>Kirjoituksia< >Home<

JESHUA MESSIAS


Jeshua on Nasaretin Jeesuksen, noin vuosina 6 eKr. - 27 jKr. eläneen juutalaisen rabbin (joka oli enemmänkin), alkuperäinen hepreankielinen nimi.

Jeesus on väärä käännös kreikankielisestä väärästä käännöksestä Iesou. (Jotkut sanovat Jeesus-nimen juontavan pakanajumala Zeuksen nimestä mutta siitä on vähän, tuskin mitään todisteita.)  On totta, että keisari Konstantinus sekoitti Jeesuksen Apollo-jumalaan mutta se on toinen tarina.

On kaikkein oikeinta kutsua Häntä Jeshuaksi, sillä vain hepreankielisenä on Hänen nimellään merkitys.  Hepreassa Jeshua merkitsee sekä ’Pelastusta’ että osaa liittomuodosta Jehoshua ’J-la, joka on Pelastus’. Englannissa ei Jesus (suom. Jeesus) -nimi varsinaisesti merkitse mitään, se tunnetaan vain Hänen nimenään. (Siksi emme voi kiistää Jesus-nimeä, koska se yleisesti yhdistetään Messiaaseen englantia puhuvien keskuudessa.)

Monet tässä maailmassa elävät ihmiset uskovat Jeshuan olevan J-lan lupaama Karitsa, joka oli valittu uhrattavaksi koko ihmiskunnan syntien edestä. Raamattu ilmoittaa, kuvaannollisesti sanoen, että ihmiskunta tarvitsi veriuhrin syntiensä rangaistuksen tilalle, syntien, jotka pantiin tämän uhrin päälle. Uhrin täytyy olla viaton, muutoin se ei voisi olla rangaistuksen tilalla, koska uhri tällöin kuolisi omien syntiensä tähden. Puhtaita ja virheettömiä eläimiä uhrattiin väliaikaisina toimina siihen asti kunnes täydellinen, vaatimukset täyttävä uhri voisi oikeaan aikaan olla niiden tilalla. Jeshuan seuraajat uskovat, että Hän oli tämä täydellinen uhri. Hän oli ihminen, joka kykeni täysin olemaan ihmiskunnan sijaisena, lihassa mutta kuitenkin J-la, sillä vain J-la on synnitön. Vain J-la itse on tarpeeksi puhdas uhri tyydyttämään Hänen pyhän oikeudenmukaisuutensa, sillä ihmiset ovat kaikki syntisiä.

Jeshua tuli ja puhui J-lan Tooran sanoja täysivaltaisesti.  Hän ei rikkonut yhtäkään J-lan käskyä.  Vain itse J-la pystyi toimimaan tällä tavoin.  Siksi ihmiset hyväksyvät Jeshuan J-laksi lihassa. Ei niin, että J-la olisi jäänyt tai rajoittunut lihaan, sillä Hän voi ilmaista itsensä siinä muodossa missä tahtoo täyttääkseen tarkoituksensa. Nasaretin Jeshua oli ja on se liha, missä J-la ilmaisi itsensä. Tällaisena Jeshua on J-lan Poika ja Ihmisen Poika.

Koska Jeshua esiintyi täysivaltaisena, on täysin loogista olettaa, että Hän on joko J-la tai sitten maailman suurin huijari, siis valehtelija ja ehdottomasti hullu.

Mikäli Jeshua on J-la, on Hän suurin koskaan elänyt juutalainen ja kunniaksi juutalaiselle kansalle. Mikäli Hän taasen ei ole J-la, on Hän kurjin maan päällä koskaan elänyt juutalainen ja häpeäksi juutalaisuudelle.

Messiaaniset juutalaiset uskovat, että Jeshua on Messias ja J-la lihassa ja sen, että Hän palaa vielä vapauttamaan Israelin vainoojistaan.  Aamen

 

Käännetty luvalla.
Copyright 1996-2008 David M. Hargis. All rights reserved.
Messianic Bureau International
Alkuperäinen englanninkielinen teksti: YESHUA THE MESSIAH

 

>Kirjoituksia< >Home<