FIN MVA LTU MVA JMV-06 V-07 PL&PZJV-06 LTUV-08

Wheaten Island's Lord Humphrey

- Touko -

MH-testattu / MH-tested
Lonkat / HD : A/A
Silmät / Eyes : OK

Touko KoiraNetissä / Touko in FKK database

 

Touko tuli meille alku syksystä vuonna -05. Touko syntyi Wheaten Island´s kenneliin Ruotsiin josta Toukon toinen omistaja Marika Berg-Karhunen toi hänet Suomeen ja sijoitti meille asumaan, koska meillä oli pienen vehnä pojan paikka avoinna. :)

Touko on aivan valloittava persoona! Kaikkien ihmisten ja eläinten kaveri. Lenkillä hän haluaisi tervehtiä joka ikistä vastaan tulijaa ylenystävällisesti.
Pienenä poikana Touko halusi osallistua kaikkiin kotihommiin. Hän oli hyvin utelias jo silloin. Nenä tuntui jalkataipeessa koko ajan, kun kotona liikkui. Touko oli kova poika touhuamaan silloinkin, kun kotona ei ollut ketään ihmisiä. Touko on maistellut mm. mattoja, kenkiä, lattialistoja ja kaiken huippu oli ehkä keittiön seinä josta hyvän kokoinen palanen meni parempiin suihin... Nykyään touhuaminen on meidän kaikkien onneksi jäänyt vähemmälle.


Kaikesta pikku puhteesta huolimatta, emme olisi ihanampaa pientä vehnä poikaa voineet saada. Touko on hurmannut meidän koko perheen iloisuudellaan ja suloisuudellan. Hän tuli ja sulatti hännän huiskutuksellaan meidän kaikkien sydämet. Lisäksi olen antanut Toukolle lisänimen "fiilismittari". En ole eläissäni nähnyt koiraa joka vaistoaa yhtä hyvin omat fiilikset. Jos mieli on surkea, niin siihen voi luottaa, että Touko tunkee itsensä syliin, painaa pään rintaa vasten ja lipaisee pari pahan hajuista pusua suulle. Siinä hän töröttää niin kauan kun mieli on taas hyvä. Ja kauanhan siihen ei mene, kun on tuollainen ilostuttaja täällä kotona. :)

Toukon kanssa harrastetaan myös näyttelyitä. Hän aloitti näyttelyuransa oikeen mallikkaasti Lahden pentunäyttelystä ollen Rop-pentu ja sijoittui vielä ryhmässä toiseksi. Sittemmin hän on saanut useita Rop ja vsp-sijoituksia ja jokunen ryhmävoitto ja jopa bis-sijoitus mahtuu mukaan! Suurimmat voitot on ollut tähän asti ehkä kuitenkin juniori maailmanvoittaja-titteli vuodelta -06 ja Voittaja-07 titteli kera ryhmävoiton kyseisessä näyttelyssä!Samana vuonna hän oli ykköspallilla myös vuoden vehnä kisassa eli vuosi-07 oli kyllä melkoinen!Mainita pitää myös Liettuan voittaja titteli jolloin hän tuli myös Liettuan valioksi 2008. Touko tullaan näkemään vielä monissa näyttelyissä varmasti. Tällähetkellä Touko on paljon käynyt Marikan matkassa maailmalla, mutta eiköhän me vielä keretä kahdestaankin. Viimeistään viiden vuoden iässä jolloin Toukosta tulee kokonaan meidän perheen oma koira. ;-)

Suuret kiitokset Marianne ja Per tästä ihanasta vehnäpojasta! Ja kiitos Marikalle tästä yhteistyöstä. :)

Touko moved to us in autumn 2005. He was born in Wheaten Island's kennel in Sweden and Touko's another owner Marika Berg-Karhunen imported him to finland.

Touko is absolutely adorable! Everybodys friend. When he was a little boy, he wanted partisipate to everything! Everywhere I went he was right after me. Allways!
Touko was busy also when he was home alone. He has eaten few shoes, carpets and big part of kitchen wall...
Nowadays this kind of activity is over. Thank God! :)
Despite all this we couldn't have got any sweeter wheaten boy.
Touko has charmed us all. He is very good at sensing one's moods, allways comforts if someone is sad.

Touko also goes to dogshows. He has had plenty of success. He started his show career at puppyshow in Lahti where he was BOB and placed second in group.
After that he has won many BOB and BOS placements, Group placements and even been BIS-4!
Biggest wins have been JWW-06 and FINW-07, where he won also a group! He was also selected as a wheaten of the year in Finland -07.
So 2007 was quite a success!
Until now Touko has been traveling to shows with Marika but we will have our own time in the future, at the latest when Touko turns 5 years old and he will be our very own. :)

Many thanks and big hugs to Marianne and Per for this sweet and beloved dog. Thanks also to Marika for this co-operation.