Maanpiiri
lippu
 

Maanpiirin perustuslaki

1. Perusajatus
Maailma on poikkeustila, jonka olemus on epävarma ja epäselvä meille rajallisesti ymmärtäville olennoille. Maailman olemusta ja sen muutoksia on pyrittävä ymmärtämään, että niiden mukaan voisi tehdä mahdollisimman oikeita ratkaisuja. Kuitenkaan ei koskaan pitäisi väittää lopullista ymmärrystä saavutetun, koska se sulkisi mielen muilta vaihtoehdoilta.

2. Valtiosta
Maanpiirin valtion tehtävä on edistää kaikkikohtaisuutta ja sitä kautta oikeutta. Maanpiirin valtio ei väitä olevansa kaikkikohtainen, mutta yrittää olla. Maanpiirin valtio ei pyri täyttämään maata kannattajillaan, vaan pyrkii pitämään maan harvaan asuttuna suojellakseen luontoa ja turvatakseen ihmisten tilan, hyvinvoinnin ja yksilöllisyyden. Maanpiiri pyrkii omistamaan mahdollisimman suuren maa-alan, pitääkseen sen harvaan asuttuna ja estääkseen minkään ryhmän, joka haluaisi levittää sinne väkeään tai vaikutustaan, sitä turmelemasta. Maanpiirin valtion maantieteelliset rajat kulkevat siellä, missä kulloinkin ovat kaikkikohtaisuuteen pyrkivät ihmiset. Jokaisen kaikkikohtaisuuteen pyrkivän ryhmän tai yksilön kanssa Maanpiiri on yhtä.

3. Yksilöstä
Maanpiirin valtio on tarkoitettu jokaisen ihmisen hyväksi, myös niiden jotka eivät sitä tue. Maanpiiri voi kuitenkin asettaa kannattajiensa edun muiden edun edelle, jotta kaikkikohtaisuuden ajatus pärjäisi ja edistäisi oikeutta. Kaikille Maanpiirin perusajatusta tukeville pyritään turvaamaan yleinen ja yhtäläinen ilmaisu- ja vaikutusoikeus valtion toimintaan, ja oikeus ajatella itsenäisesti.

Takaisin pääsivulle