Backgammon

Nykyisen backgammonin kaltaisia pelejä on pelattu jo n. 5000 vuoden ajan, joten tässäkin pelissä on varmasti sitä jotakin. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset, joten lapsetkin oppivat sen nopeasti. Koska kyseessä on noppapeli, onni tuo oman lisänsä pelien lopputuloksiin ja tekee peleistä yleensä loppuun asti jännittäviä. Pitemmällä aikavälillä parempi pelaaja kuitenkin voittaa, mutta yhdessä pelissä tai pelisarjassa voi käydä miten tahansa.

Pelivälineet ja pelin tavoite

Backgammonia pelataan laudalla, jossa on 24 kiilaa ja molemmilla pelaajilla on 15 nappulaa, jotka on tarkoitus ensin siirtää kotikentälle ja sitten kotiuttaa. Tähän tuo lisävärinsä mahdollisuus "syödä" vastustajan nappuloita, jolloin ne joutuvat lautapuoliskojen väliselle muurille ja on palautettava peliin vastustajan kotikentän kautta ennenkuin muita nappuloita voi siirtää.

Tuplausnoppa

Lisämielenkiintoa peliin tuo tuplausnoppa, jonka käyttö onkin sitten lähes oma tieteen lajinsa. Sen käyttö nopeuttaa pelaamista tilanteissa, joissa pelin lopputulos on jo riittävän selvä. Mutta sitten on niitä hankalampia tilanteita, joissa esim. johdossa olevan kannattaa tuplata sekä häviöllä olevan ottaa tuplaus vastaan...