piippaavat, mutta on ollut hyvä äiti. Pentujen painot nousevat hyvää vauhtia.
Tässä vaiheessahan pennut vain syövät ja nukkuvat. Noh, minkäs muunkaan voi kun ei nää, kuule eikä pysty kävelemään... =/
Olen lisäillyt muutamia vauvakuvia. Pääset kurkkaamaan niitä täältä! Lisää tulee kunhan saadaan EOS sauhuamaan =)
 
05.02.2007

Se olis sitten J.L. Runebergin päivä. Tortut poskeen vaan ja lippu salkoon!

Inez sai eilen maailmaan 3 ihanaa pientä podengon pentua. kaksi poikaa ja yhden tytön. Käy katsomassa lisää pentulaatikosta. Emä ja pennut voivat hyvin.

 
23.01.2007

Inez käytettiin röntkenissä, ja siellä pilkisteli 3 pentua. Ensi viikonlopulle odottelemme jotakin tapahtuvaksi.

Havaitsin Loobyn olevan Vuoden Whippet Veteraani kilpailun sijalla 6! OHO!

 
29.12.2006

Inez kävi ultrassa ja kyllähän lyylillä näkyi pienen pieniä podengon alkuja masussa! Nyt on jännät paikat odotellessa! Pentujen pitäisi syntyä vk5 tuntumassa
 
18.12.2006

Looby kävi pyörähtämässä "jäähyväis" näyttelyn Liettuassa 16.-17.12.06 ennen eläkepäiviään, ja upeeta, kotiin tuomisina ROP, SERT, CACIB, KANS MVA, LTU MVA ja RYP-4!!!!!!!!!!!!!!

JIBII! Go Looby patu! =D
Koitan metsästää kuvan vielä jostain... SUSKI?!?! Kuvia??
 
10.12.2006

Nyt se tuli mitä on kauan haluttu: DUMMY, ROP ja VOITTAJA-06 messukeskuksessa! Tästä lupasin Dummylle osa- aikaisen eläkkeen... ;)
Päivän kruunasi se että Donna oli VSP, VOITTAJA-06, SERT ja FIN MVA!!! Tästä ei voi enään näyttelypäivä parantua!


Kuva:Esko Paananen

 
12.11.2006

Dummy, Donna ja Dori, eli kolme kovaa D:tä matkusti Puolaan WW-06 näyttelyyn. Kotiin tuomisina oli tytöillä luokka sijoituksia, ja Dummyllä valioluokan voitto, PU3 sijoitus, Puolan serti ja PL MVA!
 
01.10.2006

HVK:n maastojuoksukilpailut pidettiin kaksi päiväisenä Tuomarinkartanolla.
La juoksi podengot, ja arvatakin jo saattaa, että herra D ei jaksanut juosta, oli liian kuraista. Mutta Inez sen sijaan juoksikin itsensä finaaliin, ja hienosti ensimmäisessä kilpailussa toiselle sijalle saaden SA:n!


kuva: Pete Hynynen

Sunnuntaina kilpailuun osallistui Ralle ja Rusina. Kummatkin juoksivat ensikertalaisiksi hyvin kaatosateessa. Pisteitä samat 222 kumpaisellekkin ja jaettu 19 sija. starttaajia yht. 41

 
08.08.2006

Looby oli Tanskassa 4x Cacib näyttelyissä. Kotiin tuomisina oli DK MVA ja POHJ MVA. Ikä rupeaa jo poikaa painamaan, mutta hyvin meni kumminkin!
 
06.08.2006

Donna oli hienosti 3 x Kuopion näyttelyssä 3x ROP, 3x SERT ja 2 x CACIB!!
Milo oli yhdessä näyttelyssä Kuopiossa ja tuloksena EH 4

 
30.07.2006

Diiva ultrattiin, eikä pupseja näkynyt, joten odottelemme uusinta yritystä myöhemmin...

Ralle harjoittelee aktiivisesti TOKOa ja verijälkeä. Hyvin on lähtenyt sujumaan!

 
04.07.2006

Viikonloppuna käväisimme Dummyn ja Inezin kanssa Podengojen erikoisnäyttelyssä Tammelassa. Tuomarina toimi Mr. Veiga, eli "Mr Podengo" itse. Veiga on siis Portugalin podengo clubin PJ. Inez oli EH 2 ja Dummy hienosti PU 1, VSP, ja ROP-käyttökoira. Joten ihan hyvin meni. Sunnuntaina oli ryhmänäyttely samassa paikassa, ja Dummylle samat suoritukset ja Inez EH 1.

 
15.06.2006

Dummy oli Rovaniemen KV näyttelyssä ROP, ja pääsi myös ryhmässä 6 parhaan kahinoihin mukaan. Mutta leikki loppuikin siihen.. Seuraavana päivänä Looby oli ERI2 ja Ralle EH 2. Juhannusta vieteltiin rauhallisessa kylässä nimeltä Rovaniemi.
 
15.06.2006

Diiva astutettiin, ja vaihtoi myös samalla kotia omistajansa allergian takia. Diiva asustaa nyt Rusina tyttärensä kanssa Nurmijärvellä! Katsotaan tuleeko pikku-Diivoja.
 
14.06.2006

Nappula kävi röntkenissä, ja pennuille oli käynyt huonosti. Joten Nappulan pentuja EI ole odotettavissa!

Dori saapui vihdoinkin Suomen maalle!!

 
02.06.2006

Järvenpään näyttelyssä 28.5.06 Looby pappa oli VSP! Ralle oli ERI2!!!!Podengot töhöilivät jotain aivan muuta...!

 
15.05.2006

Dummy oli ROP Turengin ryhmänäyttelyssä. Inez kävi poimimassa väri kokoelmiinsa keltaisen nauhan, eli T tuli niin että paukahti =) Tuomarina toimi Leila Kärkäs.

Nappulan tilanteesta ei ole vielä enempää tietoa...

Portugalista odottelemme edelleen postia... =)

 
06.05.2006

6.5.06 Vanhin koiramme Bico nukkui pois. Bico olisi kuukauden päästä täyttänyt 15 vuotta. On kumma miten voi koira jättää jälkeensä niin tyhjän aukon, jota tuskin kukaan koskaan tulee täyttämään... Suru on suuri ja sanoin kuvaamaton...
 
22.04.2006

Nappulan juoksu on alkanut, ja Nappula astutettiin suunnitelmista poiketen toisella uroksella. JOS pentuja tulee, syntyvät ne juhannus viikolla!

Portugalista saapuu uusi pentu yhteis omistukseen Ann-Sofin kanssa (Kennel Lill Jägarens) Kovasti jo odotamme tyttöä! Käy kurkkaamassa muutamia kuvia Dorin Omilta sivuilta.

 
11.03.2006

Donna oli ROP ja sai kolmannen SERTIN! Käy katsomassa tarkempia tietoja lyylin omilta sivuilta!

Kovasti odotamme juoksua Nappulalle... Taitaa tyttö pihdata kun tietää mitä olisi tulossa.

 
20.01.2006

Donna oli ROP ja sai toisen SERTIN viikonloppuna!

Olen lisännyt kuvia galleriaan, osioon, luontokuvia. Olemme keräilleet sinne hieman uusia kuvia, joita on matkan varrella kiertynyt =) Kuvia pääset katsomaan tästä.

 
10.01.2006

Matkasimme Kajaanin INT näyttelyyn hulvattomassa meiningissä loppiais viikonloppuna.
Tuloksiakin tuli.
Perjantaina Dummy oli ROP ja sai CACIBIN. Dummyn tyttö Donna oli VSP ja sai toisen sertin. Mukanani oli myös siskoni, Mirandan Weimarinseisoja "Mango" Classic Dream Silver Sorbet. Mango oli ROP, CACIBIN kera, ja pääsi ryhmässä 6 parhaan joukkoon. GO MANGO!


Mango. Tuomari Arja Koskelo

Lauantaina oli whippettien vuoro. Pentuluokan veljekset: Ralle PEK3 ja Milo PEK1, ROP-pentu,KP. Onnittelut Kirsille perheineen!
Isäpappa Looby sai seuraavia tuloksia: VAL ERI1, PU2, VA-CACIB. Hyvin vanhalta patulta!


VSP-Pentu Carry On Jenna de Rosnay ROP-pentu Encautom´s Impreza

Kiitos Marille hulvattoman hauskasta matkasta!

 
23.12.2005

Mukavaa joulun aikaa kaikille ja menestystä alkavalle vuodelle!
 
19.12.2005

Messukeskuksen tulokset:

Lauantai
Dummy VAL ERI2, PU2, VA-CACIB
Donna JUN EH1
Emma JUN EH2
Inez JUN EH3

Sunnuntai
Dummy VAL ERI2, PU4, VA-CACIB
Donna JUN ERI2
Emma JUN ERI1, PN 4, SERT, PMJV-05
Inez JUN EH4

Siskoni, Mirandan Weimarinseisoja, Classic Dream´s Silver Sorbet oli hienosti VSP ja sai PMV-05 tittelin! Onnea omistajalle!

 
23.11.2005

13.11.05 olimme näyttelyssä Valkovenäjällä seuraavin tuloksin:
Looby ROP, SERT, CACIB, BLR MVA
Dummy ROP, SERT, CACIB, BLR MVA

Eli ei ollenkaan huonompi reissu! Tuomarina kummallekkin toimi Puolasta Zygmunt Jakubowski. Reissu oli mitä mielenkiintoisin... Eli EI tarvitse mennä enään uudestaan kyseiseen maahan...

 

06.11.2005

Ralle jatkoi hienosti uutta näyttely "uraa" ollen Espoon pentunäyttelyssä 5.11
ROP, RYP 1
Tuomarina oli Keijo Alén.

ROP, RYP-1 Encautom´s Vanquish VSP Mistyq Aamuyön kuu

Milo oli myös ollut match showssa ja oli BIS! WAU! Onnittelut Kirsille ja Milolle!

Torstaina 10.11. matkaamme Dummyn ja Loobyn kanssa Valkovenäjälle näyttelyyn. Ilmoittelemme sitten jos hengissä selviämme että miten meni =)
 
24.10.2005

Pentujen näyttelyurat on avattu!

Sunnuntai 23.10. Lahti- Encautom´s Vanquish PEK1, KP, ROP, RYP-3!!


ROP
Encautom´s Vanquish VSP Tigers Chaos Supadupa Shimma

Lauantaina 22.10. Hyvinkää-  Encautom´s Impreza PEK1, KP, VSP. Encautom´s Vanquish PEK2, KP. Encautom´s Cayenne PEK2. Onnittelut Milolle!


VSP
Encautom´s Impreza ROP, RYP-2 Softouch Blazing Sun

Lauantaina näyttelyn jälkeen kävimme myös hieman rallaamassa kolmen pennun voimin. Ja vauhtia riitti! "Vauhti oli kova, vauhti oli melkoinen"! Kiitos Kirsille ja Tertulle antoisasta näyttelypäivästä! Jatkakaa vain harjoitusta!


Vasemmalta: Milo, Ralle, Rosita.
 
10.10.2005

Maltalta kotiuduttiin hyvien palkintojen ja tulosten kanssa. Näyttelyssä Dummy oli ROP , SERT, RYP-2. Eli hienosti meni! Sen verran jää kaivamaan tuo serti että uskoisin että joku päivä vielä palaamme Maltalle ja koitamme saada toisen sertin ja Maltan muotovalion arvon! Matka Maltalle EI ollut helppo toteuttaa. Saarivaltiolla on paljon omia juttuja jotka loppupelistä tulee aikasta kalliiksi! Onneksi ystävällinen henkilö Maltan kennelliitossa sai järjestettyä meidän perille ilman ihmeellisiä ongelmia. Hän oli myös "pelotellut" kaikki ryhmän 5 koirien omistajat henkihieveriin, kun oli kertonut Suomesta saapuvasta kansainvälisestä multi championista! Oli hassu fiilis mennä näyttelyyn kun oli jo valmiiksi "julkkis"!! Ihmisten ilmeet kertoivat enemmän kuin miljoona sanaa kun he seurasivat saapumistamme näyttelyyn... Paikallisia ihmisiä ei tietysti yhtään helpottanut se että ennen rotu kehää voitin naisten handler kilpailun, ja voitin vielä miesten parhaan, eli meistä tuli sitten näyttelyn paras handlerikin =) Ryhmän voittanut Siperian Huskyn omistaja melkein pillahti itkuun ollessaan niiiiin helpottunut kun voittivat meidät. Hän kertoi myöhemmin että voitto oli heidän uransa tärkein! Huh, koska minulle oli suuri voitto se että Dummy sijoittui toiseksi! No, kaikki olivat tyytyväisiä, tai siis minä ja herra Husky. Mutta kivaa oli ja jos joku haluaa tietää enemmän koiran viennistä Maltalle näyttelyyn, niin autan mielelläni ! 
29.09.2005

Ahvenanmaan reissu on käyty. Tuloksena Dummy ROP CACIB, Inez pek1. Dummy sai myös Ahvenanmaalta sertin... ??!!?? En tiedä mitä siellä sössittiin, kun jakoivat valioluokan koiralle sertin... Mutta lisää titteleitä =) Ahvenanmaan serti... Joopa joo! Hieman taisi ajatukset leijailla joillain. =)

Hieman lisää exotiikkaa meidänkin elämään. Olen lähdössä lomalle Maltalle ja kuinkas arvata saattaa, ei lomaa ilman koiraa. Dummy lähtee mukaan ja löytyihän sieltä näyttelykin =) Kerrotaan sitten matkan jälkeen että kuinka sujui =)Oikein mukavaa syksyn alkua kaikille!
 
21.09.2005

Looby herra täytti kokonaiset 8 vuotta 15.9. Ukko ei vain tahdo uskoa että sitä ollaan nyt virallisesti pappoja... Uusin hauva vauvamme kun tahtoo riehaannuttaa Looby herran mukaan riehuntaan... Tulevana viikonloppuna matkaamme Ahvenanmaalle katsomaan paikallisen koiranäyttelyn. Mukaan lähtee Dummy ja Inez. Myös Loobyn päänmenoksi on suunniteltu syksyllä/talvella hieman ulkomaan matkaa... =)
 
04.09.2005

Ollaanpas aktiivisesti päivitetty sivuja... Heh. Noh, nyt sitten sitäkin enemmän. Uusin pentumme eli Diiva ja Loobyn pennuista jäi yksi kaveri kotiin ja "pikku" poika on saanut nimekseen Ralle ja Rallen sivutkin ovat avautuneet. Samasta pentueesta lähti myös maailmalle sijoitus narttu Rosita, jolla myös omat sivut.


Looby ROP Pori KV,                  Kuva: Anita Sandquist

Uutisia myös on ihan oikeastikkin.
Looby herra yllätti kaikki Porin KV näyttelyssä ollessaan ROP! Huh! Tuomarina toimi Australiasta tullut David Wong.

Dummy aloitti 4.9. agilityn ja kunhan nyt sitten katsellaan että mitä tulee =) Dummy kävi myös Euroopan voittaja näyttelyssä tuoden kotiin tittelit ollessaan ROP!

Kaikki pennut ovat nyt siis uusissa kodeissaan, ja jäämme odottamaan mitä vipeltäjistä kasvaa !

 
29.05.2005

Pennuilla silmät ja korvat auki. Viipellys yritykset ovat kovia! Kaikki vauvat voivat hyvin. Ovat saaneet myös nimiä itselleen =)
Käy kurkkaamassa pentujen omia sivuja tästä.


Dummy matkaa euroopan voittaja näyttelyyn. Matka alkaa tiistaina 31.05. Rupeaa olemaan jo perhosia mahassa.... siis omistajalla =)
 
09.05.2005

Diivan vauvat näkivät päivän valoa, 8.5. Sopivasti Äitienpäivänä! 5 reipasta pentua syntyi. 2 urosta ja 3 narttua. Ensimmäiset Encautom´s pennut, kaikkia ehkä vähän jännittää =)
2 narttua valkoisia ruskein merkein, toisella tummempaa brindleä, toisella ruskeaa, yksi narttu tummempi brindle valkein merkein. toinen uros, ruskea brindle valkein merkein, ja toinen uros vain ruskea pienin valkein merkein. Hassu porukka! Diiva mamma hoitaa pentuja hienosti! Pennuista muutama kuva pentunurkkauksessa! Lisää kuvia kunhan keretään kuvailemaan! Vaikka tosin kaikki taitaa jäädä meille asumaan... =) se oli leikkiä vaan !! Ei kumminkaan!
 
28.03.2005

Tähtitaivaan kennelistä saapuva pentu jatkaa matkaa sijoitukseen Ann-Sofin (Kennel Lill Jägarens) perheen luo Vaasaan. Pentu on luovutuksessa 10.04.05. Kunhan saadaan pennusta kuvia, niin päivitellään niitä tänne.

Pääsiäinen hujahti ohitse tiukkaa vauhtia! Operaatio muutto saatiin valmiiksi, ja meidän porukan uusi majapaikka on Tuusulassa, Kellokoskella. Koirat saivat kauan kaivatun oman huoneen ja pihan!
 
06.02.2005

Uusi pentu saanut paikkansa Encautom's porukasta. Pentu muuttaa Sarin perheeseen Kuopioon. Onnea uudelle perheen jäsenelle! Käy katsomassa uusinta neitoa Dollyn omilla sivuilla!
 
23.01.2005

Huh! Päivitys ohjelmani sanoi sopimuksen irti, ja kotisivujen päivitys on jäänyt hiukka vähemmälle... selityksiä...
On käyty ulkomailla, tuloksia koirien omilla sivuilla ( siis Dummyn). Norjasta ainakin tuli tavoitteiden mukaiset palkinnot =)

Suunnitelmissa myös astuttaa Diiva tässä keväänmittaan. Pentulootassa myös mukavista podengo pennuista jotka asustavat kasvattajineen Paraisilla.

Toivottavasti saadaan viimein sivuja taas päivitettyä!

Menestyksekästä alkanutta vuotta kaikille!


 
17.10.2004

Rauhallista syksyä vietellen...

Dummy kävi Oulun KV näyttelyssä = ROP, CACIB.

Ensi perjantaina 22.10. lähdemme matkalle Norjaan koittamaan onnea. Raportoimme sitten tuliko tulosta vai lämmintäkättä.. =)

Dummy täytti myös 4 vuotta lokakuun 2 pv.

 
17.9.2004

Loobyllä oli synttärit 15.9. Hieno ikä jo herralla, kokonaiset 7 vuotta! Onnittelut myös kaikille Loobyn sisaruksille!

SVKL.n erikoisnäyttely, joka oli samalla Portugalinpodengojen päänäyttely, keräsi huiman määrän podengoja Tampereelle 12.9. (8+9). Dummy kekkuloi itsensä hienosti paras uros kakkoseksi. Huomioiden toki, että Dummyltä puuttui yksi kynsi edellis viikon jänöjahdin vuoksi...

Samassa paikassa, samana päivänä järjestettiin myös ryhmänäyttely, johon osallistuimme. "Hieman" rankan päivän jälkeen meidät kumminkin palkittiin... Dummy osallistui ensimmäisenä podengona ihan ensimmäistä kertaa käyttöluokkaan. Tuomaria kyllä hieman ihmetytti, mutta hän antoi loistavan arvostelun! Dummy sai erinomaisen, ja yllätys, voitti käyttöluokan. Paras uros kilpailu oli kova tasoinen, ja Dummy selvisi hienosti paras uros kakkoseksi, häviten samalle koiralle kuin aamulla erikois näyttelyssä.
 Dummy valittiin myös ROP- käyttökoiraksi, ja pääsikin epäviralliseen BIS käyttökoira kehään. Tuntui aikasta hassulta kun kilpailussa mukana oli mm. tiukaksi treenattu dopperi! Joka tapauksessa, päivän kruunasi siis BIS-4 käyttökoira... !!! Ei huonommin pikku podengolta =)


 
1.9.2004

Kone remontin takia, kesän uutiset on jäänyt hiukka hunningolle... Mutta eiköhän nyt taas rupea näppis sauhuamaan, kun on uus kone!! =)
Mitään kovin ihmeellistä ei ole kesän aikana tapahtunut, paitsi Dummyn tuhat läjä taas näyttelyitä, joista raportit Dummyn omilla sivuilla. Sain vihdoinkin myös luonnetesti pöytäkirjat jossain muodossa Loobyn ja Dummyn sivuille, käy kattomassa miten ukkojen kävi!  HAUSKAA SYKSYN ALKUA KAIKILLE!!


 
6.6.2004
Bico herra (Masaranda Big Boss) täyttää tänään hienot 13 vuotta! Bico on juhlistanut syntymäpäivää Loobyn kanssa repimällä roskista... Ja syömällä kasler pihviä...!! Kotona Bico ja Looby on myös nauttinut extra mukavasta viikonlopusta ilman Dummyä...

Dummy kävi Tanskassa 2 x kansallisessa näyttelyssä hienoin tuloksin! 2 x ROP, ja Tanskan muotovalion arvo! Go Dummy!! 
23.5.2004
DUMMYSTÄ TULI SUOMEN ENSIMMÄINEN SILEÄKARVAINEN KÄYTTÖVALIO 
MAASTOJUOKSUSTA!!!!!
25.4.2004
Dummy sai ensimmäiset jälkeläisensä maailmaan 24.4.04. Onnellinen pentujen emo on Beoline Snow Madam. Pentunurkkauksesta löytyy yksi kuva uunituoreista pennuista!

Dummy Oli LAHDEN KV näyttelyssä ROP!
18.3.2004
Dummy oli Liettuassa käymässä menestyksekkäästi! 2 x Intti näyttelyn tulos, 2 x ROP! Liettuan valionarvo tuli vahvistettua, ja Dummy sai myös Liettuan voittaja - 04 tittelin ja epävirallisen Vilna Cup - 04 tittelin.
17.2.2004
Imatran kansainvälisestä näyttelystä tuli jättipotti! Dummy oli ROP ja kaiken päälle vielä RYP-3. Tuomarina toimi  Matti Tuominen.  Todella iso ja hieno yllätys!! Diiva pärjäsi myös hienosti ollen paras narttu 2 ja sai vara sertin.
22.1.2004
Uusi pentu saapunut. Lill Jägarens Betty, käy kurkkaamassa Bettyn omia sivuja!
4.1.2004
Koko porukkamme toivottaa kaikille antoisaa uudenvuoden alkua!
18.12.2003

Dummy oli Venäjällä piipahtamassa 13.-14.12 hyvin tuloksin. Tuomari sotkujen vuoksi "oma tuomari" pakkasi kimpsunsa, eikä siis arvostellut loppuja rotuja joihin kuuluimme... Mutta saimme sitten jonkun tuomarin arvostelemaan meidätkin, joka yllätys oli Venäläinen. Loppu hyvin kaikki hyvin, tuloksena ROP, Venäjän muotovalio ja Nevskiy Winner -03.
11.11.2003
Eestin näyttely Tartussa meni hyvin. Dummy oli rotunsa paras, saaden cacibin ja sertin tullen Eestin muotovalioksi. Looby Voitti valioluokan ollen myös paras uros, mutta rotu jäi ilman rotunsa parasta loobyn saaden vain eh.
27.10.2003


Dummy
oli Seinäjoella kahdessa näyttelyssä 25.10 ja 26.10. Tuloksena 2 x ROP. Hailuodon
maastojuoksu kisoissa tuloksena Dummylle pisteitä 473, sijoitus 1, ja serti. Loobyn pisteet jäi 170.   
15.10.2003
Dummy ja Looby lähtevät Eestiin näyttelymatkalle koittamaan tuuria. Matka on 7-11.11 2003. (Looby lähtee "kannustusjoukoiksi")
Samaiset kaverit koittavat myös onnea 19.10. Hailuodon
maastojuoksu kisoissa
10.10.2003
Dummyn matka oli menestyksekäs! ,Tuloksena EURW-03 Titteli ja SLOVAKIAN Muotovalion arvo.  Dummy oli Eurw-03 näyttelyssä Rotunsa paras, saaden sertin, cacibin ja tittelin. Club show tulos oli paras uros ja serti. 
Onnellinen omistaja =)
21.9.2003
Dummy lähtee matkalle Euroopan voittaja näyttelyyn, Slovakiaan.
Matka alkaa 30.9.2003 
24.8.2003
Diivan toinen pentunäyttely poiki hienon tuloksen! Diiva oli Rotunsa paras Ja sijoittui ryhmässä neljänneksi ,Hieno aloitus!
26.7.2003


Dummy
osallistui Mikkelin maastojuoksukisoihin - se voitti kilpailun ja sai toisen maastojuoksusertinsä yhteispistein 451! Osallistujia oli 3 kappaletta.


16-18.7.2003


Dummysta
Kansainvälinen ja Ruotsin muotovalio Vadstenan näyttelyissä!

Saaliina 3xCACIB, 2xSERT ja 3xROP !!


8.7.2003

Dummyn Ruotsinvalloitus-reissu alkaa 16.7. Vadstenan KV-näyttelyssä.

Diiva osallistuu ensimmäiseen näyttelyynsä 20.7. Näyttely on Whippet-harrastajien erikoisnäyttely Tuomarinkartanossa.


19.5.2003

Dummy on osallistunut kolmiin maastojuoksukilpailuihin. Tulokset eivät valitettavasti ole olleet kovin ihmeellisiä, mutta kovalla treenaamisella siitä selvitään!

19.5.2003

Dummy oli Haminan näyttelyssä ROP. Tuomarina Åke Cronander.

15.3.2003

Dummy vastaanotti Suomen Portugalinpodengot ry:n palkinnon "Vuoden Podengo 2002". Toissa vuonna Dummy oli sijalla viisi, viime vuoden tulosten perusteella se voitti koko kilpailun.

Palkinnot jaettiin Podengoyhdistyksen kevätkokouksessa Tampereen näyttelyn yhteydessä.

19.2.2003

Encautom's-kotisivut on avattu - lisää kuvia, uutisia, linkkejä ja muuta mukavaa on tulossa linjoille lähiaikoina, tervetuloa katsomaan uudelleen!

15.2.2003

Dummy
oli Imatran KV näyttelyssä ROP ja sai lisäksi Cacibin. Tuomarina Elina Haapaniemi.